Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

hormon peptidi

Alimente bogate in vitamine

Alimente bogate in vitamine

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa are nevoie de un regim alimentar echilibrat, care sa includa toate substantele nutritive esentiale, inclusiv vitamine. Pentru ca organismul sa functioneze corect, vitaminele sunt esentiale, iar cel mai bun mod de a le obtine este sa consume produse alimentare cat mai naturale posibil. Consumul, inca de la o varsta frageda, de alimente nutritive, care contin toate vitaminele necesare, ajuta la formarea unor bune obiceiuri alimentare pe parcursul intregii vieti. Alimentele bogate in vitamina A si beta-caroten Vitamina A este o vitamina esentiala necesara pentru vedere, transcrierea informatiei genetice, stimularea sistemului imunitar si sanatatea pielii. Deficienta de vitamina A poate duce la orbire si creste riscul de infectii virale. Totusi, acest deficit este intalnit mai ales in tarile in curs de dezvoltare, unde este o cauza principala a orbirii la copii. Consumul excesiv de vitamina A poate duce la icter, greata,... [continuare]

Cancerul tiroidian medular - semne si simptome de alarma

Cancerul tiroidian medular - semne si simptome de alarma

Publicat la data de: 16 Mai 2024

Dr. Madalina Alice Lata
Medic rezident endocrinologie

Ce este cancerul tiroidian Cancerul tiroidian medular reprezinta sub 5% dintre cancerele tiroidiene, cu un varf al incidentei intre 50-60 de ani, si isi are originea in celulele C tiroidiene, care secreta calcitonina. Din totalul cancerelor tirodiene medulare, 20-25% sunt forme cu transmitere autozomal-dominanta sub forma carcinomului tiroidian medular familial, MEN2a si MEN2b, restul fiind tumori sporadice. Ce este calcitonina Glanda tiroida in forma de fluture, situata in partea anteriara a gatului, compusa la nivel microscipic din celulele C (parafoliculare) care secreta calcitonina; si foliculi tiroidieni care vor secreta hormonii tiroidieni (tiroxina si triiodotironina) cu efecte asupra intregului organism. Calcitonina este un hormon peptidic care inhiba resorbtia osoasa prin reglarea numarului si activitatii osteoclastelor. Este secretata ca raspuns direct la nivelurile serice crescute de calciu, impiedicand schimbarile bruste in concentratiile serice de calciu si... [continuare]

Obezitatea – ghid medical

Obezitatea – ghid medical

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2022

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Riscurile obezitatii 1. Ce este obezitatea Obezitatea este o boala cronica, recidivanta (chronic and relapsing disease) cauzata de un dechilibru al hormonilor care controleaza centrii foamei si ai satietatii. Vointa pacientului de a se opri din mancat este depasita de acest dezechilibru, astfel ca , in momentul in care pacientul reuseste sa scada in greutate, organismul va lucra impotriva lui, secretand un hormon care ii stimuleaza centrul foamei (ghrelina). Aparitia acestei boli depinde de existenta unor factori de risc obezogeni. 2. Factorii de risc obezogeni Numerosi factori participa la etiologia obezitatii, dintre acestia se pot mentiona factorii genetici, hormonali sau factori de mediu si psihosociali. Alti factori implicati sunt bolile endocrine si leziuni ale hipotalamusului, medicamentele, tulburarile de comportament alimentar, flora intestinala sau greutatea la nastere. 2.1    Factorii genetici Cercetarile au identificat mai multe gene implicate in aparitia... [continuare]

Profilul nutritional al alimentelor

Profilul nutritional al alimentelor

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

Cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic

Actualizat la data de: 05 Martie 2019

Dr. Andreea Vinca
Medic Oncologie Medicala

Generalitati Cancerul pancreatic nu este intre primele 10 cele mai frecvente. Totusi, tendinta cancerului pancreatic de a se dezvolta si extinde fara a da semne il face al patrulea ca mortalitate dintre toate tipurile de cancer. Cancerul pancreatic afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii, dupa varsta de 45 de ani. Tipuri Cancerul pancreatic este clasificat in functie de partea pancreasului pe care o afecteaza: zona care produce enzimele digestive (exocrina) sau cea care produce insulina sau alti hormoni (endocrina). Cancerul pancreasului exocrin Desi exista mai multe forme diferite de cancer pancreatic, 95% din cazuri sunt adenocarcinoame pancreatice. Alte tipuri mai putin comune de cancer al pancreasului exocrin sunt: - carcinomul adenoscuamos; - carcinomul cu celule scuamoase; - carcinomul cu celule mari; - carcinomul cu celule acinare; - pancreasul exocrin reprezinta 95% din totalul pancreasului, asa ca nu este de mirare faptul ca majoritatea cancerelor;... [continuare]

Vitamine necesare

Vitamine necesare

Actualizat la data de: 20 Februarie 2023

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Vitamina A Rolul vitaminei A Vitamina A intervine in fotoreceptie, fiind un compus esential al rodopsinei (substanta fotosensibil prezenta in celulele cu bastonase de la nivelul retinei care sunt implicate in vederea nocturna). De asemenea, ea intervine in cresterea si diferentierea celulara, dezvoltarea embrionara a cordului, plamanilor, rinichilor; participa in reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Diferiti compusi (hormoni tiroidieni, steroizi, prostaglandine, vitamina D) controleaza sisteme metabolice in care sunt implicati receptori pentru acidul retinoic (RAR) si receptorii X retinoizi (RXR) Vitamina A are dou forme active: retinal si acid retinoic. Aceste forme sunt obtinute prin precursori precum retinol, retinilester (forma esterificat a retinolului), carotenoizi (beta caroten, alfa caroten, etc). Atat carotenoizii cat si esterii de retinol sunt intai transformati in retinol din care, prin procese de oxidare, se obtine retinalul si in final acidul... [continuare]

Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)

Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)

Actualizat la data de: 26 August 2021

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce este hipoglicemia Hipoglicemia defineste scaderea concentratiei de glucoza din sange, pana la un nivel care se insoteste de semne si simptome. Hipoglicemia nu este o boala, ci o stare determinata de o varietate de cauze. Clasificare Clasificarea lor se poate dupa mai multe criterii: - Mecanism de producere • Exogene- apar ca reactii adverse la administrarea unor medicamente ( de ex- insulina, sulfoniluree, etc) sau alcoolului; • Endogene- apar in situatii patologice si pot fi mediate de insulina (insulinom, tumori pancreatice non-insulinosecretante, anticorpi anti-insulina) sau nemediate de insulina (sepsis, insuficiente de organ, etc). - Momentul instalarii in raport cu pranzul • Precoce post-prandial (in primele 3-120 minute dupa masa); • Tardive post-prandiale (la 3-5 ore de la masa). - Criteriul severitatii • Usoare; • Moderate; • Severe. Simptome Simptomele hipoglicemiei pot varia de la episod la episod, deoarece scaderea concentratiei glucozei... [continuare]

Cum sa tineti sub control poftele alimentare din timpul noptii

Cum sa tineti sub control poftele alimentare din timpul noptii

Actualizat la data de: 13 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Poftele alimentare din timpul noptii sunt o cauza frecventa a ingrasarii, deci un dusman atroce pentru sanatate. Deseori, dorinta aprinsa de a consuma o gustare dulce sau bogata in grasimi intre cina si ora de culcare vine pe fondul unui regim alimentar dezechilibrat sau al unui tumult emotional controlat in mod eronat prin mancare. Medicii nutritionisti recomanda o serie de strategii prin care sa eliminati poftele alimentare din timpul noptii, astfel incat sa preveniti probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul si depresia. Prevenirea mancatului la ore tarzii Mancatul la ore tarzii poate avea atat cauze fiziologice, cat si cauze psihologice. Asadar, poftele alimentare de seara apar fie din pricina dietei zilnice necorespunzatoare (saraca in nutrienti de calitate), fie din cauza unor dezechilibre hormonale sau de natura psihica. Deseori, apetitul greu de controlat pentru anumite alimente indica nevoi specifice ale organismului (de pilda, pofta de... [continuare]

Sindromul paraneoplazic

Sindromul paraneoplazic

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sindromul paraneoplazic este un termen colectiv care se refera la toate tulburarile dezvoltate pe fondul actiunii substantelor secretate de celulele canceroase in organism. Statistic, circa 8% din pacientii diagnosticati cu cancer dezvolta sindroame paraneoplazice, ce afecteaza diverse sisteme organice. Prima referire la acest sindrom este atribuita medicului francez M. Auche, care a descris pentru prima oara, in anul 1890, implicarea sistemului nervos periferic in evolutia cancerului. Cauze Simptomele sindromului paraneoplazic nu au o legatura directa cu tumora maligna, ci una indirecta, deci nu se poate spune ca sunt cauzate de aceasta propriu-zis. Potrivit studiilor recente, tumorile canceroase elibereaza anumite substante (hormoni, peptide etc.), care afecteaza sistemele organice si cauzeaza sindroamele neoplazice. Secretiile unei tumori canceroase afecteaza functionarea sistemului imunitar, care ataca celulele normale ale organismului, confundandu-le cu... [continuare]

Markeri tumorali - prezentare generala

Markeri tumorali - prezentare generala

Actualizat la data de: 01 Martie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Markerii tumorali sunt anumite componente sanguine denumite biomarkeri sau componente tisulare care sunt decelate de catre prezenta unuia sau a mai multor tumori maligne. Markerii tumorali variaza in functie de tipul de cancer si de localizarea acestuia. Acesti markeri au o valoare biologica foarte mare deoarece sunt folositi in diagnosticul de certitudine al cancerului, de catre oncologi. Acesti markeri sunt eliberati fie de catre tesutul tumoral in sine, dar pot fi eliberati si de catre celule din jur non-tumorale care indica prezenta acestui cancer. In plus fata de acesti markeri in diagnosticarea de certitudine a tumorii canceroase se poate folosi ecografia, CT-scan-ul sau RMN-ul dar una din analizele de certitudine este biopsia sau prelevarea biopsica din tesut. Ca si componenta biochimica acesti markeri tumorali sunt proteine sau proteine conjucate, peptide sau carbohidrati. Mai precis din categoria proteinelor acestea sunt fie : enzime, dar pot fi si... [continuare]

De ce nu reusesc sa slabesc?

De ce nu reusesc sa slabesc?

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Nu reusesti sa dai jos surplusul ponderal oricat te-ai chinui? Iata de ce pentru unii dintre noi este mai greu sa scapam de kilogramele in plus. Ti se pare ca te chinui mai mult decat celelalte persoane sa scapi de surplusul de greutate, si ca te ingrasi mai repede decat ceilalti, chiar daca tii cu sfintenie o dieta? In cazul unora dintre noi, mostenirea genetica si variabilitatea fiziologica sunt cauzele care determina tendinta de ingrasare. Aceste persoane sunt de regula femei cu o anumita zestre genetica. Pana in urma cu 100 de ani se considera ca surplusul ponderal este un avantaj,asigurand supravietuirea femeilor in timpul perioadelor de foamete si molima si era un semn de fertilitate. Nutritionistii sustin ca in cazul persoanelor supraponderale putem vorbi atat despre o cauzalitate de tip genetic, cat si despre rolul factorilor de mediu in aparitia tendintei de ingrasare. Astfel, intr-un mediu social sau familial in care activitatea fizica este parte... [continuare]

Fitoterapia hiperglicemiilor

Fitoterapia hiperglicemiilor

Actualizat la data de: 07 Aprilie 2021

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Frecventa tot mai mare a hiperglicemiilor de diferite etiologii a determinat reorientarea multor medici spre fitoterapie Ce sunt hiperglicemiile? Intrebare simpla cu raspuns cunoscut de orice pacient avizat. Concentratia normala a glucozei in sange este apreciata in limitele a 70 - 110 mg la 100 ml sange. Tot ce depaseste 110 mg % este considerat hiperglicemie, iar concentratiile sub 70 mg - hipoglicemie. Fitoterapia hiperglicemiilor Frecventa tot mai mare a hiperglicemiilor de diferite etiologii, reactiile adverse ale multor hipoglicemiante de sinteza, deloc de neglijat, au determinat reorientarea multor medici spre fitoterapie. Precizam ca cercetarile mondiale, desfasurate asupra unor produse vegetale utilizate ca hipoglicemiante in medicina traditionala (orientala - chineza, indiana, tibetana -, sud-americana etc), au condus la depistarea principiilor active si a mecanismelor de actiune a multora dintre produsele vegetale utilizate in acest scop.... [continuare]

Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Obezitatea – cauze, afectiuni si tratament

Actualizat la data de: 09 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Obezitatea este o afectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporala (IMC) depaseste 30kgm2. Indicele de masa corporala reprezinta raportul dintre greutatea si inaltimea organismului la patrat si este cea mai utilizata formula in aprecierea starii de nutritie a organismului. Ex o valoare a IMC intre 20-25 kgm este considerata normala, iar excesul ponderal este la o valoare intre 27-30 kgm. Tesutul adipos este distribuit la nivelul organismului in functie de sex, varsta, gradul activitatii fizice, ingestia unor medicamente i creste odata cu inaintarea in varsta atat la barbati, cat si la femei. Obezitatea poate fi determinata genetic, iar factorii de mediu asociati (afectiuni hipotalamice, boli endocrine, ovare polichistice, medicamente) contribuie la patogeneza obezitatii. Cauze principale Exista trei factori care determina castigul ponderal: -  Rata metabolica scazuta... [continuare]

Cum sa faceti fata schimbarii de fus orar

Cum sa faceti fata schimbarii de fus orar

Actualizat la data de: 06 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Schimbarea de fus orar este o provocare pentru majoritatea persoanelor care calatoresc pe distante lungi, in special daca deplasarile sunt frecvente. Organismul are nevoie de o perioada de acomodare atunci cand este supus unor tranzitii bruste, timp in care pot sa apara simptome neplacute, precum oboseala accentuata, insomnia, tulburarile digestive sau starile de confuzie. Din fericire, exista modalitati prin care puteti face fata schimbarii de fus orar, fara neplacerile cauzate de regula de aceasta. Efectele schimbarii de fus orar asupra organismului In afara de disconfortul unei calatorii indelungate, provocat de mentinerea aceleiasi pozitii corporale ore in sir si oboseala acumulata, motivul aparitiei efectelor neplacute ale schimbarii de fus orar consta in desincronizarea ritmului circadian al organismului. Functiile corpului sunt reglate de neurotransmitatori, care se clasifica in aminoacizi, peptide si monoamine. In categoria monoaminelor se afla... [continuare]

Proteine iti pot afecta ceva?Eu vreau sa iau aceste proteine dar vreau sfatul unui medic daca sa iau sau nu! Ce ingrediente conține Mutant Whey? NITROSERUMTM este o nouă proteină din zer, care ajută la creșterea masei musculare mai repede și de, de asemenea, a secreției hormonului de creștere. Cu siguranță se știe că proteinele izolate din zer sunt rapid absorbabile, dar nu toate pot fi absorbite. NITROSERUMTM absoarbe aceste proteine într-un ritm constant, asigurând o aprovizionare treptată a construcției musculare. Acesta include fosfolipide naturale și factorul de creștere colostru (IGF-1, IGF-2), care susțin creșterea musculaturii organismului. Cu Mutant Whey veți simți cum corpul dvs. devine și mai puternic! ActiNOS este hidrolizat proteic din zer cu izolarea peptidei bioactive. Sistemul patentat e un produs care stimulează rapid NOS (oxid nitric), până la 950%. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și, astfel, asigură o nutriție... [continuare]

Sodiu seric sau natriu na

Din Analize Medicale

Sodiul este un mineral gasit in majoritatea alimentelor, uneori in cantitati foarte mari. Cea mai mare sursa de sodiu provine din clorura de sodiu (sarea de masa). Sodiul seric are proprietatea de a mentine constant echilibrul apei la exteriorul celulelor, regleaza retentia si excretia de apa la nivel renal. Are si rol de control al echilibrului acido-bazic, regleaza nivelurile de potasiu si clor. Impreuna cu alti electroliti precum potasiul sau dioxidul de carbon contribuie, de asemenea, la buna functionare a sistemului nervos si este important pentru modul in care functioneaza muschii. De obicei, organismul foloseste doar cantitatea necesara de sodiu, iar restul este eliminata de rinichi. Corpul incearca sa mentina sodiul din sange intr-o concentratie scazuta prin: - producerea de hormoni care pot creste (peptide natriuretice) sau scadea (aldosteron) cantitatea de sodiu eliminata in urina; - producerea unui hormon care previne pierderea apei (hormon antidiuretic, ADH, numit... [continuare]

Proinsulina

Din Analize Medicale

Proinsulina este hormonul precursor al insulinei, sintetizat de pancreas in celulele-beta ale insulelor Langerhans. Pentru a transforma alimentele in energie, pancreasul secreta proinsulina, ce se transformanda ulterior in insulina si proteina numita peptidul C. Proinsulina (un polipeptid alcatuit dintr-un singur lant de aminoacizi) este transformata in insulina prin procese proteolitice catalizate de protein convertaze (PC1, PC2/PC3) si carboxipeptidaza H. In urma acestor reactii se produc o serie de intermediari; acesti produsi intermediari sunt co-secretati odata cu insulina. Produsele finale ale clivajelor proteolitice sunt insulina (polipeptid format din doua lanturi, lantul α, de 21 aminoacizi si lantul β, de 30 de aminoacizi, unite prin 2 legaturi disulfitice) si peptidul-C (polipeptid format dintr-un singur lant de 31 de aminoacizi). In diabetul de tip 1, pancreasul are probleme in sintetizarea insulinei, in timp ce in diabetul de tip 2, organismul devine rezistent... [continuare]

Insulina plasmatica

Din Analize Medicale

Insulina este un hormon proteic, sintetizat de pancreasul endocrin. Sintetizarea diversilor hormoni care influenteaza metabolismele proteic, glucidic si lipidic se realizeaza in pancreasul endocrin de mai multe insule celulare, numite Langerhans. Acestea contin mai multe tipuri de celule: B (70%- celula care secreta insulina), A (20%- celula care sintetizeaza glucagonul), D (secreta somatostatin) si F (celula care elibereaza polipeptidul pancreatic). Insulina este compusa din 2 lanturi peptidice, formate din 20-30 aminoacizi, unite intre ele prin 2 legaturi bisulfidice. Insulina joaca rolul cel mai important in metabolismul glucidelor si contribuie la reducerea glucozei in sange; participa la transformarea glucozei in glicogen si la depozitarea glicogenului in ficat; la sinteza acizilor grasi in ficat si ajuta la descompunerea lipidelor din tesutul adipos, prin inhibarea lipazei intracelulare. Proteinele sunt sintetizate mai usor in organism, prin cresterea transportului de... [continuare]

Comunitate medicala

Despre hepatita c

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hepatita

Buna ziua!Am hepatita C! V-as ruga sa-mi raspundeti la 2 intrebari:in cazul meu pot sa adaug in compoturi sau in gemuri acid salicilic sau daca nu exista un inlocuitor? Stie cineva un alt tratament pentru hepatita cronica virala C in afara de interferon?Precizez ca am si factor reumatoid prezent.Va multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

Tratament llc

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Leucemie

doresc un tratament naturist pentru LLC [continuare]

Comunitate medicala

Buna ziua

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alzheimer

Mama mea are boala alzeimer si face tratament ,acum este un pic mai bine.nu pot sa o las neinsotita dar vad ca decad tot mai mult .Nu mai am eu rabdare tremur in somn nu mai dorm noaptea ,ma enervez f.repede ,am dureri de cap nu mai stiu ce sa fac.Ce ma sfatiuti [continuare]

Daca boala ALZHEIMER evolueaza prea rapid, si mai nou este asociata cu crize frecvente de epilepsie, este sub tratament Aricept, Cipralex, Orfiril, Rispolepte, Ebixa si Cerebrolysyn, ce sa mai fac in plus? [continuare]

tatal meu a fost diagnosticat cu aceasta boala crunta,are varsta de 53 de ani si toata lumea spune ca nu ar fi aceasta boala.am fost la mai multi medici fiecare cu tratamentele lor dar totusi tatal meu e bolnav putem sa schimbam medicamentele mereu?se pot lua pastilele pe baza de celule stem pt o ameliorare?va rog frumos sa imi raspundeti [continuare]

Comunitate medicala

Leucemia - generalitati

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Leucemie

prietenul meu sufera de leucemie..si as vrea sa stiu care sunt simptomele si daca se poate agrava..si daca este contagioasa..mi ar fi de mare ajutor daca mi ati raspunde..va rog frumos. [continuare]

Comunitate medicala

Cum pa pot trata

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hepatita

cum ma pot trata de hepatita c [continuare]

sotul meu are hepatita c si in acest moment face tratament cu interferon.As vrea sa stiu daca poate face reteta d-nei Monica care are in continut tinctura de propolis 150 ml. [continuare]

buna ziua! am 36 ani si cu 5 zile in urma am facut analize medicale . Glicemie=258, am mers la medic specialist acolo a crescut glicemia=483, imi poate raspunde cineva daca exista posibilitataea sa devin insulino-dependent in conditiile in care am inceput regimul alimentar si tratament medicamentos? sunt foarte speriata sa aflu ca am acest diagnostic si sa nuu pot scapa de aceasta boala niciodata. Mentionez ca de 4 ani am si un vitiligo, sa inteleg ca acest diabet s-a in stalat in organism tot din cauza stresului? [continuare]

Comunitate medicala

Myricetin

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alzheimer

buna ziua sunt nou venita aici, dar vreau sa va intreb daca ati auzit ceva despre Myricetin, pentru tratarea Alzeimer-ului? Soacra mea a fost diagnosticata cu aceasta boala acum vreo 4-5 ani, a mers si merge regulat la control, la medicul neurolog, ia tratamentul prescris de acesta si, totusi, tot nu se poate odihni, a ramas cu aceeasi stare de depresie, care intre timp s-a mai agravat. In afara de faptul ca uita, lucruri marunte de altfel, si ca nu se odihneste in limite normale, nu are alte manifestari ale bolii. Are 61 de ani. [continuare]

Comunitate medicala

Boala alzheimer

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alzheimer

Poate aparea boala Alzheimer la un tanar de 22 de ani?Va multumesc [continuare]

Pagina 2 din 3 (77 rezultate)