Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

consumul de usturoi intro zi

Consumul de paste si mentinerea siluetei

Consumul de paste si mentinerea siluetei

Actualizat la data de: 02 Octombrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca doriti sa slabiti, stiti ca pastele nu reprezinta un aliment pe care ar trebui sa il includeti in dieta dumneavoastra. Cu toate acestea este, insa posibil sa consumati paste si sa slabiti. Odata cu aparitia dietelor scazute in calorii, multe persoane cresc consumul de proteine si reduc aportul de carbohidrati. Este adevarat, ca per total, oamenii mananca prea multe calorii si carbohidrati din faina alba. Totusi, nu trebuie sa renuntati la retetele pe baza de paste fainoase, daca incercati sa mancati sanatos si sa pierdeti in greutate - aveti nevoie doar de retetele cu putine calorii si cateva directive pentru a gati feluri de mancare nutritive, care contin paste. Alegeti pastele potrivite Atunci cand incercati sa gatiti dupa o reteta de paste cu continut scazut de calorii, incepeti cu elementele de baza - pastele. Indiferent daca preparati pastele acasa sau le cumparati din comert, exista intotdeauna un factor determinant: alegeti pastele din cereale... [continuare]

Motive pentru a consuma seminte de in

Motive pentru a consuma seminte de in

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Semintele de in sunt o sursa buna de fibre dietetice si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele din semintele de in se gasesc in principal in invelisul semintelor. Consumate inainte de masa, fibrele continute in semintele de in diminueaza senzatia de foame. Descoperiti mai jos cateva dintre principalele motive pentru care puteti include in dieta dumneavoastra zilnica semintele de in. Beneficii oferite sanatatii de semintele de in Semintele de in sunt bogate in: - vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan - fibre - solubile si insolubile - fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii - acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid... [continuare]

Inca un motiv pentru a consuma iaurt

Inca un motiv pentru a consuma iaurt

Actualizat la data de: 28 Februarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Iaurtul este un aliment mult mai usor de digerat decat laptele. Multi dintre cei care nu pot tolera laptele, fie din cauza prezentei intolerantei la lactoza sau din alte cauze, se pot bucura de consumul de iaurt. Culturile vii active creeaza lactaza, o enzima care lipseste in cazul celor care sufera de intoleranta la lactoza, dar si o alta enzima numita beta-galactiozidaza, care ajuta la imbunatatirea absorbtiei lactozei in cazul persoanelor care au un deficit de lactaza. Enzimele bacteriene care iau nastere in urma procesului de cultura, digera partial cazeina, o proteina din lapte, fapt ce faciliteaza absorbtia iaurtului si scade probabilitatea aparitiei alergiilor. Iaurtul favorizeaza sanatatea colonului prin contributia pe care o aduce la multiplicarea bacteriilor bune din intestine, este o sursa bogata de calciu si poate preveni aparitia [continuare]

Beneficiile consumului de carne de curcan

Beneficiile consumului de carne de curcan

Actualizat la data de: 28 Martie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Carnea de curcan este adesea inclusa in dietele sarace in grasimi. Aceasta are putine grasimi - doar 1 gram de grasime per 30 grame portie. Beneficiile consumului de carne de curcan sunt multiple. Printre acestea se numara scaderea nivelului de colesterol rau din sange si imbunatatirea sistemului imunitar. Carnea de curcan are un continut ridicat de proteine. Acest tip de carne este o sursa buna de niacina, vitamina B6 si seleniu. Informatii nutritionale Carnea de curcan contine mai multe substante nutritive, comparativ cu carnea de pui. Prin urmare, consumul de carne de curcan imbunatateste sanatatea in diverse moduri. Iata cateva informatii nutritionale ale carnii de curcan: 100 grame carne de curcan contin aproximativ 160 grame de calorii, dintre care 72 din calorii provin din grasime o portie de carne de curcan contine, de asemenea, vitaminele B6, B12, niacina, riboflavina si acid pantotenic carnea de curcan mai are in compozitie minerale, cum... [continuare]

13 moduri de a consuma mai multa apa

13 moduri de a consuma mai multa apa

Actualizat la data de: 09 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul abundent de apa este foarte important pentru starea generala de sanatate. Peste 60% din organismul uman este constituit din apa, motiv pentru care deshidratarea poate pune realmente viata in pericol. Inlocuirea bauturilor acidulate hipercalorice cu apa plata are efecte pozitive asupra controlului greutatii corporale, precum si asupra calitatii somnului, cresterii nivelului de energie al organismului, reducerea aparitiei cariilor dentare si controlul afectiunilor cronice, precum diabetul. Beneficiile apei pentru organism Potrivit Centrului de Control si Prevenire al Afectiunilor din SUA, barbatii ar trebui sa consume zilnic in jur de 3,7 litri de apa si femeile circa 2,7 litri, nu doar din apa plata propriu-zisa, ci si din alimentele bogate in lichide (fructe si legume). Aportul zilnic suficient de apa are multiple beneficii pentru sanatate. - Randamentul optim al functiilor organismului. Apa este o parte integranta a sistemului circulator,... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului

Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O cale excelenta prin care va puteti feri de gripa si raceala in sezonul rece, prin intarirea imunitatii organismului, este sa consumati la micul dejun alimente cu efect imunostimulator. Hrana consumata in prima parte a zilei asigura aportul de nutrienti esentiali, care energizeaza si contribuie in mod definitoriu la functionalitatea sistemelor organice. Micul dejun si sistemul imunitar Mai multe studii efectuate de Universitatea Cardiff din Wales, Marea Britanie, au descoperit ca micul dejun poate fi o metoda de prevenire eficienta a gripei si racelii. Persoanele care respecta prima masa masa a zilei sunt mai putin susceptibile infectiilor tractului respirator, spun cercetatorii englezi. Un studiu efectuat pe un esantion de 100 de studenti rugati sa tina un jurnal al nutritiei si starii de sanatate arata ca participantii care s-au imbolnavit cel putin o data de o afectiune respiratorie in timpul celor 10 saptamani de studiu, sunt si cei care nu iau in mod... [continuare]

Consumul de apa ajuta sau nu la accelerarea metabolismului

Consumul de apa ajuta sau nu la accelerarea metabolismului

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Accelerarea metabolismului, mai exact intensificarea proceselor de ardere a grasimilor, este unul din telurile principale ale persoanelor care incearca sa elimine surplusul ponderal. Consumul de apa este una dintre metodele promovate in directia stimularii metabolismului, alaturi de alte solutii similare. Eficacitatea lor nu este, insa, o certitudine. Apa si influenta sa asupra metabolismului Exista numeroase diete de slabit care contin, printre recomandarile de baza, consumul sporit de apa, in vederea obtinerii unor rezultate optime. Apa constituie circa 60% din greutatea corporala si este esentiala pentru mentinerea numeroaselor functii biologice, de la transportul nutrientilor catre celule, pana la intretinerea umiditatii tesuturilor moi de la nivelul nasului, urechilor sau al gatului. Intrucat organismul nici nu produce, nici nu stocheaza apa, consumul zilnic de lichide este esential pentru refacerea rezervelor de fluide pierdute in mod constant prin... [continuare]

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Ce alimente sa consumati pentru combaterea diareei

Actualizat la data de: 26 Februarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Combaterea diareei presupune alegerea atenta a categoriilor de alimente consumate in perioada in care simptomele sunt prezente. In timp ce unele produse alimentare pot agrava diareea, altele ajuta la reglarea capacitatii organismului de a absorbi in mod corect apa, nutrientii si caloriile din hrana. Acordati o atentie deosebita dietei atunci cand suferiti de diaree si contactati medicul de urgenta daca simptomele persista mai multe zile. Recomandari alimentare pentru combaterea diareei Medicii recomanda consumul de alimente integrale si dietetice in timpul episoadelor usoare si moderate de diaree, cel putin in primele 24 de ore de la debutul simptomelor. O dieta mai saraca in fibre ajuta la ameliorarea crampelor si la reducerea gazelor stomacale, doua aspecte foarte importante in controlul diareei. Astfel, daca scaunele devin mai noi si mai frecvente, alegeti cu atentie alimentele pe care le consumati si reduceti pe cat posibil aportul de fibre - Alegeti... [continuare]

Comunitate medicala

Consumul de lamaii

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Infarct

fiul meu (22ani) consuma o lamaie intreaga odata pt vitamina c . Am auzit ca acest consum ar influenta circulatia sangelui sau a inimii este adevarat ? [continuare]

cand consum alcool ma unflu rau la ochi care poate fi cauza [continuare]

Sufar de dureri abdominale dupa ce consum legume crude sau salate verzi, iar consumul de rosii imi creaza arsuri la stomac. Am remarcat ca salatele verzi si legumele crude nu sint digerate. As dori un sfat, un tratement posibil, daca se poate. Va multumesc mult, Nick L. [continuare]

Buna ziua. Am un fiu de 17 ani pe care il suspectez ca fumeaza aceste tigari nepermise sau poate legale (in lipsa noastra, in camera lui se simte un miros care nu este de tigara normala). problema este ca el nu recunoaste si nici nu vrea sa mearga la un psiholog sau psihiatru.I-a scazut capacitatea de concentrare, memorare, nu vrea sa mai invete deloc, la scoala se duce doar ca sa faca act de prezenta, deseneaza in loc sa-si ia notite (si culmea, nu-i face nimeni observatie dintre profesori). probabil ca le e teama si lor sa nu devina violent cu ei, si-au dat seama ca consuma ceva, si il lasa in voia lui). Ce se mai poate face cu un asemenea tanar? Cu noi , parintii lui, se poarta mizerabil, tipa, urla, ne injura. Astept o criza mai puternica pt.a ajunge la 112 cu el, pt. ca altfel nu-l pot duce la un medic...Poate cineva sa ma ajute, cum sa actionez ca sa-l pot convinge ca nu e pe drumul cel bun? multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

Consum etnobotanice

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Anxietate

salutare,am 17 ani,si in urma cu 2 zile am consumat cu 2 prieteni o substanta numita "bee heavy".mai consumasem de maxim 5-6 ori,insa alte substante,printre care luni o chestie foarte ieftine,dar imi revenisem dupa maxim 2-3 ore.Cred ca m-am panicat,din cauza ca am inceput sa vomit,acum,ultima oara,aveam pulsul foarte ridicat,simteam ca nu ma aflu in corpul meu,cei doi prieteni de-ai mei isi revenisera,cu toate ca nu mai fumase niciodata,iar eu si acum,stau acasa,cu mama crezand ca am facut o cadere de calciuc(nu cred ca am puterea sa ma uit in ochii ei dupa ce va afla).Am stare de anxietate,daca inchid ochii si ma bag in pat am tot felul de halucinatii,insa niciun lucru iesit din comun,ieri am incercat sa ma duc la scoala crezand ca o sa imi revin,insa dupa 2 ore simteam ca imi bubuie capul,si am decis sa vin acasa.VA ROG DIN SUFLET,ajutati-ma cu niste sfaturi,pur si simplu nu mai stiu ce sa fac.Trebuie sa iau vreun medicament ? e recomandat sa stau in pat sau la tv/pc ? Si sa... [continuare]

Prietenul meu a fost diagnosticat cu epilepsie. La inceputul relatiei noastre mi-a zis ca are aceasta boala, insa nu mi-am dat seama ce inseamna acest lucru pana cand nu a avut prima criza..a fost oribil, m-am speriat atat de tare incat de atunci traiesc cu frica in mine ca va avea alta criza, din pacate nu reusesc sa ma linistesc. Vreau doar sa stiu daca e ok sa bea acool. Din pacate ii cam place sa bea si cred ca acest lucru nu ii face bine (neurologul lui i-a zis ca poate sa bea alcool, dar sa nu faca excese). Din experienta voastra, consumul moderat de alcool poate provoca crize? Multumeesc! [continuare]

In cazul glaucomului acut este interzis consumul de alcool? [continuare]

Ma intrebam....ce se intampla in cazul in care consumam prea multe lactate? E posibil ca in felul asta sa sporim numarul de proteine existe in bacterii si sa se produca astfel divizarea lor, raspandindu-se din stomac si intestine, in alte zone ale corpului? ( zona laringo-faringiana, zona genitala, ba chair piele- vezi acnee?). Am intrebat un medic despre acest lucru, dar mi-a spus ca nu se intampla absolut nimic. Bacteriile sunt eliminate din organism, neavand nicio importanta numarul lor. Cu toate astea...mi se pare nesatisfacator raspunsul. Dupa parerea mea, oricat de bune ar fii bacteriile ''bune'', excesul nu e niciodata benefic. Voi ce credeti? [continuare]

Comunitate medicala

Consumator de bere

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alcoolism

Am consumat 15 ani cate 2-3 litri de bere zilnic si de o saptamana nu mai beau din cauza unor dureri in partea stanga. Imi poate spune cineva ce este in partea stanga? [continuare]

Este adevarat ca, consumul mare de ceai (sunatoare, roinita, musetel, laxative...) poate cauza diabetul? Cantitate mare insemnand mai mult de 2 l de ceai/zi. [continuare]

In incercarea de a ma hrani cat mai sanatos si evitand total dulciurile, atat cumparate cat si facute in casa, am trecut la consumul de miere de albine care imi place foarte mult, in diverse combinatii cu nuci, seminte etc. Vreau sa va intreb, consumul in cantitati mai mari de miere de albine are contraindicatii pt o persoana sanatoasa?Poate conduce la diabet sau alte dereglari? Am incept consumul regulat de miere si eliminatrea celorlalte dulciuri de cateva luni bune timp in care am realizat ca am mancat kilograme intregi de miere. Am facut un calcul foarte sumar, grosier, ca sa observ ca mananc cam 200g de miere de albine pe zi. Pe langa aceasta mai mananc si polen, o lingurita dimineata, precum si capaceala. Ma gandeam ca am cam exagerat un pic pt ca fac ce fac si mai iau un varf de lingurita de miere ba la servici ba acasa si asa consum pe zi cum am spus cam 200g. Credeti ca nu are importanta sau trebuie sa reduc consumul? Va multumesc si sper sa-mi raspundeti si mie. O zi buna. [continuare]

BUNA ZIUA. CONSUM LUNAR 2 KG DE SNITELE DE SOIA .ESTE DAUNATOR UN CONSUM ASA DE MARE ? AM O PERIOADA DE 4 ANI ,DE CAND CONSUM ACEASTA CNTITATE. VA MULTUMESC ! [continuare]

Este bine sa consumam margarina, daca da, cam cata pe zi? Dar unt? [continuare]

Usturoita (alliaria officinalis)

Din Plante medicinale

Usturoita este flora spontana specifica zonelor de clima temperata a Europei. In Romania este raspandita in padurile de foioase, in tufarisuri, locuri umbroase din gradini, livezi, poieni, pe langa drumuri sau garduri. Usturoita are tulpina inalta de pana la 80 cm, ramificata la varf. Frunzele sunt adanc crestate pe margini, cresc opus si sunt mari. Florile cresc in varful tulpinii, grupate in inflorescente si sunt de culoarea alba si au cate 4 petale. Dintre elementele chimice din compozitie subliniem: ulei eteric (asemanator usturoiului), saruri minerale, caroten, saponine, zaharoza, glicozizi, mirozina, siringina, celuloza,  sulfocianat de alilca. Principalele calitati ale plantei sunt: antiputrida, antiseptica, detergenta, vulnerara, actiune contra viermilor intestinali, diuretica, sudorifica, astringenta, expectoranta, antispasmodica, bactericida, antifermescibila, cardiotonica, vasodilatatoare. In fitoterapie se foloseste partea aeriana a plantei, dar proaspata. Trebuie... [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)