Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

biscuiti bio din orez cu ciocolata fara gluten

Comunitate medicala

Criza acuta hemoroidala?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Hemoroizi

Acum o saptamana m-am fortat mult pe wc si inevitabilul s-a produs, alveolele goale ramase in zeci de ani de chin cu hemoroizii s-au inflamat. Am incercat ca pana acum cu crema si supozitoare Procto Glyvenol dar fara rezultat. Farmacista ieri mi-a recomandat sa iau si Detralex 2*3/zi*4 zile apoi 2*2/zi*3 zile. Hemoroizii sunt interni si externi, au dimensiuni mai mari pana acum si sunt durerosi fara urme de sange. Din pacate am ramas fara servici si nu-mi permit sa merg la medic. [continuare]

GeorgianaAaa Buna ziua, Va rog daca se poate sa primesc un raspuns de la un medic sau cineva specializat în domeniu pentru problema mea. Acum 3-4 saptamani mi au apărut în zona vaginului si spre anus niste coșuri, dar am crezut ca este o iritatie sau fire pe sub piele. Acum 2 saptamani am fost la epilat cu ceara iar cosmeticiana mea mi a atras atenția că nu sunt coșuri ci ar fi niste negi, care ar aparea din cauza virusului HPV si mi a recomandat o imediată vizita la ginecolog. La o saptamana am fost la un consult iar doamna doctor ginecolog mi a confirmat temerile si mi a spus că sunt condiloame, cu diagnostic de condilomatoza perineala. Am făcut si ecografie care a fost in limite normale. Dar mi a sugerat cauterizare pt acele condiloame direct fara a încerca inainte un tratament medicamentos sau sa stim sigur ca sunt condiloame. Doar la simpla privire a lor. In afara de faptul ca o astfel de intervenție este foarte costisitoare-900 ron-se face cu anestezie totala... [continuare]

Buna ziua, Va rog daca se poate sa primesc un raspuns de la un medic sau cineva specializat în domeniu pentru problema mea. Acum 3-4 saptamani mi au apărut în zona vaginului si spre anus niste coșuri, dar am crezut ca este o iritatie sau fire pe sub piele. Acum 2 saptamani am fost la epilat cu ceara iar cosmeticiana mea mi a atras atenția că nu sunt coșuri ci ar fi niste negi, care ar aparea din cauza virusului HPV si mi a recomandat o imediată vizita la ginecolog. La o saptamana am fost la un consult iar doamna doctor ginecolog mi a confirmat temerile si mi a spus că sunt condiloame, cu diagnostic de condilomatoza perineala. Am făcut si ecografie care a fost in limite normale. Dar mi a p***arat cauterizare pt acele condiloame direct fara a încerca inainte un tratament medicamentos sau sa stim sigur ca sunt condiloame. Doar la simpla privire a lor. In afara de faptul ca o astfel de intervenție este foarte costisitoare-900 ron-se face cu anestezie totala din cate am... [continuare]

Buna ziua ! Ma numesc Roxana si am 21 de ani , 170 inaltime si 58 kg. In urma cu 2 ani am inceput brusc si fara motiv sa am niste dureri la genunchiul drept (sub rotula) iar la efort (stat in picioare) genunchiul mi se umfla si ma durea si nu puteam sa il flexez maxim. Am facut atunci un RMN cu substanta de contrast din care a rezultat ca genunchiul nu are nimic insa am descoperit o tumoare in femur . De atunci pana de curand m-am axat pe controalele facute asupra tumorii (RMN , CT si vizitarea mai multor doctori) si nu i-am mai dat importanta genunchiului pentru ca , cu timpul durerile au inceput sa fie mai rare si mai usoare, am inceput sa flexez maxim genunchiul fara dureri si se umfla tot mai rar si trecea cu gheata. S-a dovenit ca tumoarea este una “buna” si ca nu voi avea de suferit pe urma ei doar sa o “supraveghez” pe viitor. Problema este ca de 2 luni de zile durerile la genunchi au reaparut ca in urma cu acum 2 ani, ba mai mult ma inteapa sub rotula iar durerile... [continuare]

Buna seara! Am efectuat un RMN la coloana lombara, dar pana ajung la doctor, vreau sa mai aud macar o parere legata de rezultat si de ce trebuie sa fac mai departe. Sper sa se poata rezolva prin recuperare medicala.... Mai jos este rezultatul: RMN coloana lombara RAPORT MEDICAL Examinarea IRM a cool lombare efectuata nativ evidentiaza : - Stergerea lordozei fiziologice la nivelul coloanei lombare si discreta scolioza dextro-concava - Hidratarea normala a discurilor intervertebrale la nivel lombar -Aliniament normal la nivelul corpurilor vertebrale lombare - Protruzie discala postero-mediana L5-S1 ,ce penseaza gaura de conjugare bilateral ( stg >dr ),in contact cu emergente radiculare bilateral ( stg >dr ) extraforaminal - Con medular din campul de examinare fara modificari de semnal Concluzii: DVL5 Modificari de statica vertebrala Diagnostic CIM: Alte examinari speciale specificate - Z01.8 Multumesc! [continuare]

Am celiachie si am observat ca totul a aparut de cand am mancat mai multe fainoase. Am scos fainoasele si nu mai am diaree , stari de ameteala, amorteli, etc. Mentionez ca nu am diabet, am facut teste luni de zile pentru diabet . Pe net scrie ca glifosatul ar deregla functionarea unor enzime, a sprarenalelor care produce cortizol antiinflamator. Daca nu mananc paine, ce pot manca? Orezul nu are calitatile glutenului. [continuare]

Buna ziua Tatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcinom acinar de prostata slab diferentiat, scor Gleason 9 (4+5), infiltrativ in 5%( LD) respectiv 40% (LS) din volumul materialului examinat , fara suprindere de invazie vasculara si/sau neurala. Descrierea macroscopica : 1. 43659 - fragmente PBP LD; 2. -660- fragmente PBP LS; dESCRIERE MICROSCOPICA :1;2 - 43659-660- fragmente de punctie biopsie prostata infiltrate tumoral in proportie de 5% (LD) respectiv 40% (LS) prin arii de adenocarcinom acinar slab diferentiat, scor Gleason 9 fara suprindere de invazie vasulara si/sau neurala. Mentionez ca are varsta de 68 ani, are anemie hemolitica, hepatopatie cronica, STEATOZA HEPATICA 3, varice hoistrostatice membre inf bilateral , conglomerat pulmonar nodular cu dimeniuni cuprinse intre 7- 17 mm localizat posterior in LSD, glanda tiroida cu dimensiuni usor marite, diverticuli colonici fara complicatii acute, BPOC. Va rog sa ma sfatuiti ce este mai bine pentru tratarea sau stoparea... [continuare]

Buna ziua ! Mama mea in varsta de 70 de ani a efectuat un ct , ptr ca i au aparut hematii 5-10 in urina. Va rog frumos imi poate interpreta si mie cineva rez ct ului? Mai dureaza pana vom ajunge la medic. Va implor din tot sufletul ! Baze pulmonare libere. Ficat cu dimensiuni moderat crescute , steatozic, cu calcificare nodulara in LDH, fara procese focale , fara dilatatie de CBIH. Colecist partial contractat ,fara calculi radiopatici. Pancreas cu aspect normal. Splina 92mm , omogena Suprarenale cu aspect normal. Rinichi dr.cu dimensiuni normale , fara calculi radioopaci, cu chiste corticale seroase cu diam max 12 mm. Tija caliceala superioara elongata, cu implantare pe conturul posterior al bazinetului, spre jonctiunea pielo-ureterala. Mica zona de cudura a ureterului proximal. Ureter dr nedilatat. Rinichi stg cu dimensiune normale, fara calculi radioopaci, cu chiste corticale cu diam cuprinse intre 4mm si 30mm. Chist parapielic cu diam de 26/24mm ce determina... [continuare]

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

11 gustari cu continut redus de carbohidrati

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Chipsurile, fursecurile, bomboanele, batoanele de ciocolata, biscuitii sau popcornul preparat la cuptorul cu microunde sunt gustari cu un continut ridicat de carbohidrati rafinati si grasimi, avand o valoare nutritiva scazuta. Intr-o dieta echilibrata, gustarile trebuie sa fie bogate in fibre, carbohidrati complecsi cu indice glicemic scazut, proteine simple si alti nutrienti importanti. Alegeti acest tip de alimente pe care sa le consumati intre mese, astfel incat sa va mentineti silueta si sanatatea intacte. Gustari sanatoase sarace in carbohidrati Daca in trecut erau asociate cu riscul crescut de ingrasare, gustarile dintre mese sunt considerate de medicii nutritionisti un real ajutor in controlul apetitului alimentar si completarea aportului de nutrienti importanti, cata vreme sunt sanatoase. Carbohidratii simpli, regasiti in cantitati mari in produsele rafinate si zahar, sunt de evitat. Acestia cresc rapid nivelul glicemiei in sange, predispun la... [continuare]

Intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. Glutenul din compozitia acestuia irita intestinul. Aceasta proteina se regaseste in grau, secara, orz si este numitorul comun in cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale, consumate zilnic. Intoleranta usoara la gluten poate fi inconfortabila, dar simptomele sunt trecatoare. Vestea buna este ca intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara si consumul de gluten nu determina de obicei situatii neplacute, cu exceptia persoanelor care sufera si de boala celiaca. Alimente permise si alimente interzise Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita: - graul sub toate formele sale - secara - orz - tarate de ovaz - germeni de grau - tarate - graham, gluten - faina de cartofi. Este... [continuare]

Intoleranta la gluten

Intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 29 Mai 2023

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara ca si secalinina, iar in porumb ca si zeanina. Insa glutenul la care se face referire cand vorbim despre o intoleranta la gluten este cel din grau adica la glutenina. Glutenul este folosit in produsele de panificatie deoarece confera acestuia elasticitatea. In schimb glutenul se poate regasi si in anumite produse de patiserie precum foietajele la anumite prajituri, sau in anumiti biscuiti pentru a conferi acestor produse fragezimea. Alimente permise si nepermise Din punct de vedere medical, glutenul la persoanele cu intoleranta la gluten se regaseste in produsele cu continut bogat in grau, secara, orz sau ovaz, germenii de grau sau faina de cartofi. Restul alimentelor de tipul quinoa, porumb,... [continuare]

Boala celiaca sau intoleranta la gluten

Boala celiaca sau intoleranta la gluten

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2024

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este boala celiaca Boala celiaca este o afectiune autoimuna inflamatorie a intestinului subtire, care poate prezenta si manifestari sistemice dintre cele mai diverse. Apare la persoanele susceptibile genetic, aproximativ 1% din populatia Europei si a Statelor Unite, ca urmare a raspunsului adaptativ aberant al sistemului imunitar impotriva glutenului din cereale. Factorii participanti la declansarea bolii sunt: bagajul genetic, sistemul imunitar si glutenul. La persoanele cu boala celiaca, ingestia de gluten duce la aparitia enteropatiei, cu afectarea mucoasei si, consecutiv, absorbtia anormala a nutrientilor. Manifestari clinice Boala celiaca prezinta caracteristici deosebite in comparatie cu alte tulburari autoimune, inclusiv recuperarea completa a afectarii mucoasei, precum si reversibilitatea progresiei sale odata cu evitarea total a glutenului. Desi boala celiaca a fost initial interpretata ca o afectiune pediatrica, diagnosticul se stabileste cu frecventa crescuta si... [continuare]

Glutenul poate afecta sanatatea chiar daca nu ai intoleranta?

Glutenul poate afecta sanatatea chiar daca nu ai intoleranta?

Actualizat la data de: 20 August 2025

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Ce este intoleranta la gluten? Datele statistice arata ca 1% din populatia globului sufera de boala celiaca, aceasta fiind tradusa si prin alergia la gluten. Exista insa si persoane care au o sensibilitate ridicata la aceasta substanta din cereale, sensibilitate numita intoleranta la gluten. Glutenul insa poate influenta negativ sanatatea, chiar daca nu suferi de boala celiaca si nu esti diagnosticat cu boala celiaca. Cum se manifesta? Este dovedit stiintific ca intoleranta la gluten sta la baza bolii numite celiachie. Persoanele afectate de aceasta maladie dezvolta anticorpi impotriva glutenului. Glutenul denumeste proteinele continute in grau, orz, ovaz, secara. De asemenea, glutenul se regaseste in paine, bere, paste fainoase, diferite produse de patiserie, in cereale, dar si in mezeluri sau in diferite sosuri. Pacientii care sunt afectati de aceasta boala au la dispozitie, din clasa cerealelor, porumbul si orezul, fara continut de gluten. Este important... [continuare]

Intoleranta la gluten si cancerul

Intoleranta la gluten si cancerul

Actualizat la data de: 05 Aprilie 2024

Dr. Alexandru Gabriel Berescu
Medic rezident Oncologie medicala

Ce este intoleranta la gluten Intoleranta la gluten mai este cunoscuta si ca boala celiaca. Aceasta este o afectiune mediata imun, inflamatorie, a intestinului subtire, determinata de sensibilitatea la glutenul din alimente si proteine similare acestuia. Cum se manifesta Multe persoane sunt asimptomatice sau nu sunt evaluate pentru aceasta patologie, astfel incat cel mai probabil boala este mult subdiagnosticata. Un studiu a aratat ca persoanele asimptomatice ar putea sa fie de 7 ori mai numeroase ca cele simptomatice. Este mai frecventa la persoanele din Europa, fata de alte etnii. Semne si simptome La ora actuala, boala devine simptomatica intre 10 si 40 de ani, deoarece copiii sunt alaptati perioade mai lungi, iar glutenul este introdus mai tarziu in dieta. Prezinta in principal manifestari gastrointestinale dar pot aparea si manifestari extraintestinale. Manifestarile gastrointestinale clasice sunt diareea cu scaune in cantitate mare, care plutesc in vasul de toaleta,... [continuare]

Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca

Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca

Actualizat la data de: 05 Iunie 2025

Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie

Ce este intoleranta la gluten? Intoleranta la gluten presupune existenta unor simptome de tipul balonarii, flatulentei si oboselii dupa consumul de alimente care contin gluten. Glutenul este o proteina care se gaseste in multe alimente si bauturi, precum paste, bere, cereale, vitamine, chiar si in unele cosmetice, insa sursa principala o reprezinta graul. Intoleranta se mai numeste si sensibilitate la gluten non-celiaca si nu reprezinta acelasi lucru cu boala celiaca. Alergia la gluten nu este aceeasi cu intoleranta alimentara. Alergia presupune aparitia mancarimilor, eruptiilor, varsaturilor sau a dificultatii in respiratie. Afectiuni legate de consumul de gluten Cea mai cunoscuta afectiune asociata cu glutenul este intoleranta la gluten, a carei prevalenta globala se estimeaza ca fiind situata intre 0,5-13% din populatie. O alta afectiune este boala celiaca, ce afecteaza pana la 1% din populatia mondiala, cu rate care variaza usor in functie de regiune, astfel... [continuare]

Reducerea aportului de zahar din alimentatia noastra

Reducerea aportului de zahar din alimentatia noastra

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2024

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Ce este zaharul? Zaharul este o substanta din “familia” glucidelor sau, cum le mai intalnim, carbohidratilor care da un gust dulce alimentelor in care el este adaugat. Cunoscut si sub denumirea de zaharoza, el este obtinut din trestia de zahar sau din sfecla de zahar si este format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza. Unde gasim zaharul? Toata lumea il stie sub forma de zahar alb, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilinat, zahar brun, zahar fin si il cumparam din magazine. Insa, cand spunem “zahar” ar trebui sa nu uitam de celelalte substante asemanatoare lui, cum sunt: • mult folositul, mai ales de catre americani, sirop de fructoza din porumb; • diferite siropuri naturale - artar, agave, melasa, nuca de cocos, sirop din orez, sirop din malt de orz, sirop de glucozo-fructoza, etc • miere. Multa lume foloseste si zaharul de mesteacan ca alternativa “naturala”, “sanatoasa” la zahar. Acesta este de fapt, un indulcitor (un poliol, adica un... [continuare]

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Cat de mult ajuta la slabit excluderea glutenului din alimentatie

Actualizat la data de: 25 Iulie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit, popularizandu-i asa-zisele rezultate uimitoare. Insa specialistii spun ca nu exista dovezi stiintifice palpabile care sa ateste efectele de reducere a greutatii corporale prin excluderea surselor de gluten din dieta zilnica. Ce este glutenul Glutenul este o proteina regasita natural in grau, orz, secara, introdusa deseori si in compozitia produselor procesate. De altfel, glutenul este introdus in numeroase alimente si medicamente, nu doar in paine sau biscuiti. Cerealele, sosul de soia, bauturile alcoolice (precum berea) sau chiar cosmeticele (balsamul de buze, de pilda) contin si ele anumite cantitati de gluten. Una din 100 de persoane poate suferi de o boala autoimuna, numita boala celiaca, in care... [continuare]

Consumul de gluten: benefic sau nociv

Consumul de gluten: benefic sau nociv

Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai delicioase. Produsele alimentare fara gluten pot fi de un real ajutor celor care sufera de o tulburare digestiva cronica numita boala celiaca sau enteropatia glutenica. Organismul acestor persoane considera glutenul ca fiind un invadator si declanseaza raspunsuri imune. Aceasta reactie poate avea efecte negative la nivelul intestinului subtire cauzand tulburari gastrointestinale si deficit nutritional. Fara tratament, aceste raspunsuri imune pot duce inclusiv la cancer intestinal dar si la alte complicatii adiacente cum ar fi infertilitate sau osteoporoza. Boala Celiaca Boala celiaca este tot mai raspandita in ultima perioada, fiind constientizata tot mai des de multi dintre bolnavi,... [continuare]

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]

Surse alimentare ascunse de gluten

Surse alimentare ascunse de gluten

Actualizat la data de: 08 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Exista numeroase surse alimentare de gluten, unele dintre ele ascunse sau neasteptate, iar acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru persoanele care sufera de boala celiaca (enteropatia glutenica). Aceasta boala autoimuna este caracterizata de aparitia mai multor leziuni la nivelul intestinului subtire, in urma ingestiei glutenului alimentar. Prin urmare, pacientii trebuie sa cunoasca foarte bine toate categoriile de alimente care contin aceasta proteina vegetala regasita preponderent de cereale. Tipuri de alimente cu gluten Excluderea glutenului din alimentatie pentru ameliorarea simptomelor intolerantei la aceasta proteina vegetala poate fi dificila, mai ales in perioada de acomodare cu noul regim alimentar. Regula de baza este destul de simpla alegerea de hrana integrala, neprocesata si evitarea tuturor produselor care au in compozitie grau, orz secara si derivatele acestora. Dificultatea urmarii unei diete lipsite de gluten deriva din sursele... [continuare]

24 de moduri de a slabi fara dieta

24 de moduri de a slabi fara dieta

Actualizat la data de: 05 Mai 2011

Autor: SfatulMedicului

Timpul pentru masa Pentru a slabi fara dieta, una dintre reguli este ca mesele sa fie luate incet, nu in graba, iar mancarea sa se mestece bine. Acesta este unul dintre aspectele de baza ale slabirii fara un plan complicat de dieta. Fiecare muscatura va fi savurata. Ideal ar fi ca portiile sa fie mici. In scurt timp, hormonii vor fi cei care vor declansa senzatia de satietate. Mancatul pe fuga blocheaza semnalele acestor hormoni, iar sentimentul de saturatie va fi amanat, fapt ce va cauza supraalimentarea. Somnul si numarul scazut de kilograme Persoanele care consuma in mod constant 2500 de calorii si dorm o ora in plus ar putea slabi aproximativ 7 kilograme pe parcursul unui an, conform studiilor. Rezultatele variaza de la un individ la altul, dar exista dovezi clare ca somnul insuficient creste apetitul. Mai multe portii de legume Daca o persoana consuma trei portii de legume pe parcursul unei seri, va manca mult, se va satura, fara sa se ingrase. Majoritatea modurilor... [continuare]

Gluten

Gluten

Actualizat la data de: 08 Mai 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce este glutenul? Glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara. Glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte alimente, pentru textura pe care o ofera acestora. Glutenul mai este folosit ca agent de ingrosare si liant, potentiator de aroma si supliment de proteine. Ce este intoleranta la gluten? Unele persoane pot dezvolta intoleranta la gluten. Intoleranta la gluten este un termen folosit pentru a descrie trei conditii: alergie la grau, sensibilitate non-celiaca la gluten si boala celiaca. Potrivit cercetarilor, intre 5 si 10 procente din populatia globului sufera de anumite forme de sensibilitate la gluten. Toate cele 3 conditii sunt dificil de diagnosticat si multe persoane nu constientizeaza ca intoleranta la gluten este cauza conditiilor medicale de care sufera. Cele mai multe forme de intoleranta la gluten... [continuare]

Comunitate medicala

Alergie gluten/celiachie

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alergii

Sunt suspecta de alergie la gluten, urmeaza sa-mi fac analize in acest sens. Voiam sa schimb cateva pareri cu cineva care are acest diagnostic si sa intreb daca orezul este contraindicat in aceasta boala. Multumesc! [continuare]

Buna ziua, Am o intrebare. Care sunt consecintele administrarii Karissa 4 folii fara pauza de 7 zile, apoi pauza de 7 zile, dupa care 4 folii fara pauza etc? Ma refer la consecintele administrarii Karissa 4 folii fara pauza, apoi pauza de 7 zile, nu la consecintele administrarii anticonceptionelelor. Am nevoie de un raspuns concret (ce si cum afecteaza si de ce nu se recomanda din punct de vedere medical, nu religios)? Se poate asa ceva? Multumesc. [continuare]

Comunitate medicala

Sarcina fara embrion

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Sarcina

buna,sint f.suparata si speriata in acelas timp va rog ajutati-ma sa inteleg. sunt insarcinata in 9-10 sapt.(dupa calculele mele)pina la 8 sapt.nu am avut nimic mam simptit bine doar ce nu mia venit CM si mi-a crescut sini dar nu ma dor. cind am intrat in sapt.9 a inceput sa-mi vina niste picaturi maro dar mai mult cind marg la veceu,am fost la ginecolog mia spus ca am 8sapt,si nu stie din ce cauza,am facut ecografie si mi sa spus ca uterul este normal nu am nimic la el sacul embrinal este normal doar ca nu se vede embrionul. se poate oare? nu am pierdut singe in cantitate mare,nici un cheag nu miavenit,sini sint la fel si ard,la inceput l-am simptit si sa vazut mai sus iar acum este in partea de jos a burti,si simpt ca am ceva in mine,de 2 zile mi rau si-mi vine sa vars dar nu pot. daca este fara embrion e posibil sa am aceste toate aspecte in continuare? ginec.nu-si da seama ca sacul este gol? [continuare]

buna as dori sa stiu daca a incercat cineva capsula de slabit din supa de varza ,cica face minuni. Am 32 de ani ,1.64 si 76 de kg. As vrea sa slabesc vreo 15 kg si nu stiu ce sa mai fac . Am incercat tot ce se poate si vreau sa spun ca am probleme cu tiroida. Va rog daca stiti ceva sa-mi dati un sfat. [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)