Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

arahidele

Cum te afecteaza alergiile alimentare

Cum te afecteaza alergiile alimentare

Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2022

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Introducere Alergiile alimentare apar atunci cand organismul dumneavoastra are un raspuns imunitar la anumite alimente. Alergiile alimentare comune includ alergiile la lapte, oua si arahide. Cel mai bun tratament pentru o alergie alimentara este evitarea alimentelor declansatoare. Daca aveti simptome severe de reactie alergica, cum ar fi umflarea gatului, sunati la 112 sau mergeti la cea mai apropiata camera de urgenta. Ce sunt alergiile alimentare? Alergiile alimentare apar atunci cand corpul dumneavoastra reactioneaza exagerat la proteinele din anumite alimente. Aceasta reactie excesiva se numeste reactie alergica. Care sunt tipurile de alergii alimentare? Puteti avea o alergie la orice tip de mancare. Opt tipuri de alimente reprezinta aproximativ 90% din toate alergiile alimentare. Aceste alimente sunt: • Oua. • Peste. • Lapte. • Arahide. • Crustacee. • Soia. • Nuci. • Grau. Cum imi afecteaza alergiile alimentare corpul? Sistemul tau imunitar... [continuare]

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

10 trucuri pentru a reduce colesterolul

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021

Dr. Zarva Maria
Medic specialist medicina de familie

1. Carbohidratii produc cresteri ale nivelului de LDL-colesterol ("colesterolul rau"). Pentru ca o salata sa fie mai sanatoasa, inlocuieste crutoanele cu miez de nuca, care au un continut crescut in grasimi polinesaturate ("grasimi bune"), care scad LDL colesterolul si cresc HDL-colesterolul. 2. Bea vin rosu in loc de cockteiluri! Studiile arata ca o ingestie moderata de alcool poate produce o usoara crestere a HDL-colesterolului („colesterolul bun“). In schimb, tariile sau bauturile alcoolice amestecate cu sucuri de fructe, care contin carbohidrati, nu sunt deloc sanatoase. De exemplu, vinul rosu contine 10% din carbohidratii unei margarita. De asemenea, vinul rosu contine antioxidanti, flavonoizi, care scad LDL colesterolul si stimuleaza HDL colesterolul. Limita este de 2 pahare cu vin pe zi la barbati si 1 pahar l [continuare]

Alergia, mai agresiva ca niciodata

Alergia, mai agresiva ca niciodata

Actualizat la data de: 27 Martie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Caracteristici generale Ne aflam intr-un secol aflat sub amprenta poluarii, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice si a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste directii sfasie efectiv fiinta umana in toate felurile, motiv pentru care organismul biologic este si el afectat atat de tare, incat se contureaza din ce in ce mai mult o noua dominatie a unor boli considerate neglijabile pana acum: alergiile, cancerul, depresiile si anxietatea, stresul informatic si bolile autoimune. In ceea ce priveste alergiile, omul modern este mai izolat ca niciodata si prins in plasele societatii moderne (serviciu, televizor, jocuri, socializare virtuala). Aceasta izolare expune repetat organismul la alergenii din cladiri (praf, mucegai, par de animale). Igiena exagerata, agresiunea organismului cu substante chimice si consumul de alimente tratate chimic, reprezinta o parte importanta din factorii declansatori ai aparitiei bolilor alergice. Din cauza... [continuare]

Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi

Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi

Actualizat la data de: 24 Noiembrie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cele mai multe dintre pietrele la rinichi sunt formate din oxalat si calciu. Pietrele la rinichi apar atat la barbati cat si femei din multiple cauze, printre care dieta, genele mostenite etc. Medicii prescriu pentru prevenirea pietrelor la rinichi un regim alimentar cu un nivel scazut de calciu. Aceasta abordare are sens daca este inteles modul in care calciul este gestionat in organism. Nivelul de calciu din sange este mentinut destul de constat, in general, prin dieta. Modificarea cantitatii de calciu din dieta duce la schimbari minore ale nivelurilor de calciu din sange. [continuare]

Plan de detoxifiere pentru 7 zile

Plan de detoxifiere pentru 7 zile

Actualizat la data de: 27 Iunie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Acest plan de alimentatie se axeaza pe trei cai de atac: detoxifierea, cresterea rezistentei naturale la boli a organismului si stimularea producerii de substante chimice din creier care ofera o stare generala de bine. Dieta nu se recomanda a fi adoptata zilnic si ar trebui sa fie urmata maxim de trei-patru ori pe an. Scopul acesteia este eliminarea kilogramelor in plus, in doar sapte zile. Cum functioneaza Prima zi a planului de dieta va fi destul de dificila, intrucat se vor bea doar sucuri de fructe si iaurt degresat. Consumul de calorii va varia in fiecare zi de la 800 de calorii la 1300 calorii. Dieta va contine alimente cu un continut scazut de grasimi, iar concentratia ridicata de fructe si legume va contribui la cresterea nivelului de vitamine si minerale din organism. Rezultatul va fi nu doar o sanatate de invidiat si o silueta frumoasa ci si o piele stralucitoare si luminoasa! Cui i se adreseaza aceasta dieta? Planul dietetic se... [continuare]

Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia

Depresia de iarna si nutritia adecvata ameliorarii acesteia

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Autor: SfatulMedicului

Ce este depresia de iarna? Termenii de "depresie de iarna" sau "tulburare afectiva sezoniera", descriu o forma de depresie care se manifesta in lunile de iarna. Femeile sunt afectate mai des decat barbatii, iar principalele simptome sunt: - tristete, stare care va afecta persoana cu depresie inca din lunile de toamna si apoi spre iarna; - lipsa de energie; - iritabilitate; - supraalimentare si crestere in greutate (deseori o pofta de alimente bogate in carbohidrati); - interes scazut pentru socializare; - stare de somnolenta, dorinta accentuata de a dormi chiar si in timpul zilei. Parerile sunt impartite privind abordarea acestei tulburari alaturi de alte forme de depresie, desi se pare ca exista grupuri de persoane care sufera in mod constant de acest tip de afectiune manifestata din toamna si apoi in iarna, urmand ca in lunile de primavara si vara sa intervina recuperarea. In mod normal, simptomele nu sunt atat de grave incat sa necesite ingrijirea medicala, dar in cazul in... [continuare]

Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate

Alimente mai putin sanatoase care pot contribui la scaderea in greutate

Actualizat la data de: 23 Februarie 2011

Autor: SfatulMedicului

Gustoase si tentante, par a se intalni la fiecare pas si mai ales atunci cand o persoana doreste sa slabeasca. Dar multe dintre alimentele care se considera ca nu sunt foarte sanatoase nu sunt atat de nocive pe cat se crede. Este bine de aflat care sunt acestea pentru a fi incluse in planul dietetic. Oua Cand este vorba despre o alimentatie sanatoasa, putine alimente au starnit atatea dezbateri ca ouale. Cele mai recente cercetari considera ca un ou pe zi este hranitor si nu face rau majoritatii adultilor. De asemenea, un ou inclus in micul dejun va spori sansele unei persoane de a pierde in greutate. Motivul: Ouale contin multe proteine care implica mai mult timp pentru digestie. Consumul de proteine, inca de dimineata, stimuleaza functiile stomacului si intervine, senzatia de satietate, astfel incat o persoana va simti mai putin nevoia sa manance pe parcursul unei zile. Carnea rosie Ani de zile, expertii nutritionisti au recomandat un consum redus de carne rosie.... [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

6 produse dietetice care ingrasa

Actualizat la data de: 13 Iunie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Alimente recomandate pentru un somn linistit

Alimente recomandate pentru un somn linistit

Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Somnul este influentat de regimul alimentar. Unul dintre secretele unui somn odihnitor pe timp de noapte este de a evita surescitarea activitatii creierului. Anumite alimente contribuie la un somn linistit iar alte produse alimentare alunga somnul. Alimentele care favorizeaza somnul sunt cele care contin triptofan intrucat acesta este un aminoacid pe care organismul il foloseste pentru a fabrica serotonina - un neurotransmitator care incetineste traficul nervos, astfel incat creierul nu este atat de solicitat. Triptofanul este un precursor al serotoninei, substantelor care induc somnul si melatoninei. Acest lucru inseamna ca triptofanul este materia prima pe care creierul o foloseste pentru a fabrica acesti neurotransmitatori care promoveaza relaxarea. Cu cat se produce o cantitate mai mare de triptofan, chiar si prin consumul de aliment [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Ce reprezinta carnea si leguminoasele? Carnea si leguminoasele sunt principalele componente ale uneia dintre grupele alimentare de baza din noua piramida nutritionala. Care sunt alimentele incluse in grupa carne si leguminoase? Toate preparatele din carne, pestele, mazarea si fasolea uscata, ouale, nucile si semintele, sunt considerate ca facand parte din aceasta grupa. Mazarea si fasolea uscata apartin atat acestei grupe, cat si grupei legumelor. Se recomanda ca sortimentele de carne alese, sa fie carnea macra sau cu continut redus de grasime. Sortimentele cu un continut mai ridicat de grasimi, precum carnea tocata sau carnea de pui cu piele, aduc un plus de grasimi si calorii. Pestele, nucile si semintele contin uleiuri cu efecte benefice, motiv pentru care pot fi considerate substituenti ai carnii, atat alba cat si rosie. Este incurajat consumul cat mai frecvent de peste bogat in acizi grasi Omega-3 (cu efect protector asupra inimii): somon, pastrav,... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Actualizat la data de: 25 Iulie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Dieta abs

Dieta abs

Actualizat la data de: 29 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta ABS este un program de slabit de 6 saptamani care se caracterizeaza pe combinarea exercitiilor fizice cu regimul alimentar. Aceasta dieta urmareste cresterea masei musculare prin antrenamentele de forta si aerobic si adoptarea unei diete echilibrate intre consumul de proteine, carbohidrati si grasimi. Dieta ABS a fost descoperita in 2004 de catre David Zinczenko, editor la Men’s Helth. Prima data dieta a aparut in revista Men’s Health dupa care Zinczenko a scris o carte pe care a intitulat-o “The Abs Diet: The Six-Week Plan to Flatten Your Stomach and Keep You Lean for Life” / “Dieta ABS: program alimentar de 6 saptamani pentru aplatizarea abdomenului”. Trebuie mentionat ca dieta ABS asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale si fibre pentru o viata sanatoasa, in timp ce ajuta la dezvoltarea musculaturii si la arderea grasimilor din zonele nedorite. Program alimentar La baza acestei diete stau 6 principii: - servirea a 6... [continuare]

Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina

Poftele si alimentatia sanatoasa in sarcina

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Organismul feminin sufera modificari hormonale drastice in timpul sarcinii. Multe dintre acestea declanseaza simptome clasice cum ar fi poftele alimentare neobisnuite sau pentru mancaruri bogate in grasimi. La astfel de pofte poate fi dificil de rezistat si deseori femeile insarcinate consuma nu doar gustari sanatoase, cu un continut nutritiv adecvat. Este important pentru orice viitoare mama sa isi poata controla pofta pentru dulciuri, alimente prajite si grasimi pentru a reusi sa mentina o stare optima de sanatate, atat pentru ea cat si pentru fat. Nutrientii necesari in perioada sarcinii Pasul 1 - Asigurati-va ca beneficiati in fiecare zi de substantele nutritive necesare pentru dvs. si pentru copilul dvs. Luati multivitamine prenatale zi de zi pentru a preveni deficientele nutritionale care pot stimula pofta de mancare. Pasul 2 - Concentrati-va pe consumul de acid folic pentru a ajuta copilul sa se dezvolte in mod adecvat. Multe vitamine... [continuare]

Invingeti somnolenta prin metode naturale

Invingeti somnolenta prin metode naturale

Actualizat la data de: 13 Decembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Introducere Deoarece traversam o perioada dificila si totodata extrem de solicitanta, majoritatea oamenilor sunt tentati sa doarma din ce in ce mai putin si sa suplimenteze aceasta necesitate vitala a organismului cu consumul de bauturi energizante, carbogazoase sau cafea. Aceste produse sunt consumate excesiv, mai ales in timpul zilei, cand se instaleaza oboseala. Stiati ca... Efectele bauturilor energizante sunt resimtite de catre organism timp de 8 ore de la consumare, iar cafeina altereaza stadiile somnului si scade calitatea acestuia? In acest articol va prezentam cateva metode cu ajutorul carora puteti preveni starile de somnolenta in mod natural. Miscarea Potrivit studiilor, persoanele care fac o plimbare timp de 10 minute se simt mai revigorate decat cele care mananca o bomboana. O bomboana transmite imediat energie organismului, dar persoana se va simti mai obosita si mai lipsita de energie o ora mai tarziu. Cele 10 minute de miscare cresc nivelul de energie... [continuare]

Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit

Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit

Actualizat la data de: 25 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Energia si starea de spirit Alimentele pot stimula energia in trei moduri: prin furnizarea de calorii suficiente, prin furnizarea de stimulente (precum cafeina) si prin fortarea metabolismului sa arda mai multe calorii. In ce priveste starea de spirit, cele mai bune alimente sunt cele care stabilizeaza zaharul in sange si care declanseaza hormoni care dau o stare de bine unei persoane, cum ar fi serotonina. Puteti creste nivelul de energie si starea de spirit? Da, este posibil. Desi este destul de devreme pentru a spune "un mar pe zi tine deoparte depresia", cercetatorii studiaza relatia dintre ceea ce mancam si cum ne simtim. Exista dovezi ca schimbarea dietei poate modifica metabolismul si chimia creierului, care afecteaza in cele din urma nivelul de energie si starea de spirit. Surse de energie Sursele de energie sanatoase pentru organism sunt acele alimente si substante care furnizeaza nutrienti esentiali si energie, contribuind la functionarea optima a corpului,... [continuare]

Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!

Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!

Actualizat la data de: 23 Septembrie 2009

Autor: SfatulMedicului

Generalitati In cazul persoanelor bolnave, alimentatia sanatoasa si echilibrata este o adevarata provocare, in special daca aceste sufera de o boala cornica, precum: cancerul, artrita sau chiar depresia. Bolile si medicatia recomandata pot diminua apetitul alimentar, mai ales prin declansarea imediata a greturilor. De exemplu, pacientii cu cancer sunt mult prea epuizati pentru a-si mai gasi putere sa gateasca, iar in cazul pacientilor cu artrita mersul la cumparaturi este o adevarata povara. In aceste conditii este aproape normal ca persoana suferinda sa renunta la o nutritie sanatoasa si echilibrata; fapt care implica o multitudine de riscuri. Pentru mentinerea sanatatii la standarde optime, orice persoana are nevoie de o cantitate adecvata de vitamine si nutrienti, dar in cazul persoanelor suferinde aceasta cantitate creste, din doua motive: organismul trebuie sa lupte pentru a impiedica evolutia bolii, organismul trebuie sa asigure buna functionare si sanatatea organelor... [continuare]

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2018

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de stiut faptul ca echilibrul nutritional se poate modifica. Daca sunteti la varsta la care va doriti un copil, organismul trebuie suplimentat cu acid folic pentru prevenirea aparitiei defectelor congenitale. Daca ati ajuns la menopauza, ar fi bine sa cresteti aportul de calciu si vitamina D pentru a va pastra oasele puternice. Un deficit cat de mic se poate repercuta asupra organismului in moduri la care nici nu ne gandim, iar uneori efectele negative apar atat de repede incat ne iau si pe noi prin surprindere. Organismul nu poate face intotdeauna provizii de vitamine, chiar daca intr-un anumit moment consumam mai multe produse bogate in vitamina C, de exemplu, el nu o va depozita. Astfel, daca dorim sa... [continuare]

Alegeri alimentare sanatoase

Alegeri alimentare sanatoase

Actualizat la data de: 25 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Orice persoana doreste sa manance sanatos si sa consume cat mai multe alimente bogate in substante nutritive, dar oricine se afla in fata raftului cu produse alimentare ar putea alege cu dificultate intre alimente similare, cum ar fi de exemplu, carne de pui sau cea de curcan. Mancarea pe care o consumati va ofera energia necesara zi de zi. Selectati cele mai bune optiuni din punct de vedere nutritiv pentru a optimiza dieta dvs. si a satisface necesitatile organismului. Capsuni versus afine Ambele sunt unele din cele mai sanatoase alimente, dar specialistii considera ca afinele (in special cel salbatice) au o puternica actiune antioxidanta, comparativ cu alte fructe. Antioxidantii ajuta la mentinerea puterii sistemului imunitar si reduc prejudiciile tesutului muscular rezultat in urma excercitiilor fizice. O alegere sanatoasa ar fi sa se adauge afine peste carne macra, fara grasimi. Gratie sucului fructelor carnea va fi cat mai zemoasa. Piept de pui... [continuare]

Alimentatia mamei dupa nastere

Alimentatia mamei dupa nastere

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O data cu maternitatea cele mai multe dintre femei castiga si cateva kilograme in plus. Grijile legate de dieta nu trebuie sa va streseze si sa contribuie la noptile nedormite, care fac parte din programul unei proaspete mamici. Aflati de la o echipa de specialisti care sunt cele mai bune alimente pe care le puteti consuma pentru a va mentine in forma si pentru a reveni la silueta dorita. Un plus de energie Solutia pentru a creste nivelul de energie nu sunt neaparat orele de somn, ci mai ales ce consumati in timpul zilei. Unul dintre principalele aspecte ale unei diete sanatoase este un nivel ridicat de energie. Este important sa se consume mai multe mese pe parcursul zilei, astfel incat sa se atinga numarul necesar de calorii. In acest mod, proaspata mama va putea avea putere pentru a avea grija de sine si de copil. Importanta cunoasterii nutrientilor Cand consumati alimente bogate in nutrienti veti observa ca unele dintre acestea va vor furniza... [continuare]

Acum 6 luni am mâncat salata zilnic cu 2 lamai și de atunci am fost nevoit sa exclud din alimentație bananele,kiwi și orice alte crudități.De 6 luni,singurele alimente pe care le pot manca fără sa am amețeala și stare de rău sunt:carne de pui și vițel,cartofi,morcovi fierți și zilnic cate 1 lingura de unt de arahide și 1 felie de pâine prăjita și o conserva de ton în suc propriu de 2 ori pe săptămâna.Am slăbit de la 91 de kg la 82 de kg în aceste luni. Zilele trecute am mâncat ou fiert,o bucățica de mar copt sau 2 biscuiți mici bio sau 2 lingurițe de ketchup și am avut aceste stări de rău:amețeala și stare de leșin urmate de multe gaze{râgâiala}. Sunt disperat pentru ca m-am saturat sa mănânc același lucru. Am 37 de ani și 1.86 m și 82 kg,și am o mica hernie hiatala.Daca scot untul de arahide din alimentație,slăbesc automat. [continuare]

Bună ziua! Am nevoie va rog mult de câteva sfaturi. Copil 1 an 4 luni, născut la termen, natural, G actuala 11.550, alimentat natural, icter prelungit, anemie feripriva în tratament, în obs APLV, alergie la albușul de ou (1.83 kU/l) arahide (1.15 kU/l) Când am încercat introducerea lactatelor la 7 luni a avut erupție la nivelul gurii, care a durat maxim 1 ora și care a reapărut când a luat contact cu lactatele. Am ținut regim amandoi 6 luni și ulterior am mâncat eu lactate, a tolerat o perioada și a avut mai apoi o erupție la nivel cervical, care se extindea spre torace (a cedat la adm. de Aerius). În prezent ținem regim în continuare, cu 2 încercări pe parcurs de reintroducere în regimul meu, care în final au dus la apariția erupției la nivel cervical (ameliorata semnificativ la ultima încercare, nu a fost atât de extinsa). În legătură cu analizele pentru aplv: la Synevo valoarea a fost de 0.286 pentru afa-lactalbumina, la... [continuare]

Buna ziua, Am 28 de ani, operata acum 2 luni de colecist. Sunt la regim strict: fructe/legume/peste fiert, nu consum carne. Mananc paine, dar mai veche, nimic proaspat. Sunt sub tratament: omez dimineata, motiulium de 2 ori pe zi inainte de masa, si triferment de 3 ori pe zi in timpul meselor. Am probleme mari cu constipatia, des iau forlax si ceai laxativ, altfel trece o saptamana si nimic. Ieri, am facut o greseala, si am mancat prima data de multa vreme ceva gras: branza de capra, unt de arahide si ciocolata. Am vomat mult, cam tot ce am mancat, mi-a fost foarte rau. Am avut regurgitatii si eructatii mai toata seara. Am luat un fiobilin si am baut ceai de musetel cu ceai gastric. Astazi, de dimineata, imi bolboroseste stomacul foarte rau, si inca simt presiune in dreapta sub coaste. Va rog recomandati-mi ce pot sa iau sa imi treaca. Va multumesc!! [continuare]

Comunitate medicala

Alergii?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Alergii

Bună seara! Am o problema acum 2h am mâncat o arahida și simt o senzație ciudată în cerul guri și nu știu ce sa fac or fi alergie? [continuare]

Buna Seara dl.doctor! Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si... [continuare]

Numele meu este Gina Tutunaru,am 25 de ani si locuiesc in Bucuresti. Va rog sa ma scuzati ca va deranjez,dar am mare nevoie de sfaturile dvs. si de aceea am rugamintea sa-mi raspundeti la acest mesaj,daca se poate. Am o problema de sanatate,destul de grava pentru mine ,deoarece incerc de 5 ani sa o rezolv si inca nu am reusit. Incep prin a va spune ca este vorba despre o mucozitate pe care o am in permanenta in gat,o expectorez din 10 in 10 min. Aceasta mucoasa este alba,spumoasa dar de cele mai multe ori este si verzuie-purulenta,in special atunci cand racesc. Cum va spuneam,problema a aparut in urma cu 5 ani si inca de atunci am consultat numerosi medici,orl-isti in special dar nimeni nu m-a putut ajuta. La primul control la orl,in urma cu 5 ani mi s-a spus ca este vorba despre o raceala mai puternica si mi s-a prescris antibiotic -amoxicilina si niste comprimate pe baza de plante. Inca de atunci am fost la diverse spitale,printre care si Spitalul Institutul de... [continuare]

Imunoglobulina e (sange) ig e

Din Analize Medicale

Imunoglobulina E (IgE) este una dintre cele 5 clase de imunoglobuline, fiind cea mai recent descrisa imunoglobulina, identificata initial in 1966. Rolul fiziologic al IgE nu este inca foarte bine stabilit, desi se crede ca este implicat in apararea impotriva parazitilor. Imunoglobulina E (IgE) este o proteina serica, care reprezinta mai putin de 0.001% din totalul imunoglobulinelor serice. Imunoglobulina E (IgE) este un anticorp produs de sistemul imunitar al organismului ca raspuns la o amenintare perceputa. Este una dintre cele cinci clase de imunoglobuline (A, G, M, D si E) si este in mod normal prezenta in sange in cantitati foarte mici. Imunoglobulinele sunt proteine care joaca un rol-cheie in sistemul imunitar al organismului. Acestea sunt produse de celulele imune specifice numite celule plasmatice. Imunoglobulinele sunt produse ca raspuns la bacterii, virusuri si alte microorganisme, precum si la substante care prezinta antigene daunatoare sistemului... [continuare]

Pagina 3 din 13 (363 rezultate)