alergie cereale
Diagnosticarea astmului si tratamentul acestuia
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Simptomele astmului le depasesc pe cele ale unor simple alergii. Haraitul, tusea, apasarea la nivelul pieptului si neputinta de a respira sunt toate simptome clasice ale astmului, dar daca se manifesta, nu inseamna ca aveti astm. Ar trebui sa tratati aceste semne drept indicii pe care le puteti mentiona doctorului pentru a-si da seama daca ceea ce experimentati tine de astm sau nu. Daca nu aveti astm, aceste simptome ar putea insemna ca aveti alergie. Aceasta din urma poate declansa crizele astmatice. O diferenta intre alergii si astm o reprezinta locul in care se iveste problema la nivelul sistemului respirator. In general, alergiile apar in partea superioara a sistemului respirator si include simptome cum ar fi congestii nazale, dureri sinusale, curgerea nasului ce poate cauza tuse si iritatii ale cailor nazale. Pe de alta parte, in ceea ce priveste astmul, caile respiratorii care duc aerul inspre si dinspre plamani sunt afectate. Puteti avea astm fara a... [continuare]
Intoleranta la gluten
Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna
Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara ca si secalinina, iar in porumb ca si zeanina. Insa glutenul la care se face referire cand vorbim despre o intoleranta la gluten este cel din grau adica la glutenina. Glutenul este folosit in produsele de panificatie deoarece confera acestuia elasticitatea. In schimb glutenul se poate regasi si in anumite produse de patiserie precum foietajele la anumite prajituri, sau in anumiti biscuiti pentru a conferi acestor produse fragezimea. Alimente permise si nepermise Din punct de vedere medical, glutenul la persoanele cu intoleranta la gluten se regaseste in produsele cu continut bogat in grau, secara, orz sau ovaz, germenii de grau sau faina de cartofi. Restul alimentelor de tipul quinoa, porumb,... [continuare]
Glutenul poate afecta sanatatea chiar daca nu ai intoleranta?
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce este intoleranta la gluten? Datele statistice arata ca 1% din populatia globului sufera de boala celiaca, aceasta fiind tradusa si prin alergia la gluten. Exista insa si persoane care au o sensibilitate ridicata la aceasta substanta din cereale, sensibilitate numita intoleranta la gluten. Glutenul insa poate influenta negativ sanatatea, chiar daca nu suferi de boala celiaca si nu esti diagnosticat cu boala celiaca. Cum se manifesta? Este dovedit stiintific ca intoleranta la gluten sta la baza bolii numite celiachie. Persoanele afectate de aceasta maladie dezvolta anticorpi impotriva glutenului. Glutenul denumeste proteinele continute in grau, orz, ovaz, secara. De asemenea, glutenul se regaseste in paine, bere, paste fainoase, diferite produse de patiserie, in cereale, dar si in mezeluri sau in diferite sosuri. Pacientii care sunt afectati de aceasta boala au la dispozitie, din clasa cerealelor, porumbul si orezul, fara continut de gluten. Este important... [continuare]
Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?
Dr. Claudia Adriana Nicolae
Medic primar Alergologie si Imunologie
Ce este anafilaxia? Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica: Pe scurt, este un eveniment imunologic nefericit, care survine brusc. Este foarte grava si poate fi uneori fatala. Ea rezulta din eliberarea unor cantitati masive de substante chimice din acele celule care sunt implicate in raspunsurile alergice ale organismului. Acei mediatori chimici pot afecta un numar variabil de organe tinta ca pielea, mucoasele, aparatul respirator, tractul digestiv, sistemul cardiovascular si sistemul nervos. Este bine de precizat faptul ca o reactie aparuta in contextul expunerii organismului la o anumita substanta se numeste anafilaxie doar atunci cand se identifica prezenta anticorpilor de tip IgE specifici (anticorpi asociati cu alergia) fata de aceasta substanta, anticorpi produsi dupa o sensibilizare, adica dupa o intalnire prealabila a organismului cu ea. Ce poate cauza aparitia unei reactii alergice atat de severe la un copil? Dr. Claudia Adriana... [continuare]
Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Ce este intoleranta la gluten? Intoleranta la gluten presupune existenta unor simptome de tipul balonarii, flatulentei si oboselii dupa consumul de alimente care contin gluten. Glutenul este o proteina care se gaseste in multe alimente si bauturi, precum paste, bere, cereale, vitamine, chiar si in unele cosmetice, insa sursa principala o reprezinta graul. Intoleranta se mai numeste si sensibilitate la gluten non-celiaca si nu reprezinta acelasi lucru cu boala celiaca. Alergia la gluten nu este aceeasi cu intoleranta alimentara. Alergia presupune aparitia mancarimilor, eruptiilor, varsaturilor sau a dificultatii in respiratie. Afectiuni legate de consumul de gluten Cea mai cunoscuta afectiune asociata cu glutenul este intoleranta la gluten, a carei prevalenta globala se estimeaza ca fiind situata intre 0,5-13% din populatie. O alta afectiune este boala celiaca, ce afecteaza pana la 1% din populatia mondiala, cu rate care variaza usor in functie de regiune, astfel... [continuare]
Cand ar trebui introduse alimentele solide in dieta unui bebelus?
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Alimentele solide la bebelusi Academia Americana de Pediatrie recomanda hranirea bebelusului de catre mama pana la 6 luni, dupa care introducerea alimentelor solide. Copiii hraniti cu lapte praf pot incepe alimentatia solida in jurul varstei de 4 luni sau in momentul in care sunt pregatiti din punct de vedere al dezvoltarii. Hranirea cu laptele mamei ar trebui pe cat posibil sa fie continuata pana in jurul varstei de 1 an, deoarece acesta are cea mai buna capacitate de a proteja bebelusul impotriva anumitor infectii. La varsta de 6 luni nevoile nutritionale ale bebelusului se schimba, avand nevoie de un numar mai mare de calorii si nutrienti. Inainte de acest lucru, bebelusii ar trebui sa fie capabili sa isi poata controla capul si gatul, sa poata sta in picioare, sa duca obiecte la gura, sa poata inghiti mancarea si sa-si foloseasca limba in timpul alimentarii. Comportamente ca trezitul in timpul noptii, mestecatul degetelor si nevoia crescuta de a conusma lapte nu sunt... [continuare]
Otetul din cidru de mere si beneficiile sale pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale otetului din cidru de mere sunt sustinute acerb de anumite voci si contestate de altele. Printre potentialele sale efecte pozitive se numara ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, controlul greutatii corporale, combaterea reactiilor alergice sau chiar tratarea diabetului, cancerului si a problemelor cardiace. Cum este obtinut otetul din cidru de mere De-a lungul secolelor, otetul a fost folosit in numeroase scopuri, de la prepararea muraturilor si asezonarea salatelor, pana la curatarea obiectelor electrocasnice si reducerea febrei. Recent, otetul din cidru de mere a inceput sa fie considerat chiar un tonic pentru organism si utilizat ca remediu naturist, desi dovezile stiintifice care sa ii ateste beneficiile reale in acest sens sunt inca insuficiente. Otetul este un produs obtinut prin fermentatie, proces prin care zaharurile din alimente sunt descompuse de bacterii si drojdie. In prima faza a fermentatiei, zaharurile... [continuare]
Racelile frecvente Inainte sa ne ingrijoram ca stranutam des fara motiv aparent, ca ne suflam nasul prea mult sau ca mereu ne doare capul, trebuie sa gasim cauza acestor simptome neplacute. Cele mai frecvente cauze includ: dieta dezechilibrata, lipsa vitaminei D, deshidratarea, somnul insuficient, igiena precara – maini sau dantura murdare, stresul, alergiile, tulburari ale imunitatii, factori genetici. Cauzele racelilor frecvente Regimul alimentar Este necesar sa ne hranim bine si echilibrat, tinand cont de nevoile specifice diverselor grupe de varsta sau ocupationale. Totusi, exista anumite reguli generale pentru o dieta echilibrata si suficienta: a consuma zilnic fructe si legume, a evita excesul de grasimi, sare si zahar, a consuma cereale integrale cat mai des posibil. Vitamina D Pentru persoanele care racesc des poate fi utila cresterea aportului zilnic de vitamina D. Deficitul de vitamina D este asociat cu deteriorarea imunitatii organismului. Vitamina D se gaseste... [continuare]
Generalitati Dieta fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. Glutenul este o proteina care se gaseste in numeroase soiuri de cereale: grau, orz, secara, ovaz. Glutenul este un tip specific de proteina care nu se gaseste insa in compozitia carnii sau a oualor. La inceput, o dieta fara gluten poate fi frustranta. Cu rabdare si creativitate, veti descoperi ca exista destul de multe alimente pe care le puteti consuma si de care va puteti bucura. Alimente permise Este important sa va asigurati ca toate aceste produse alimentare nu sunt prelucrate sau amestecate cu gluten, aditivi sau conservanti. Printre alimentele sanatoase, delicioase si care nu contin gluten in mod natural se numara: fasolea, nucile - in forma lor simpla si neprelucrata ouale proaspete ... [continuare]
Ce este glutenul? Glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara. Glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte alimente, pentru textura pe care o ofera acestora. Glutenul mai este folosit ca agent de ingrosare si liant, potentiator de aroma si supliment de proteine. Ce este intoleranta la gluten? Unele persoane pot dezvolta intoleranta la gluten. Intoleranta la gluten este un termen folosit pentru a descrie trei conditii: alergie la grau, sensibilitate non-celiaca la gluten si boala celiaca. Potrivit cercetarilor, intre 5 si 10 procente din populatia globului sufera de anumite forme de sensibilitate la gluten. Toate cele 3 conditii sunt dificil de diagnosticat si multe persoane nu constientizeaza ca intoleranta la gluten este cauza conditiilor medicale de care sufera. Cele mai multe forme de intoleranta la gluten... [continuare]
Primavara ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar
Autor: SfatulMedicului
Gripa, raceala, alergii, infectii care recidiveaza, oboseala, senzatie de astenie fizica si psihica? Pe toate le punem pe seama primaverii, care vine imediat dupa un lung sezon rece, in care imunitatea ne-a fost pusa la incercare. Si nu de temperaturile scazute ale iernii, ci mai cu seama de stilul de viata pe care l-am dus. Alimentatia sanatoasa, miscarea fizica sustinuta, consumul de suplimente (vitamine si minerale), tonusul nostru psihic au un rol important in intarirea sistemului imunitar. Cum intaresti imunitatea scazuta? Poti scapa de rezidurile si toxinele acumulate in ultimele luni prin detoxifiere (consum de alimente si bauturi naturale si sanatoase). - Iti plac dulciurile? Cui nu-i plac? Renunta macar o perioada la zahar! Consumul zaharului faciliteaza drumul infectiilor catre organism. Zaharul rafinat ofera carbohidrati si niciun nutrient, da dependenta si irita multe functii ale corpului. - Evita grasimile nesanatoase si uleiurile, cum ar fi margarina, uleiuri... [continuare]
Grau integral recomandat in regimul Oshawa contine Glutenul. Am citit ca Glutenul este daunator organismului. Multe boli au fost puse si pe seama acesei proteine din cereale: cancer, acnee, astm, oboseala cronica, probleme de fertilitate, depresie, balonari, sindromul de colon iritabil, boli autoimune, inflamatorii si degenerative oshawa contine Gluden. Ce ma sfatuiti? [continuare]
.Desi unii oameni il gasesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Sper că informaţiile furnizate aici vor fi importante pentru dumneavoastră şi viitoarele alegeri vis-a-vis de produsele pe care le introduceti in alimentatia Dvs. si a familiei Dvs. Iată de ce este mai bine sa nu cumparam pangasius: Pangasius sunt plini cu un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii. (arsenic, deseuri / dejectii chimice etc.).Si asta pentru ca raul Mekong este unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă; aici sunt crescuti pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. A se lua aminte : cineva a testat in laborator acest peşte şi ne spune sa evitam consumarea lui, datorită riscurilor mari de contaminare … Indiferent de rapoartele şi recomandările împotriva vânzarii, supermarketurile inca vând publicului larg, chiar daca stiu că sunt contaminate, pentru ca acest peste se cumpara... [continuare]
Salut. Am 16 ani, sunt baiat am 1.78 si 70kg. Nu sunt foarte gras, dar am observat ca am inceput sa fac burta si as vrea sa slabesc cam 5 kilograme, poate chiar mai mult. In curand, ma voi apuca de alergat si sala. As vrea daca puteti sa-mi recomandati o dieta zilnica(mic dejun, pranz si cina) sau sa-mi spuneti ce alimente sa introduc in dieta mea si ce trebuie sa evit. Multumesc! [continuare]
cum as putea administra cerealele la un bebe de 5 luni jumate daca alaptez? [continuare]
Ma numesc Eduard am 48 ani si am contactat hepatita c in 2010. Rezultatele analizelor medicale pt. dosar: viremia :7662325Ul/mL, TBIL :0.52mg/dL,TGL :60,Scor Metaviral :A2;F2 ; Diagnostic Hepatita C-P.B.H ( nu stiu ce inseamna ). Am inceput tratamentul gratuit pe 01.05.2011 cu Peg. alfa 2B: 150micro g/s, Ribavirin :1.29/zi. Dupa 12 saptamani am avut viremia :488.708UI/ml si sa intrerupt tratamentul. La 22.08.2011 am avut TGP:60, TGO::40. Doctorul curant mi-a prescris Ursofalk( 3/zi) si Pentoxina retard 400mg(3/zi). La o luna mi-a iesit pe abdomen si spate o dermatita. Am fost la doctorul curant, diagnostic:dermatita alergica (posibil proteine animale) regim numai legume 5 zile si tratament Clorocalcin si Clorfeniramin, nici un efect; ma duc din nou intreb daca nu trbuie sa intrerup tratamentul sau sa fac analize, raspunsuri negative si ma trimite la dermatolog; diagnostic: dermatita alergica endogena, tratament: Ketof,Xyzal,Advantan.A doua zi era mai rau(mai accentuata dermatita).... [continuare]
Buna ziua, vreau sa va spun si eu despre problema mea si sper ca imi veti raspunde, dupa contact sexual la patrunderea spermei in vagin, peste vreo 10, 20 min. ma doare foarte tare si ma ustura in vagin, peretii vaginului, durerea poate dura de la 8 ore pina la 24 de ore, plus la asta si uretra ma doare si ma ustuta la mictiune mai bine spus la sfirsitul ei, si in timpul zile simt mereu durere in zona genitala, uretra si uneori discomfort in vagin, chear daca nu facem nimic si eu stau pur si simplu in pat sau lucreaz.Am facut deja multe anlize ca: Anti Chlamidia Ig M, Ig G, Herpes, Mycoplasma, Toxoplasma, Ureoplasma, Mycoplasma homis, Anti Cmv Ig M, Microflora urinei si Anti-Spermatozoa, mi-au luat singe din vina, sa vada daca nu am alergie la sperma, anticorpi in singe, si toate analizele au fost negative, doar Anti CMV Ig era pozitiv si in numar de 54, ginecologul la care am fot mi-a spus ca asta nu poate fi cauza acestor simptome si ca nici nu ar trebui tratata, si trebuie sotul... [continuare]
am 17 ani , ma trezesc dimineata la 5 si mananc pe la 6:30 sau 7 intru la ore la 8 si ies la 14 . pe la ora 14 merg la alergat + exerciti . Cum ar trebui sa fie mesele mele pentru o alimentatie corecta fara sa sar peste micul de jun si sa nu mananc dupa ora 18 . La ce ora ar trebui sa fie mesele mele ? :-D [continuare]
A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste? Am incercat cu argila,Paraprotex, zeama de varza cruda,obligeana, dar nu au aparut rezultatele asteptate.Nu pot lua medicamnetele din schemele clasice, fiind alergica la antibiotice si avand colon iritabil care nu ar suporta astfel de doze de medicamnte. Sunt interesata de orice sugestie, numai sa nu intre in contradictie cu gastrita eroziva si colonul iritabil (diaree) pe care le am. Multumesc! [continuare]
acum aproximativ 2 luni m-am trezit la scoala si la sala de forta cu gaze necontrolabile deci pur si simplu nu le puteam controla.. eram jenant am asteptat asa cateva zile dar tot mai urat miroseam mai ales la sala dar si la scoala .. dupa am luat carbocit si nu stiu cum mi-o trecut dar numai dupa o luna pentru ca atunci am facut si tratament de paraziti deci fara lapte...am stat asa 2 saptamani in care nu miroseam deloc si puteam sa imi stapanesc gazele mai ales la sala de forte ..dupa 2 saptamani am inceput iara sa miros urat dar de data asta doar la sala de forte adica un miros de fecale care persista mai ales la sala deoarcere acuma la scoala nu prea miros adica nu mai am gaze pot sa spun ca deloc dar inainte si la scoala aveam...am mers iara la doctor si mi-a spus doctorita sa incerc un tratament detoxifiant pentru ficat cu ceairu si dieta ..nu mi-a trecut si asa pana cand am ajuns la un doctor si mi-a facut o biorezonanta si a spus ca sunt alergic la lapte si la lactoza si ca... [continuare]
Buna ziua! De aproximativ o luna de zile am stari de greata si chiar voma, indiferent ce as manca. Daca imi pun cereale slim cu lapte, nu pot sa mananc mai mult de o jumatate din castronel, salatele la fel, imi fac greata, simt ca am balonari si intr-o dimineata chiar m-am trezit din cauza ca mi s-a umplut abundent gura cu saliva foarte sarata si-am alergat la baie sa vomit. Credeti ca ar trebui sa trag un semnal de alarma sau este ceva trecator? Multumesc! A. Toader [continuare]
Buna seara am o fetita de 5 ani si 3luni .Am sa povestesc pe episoade pt. ca si eu ca mamasunt destul de derutata .specific ca am facut programare la alergolog pt.ca nu mai stiu ce sa fac dar nu strica sa aflu poate ca de aici este problema inainte de a ajunge acolo .sa incep copila mea a inceput brusc sa faca exema pe maini deasupra degetelor si la picioare la fel binenteles imediat am mers la med pediatru dupa care la dermatolog acolo diagnosticul fiind exema de contact de la nisip cel mai probabil si cum i-au trecut cu elocom acest unguent fiindu-mi recomandat i-au reaparut la cateva zile dupa terminarea celor 7zile de unguent atunci am mers si i-am facut analizele de sange copro. si urina analizele fiind ok eu ca mama vazand anumite reactii am inceput sa fac legatura cu anumite alimente pe care le mananca si m-am gandit ca poate fi o reactie la un anumit aliment presupunand ca daca ar fi fost ceva alterat ii trecea asa am observat ca intr-o dimineata dupa ce i-am dat sa... [continuare]
Nichel in plasma si urina
Nichelul (Ni) este un metal de culoare alb-argintie, utilizat pe scara larga in multe domenii, cum ar fi inginerie electrica, medicina, bijuterii sau industria de automobile. Nichelul este parte importanta a alimentatiei de zi cu zi, acesta regasindu-se in apa si in alimente (fructe uscate, oleaginoase, cereale integrale, legume verzi si legume uscate). Nivelurile crescute de nichel in natura sunt cauzate de poluarea umana: colorantii pentru sticla, ceramice si textile, robinetii placati cu nichel, vesela din aliaj nichel-otel, fumul de tigara. O forma mai rara a expunerii cronice este prin hemodializa, deoarece ionii de nichel pot ajunge in plasma ca urmare a actiunii chelatoare a albuminei. Vreme de cateva decenii, nichelul a fost considerat drept un mineral esential pentru organism. Desi nu exista dovezi stiintifice, se presupune ca nichelul are rol in absorbtia fierului, calciului si a zincului. Nichelul are potential toxic in forma sa gazoasa, tetracarbonilul de nichel.... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Alergologie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter