Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

acid malic

Cum influenteaza dieta sanatatea dentara?

Cum influenteaza dieta sanatatea dentara?

Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2018

Dr. Anatolii Glopina
Medic estetica si protetica dentara

Puteti evita doua din cele mai frecvente afectiuni ale civilizatiei moderne: cariile dentare si bolile parodontale pur si simplu prin schimbarea dietei. Sanatatea dintilor si a altor tesuturi orale aparent atat de greu de distrus pot fi puse sub amenintare atat de usor de placa bacteriana si produsii de sinteza ai acestora, in cazul nostru vorbind de acizi. Unele dintre produsele alimentare influenteaza in directa masura crestere bacteriilor si numarul cariilor. In ciuda faptului ca produsele alimentar in sine nu are nici un efect asupra bolii parodontale, boala progreseaza rapid si este mai severa la pacientii a caror diete nu le furnizeaza substantele nutritive necesare. Alimentatia proasta afecteaza intregul sistem imunitar, crescand sensibilitatea la multe afectiuni. In plus, studiile au aratat o legatura intre sanatatea orala si boli sistemice, cum ar fi diabetul si bolile cardio - vasculare. A manca o varietate de alimente la un regim alimentar bine echilibrat va... [continuare]

Sindromul sjogren, inamicul tacut

Sindromul sjogren, inamicul tacut

Actualizat la data de: 21 August 2025

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Generalitati Sindromul Sjogren reprezinta o tulburare cronica a sistemului imunitar. Este o afectiune autoimuna, ceea ce inseamna ca tesuturile si celulele sanatoase sunt atacate din greseala de propriul sistem imunitar. Cauzele acestei afectiuni sunt in mare parte necunoscute. Cu toate acestea, sunt incriminati factorii genetici, factorii de mediu, infectiile virale sau bacteriene si scaderea nivelurilor de estrogen. Sindromul Sjogren apare atunci cand celulele albe ataca glandele salivare, glandele lacrimale, dar si alte tesuturi, ducand la scaderea productiei de lacrimi si saliva. Acest sindrom provoaca senzatie de uscaciune la nivelul gurii, ochilor, pielii, nasului, tractului respirator si vaginului. Sindromul Sjogren este adesea asociat cu alte tulburari autoimune, inclusiv artrita reumatoida, lupusul eritematos sistemic si colangita biliara primara. Sindromul Sjogren primar se dezvolta singur, dar cel secundar coexista cu o alta afectiune, precum lupusul. Simptomele... [continuare]

Top 8 remedii naturale cu lamaie, preparate acasa

Top 8 remedii naturale cu lamaie, preparate acasa

Actualizat la data de: 21 Octombrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bogata in antioxidanti, vitamina C si alti fitnutrienti pretiosi, lamaia este un ingredient excelent in tratamente naturale homemade pentru ingrijirea pielii si a parului. Acidul citric si acidul malic din lamaie reprezinta o combinatie eficienta in indepartarea celulelor moarte si reinnoirea celulara. Acidul ascorbic curata pielea si trateaza punctele negre, cosurile, porii dilatati si ridurile fine. Lamaia are si efect regenerant pentru parul uscat si deteriorat. Precautii Inainte sa utilizati lamaia in tratamente cosmetice naturale, preparate acasa, este nevoie sa tineti cont de cateva precautii esentiale. Important de retinut este ca aciditatea lamaii poate cauza iritatii atunci cand este aplicata direct pe rani deschise sau piele sensibila. Totodata, psoralenul, substanta continuta de acest fruct, creste fotosensibilitatea pielii. De aceea, se recomanda evitarea expunerii neprotejate la soare timp de 24 de ore dupa folosirea unui tratament... [continuare]

Beneficiile ananasului

Beneficiile ananasului

Actualizat la data de: 21 Octombrie 2015

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de vitamina C, mangan si bromelina, o enzima de o importanta vitala. El mai contine cupru, vitaminele B1 si B6, fibre alimentare, acid folic si acid pantotenic. Ananasul este al doilea fruct cel mai apreciat din America dupa banana din categoria fructelor tropicale. 150g de ananas, furnizeaza 100% din aportul zilnic de vitamina C recomandat. Nutrienti pe care ii contine ananasul: acid citric, acid malic, bromelina, calciu, calorii, celuloza, apa, fier, glucide, grasimi, hidrati de carbon, iod, magneziu, fosfor, mangan, potasiu, saruri minerale, sodiu, zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Beneficiile ananasului pentru sanatate Este un bun antiinflamator. Partile diferite ale ananasului ajuta la lupta... [continuare]

Slabeste natural cu soc

Slabeste natural cu soc

Actualizat la data de: 29 August 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Datorita principiilor active pe care le contine, socul, sub forma de ceai, tinctura sau suc, are o actiune diuretica si sudorifica, avand drept rezultat eliminarea apei din organism. Este laxativ (dar fara reactiile adverse ale altor laxative), inhiba apetitul alimentar (pe termen lung), fiind folosit cu succes ca metoda adjuvanta in cadrul curei de slabire, alaturi de dieta si exercitiile fizice. Principii active In fructe: sambunigrosida (glicozid), nitrat de potasiu, caroten, acid malic, acid citric, acid tanic. In scoarta: tanin, rezina, acid valerianic Pentru a scapa de kilogramele in plus este bine ca un regim de slabire sa inceapa cu o cura de ceai de soc, care are urmatoarele efecte benefice: - provoaca transpiratie abundenta; - ajuta la scaderea in greutate; - elimina toxinele din organism; - are efect laxativ. Infuzia din soc te scapa de „coaja de portocala” Infuzia se prepara din 3 lingurite cu flori de soc uscate la 250... [continuare]

Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta

Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta

Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Incheierea sezonului cald aduce cu sine inceperea scolii, apropierea sarbatorilor, dar si sezonul de gripa. Aerul devine mai aspru, mai uscat, vantul este mai rece si zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual; mai mult, pot aparea schimbari drastice de temperatura. Toate aceste modificari, desi normale, pot avea consecinte negative asupra sanatatii si starii de spirit. Aerul uscat este o problema comuna in sezonul de toamna si poate cauza constipatie, uscaciunea gatului, a pielii, ochilor si parului. Va prezentam cateva sfaturi utile pentru a va mentine starea de sanatate in lunile ce urmeaza. Intariti-va imunitatea Schimbarea vremii si instalarea temperaturilor scazute pot afecta organismul si il pot predispune unor afectiuni mai mult sau mai putin serioase. Una dintre solutiile la indemana oricui pentru prevenirea bolilor de sezon, o reprezinta cresterea imunitatii. Iata cateva sfaturi importante: - Consumati lamai si limonada Lamaile sunt... [continuare]

Lista completa a e-urilor si alimentele in care se gasesc

Lista completa a e-urilor si alimentele in care se gasesc

Actualizat la data de: 16 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de siguranta si aprobarile pentru introducerea pe piata apartinand Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (AESA). Istoria listei oficiale a E-urilor In anul 1962, s-a aprobat publicarea unei liste unice care sa cuprinda toti aditivii alimentari utilizati in industria de consum. La inceput, aceasta lista a fost populata de coloranti, ca in 1964 sa fie completata de conservanti, in 1970 de antioxidanti si in 1974 de emulsificatori, stabilizatori, intaritori si agenti gelifianti. In multe tari europene, termenul de "E-uri" este utilizat cu o conotatie peiorativa, care face trimitere catre ingredientele artificiale nocive din hrana. In realitate, multi compusi naturali ai alimentelor sunt identificati cu un indice E:... [continuare]

Beneficiile ananasului pentru sanatate

Beneficiile ananasului pentru sanatate

Actualizat la data de: 22 Ianuarie 2016

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Deliciosul ananas a fost descoperit in anul 1493 de catre Cristofor Columb, in Insula Guadalupe, din Caraibe si de acolo a ajuns sa fie consumat si in alte tari. Dincolo de aceste date, aceste fruct este unul dintre cele mai benefice pentru sanatate. Valoare nutritionala In 165 de grame de ananas se gasesc 83 de calorii si 9% fibre alimentare, 2% proteine. Asigura 105% din necesarul zilnic de vitamina C, 77% din necesarul de mangan, 5% din necesarul de sodiu si magneziu. Totodata, are un continut ridicat de vitaminele B2 si B6, cat si de acid folic. Alte substante nutritive care se mai gasesc in ananas sunt acidul malic, calciul, fierul, iodul, magneziu, sarurile minerale. Beneficiile ananasului Are proprietati antiinflamatoare Ananasul este una dintre cele mai importante surse de bromelina, o enzima care are puternice proprietati antiinflamatoare. Datorita concentratiei ridicate care se gaseste in ananas, bromelina ajuta la reducerea inflamatiilor, a... [continuare]

Albeste-ti dintii in mod natural. metode ieftine si rapide!

Albeste-ti dintii in mod natural. metode ieftine si rapide!

Actualizat la data de: 11 Octombrie 2016

Autor: SfatulMedicului

Vrei sa ai o dantura perfecta, insa nu ai timp sau bani sa mergi la tratamente specializate? Exista metode rapide de albire a dintilor, pe care le poti aplica chiar tu, acasa. Iata cateva dintre cele mai ieftine si simple remedii naturale pentru albirea dintilor: Capsunile Capsunile sunt una dintre cele mai simple metode de albire a dintilor. Acestea contin foarte multa vitamina C si substante astringente, care ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata danturii si impiedica acumularea de tartru. Merele Un mar pe zi te poate ajuta sa ai un zambet frumos. Merele indeparteaza petele de pe dinti, iar acidul malic care se regaseste in aceste fructe este folosit chiar in produsele speciale pentru albirea dintilor, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor. Stafidele Stafidele sunt folosite si ele adesea pentru albirea dintilor. Ele stimuleaza productia de saliva si ajuta la indepartarea placii bacteriene, principala cauza a numeroaselor afectiuni dentare, precum... [continuare]

Remedii naturiste pentru tratarea si prevenirea gutei

Remedii naturiste pentru tratarea si prevenirea gutei

Actualizat la data de: 01 Aprilie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Guta afecteaza oamenii de mii de ani, iar frecventa manifestarii acestei boli s-a extins la omul de rand, dublandu-se pe parcursul ultimelor doua decenii. Deseori afectiunea este debilitanta si scade calitatea vietii bolnavului. Guta este o forma de artrita care rezulta din urma excesului de acid uric in sange. Acidul uric prodce cristale care raman in tesuturile articulatiilor, in mod special in cele ale degetelor mari al membrelor inferioare si cauzeaza o reactie inflamatorie, care duce la umflarea acestora si provoaca durere. Aproximativ 90% dintre victimele bolii sunt barbati iar majoritatea au varsta de peste 45 de ani. Alti factori de risc includ diverse afectiuni medicale cum ar fi: hipertensiunea arteriala, obezitatea, diabetul si unele tipuri de medicamente, cum ar fi diureticele. Crizele de guta Crizele de guta apar brusc, intrucat nivelul de acid uric creste lent in organism si nu provoaca simptome evidente. In cele din urma, creistalele de acid uric... [continuare]

7 alimente care ar putea fi inselatoare

7 alimente care ar putea fi inselatoare

Actualizat la data de: 07 Iunie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Credeti ca intr-adevar stiti ce contin uleiul de masline sau cafeaua dvs. preferata? Ulei este obtinut din masline si cafeaua din boabe macinate de cafea, evident, ati putea raspunde. Specialistii infirma acest lucru. Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi contin ingrediente care nu ar trebui sa existe in compozitia acestora. In scopul de a reduce costurile, companiile diminueaza cantitatea ingredientelor principale si adauga altele mai putin costisitoare. Iata 7 dintre alimentele a caror compozitie este frecvent modificata. Ulei de masline Nu este atat de simplu sa gasim un tip de ulei la fel de sanatos ca uleiul de masline. In varianta sa extravirgina, uleiul de masline ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste functia gastrica si ofera stralucire pielii. Cercetatorii au descoperit insa ca uleiul de masline extravirgin este cel mai des falsificat, de obicei in compozitia acestuia adaugandu-se ulei de alune (deloc indicat mai ales... [continuare]

Probleme ale cavitatii bucale

Probleme ale cavitatii bucale

Actualizat la data de: 16 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Probleme frecvent intalnite Problemele cavitatii orale nu sunt un fapt neobisnuit.Oricine se confrunta cu ele din cand in cand. Astfel de probleme pot implica gingiile, limba, buzele, fata interna a obrajilor, palatul si planseul cavitatii, regiunea orofaringiana sau dintii. Se pot resimti ca senzatii permanente de uscaciune in gura sau gustul alimentelor poate fi perceput altfel, poate sa apara un miros neplacut in gura, sa existe niste pustule la nivelul gingiilor, obrajilor, limbii, are pot ingreuna mancatul sau vorbitul. Astfel de probleme par complicate, numeroase si grave, insa majoritatea se amelioreaza si dispar in prezenta unui tratament adecvat. Probleme ale cavitatii bucale Afte bucale - se prezinta sub forma unor leziuni ulcerative in gura. Cel mai frecvent apar la nivelul limbii, pe fata interna a obrajilor si a buzelor. Nu sunt contagioase insa au tendinta la recurenta. Leziunile sunt dureroase si afecteaza mult vorbitul, mestecatul. Debuteaza in copilarie sau... [continuare]

7 motive pentru a renunta la bauturi racoritoare

7 motive pentru a renunta la bauturi racoritoare

Actualizat la data de: 14 Ianuarie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O mare parte a populatiei consuma sucuri in mod regulat. Majoritatea consumatorilor de bauturi racoritoare este constienta de faptul ca unele dintre acestea sunt nocive pentru sanatate. Persoanele care consuma bauturi acidulate indulcite artificial, pot dezvolta, in timp, o serie de probleme medicale serioase. In continuare, iata doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa renuntati chiar acum la sucurile acidulate sau neacidulate, care sunt fabricate din substante sintetice. De ce nu este indicat sa consumati unele bauturi racoritoare sintetice - Unele sucuri incurajeaza cresterea in greutate. Primul motiv si cel mai evident de a renunta la bauturile racoritoare sintetice dulci este pentru ca acestea sunt o modalitate usoara de a preveni obezitatea in curs de dezvoltare in intreaga lume. O singura cana de suc poate fi echivalentul a 15-20 de lingurite de zahar. Consumul de astfel de bauturi racoritoare, asociat cu inactivitatea si o dieta precara, duc la... [continuare]

Abfen, granule efervescente

Din Medicamente

Ce este Abfen si pentru ce se utilizeaza Abfen apartine unui grup de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS. Fiecare plic contine ibuprofen 200 mg. Acest medicament este utilizat: pentru a reduce durerea in situatii cum sunt durerile dentare, menstruale si durerile de cap pentru a reduce febra (temperatura mare) si durerea atunci cand sunteti racit. Acest medicament poate fi utilizat la adulti si copii cu greutatea peste 30 kg (varsta peste 8 ani). adresati unui medic. Mod de administrare Acest medicament este destinat numai pentru utilizare pe termen scurt. Trebuie sa luati cea mai mica doza pentru cel mai scurt interval de timp necesar pentru a va ameliora simptomele. Doza recomandata Adulti si tineri cu greutate corporala peste 40 kg (varsta peste 12 ani): Luati unul sau doua plicuri (200 400 mg ibuprofen) la interval de 4-6 ore, dupa cum este necesar. Nu luati in total mai mult de 6 plicuri intr-un interval de 24 de ore. [continuare]

Maces (rosa canina)

Din Plante medicinale

Macesul este un arbust inalt, cu tulpina acoperita de spini cu varful curbat. Planta multianuala, creste pe dealuri, la marginea padurilor, fanetelor sau pe marginea drumurilor. Frunzeles sunt dintate. Florile au culoare roz sau alba, formate din cinci petale. La maturitate, in receptaculul plantei formeaza se in interior, fructele de maces (achene) care au culoare portocaliu inchis sau rosie. Planta infloreste in luna iunie. fructele se recolteaza incepand din luna august pana in septembrie, inainte de venirea toamnei, cand fructele isi schimba culoarea in rosu-portocaliu. Fructele contin o cantitate mare de vitamina c. In scop fitoterapeutic se folosesc fructele, florile si frunzele. Macesul contine acid dehidroascorbic, vitamina a, vitamina b1, vitamina B2, vitamina P, vitamina K, acid nicotinic, compusi terpenici, acizi citric si malic, apa, zaharuri, proteine, minerale, vitamina E, vitamina PP. Uleiul din semnintele de macese contine acizi esentiali, lecitine,... [continuare]

Patlageaua rosie este originara din America de Sud (Peru, Bolivia), dar a fost aclimatizata cu succes pe toate continentele. In tara nostra este o planta de cultura, cultivata atat la scara larga, cat si in gospodarii. Patlageaua are tulpina inalta, acoperita cu perisori, poate ajunge pana la 3 m lungime, dar este fragila si are nevoie fie de spaliere de sustinere, fie se agata de alte plante sau suporti. Frunzele sunt lobate (intre 5 si 9 frunzulite pe un petiol), acoperite cu perisori fini. Florile sunt mici si galbene. fructele sunt rosii, carnoase, gustoase si au multe seminte mici. Printre elementele chimice constitutive se numara: apa 90%, glucide, protide, licopen, acizi organici: malic, pectic, citric, fructoza, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, cupru, fier, bor, iod, vitaminele: A, B1, B2, B6,C, PP, E, K, acid folic, betacaroten.Principalele proprietati ale plantei sunt: energetic, remineralizant, revitalizant, echilibrant celular, aperitiv, racoritor,... [continuare]

Zmeur (rubus idaeus)

Din Plante medicinale

Zmeurul face parte din familia Rosaceae si este specific zonelor de clima temperata. In tara noastra creste ca flora spontana, preferand locuri umbroase, adancuri si luminisuri de padure, coaste stancoase, tufisuri dese, taieturi de fag si brad, din zone deluroase si montane, pana la altitudini de 2000 m. De asemenea este si cultivat in tara noastra pentru fructele sale, in gradini sau plantatii intensive. Zmeurul este un arbust cu lastari taratori, prevazuti cu ghimpi drepti asemanatori unor ace, tulpinile sale sunt arcuite la varfuri, simple sau ramificate, ajung pana la 2 m lungime. Frunzele sunt compuse din 3-7 foliole, dintate pe margini, verzi pe fata superioara, albicioase pe cea inferioara, datorita faptului ca sunt acoperite cu perisori. Florile sunt mici, albe, cu 5 petale, sunt grupate in raceme. Inflorirea are loc in lunile mai-iulie. fructele se numesc zmeura si sunt polidrupe rosii, suculente, aromate, dulci-acrisoare. Alte utilizari: din zmeura se extrage... [continuare]

Compozitie 250 ml contin: sulfametrol 0,8 g trimetoprim 0,16 g hidroxid de sodiu 5,51 g acid L- malic 2,35 g glicerina anhidra 1,25 g apa pentru injectii Osmolalitate mod.: 294 mosmol/kg H2O. Actiune terapeutica Lidaprim contine doi agenti chimioterapici ce se potenteaza reciproc rezultand proprietati bactericide pentru concentratia in care fiecare component separat are doar actiune bacteriostatica (de inhibare a cresterii). Actiunea bactericida rezulta din blocarea a doua sisteme enzimatice de la nivelul bacteriilor: sulfametrolul inhiba formarea de acid folic, prin substituirea competitiva a acidului para-aminobenzolic. Trimetoprimul impiedica formarea acidului tetrahidrofolic prin inhibarea reductazei acidului dihidrofolic. Astfel, la randul sau, este intrerupta sinteza de acid ribonucleic in microorganisme. Lidaprim actioneaza atat asupra germenilor gram pozitivi cat si gram negativi. Acestea cuprind: E. coli, Proteus mirabilis, Salmonella species, Shigella species,... [continuare]

Hercules

Din Medicamente

Ce este Hercules si pentru ce se utilizeaza Indicatii Superconcentrat natural fara conservant. Produsde o exceptionala valoare pentru mentinerea sanatatii, ajutand eficient si la combaterea unor nenumarate boli. Reechilibrant al functiilor tuturor organelor. Dezintoxica organismul, repara carentele acestuia,livreaza sangelui toate substantele de constructie necesare formarii zilnice de celule noi. Asigura ameliorarea conditiei psihice si fizice,omul activ resimte reinstalarea fortei vitale si a armoniei, ”redevine tanar”. Produsul este superior celor chimice de sinteza, avand o asimilare rapida fara a obosi ficatul. Hercules se adreseaza tuturor varstelor: copiilor in perioada de crestere, adultilor care fac efort fizic si intelectual, gravidelor, batranilor la care intervine uzura biologica. Hercules vine si in sprijinul oamenilor saraci care nu-si pot permite o hrana diversificata si suficienta. Produsul Hercules este un revitalizant, biostimulator si energizant natural,... [continuare]

Cran clearancetm

Din Medicamente

Ce este Cran Clerance si pentru ce se utilizeaza Indicatii - reduce severitatea simptomelor si recurenta infectiilor aparatului urinar (uretrita, cistita, pielonefrita, glomerulonefrita) prin efect bacteriostatic, bactericid si prin reducerea aderentei la mucoasa tractului urinar a agentilor uropatogeni (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Staphilococcus, alti streptococi, stafilococi, levuri, etc.) - complementar in tratamentul si preventia infectiilor urinare cauzate de malformatii ale tractului urinar, litiaza renala, adenom de prostata, de cateterizare prelungita sau de vezica neurogena la pacientii cu diabet sau cu afectiuni cerebrale (accident vascular cerebral, tumori cerebrale, abcese, maladia Creutzfeldt-Jacobi), alte boli ale tractului urinar - antilitiazic in uro-litiaze cu oxalati de calciu - regleaza sinteza acidului uric - antigutos - antiparazitar digestiv: reduce aderenta la mucoasa gastrica a parazitilor intestinali si a bacteriei Helicobacter pylori -... [continuare]

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Pagina 2 din 2 (60 rezultate)