Clickmed
programare rapida la medic

Vaccinul antigripal scade riscul de accident vascular cerebral cu aproape 25%

Actualizat la data de: 25 Februarie 2014
Vaccinul antigripal scade riscul de accident vascular cerebral cu aproape 25%

Vaccinul antigripal are noi efecte benefice asupra sanatatii. Dupa ce au descoperit ca protejeaza impotriva atacului de cord, cercetatorii britanici de la Universitatea din Londra si Nottingham au descoperit un alt efect benefic al imunizarii asupra sanatatii prevenirea accidentului vascular cerebral.

Vaccinul antigripal este cea mai sigura si eficace metoda de prevenire a infectiilor cu virusuri gripale, din ce in ce mai virulente si mai periculoase pentru sanatate.

Oamenii de stiinta britanici au analizat dosarele medicale ale 47.000 de pacienti, din 2001 pana in 2009. Acestia au descoperit ca persoanele care fusesera vaccinate impotriva gripei prezentau un risc cu aproape 25% mai mic sa sufere de un accident vascular cerebral. Se pare ca efectul profilactic era usor mai mare in cazul persoanelor vaccinate timpuriu, la inceputul sezoanelor gripale.

Studiul nu explica exact cum reusesc substantele din injectie sa protejeze impotriva acestei patologii fatale, cercetatorii afirmand ca mai au nevoie de timp pentru a studia relatia cauza-efect, insa descoperirea este importanta din punct de vedere medical, intarind, inca o data, ideea ca vaccinul antigripal nu este doar sigur, ci si benefic pentru sanatate.


SHARE

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate