Coronavirus Update

Multi bebelusi cu greutate foarte mica la nastere nu primesc vaccinul impotriva rotavirusului

Actualizat la data de: 26 August 2013
Multi bebelusi cu greutate foarte mica la nastere nu primesc vaccinul impotriva rotavirusului

Restrictiile in ceea ce priveste varsta de administrare a vaccinul impotriva infectiilor cu rotavirus au ca efect nevaccinarea multor copii care se nasc cu o greutate sub cea normala. Informatia a fost publicata recent in revista Pediatrics.

Conform specialistilor care au realizat studiul, unii bebelusi care se nasc inainte de termen nu primesc imunizare impotriva infectiei cu rotavirus, desi sunt predispusi la contactarea virusului si dezvoltarea unor complicatii grave.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, medicii au analizat cazurile a 213 bebelusi nascuti prematur, cu o greutate foarte mica. Specialistii au descoperit ca 63% dintre ei nu au fost vaccinati impotriva infectiilor cu rotavirus din cauza faptului ca nu aveau inca 42 de zile la externarea de la terapie intensiva sau aveau mai mult de 84 de zile la externare.

Medicii au declarat ca este nevoie de o noua strategie pentru ca bebelusii care se nasc prematur, cu o greutate prea mica, sa poata primi vaccinul impotriva infectiilor cu rotavirus, atat de important pentru sanatatea lor.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate