Ancheta la Constanta dupa ce 100 de nuntasi au suferit o toxiinfectie alimentara
Stire medicala
Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica Constanta (AJSP) a demarat o ancheta, in cazul persoanelor care au participat la trei nunti organizate la un restaurant din Constanta si care au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara, transmite corespondentul NewsIn.
Directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanta, dr. Stela Halichidis, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca ultima situatie a internarilor indica un numar de 32 de pacienti internati, dar in cursul zilei au continuat sa se mai prezinte si alte persoane cu aceleasi simptome de imbolnavire.
Conducerea unitatii medicale a cautat solutii pentru ca toti pacientii sa aiba loc in saloane. Dr. Stela Halichidis a mai precizat ca, din declaratiile bolnavilor, alte persoane au ajuns la spitalul Victor Babes din Bucuresti, dar si la spitale din Mangalia, Braila si Calarasi.
Aproximativ 600 de persoane au participat, sambata trecuta, la trei nunti organizate in saloanele restaurantului “Zorile” din Constanta, iar a doua zi mai multi meseni au inceput sa se simta rau. Printre pacienti internati la Constanta se afla si doua dintre mirese, un mire si socrii. Oamenii au ajuns si la spitalul din Mangalia cu febra, frisoane, cefalee, varsaturi si dureri abdominale. Medicii spun ca rezultatele preliminare indica diagnosticul de toxiinfectie alimentara si enterocolita, dar starea pacientilor este stabila si vor sta internati pentru cateva zile.
Sotul uneia dintre paciente, Victor Balasa, a declarat ca, la masa, nuntasii au fost serviti cu mai multe feluri de mancare si nu poate spune ce anume a provocat imbolnavirea.
Conducerea AJSP Constanta precizeaza, la randul sau, ca, in ultimele doua zile, 32 de persoane au fost internate cu toxiinfectie alimentara dupa ce au participat la trei nunti organizate la restaurantul “Zorile” din Constanta. Adjunctul insitutiei, dr. Mihaela Dinisov, a declarat ca a fost declansata o ancheta epidemiologica prin Departamentul Supravegherea Starii de Sanatate si Inspectia Sanitara de Stat. Echipele de specialisti s-au deplasat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Mangalia si restaurantul “Zorile” pentru recoltare de probe de la pacienti, personalul localului, dar si din alimente.
Reprezentantul restaurantului unde au fost organizate nuntile, Gheorghe Tararache, nu crede ca imbolnavirea s-a produs in local, intrucat din aceleasi alimente au mancat si membrii orchestrei, dar si angajatii care nu au prezentat simptome de imbolnavire, iar a doua zi au avut loc si alte nunti fara sa fie semnalate probleme.
El nu exclude totusi posibilitatea ca unul dintre salariati sa fie fost purtator de microbi. Acesta a confirmat ca reprezentantii Sanepid au prelevat probe si urmeaza sa se stabileasca in baza analizelor care a fost cauza imbolnavirii colective.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Alergologie-imunologie .
Articole recomandate
-
Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara
-
Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire
-
Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata
-
Intoxicatia alimentara cu Salmonella
-
Dieta de 100 de calorii
-
12 indicii ca veti trai pana la 100 de ani
-
Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?
-
Diferenta dintre alergie si intoleranta alimentara
-
Greata fara cauza aparenta – ce afectiuni poate ascunde
-
Siguranta alimentelor la gratar
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?
-
Dr. Claudia Adriana Nicolae, ne vorbeste despre masuri de preventie si trata ...


Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara
Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire
Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata
Intoxicatia alimentara cu Salmonella
Dieta de 100 de calorii
12 indicii ca veti trai pana la 100 de ani
Cum facem diferenta dintre intoxicatia alimentara si indigestie?
Diferenta dintre alergie si intoleranta alimentara
Greata fara cauza aparenta – ce afectiuni poate ascunde
Siguranta alimentelor la gratar
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?
Dr. Claudia Adriana Nicolae, ne vorbeste despre masuri de preventie si trata ...