Toxiinfectii alimentare
-
Botulismul, factori de risc si managementul bolii
Botulismul este o boala rara, dar grava, cauzata de toxinele produse de bacteriile Clostridium botulinum. Aceste bacterii pot fi gasite in sol, apa si alimente contaminate si pot produce o toxina...
-
Ce trebuie sa stii despre toxiinfectia alimentara
In sezonul estival sunt raportate cele mai multe cazuri de toxiinfectie alimentara. Temperaturile ridicate de afara, expunerea la soare a alimentelor, depozitarea necorespunzatoare a alimentelor,...
-
Infectia cu Salmonella
Salmonella este un bacil gram negativ ce face parte din familia Enterobacteriaceae, genul Salmonella, un germen nesporulat, mobil si flagelat ce poseda un antigen specitic, somatic O.
-
Diferenta dintre gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara
Gastroenterita virala si toxiinfectia alimentara sunt doua afectiuni frecvent confundate, desi sunt diferite. Un pacient care sufera de gastroenterita poate dezvolta unul sa mai multe dintre...
-
Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire
Toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi care contin toxine, bacterii, virusuri sau paraziti daunatori. In timp ce multe alimente contin organisme potential...
-
Toxiinfectia alimentara, o boala frecventa vara
Intoxicatia alimentara sau toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene cum sunt bacteriile, virusurile sau parazitii....
-
De ce apar si cum previi toxiinfectiile alimentare
Toxiinfectia alimentara este o problema de sanatate frecventa, care afecteaza milioane de persoane, la nivel mondial, in fiecare an.
-
Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata
Fiecare aliment pe care il consumam ne influenteaza intr-o oarecare masura sanatatea. Bacteriile, parazitii si virusurile pot ajunge in alimente si bauturi, iar persoanele care le consuma pot sa se...
-
Simptomele intoxicatiilor alimentare
Simptomele intoxicatiilor alimentare sau ale toxiinfectiilor alimentare, cauzate de consumul de hrana sau bauturi contaminate cu agenti patogeni sau toxine periculoase, difera in functie de...
-
Febra tifoida
Febra tifoida este o afectiune acuta ce apare in urma contactarii bacteriilor Salmonella typhi sau Salmonella paratyphi, cea din urma provocand forma severa a bolii. Agentul patogen se regaseste in...
-
Intoxicatia alimentara cu Salmonella
Intoxicatia sau toxiinfectia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de o varietate de tipuri ale bacteriei Salmonella. Intoxicatia alimentara cu Salmonella se transmite de la...
-
Infectia cu Escherichia coli
Escherichia coli (prescurtata E. coli) este o bacterie ce traieste in tractul intestinal al omului si animalelor. Exista la toti indivizii (incepe sa populeze lumenul intestinal la 40 de ore de la...
-
Botulismul
Botulismul este o afectiune rara, de o gravitate considerabila, cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, toxina care se numara printre cele mai puternice otravuri...
-
Intoxicatiile alimentare cauzeaza dureri in timpul actului sexual!
De regula, intoxicatiile alimentare cauzeaza greturi, varsaturi si alte simptome similare. Cu toate acestea, in Carolina de Nord, in urma unui mic focar cauzata de intoxicatia cu peste, 6 din 7...
-
Focar de toxiinfectie la Seminarul Teologic din Galati
Zece elevi ai Seminarului Teologic din Galati au ajuns la spital, dupa ce, in week-end, au mancat alimente de la cantina institutiei de invatamant si din pachetele primite de la enoriasi,...
-
Interpretare simptome
semnificatia simptomelor si afectiunile probabile
Afla acum
citeste despre..
- Botulismul - intoxicatie alimentara cauzata de Clostridium Botulinum
- Difteria - toxiinfectie cauzata de bacilul Klebs-Loeffler
- Infectiile digestive cu Escherichia coli (E. coli)
- Intoxicatia alimentara
- Salmonelozele
- Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata
- Ancheta intr-o localitate din Vaslui, dupa ce patru copii au facut o forma grava de toxiinfectie
- Ancheta la Constanta dupa ce 100 de nuntasi au suferit o toxiinfectie alimentara
- Botulismul
- Botulismul, factori de risc si managementul bolii
- Articole Toxiinfectii alimentare