Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Intoxicatiile alimentare cauzeaza dureri in timpul actului sexual!

Publicat la data de: 15 Aprilie 2009

De regula, intoxicatiile alimentare cauzeaza greturi, varsaturi si alte simptome similare. Cu toate acestea, in Carolina de Nord, in urma unui mic focar cauzata de intoxicatia cu peste, 6 din 7 oameni au raportat dureri in timpul actului sexual, pe langa simptomele caracteristice intoxicatiilor alimentare, potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Afectiunilor (CDC).

In 2007, 9 persoane s-au imbolnavit din cauza intoxicatiei cu ciguatera, o substanta care se gaseste in pestele de ocean. In fiecare an, 50.000 de astfel de cazuri de intoxicatie sunt raportate la nivel mondial.

Spre deosebire de alte tipuri de intoxicatii, intoxicatia cu ciguatera duce la aparitia simptonelor neurologice, cum ar fi: frisoane, oboseala, mancarimi sau furnicaturi, in plus fata de simptomele tipice gastrointestinale: greata, varsaturi, crampe abdominale sau diaree.

"Durerile in timpul actului sexual ar putea fi simptome neobisnuite ale intoxicatiei cu ciguatera", sustine coautorul raportului Ricky Langley, medic internist in Burlington. "De asemenea exista posibilitatea ca durerile in timpul actului sexual sa constituie efecte secundare conume in cazul acestor intoxicatii, dar oamenilor le-a fost jena sa vorbeasca despre acest aspect, si nici nu au intrebat medicul daca este normala aparitia acestora".
6 din 7 persoane active sexual sustin ca durerile in timpul actului sexual sunt un simptom frecvent in cazul intoxicatiilor cu ciguatera. De asemenea, 2 barbati au raportat prezenta durerilor in timpul ejacularii, iar 4 femei au descris o senzatie de arsura in timpul si dupa actul sexual.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate