Microdermabraziunea
Informatii medicale
Sus
Daca dermabraziunea este o procedura mai agresiva de peeling, microdermabraziunea este una mai blanda. Chirurgii esteticieni utilizeaza cristale fine pentru a trata bland pielea, spre deosebire de dermabraziune care foloseste un instrument rotator pentru a exfolia pielea.
Microdermabraziunea poate fi aplicata pentru toate tipurile de ten. Aceasta produce modificari subtile, fara a produce modificari de culoare sau cicatrizare, imbunatatind sau eliminand problemele superficiale ale tenului ca liniile fine, pielea tabacita, petele maronii sau de acnee. Cu toate acestea, nu are efect in cazul afectarilor profunde ca cicatrici, vergeturi, cheloide sau cicatrici profunde post-acnee.
In cazul microdermabraziunii recuperarea se face mult mai rapid; pielea se regenereaza total in 24 de ore. Este o procedura recomandata celor care nu-si pot lua zile libere de la serviciu.
Alt beneficiu: microdermabraziunea nu este o procedura chirurgicala. Prin urmare, nu exista riscurile asociate interventiilor chirurgicale minore ca dermabraziunea, unde se folosesc anestezice si exista sangerare.
Procedura: tehnica combina abraziunea blanda (folosind microcristale) cu aspiratia pentru indepartarea stratului de celule moarte. Este o procedura de exfoliere si reintinerire.
Majoritatea pacientilor efectueaza microdermabraziune o data pe saptamana timp de patru pana la 12 saptamani. Petele de varsta si liniile fine pot fi indepartate, determinand catifelarea si imbunatatind aspectul tenului.
Efecte adverse comune: inrosirea tegumentelor, uscaciunea pielii si senzatia de tensiune ce dureaza timp de 24 ore.
Complicatii: nu exista complicatii. In cazuri rare, cateva cristale pot patrunde in ochii neprotejati, determinand aparitia unei iritatii timp de 24 ore.
Recuperare: in 24 de ore dupa procedura, pielea s-a vindecat complet. Din acest moment se pot aplica produse de machiaj.
Rezultate: pielea va capata un aspect mai tanar si neted la atingere, avand o stralucire proaspata, sanatoasa. Pentru rezultate optime, sunt necesare tratamente suplimentare (o data pe saptamana timp de mai multe saptamani). Pentru mentinerea rezultatelor, sunt necesare sedinte suplimentare.
Medici specialisti Chirurgie plastica
- Asist. univ. dr. Simona Stoicescu - Spitalul clinic de urgenta pentru copii GRIGORE ALEXANDRESCU
- Dr. Zamfirescu Dragos - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Octavian Badea - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Florina Gusa - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
- Dr. Catalin Stangu - Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri (fost Spitalul clinic de chirurgie plastica, reconstructiva si arsuri STEAUA)
Articole recomandate
-
Masuri esentiale de prevenire a imbatranirii pielii
-
Proceduri cosmetice fara bisturiu
-
10 tratamente eficiente pentru acnee
-
Anunțul neașteptat făcut de Viviana Spsub după doi ani de relație cu George Burcea. A pus adevărul gol-goluț despre ce s-a întâmplat între ei:„Au fost momente dificile”
-
Fostul soț al Roxanei Ciuhulescu s-a însurat cu japoneza pentru care a divorțat: «S-a recăsătorit chiar de ziua mea, în 2018»
-
Ce spune Roxana Ciuhulescu despre Mihai Ivănescu, fostul soț care ar fi înșelat-o în timpul căsniciei: „El s-a recăsătorit de ziua mea”
-
Petele de varsta sau lentigo solar: cauze, simptome si tratament
-
Cum ingrijim corect tenul gras cu tendinta acneica?
-
Dermabraziunea - generalitati