Peelingul chimic
Descriere
Peelingurile chimice au rolul de a imbunatati aspectul pielii prin indepartarea straturilor de piele de la suprafata, pentru a se crea o suprafata uniforma, fina si pentru imbunatatirea texturii pielii. Se pot trata fata, gatul, pieptul, bratele si picioarele. Tratamentul cosmetic poate fi util persoanelor cu acnee, cute ale fetei, hiper- sau de-pigmentare. Cea mai des folosita metoda este cea cu alfahidroxiacizi, acid tricloroacetic sau peelingurile cu fenoli.
Durata
1-2 ore.
Efecte secundare
Sensibilitate solara temporara, roseata, arsuri, mancarimi, dureri si disconfort.
Recuperare
Disconfort moderat si mici umflaturi in prima saptamana. Pacientii trebuie sa utilizeze o crema contra arsurilor solare in fiecare zi si sa evite expunerile la soare fara a fi protejati corespunzator.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: in 1 saptamana pana la 10 zile.
Riscuri
Decolorari permanente, infectii, cicatrici.
Rezultate
De la rezultate subtile pana la dramatice, peelingurile chimice ofera rezultate temporare pana la rezultate de lunga durata.
Tehnica
Cu 2-3 saptamani inainte de peelingul chimic, pacientul trebuie sa isi pregateasca tenul prin curatarea acestuia de 2 ori pe zi, aplicarea unei masti speciale si a unei creme pentru protectie solara, si, daca medicul o recomanda, luati tretionina zilnic. In primul rand, pielea este curatata cu un agent care inlatura excesul de grasime. In functie de conditia tenului, solutia de peeling poate fi aplicata pe intraga fata sau doar in anumite zone, cum ar fi zona din apropierea crestelor nazolabiale. Este aplicata folosind un burete, un tampon de vata sau, in functie de suprafata, o perie. Medicul observa cu atentie pielea si, in functie de schimbari, determina timpul de actiune al solutiei.
Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.
Anestezie
Locala
Poate sa nu fie necesara
Articole recomandate
-
Ce trebuie sa stiti inainte de efectuarea unei interventii estetice
-
Sindromul de Intestin iritabil
-
Top 5 sfaturi anti-imbatranire ale dermatologilor
-
Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant
-
Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Frumusetea: intrebari si raspunsuri
-
Vergeturile
-
Anestezia, sedarea si analgezia
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Anestezia epidurala
Generalitati Anestezia epidurala este cea mai frecvent intalnita metoda de ameliorare a durerii in timpul travaliului. Mai mult de 50% dintre femei solicita anestezia epidurala inainte sa nasca. Daca momentul nasterii se apropie, ar fi indicat sa stiti cat mai...citeste mai mult
-
Arsurile solare, remedii naturiste
Generalitati si alte informatii Dorinta de a etala o piele bronzata uniform pe tot parcursul verii ne face sa exageram in ceea ce priveste timpul de expunere la soare. Uitam adeseori ca organismul nostru nu este adaptat expunerii excesive la soare si astfel putem avea...citeste mai mult