Clickmed
programare rapida la medic

Microdermabraziunea

Publicat la data de: 26 Mai 2009

Descriere

Microdermabraziunea este o tehnica de reinviorare a tenului pentru a corecta pielea imbatranita sau afectata de expunerile la soare. Prin intermediul unor abraziuni si aspirari, acest tratament poate fi efectiv in reducerea problemelor nedorite, cum ar fi liniile fine, semnele, petele aparute cu inaintarea in varsta si cicatricile lasate de acnee. Microdermabraziunea va stimula si producerea celulelor pielii si a colagenului.

Durata
De la 30 de minute la 1 ora.
Efecte secundare
Mici, fara a crea disconfort. Pielea se poate simti uscata si intinsa in primele 24 de ore de la tratament si poate ramane rosie sau roz in urmatoarele cateva zile. Posibilitatea unei iritatii datorita cristalelor intrate in ochi.

Recuperare
Fara un termen precis, activitatile normale pot fi reincepute imediat. Evitati expunerile la soare in primele cateva zile. Folositi creme hidratante si creme pentru protectie solara.

Riscuri
Potentiale riscuri de sangerari, infectii, hiperpigmentari si/sau perforatii.

Rezultate
Ati putea avea nevoie de repetarea procedurii pentru a ajunge la rezultatele dorite. Un regim tipic consta in 6 tratamente la intervale de 2-3 saptamani.

Tehnica
Va trebui sa va pregatiti tenul pentru tratament. Aceasta include utilizarea retinolului, Retinei A si a altor produse de intretinere a pielii cu 2-3 zile inainte si dupa. Microdermabraziunea este similara dermabraziunii avand in vedere sa indeparteaza straturile de piele cu celule moarte; oricum, este o procedura mini pentru ca nu ajunge in profunzime. Un medic recurge la acest tip de peeling prin utilizarea cristalelor de oxid de aluminiu sau a unei substante similare pentru a indeparta stratul de suprafata al pielii fetei.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.

Anestezie
Nu este necesara


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate