Consumul de broccoli si varza scade riscul de cancer pulmonar - studiu
Publicat la data de: 20 Noiembrie 2008
Stire medicala
20 Noiembrie 2008
Consumul de broccoli si varza poate reduce cu pana la 55% riscul aparitiei cancerului pulmonar la fumatori sau fosti fumatori, in functie de cantitatea consumata si de numarul de tigari fumate pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.
"Broccoli nu este un medicament, insa ii poate ajuta pe fumatorii care, pe langa faptul ca nu reusesc sa renunte la acest obicei, nu fac nimic ca sa diminueze riscul imbolnavirii de cancer pulmonar", a precizat coordonatorul studiului, dr. Li Tang, de la Institutul de Cancer Roswell Park din Buffalo, New York.
Potrivit studiului, consumul de broccoli reduce aparitia tumorilor canceroase specifice cancerului pulmonar.
Programeaza-te rapid la Pneumofiziologie
Articole recomandate
-
Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli
-
Chiftele de varza si ton
-
Dieta si riscul de cancer
-
Ciuperca unghiei: Cum iti dai seama ca e timpul sa mergi la medic
-
„Pestisorul de Aur” – campania aniversara prin care Möller’s celebr ...
-
Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri
-
Dieta cu supa de varza
-
Supa de varza
-
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
-
Adevarul despre consumul de bauturi dulci si riscul de cancer
-
Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer
-
Ce beneficii ofera varza pentru sanatate
-
Salata de varza rosie cu mere
-
Vacantele de vara si diareea la copii : Cum sa va mentineti copiii sanatosi ...
-
Radiatiile si riscul de cancer
-
Sindromul Li-Fraumeni si riscul de cancer