Secretul longevitatii: carnea de pui!
Stire medicala
Lupta dintre carnea alba si cea rosie a fost castigata de pui, deoarece detine cheia longevitatii. Mai exact, potrivit cercetatorilor consumul regulat de carne de pui reduce riscul decesului din diferite cauze: cancer, afectiuni cardiovasculare etc.
Studiul realizat, poate unul din cele mai mari realizate vreodata, a implicat mai mult de o jumatate de milion de oameni din SUA. Obiceiurile culinare ale acestora au fost studiate timp de 10 ani, iar in dezvoltarea concluziilor s-a tinut cont si de alti factori – fumatul si activitatea fizica. In timpul studiului 47,976 barbati si 23,276 femei au murit.
In mod normal, 11% din decesele in randul barbatilor si 16% din decesele in randul femeilor ar fi putut fi prevenite daca acestea ar reduce consumul de carne rosie, au conchis cercetatorii de la Institutul National pentru Cancer. „Studiile viitoare ar trebuie sa analizeze legatura dintre subtipurile de carne si cauzele specifice ale mortalitatii”, a declarat autorul studiului Dr. Rashmi Sinha.
Beneficiile carnii se afla in stransa legatura si modul de pregatire. Astfel, compusii care cauzeaza cancerul sunt formati in momentul in care carnea este gatita la temperaturi ridiciate. Totodata, carnea contine o cantitate ridicata de grasimi saturate ce favorizeaza aparitia cancerului mamar si intestinal, sau creste nivelul colesterolului.
Si cu toate acestea consumul de carne ofera si beneficii: proteine, vitamine si minerale (fier, seleniu, zinc si complexul de vitamine B).
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diete-nutritie .
Articole recomandate
-
Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate
-
Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce
-
Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
-
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
-
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
-
Placinta de pui, cartofi si praz
-
Supa de pui
-
Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
-
Friptura de pui pe gratar cu lamaie
-
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
-
Crochete de pui cu cartofi
-
Supa usoara de pui si porumb
-
Secretul vietii sanatoase si al frumusetii fara batranete?
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Pilaf cu pui
-
Cuscus cu pui si dovlecel


Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate
Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce
Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje
Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului
Stres, anxietate, suprastimulare: ce functioneaza cu adevarat pentru sistem ...
Placinta de pui, cartofi si praz
Supa de pui
Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
Friptura de pui pe gratar cu lamaie
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
Crochete de pui cu cartofi
Supa usoara de pui si porumb
Secretul vietii sanatoase si al frumusetii fara batranete?
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Pilaf cu pui
Cuscus cu pui si dovlecel