Coronavirus Update

Se pare ca aspirina recomandata pentru prevenirea infarctului miocardic nu este administrata regulat

Publicat la data de: 21 Iunie 2007

Cu toate ca administrarea aspirinei regulat poate scadea riscul de afectiuni cardiace, un nou studiu a descoperit ca foarte putini adulti utilizeaza conform recomandarilor medicale acest medicament.

Studii anterioare au dovedit ca aspirina poate preveni infarctul miocardic la persoanele cu afectiuni cardiovasculare si poate scadea riscul de aparitie a bolilor cardiace la persoanele cu niveluri crescute de colesterol, diabet si hipertensiune arteriala.

Cercetatorii au examinat 1299 adulti cu varsta peste 40 de ani iar rezultatele au fost extrem de surprinzatoare. Doar 41% dintre participantii la studiu au declarat ca isi administreaza aspirina regulat, asteptarile cercetatorilor fiinde de peste 70% !

Cercetatorii au chestionat toti pacientii daca au discutat cu medicul despre efectele aspirinei asupra sanatatii iar rezultatele au aratat ca doar 33% dintre participanti au avut aceasta discutie. Dintre cei 41% care isi administrau regulat aspirina, 88% au avut aceasta discutie cu medicul, acest lucru dovedind faptul ca medicii pot influenta pozitiv administrarea regulata a aspirinei.

Ideal ar fi ca medicii sa discute cu pacientii despre utilizarea aspirinei la fel ca despre alte medicamente iar acest studiu sugereaza faptul ca aceste discutii pot avea ca rezultat o mai mare complianta a pacientului fata de utilizarea regulata a aspirinei.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate