Coronavirus Update

Nou test pentru depistarea infarctului miocardic

Actualizat la data de: 16 Iulie 2009

test,infarct,miocardicUn studiu aflat in desfasurare investigheaza o noua analiza de sange care poate sa ajute la diagnosticare infarctului miocardic. Durerea toracica acuta este una dintre cele mai comune motive pentru care se prezinta pacientii la camera de garda. Multe dintre acestea se dovedesc in final ca se datoreaza altor cauze in afara de infarctul miocardic, insa analizele actuale sunt de obicei incapabile sa stabileasca rapid daca este sau nu infarct miocardic iar pacientul trebuie sa fie internat inainte ca diagnosticul sa fie confirmat.
Studiul de fata incearca sa stabileasca daca un dispozitiv denumit “ point-of-care cardiac marker panel ” (o masina care poate fi folosita de medic sau asistenta la patul pacientului) poate confirma mai rapid si cu acuratete mare daca este infarct miocardic.
In prezent sunt dovezi care sugereaza ca prin masurarea a trei markeri sanguini diferiti, la interval de 90 de minute distanta, cu ajutorul acestui aparat se poate confirma sau infirma infarctul miocardic la pacientii cu risc scazut. Studiul va compara doua loturi de pacienti; unul care va beneficia de analize sanguine efectuate cu ajutorul dispozitivului “point-of-care cardiac marker panel” si altul care va face doar testele standard disponibile in prezent.
Cercetatorii vor analiza ratele de internare la ambele grupuri pentru a afla daca noile teste ajuta la diagnosticarea mai precisa a infarctului miocardic si reduc numarul internarilor care nu sunt necesare.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cand trebuie sa ne adresam cardiologului? Cand trebuie sa ne adresam...

    Generalitati Bolile cardiovasculare ocupa primul loc la nivel mondial din punct de vedere al incidentei si, din acest motiv, este foarte important sa cunoastem ce simptome si semne prevestesc o patologie cardiovasculara si cand este cel mai potrivit moment sa ne...citeste mai mult

  •  Investigatii cardiologice de rutina Investigatii cardiologice de rutina

    Generalitati Investigatiile cardiologice de rutina sunt necesare atat persoanelor care nu au antecedente patologice cardiace, dar in special cardiacilor, pentru a urmari functia inimii fie, in urma unui tratament, fie dupa o interventie. Aceste investigatii...citeste mai mult

  • Legatura dintre afectiunile cardiologice si coronavirus Legatura dintre afectiunile...

    Afectiunile cardiologice si infectia cu virusul SARS-CoV-2 Chiar daca in momentul de fata se pune un accent ridicat asupra infectiei cu virusul SARS-CoV-2, patologia anterioara exista si face in continuare victime. Afectiunile cardiologice sunt prezente la un numar...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate