Moartea unui copil de 3 ani in urma unei operatii de amigdale, anchetata la Spitalul Judetean de Urg

Publicat la data de: 03 Februarie 2009

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Tg. Mures a anuntat, luni, ca a dispus constituirea unei comisii care va efectua verificari interne in cazul copilului in varsta de trei ani, care a murit dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica ORL.

“Conducerea SCJU Targu Mures nu a fost sesizata in mod oficial cu privire la acest caz de catre apartinatorii pacientului decedat. Acestia au depus o plangere la Colegiul Medicilor Mures, unde este in derulare o ancheta. Ca urmare a plangerii depuse la Colegiul Medicilor, SCJU Tg. Mures s-a autosesizat si a inceput procedurile pentru verificari interne”, se arata intr-un comunicat de presa.

Conducerea SCJU sustine ca va face publice aspectele relevate in urma verificarilor pe care membrii comisiei le vor incepe astazi, 2 februarie.

Si Colegiul Medicilor Mures urmeaza sa se pronunte in acest caz. Parintii baiatului de 3 ani care a murit in spital dupa o interventie de amigdalectomie au sesizat Colegiul Medicilor. La o zi dupa operatia de scoatere a amigdalelor si a polipilor nazali, efectuata la Clinica ORL a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures, starea copilului s-a inrautatit. Parintii, care l-au luat acasa la 24 de ore dupa interventie, l-au dus la Clinica de Pediatrie. Potrivit plangerii depusa la Colegiul Medicilor, pediatrii i-au linistit si le-au explicat ca starea baiatului este “normala dupa o astfel de interventie”. Parintii sustin, in plangerea facuta, ca baietelul “era foarte slab, nu avea absolut nicio putere, nu mai putea sa ridice mainile si era tot timpul somnoros".

Potrivit medicilor legisti care i-au facut autopsia moartea a survenit din cauza unei insuficiente respiratorii provocata de o hemoragie. “Acolo a ramas un fragment de tesut care a cauzat un proces inflamator, cum s-a confirmat prin histopatologie. Hemoragia a aparut dintr-un vas care a fost in teritoriul respectiv, unde s-a intervenit”, a declarat Hecser Laszlo, seful LML Mures.

Conducerea spitalului a declarat, prin purtatorul de cuvant, Dragos Bardosi, ca nu se poate pronunta inainte ca situatia sa fie analizata de Colegiul Medicilor. Medicul care a facut interventia a explicat toate procedurile intr-un raport.
Plangerea a fost depusa la Colegiul Medicilor la inceputul lunii ianuarie. Prof.dr. Sanda Copotoiu, purtatorul de cuvant al institutiei. apreciaza ca investigatia medicala ar putea dura o luna.

Sursa NewsIn


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Aparat RMN cu soft cardiac unic in Botosani si Bucovina, la Spitalul Judetean Botosani Aparat RMN cu soft cardiac unic in...

    • Echipamentul RMN Siemens Essenza 2018 TIM + DOT utilizeaza cea mai avansata tehnica de investigatie medicala imagistica aparuta in Romania; • Durata redusa de scanare, claritate 100%, nu produce teama de spatii inchise; • Diagnostic rapid si precis,...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Coronavirus Update