Coronavirus Update

Studiu: Efect surprinzator al cafelei asupra ochilor

Actualizat la data de: 08 Mai 2014
Studiu: Efect surprinzator al cafelei asupra ochilor

Cafeaua are o multime de beneficii pentru sanatate, insa niciun studiu nu a analizat pana acum efectele pe care le are acest aliment asupra sanatatii ochilor.

Un studiu nou, publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry sustine ca un ingredient din compozitia cafelei ar putea proteja vederea de afectiuni si boli.

Acidul clorogenic (CGA) este o substanta din boabele de cafea cu efect antioxidant, care ajuta la prevenirea degenerescentei retiniene si la protejarea sanatatii ochilor. Cafeaua cruda contine intre 4% si 12% acid clorogenic.

Descoperirea cercetatorilor a reiesit in urma unui studiu derulat pe soareci. Efectul pe care acest antioxidant din cafea il are asupra sanatatii ochilor la oameni este neclar, fiind nevoie de teste suplimentare in acest sens.

Cu toate acestea, acesta este primul studiu care analizeaza efectele pe care cafeaua le are asupra vederii si deschide calea catre dezvoltarea unor noi terapii profilactice pentru sanatatea ochilor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate