Clickmed
programare rapida la medic

Prima aplicatie gratuita care gaseste pentru tine cele mai bune preturi la medicamente

Actualizat la data de: 16 Februarie 2022
Prima aplicatie gratuita care gaseste pentru tine cele mai bune preturi la medicamente

Optimerix, prima aplicatie gratuita care gaseste pentru tine cele mai bune preturi la medicamente

Optimerix este prima aplicatie mobila gratuita de pe piata din România dedicata pacientilor, care ii ajuta sa faca cea mai convenabila alegere privind medicamentele de care au nevoie, in functie de reteta eliberata de medic.

Aplicatia, lansata recent, este extrem de utila pentru persoanele care trebuie sa isi ridice lunar retetete compensate din farmacii. Aceasta ii ajuta pe români sa gaseasca cele mai ieftine medicamente si sa calculeze costul total pe care trebuie sa il plateasca la farmacie.

Asadar, datorita aplicatiei Optimerix, pacientii platesc un pret corect pentru medicamente si detin mai mult control asupra propiilor cheltuieli lunare. Folosind aplicatia, un pacient cu boli cronice poate face economii de pâna la 90% cu tratamentul si sa poata avea grija in continuare de propia sanatate, fara compromisuri. Printr-o simpla scanare a codului QR imprimat pe reteta, aplicatia afiseaza toate alternative de pret disponibile pentru medicamente compensate.

Lansarea pe piata a Optimerix reprezinta un pas important pentru dezvoltarea unui sistem de sanatate digital si echitabil, accesibil tuturor românilor, indiferent de venituri.

Optimerix ajuta pacientii sa estimeze rapid costul retetelor medicale, 100% online, cu doar câteva clickuri, sa administreze eficient mai multe retete medicale, pe o singura platforma, si sa compare singuri pretul medicamentelor de care au nevoie, gasind astfel varianta cea mai potrivita bugetului propriu.

Cum functioneaza aplicatia?

Optimerix functioneaza in cinci pasi simpli:

1. Pacientul creaza rapid un cont folosind doar numele si numarul sau de telefon

2. Scaneaza codul retetei eliberate de medic sau cauta manual substanta activa de interes

3. Compara preturile existente pe piata si estimeaza costul retetei lor

4. Alege alternativele de medicamente potrivite bugetului si le salveaza intr-o lista, direct in aplicatie.

5. Poate merge linistiti in farmacie cu lista configurata si valoarea totala de plata gata estimata.

Cheltuieli din ce in ce mai mari cu medicamentele

Datele Comisiei Europene arata ca, in Romania, cheltuielile anuale pentru sanatate in tara noastra sunt estimate la 1.310 euro pe cap de locuitor o buna parte fiind reprezentata de cheltuielile cu medicamentele.

Din cauza costurilor ridicate, din ce in ce mai multi pacienti isi neglijeaza sanatatea, iar bolnavii cu venituri reduse sunt nevoiti sa renunte sa isi mai ridice retetele desi sufera de afectiuni cronice care necesita tratament constant, pe termen lung. In plus, pacientii sunt tot mai nemultumiti de faptul ca le sunt recomandate medicamente scumpe, desi pe piata exista alternative farmaceutice echivalente si la fel de eficiente, dar mult mai ieftine.

Nu doar in Romania pacientii se chinuie sa isi acopere costurile cu medicamentele. Situatia este similara atat in alte state din Europa, cat si in Statele Unite, ca sa nu mai vorbim despre tarile aflate in curs de dezvoltare. Asadar, s-a ajuns in situatia in care in prezent, nevoia de informatii accesibile cu privire la utilizarea medicamentelor nu a fost niciodata mai mare.

La nivel mondial, pe piata, exista un numar coplesitor de mare de medicamente disponibile care au aceeasi substanta activa, insa denumiri comerciale diferite. In era digitalizarii, aplicatiile mobile sunt cele care pot ajuta pacientii sa sa obtina informatii despre medicamentele prescrise de medic, despre variantele de tratament disponibile in tara lor, precum si posibilitatea de a face economii importante atunci când cumpara produsele farmaceutice de care au nevoie.

Cu ajutor acestor aplicatii, persoanele pot cauta, compara si gestiona in mod inteligent medicamentele si retetele medicale pe care trebuie sa le ridice din farmacii.

Aplicatia Optimerix se poate descarca gratuit, direct pe telefonul mobil, din magazinele de aplicatii Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.optimerx.app) si App Store (https://apps.apple.com/us/app/optimerix/id1598906218).

Afla mai multe detalii pe www.optimerix.ro.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter