Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

MedLife isi consolideaza facilitatile la nivel de Grup in sfera afectiunilor oncologice prin deschiderea unui centru integrat de oncologie ginecologica in Capitala

Actualizat la data de: 20 Decembrie 2023
MedLife isi consolideaza facilitatile la nivel de Grup in sfera afectiunilor oncologice prin deschiderea unui centru integrat de oncologie ginecologica in Capitala

• Noul centru de excelenta in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientelor afectate de tumori din sfera ginecologica este localizat in cel mai mare spital MedLife din Bucuresti.
• Centrul este coordonat de Dr. Gabriel Mitroi si este rezultatul unei colaborari intre Life Memorial Hospital, Bucharest Endometriosis Center si Centrul Medical Neolife.
• Pacientele beneficiaza de expertiza unei echipe multidisciplinare si de servicii integrate de chirurgie, oncologie si radioterapie, conform protocoalelor internationale.
• Grupul MedLife continua sa isi consolideze segmentul de oncologie, avand in plan pentru anul viitor inclusiv deschiderea unei noi unitati medicale de nisa in zona Olteniei.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, continua sa isi consolideze facilitatile la nivel de Grup in sfera afectiunilor oncologice si anunta deschiderea unui centru integrat de oncologie ginecologica, situat in cadrul celui mai mare spital MedLife din Bucuresti. Noul centru de excelenta in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientelor afectate de tumori din sfera ginecologica vine cu o abordare personalizata, conform protocoalelor internationale ESGO (European Society of Gynecologic Oncology) si cu o echipa multidisciplinara, formata din medici chirurgi, oncologi, radioterapeuti, dar si specialisti in psihologie si kinetoterapie.

Centrul de Oncologie Ginecologica este rezultatul unei colaborari intre cel mai mare spital MedLife din Bucuresti - Life Memorial Hospital, Bucharest Endometriosis Center si Centrul Medical Neolife, parte din acelasi grup.

„Oncologia si radioterapia au devenit prioritatile MedLife inca din 2021, an in care ne-am extins facilitatile la nivel national, prin achizitia centrelor de oncologie Neolife si a Spitalului de Oncologie de la Brasov. Cele doua achizitii au venit in completarea facilitatilor oferite in aceasta directie inca din 2019, odata cu integrarea in Grup a laboratorului de anatomie patologica OncoTeam din Bucuresti. Astfel, deschiderea unui centru integrat dedicat oncologiei ginecologice, deservit de medici buni si aparatura de ultima generatie, reprezinta un pas firesc in misiunea noastra de a veni in intampinarea pacientilor cu servicii medicale la standarde internationale”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Servicii integrate de chirurgie, oncologie si radioterapie

Statisticile oficiale arata ca 20% din cancerele diagnosticate in randul femeilor din Romania sunt din sfera ginecologica. Dintre acestea, cel mai frecvent este cancerul de col uterin, urmat de cel ovarian si cancerul de endometru. Acestor tumori maligne li se adauga si cancerul mamar, principala cauza de deces prin cancer in randul femeilor.
Pacientele care se confrunta cu una dintre aceste afectiuni pot beneficia in cadrul Centrului de Oncologie Ginecologica MedLife de tratament integrat, printr-o abordare multidisciplinara. Echipa medicala este formata din medici chirurgi cu peste 10 ani experienta in chirurgia ginecologica minim-invaziva si peste 5.000 de interventii in sfera oncologica pelvina, oncologi si radioterapeuti din cadrul Neolife, precum si specialisti in psihologie si kinetoterapie, care asigura suport moral si ingrijire personalizata tuturor pacientelor.

„Acest proiect a luat nastere ca urmare a numarului mare de cazuri oncologice pentru care ni se solicita ajutorul. Ne-am dorit sa le oferim o optiune complexa si completa de tratament, la cele mai inalte standarde europene. Chirurgia oncologica ginecologica, la fel ca si chirurgia endometriozei profunde, necesita un abord multidisciplinar, iar prin colaborarea cu Grupul MedLife le asiguram pacientelor noastre acces facil, intr-un cadru integrat, la cele mai bune solutii de diagnostic, tratament si monitorizare”, a declarat Dr. Gabriel Mitroi, medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in chirurgia endometriozei si in chirurgia cancerelor ginecologice si coordonator al Bucharest Endometriosis Center.

Chirurgia robotica in tratarea cancerelor ginecologice

Chirurgia cancerelor ginecologice presupune o experienta vasta, abilitati chiurugicale exceptionale, dar si accesul la tratamente si tehnologii de ultima generatie. In cadrul Centrului de Oncologie Ginecologica, pacientele pot beneficia de tratament chirurgical prin abord robotic, cu ajutorul sistemului da Vinci Xi. De altfel, aproape toate interventiile chirurgicale din cadrul centrului (cu exceptia neoplasmului ovarian avansat) sunt realizate prin tehnici minim-invazive.

Chirurgia robotica reprezinta o alternativa la chirurgia laparoscopica conventionala, fiind recunoscuta pentru precizia, eficienta si siguranta interventiilor chirurgicale. De asemenea, este utilizata ca un instrument mai putin invaziv pentru a determina gradul de extensie a bolii, precum si pentru posibilitatea rezectiei in limite oncologice a tumorilor genitale.

Pentru pacientele care sufera de tumori in sfera ginecologica, abordul robotic le ofera avantajul unei recuperari mult mai rapide si o afectare minima a calitatii vietii. Spre deosebire de o interventie clasica, operatiile realizate robotic presupun un risc mult diminuat de sangerare, reducerea riscurilor de infectie, minimizarea disconfortului postoperator si a posibilelor efectele adverse secundare in cazul interventiilor complexe.

***
Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare. Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate