Migrena - mai mult decat o durere de cap
Generalitati
Sus
Toti oamenii a avut experienta unei dureri de cap. Daca nu este foarte inconfortabila, desigur, dispare cu putina odihna sau cu un calmant. Pe de alta parte, totusi, migrenele sunt mult mai grave decat durerea de cap obisnuita.
Notiunile preconcepute cum ca barbatii nu sufera crize de migrena, sunt nefondate. Oricum, femeile par sa experimenteze aceste crize mai frecvent decat barbatii, in special in timpul ciclului menstrual.
Intelegerea tuturor variatiilor simptomelor de migrena, cauzele si tratamentul, sunt complicate. In aceste conditii, este foarte important pentru persoanele cu aceasta afectiune sa stie care sunt cauzele si simptomele pe care le prezinta si de asemenea tratamentul care se potriveste cel mai bine. Mentinerea unei legaturi permanente cu un medic, permite o mai buna cunoastere a acestei afectiuni.
Cuprins articol
Simptome
SusDurerea severa, asociata migrenei, localizata de obicei de la tampla pana la ceafa poate dura intre 4 si 72 ore. Persoanele care sufera de migrena, pot avea simptome de ameteala, amorteala, afectiuni ale vederii, stari de somnolenta si chiar senzatii de voma inainte si in timpul crizei.
Cauze
SusCauzele migrenei, nu sunt pe deplin cunoscute. In orice caz, majoritatea expertilor sunt de parere ca sunt de natura genetica si ambientale.
Cauzele migrenei au fost impartite in trei categorii: alimentatia, mediul ambiant si factori psihologici.
Cauzele care fac parte din categoria alimentatiei, variaza de la ciocolata, produse lactate si citrice, la ulei si sare. Cauzele care provin din cea de-a doua categorie, includ mirosurile si zgomotele puternice, variatiile vremii (si ale presiunii atmosferice) si chiar lumina fluorescenta.
Cauzele psihologice, pot fi controlate. Mentinerea unui nivel scazut de stres, exercitiile fizice, un somn adecvat, sunt cateva din metodele de prevenire a migrenelor.
Tratament
SusMedicatia este, de obicei, primul mijloc la care apeleaza persoanele care sufera de migrene, dar raspunsul organismului la acest tip de tratament variaza de la persoana la persoana. Calmante precum aspirina, acetaminofenul si ibuprofenul, pot avea efect. Daca aceste medicamente nu ajuta, urmatorul pas este consultarea unui medic.
Trebuie testate mai multe medicamente, inainte ca unul eficient sa fie gasit. In timp, chiar daca medicamentele o pot calma, este importanta si incercarea de a face fata migrenei fara a apela la ajutorul acestora.
Medicii americani sunt de parere ca cea mai buna metoda de a trata o migrena fara a apela la ajutorul medicamentelor este de a minimaliza lumina si sunetul si de a dormi. Odata adormit, organismul isi poate reveni din migrena, dar cea mai buna metoda este de a afla ce anume declanseaza migrena si de a incerca evitarea acestor cauze determinante.
Medici specialisti Neurologie
- Medic Primar Neurolog Radu Rogozea - Spitalul clinic de urgenta BAGDASAR-ARSENI (fostul Spital de Neurochirurgie)
- Medic Primar Neurolog Sorin Tuta - Institutul de boli cerebrovasculare (IBCV) prof. dr. VLAD VOICULESCU
- Medic Primar Neurologie Onaca Petre - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Medic Primar Neurologie Floricel Vasile Cristea - Spitalul clinic de nefrologie dr. CAROL DAVILA
- Medic Specialist Neurolog Nicolae Alin Bradeanu -
Articole recomandate
-
Cum scapi de durerile de cap fara medicamente
-
Cand devine durerea de cap un motiv de ingrijorare
-
Migrena sau o simpla durere de cap - cum le deosebim?
-
Adda a aflat cum s-a îmbolnăvit de Borelioză. 'N-am luat-o prin mușcătură de căpușă'
-
Cum a aflat Ioana Ginghină că Alexandru Papadopol are o relație cu Adriana Titieni: «Am văzut o poză...». A povestit abia acum
-
Anunțul făcut de Andreea Marin după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu obișnuim să postăm despre noi, dar…”
-
Gestionarea migrenelor la serviciu
-
Cum va afecteaza migrenele viata sexuala
-
Migrena menstruala