Realitatea despre proteinele din soia si afectiunile cardiovasculare
Publicat la data de: 21 Iunie 2007
Stire medicala
21 Iunie 2007
Expertii sunt de accord ca proteinele din soia scad colesterolul plasmatic
In 2006 American Heart Association (AHA) a recunoscut faptul ca proteinele din soia scad nivelul colesterolului sanguin mai mult decat dieta saraca in grasimi si colesterol. De asemenea Food and Drug Administration (FDA) a declarat ca proteinele din soia pot sa scada nivelul colesterolului plasmatic cu 3 pana la 8 procente.
Expertii sunt de acord ca soia are si alte efecte pozitive asupra aparatului cardiovascular
American Heart Association (AHA) a declarat ca alimentele cu soia sunt benefice pentru aparatul cardiovascular datorita continutului crescut de grasimi polinesaturate, fibre, vitamine, minerale si continutului scazut de grasimi saturate, facandu-le astfel alimente ideale comparativ cu alte alimente „sanatoase” care au concentratii crescute in grasimi saturate si colesterol. De asemenea produsele din soia par sa scada trigliceridele si sa creasca HDL-colesterolul (colesterolul „bun”).
In prezent opt guverne recunosc beneficiile produselor din soia asupra aparatului cardiovascular
Autoritatile din intreaga lume (USA, Coreea, Japonia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Malaezia si Marea Britanie) sustin idea consumului produselor din soia pentru scaderea colesterolului sanguin.
Proteinele din soia sunt un produs alimentar, nu un medicament
Alimentele care contin soia au proprietatea de a scadea atat LDL-colesterolul (colesterolul „rau”) cat si trigliceridele, insa nu in aceiasi masura ca si medicamentele hipocolesterolemiante. Chiar daca scaderea colesterolului plasmatic este destul de mica in urma consumului de produse din soia, aceste produse au un potential foarte mare de a influenta starea de sanatate a populatiei. In pofida faptului ca exista critici care sustin ideea ca o reducere de 3-8% a nivelului colesterolului plasmatic este „nesemnificativa clinic”, preventia afectiunilor cardiovasculare se bazeaza pe aceste mici schimbari ale stilului de viata. Atat medicamentele cat si produsele din soia nu sunt panacee universale pentru o inima sanatoasa.
In 2006 American Heart Association (AHA) a recunoscut faptul ca proteinele din soia scad nivelul colesterolului sanguin mai mult decat dieta saraca in grasimi si colesterol. De asemenea Food and Drug Administration (FDA) a declarat ca proteinele din soia pot sa scada nivelul colesterolului plasmatic cu 3 pana la 8 procente.
Expertii sunt de acord ca soia are si alte efecte pozitive asupra aparatului cardiovascular
American Heart Association (AHA) a declarat ca alimentele cu soia sunt benefice pentru aparatul cardiovascular datorita continutului crescut de grasimi polinesaturate, fibre, vitamine, minerale si continutului scazut de grasimi saturate, facandu-le astfel alimente ideale comparativ cu alte alimente „sanatoase” care au concentratii crescute in grasimi saturate si colesterol. De asemenea produsele din soia par sa scada trigliceridele si sa creasca HDL-colesterolul (colesterolul „bun”).
In prezent opt guverne recunosc beneficiile produselor din soia asupra aparatului cardiovascular
Autoritatile din intreaga lume (USA, Coreea, Japonia, Brazilia, Filipine, Indonezia, Malaezia si Marea Britanie) sustin idea consumului produselor din soia pentru scaderea colesterolului sanguin.
Proteinele din soia sunt un produs alimentar, nu un medicament
Alimentele care contin soia au proprietatea de a scadea atat LDL-colesterolul (colesterolul „rau”) cat si trigliceridele, insa nu in aceiasi masura ca si medicamentele hipocolesterolemiante. Chiar daca scaderea colesterolului plasmatic este destul de mica in urma consumului de produse din soia, aceste produse au un potential foarte mare de a influenta starea de sanatate a populatiei. In pofida faptului ca exista critici care sustin ideea ca o reducere de 3-8% a nivelului colesterolului plasmatic este „nesemnificativa clinic”, preventia afectiunilor cardiovasculare se bazeaza pe aceste mici schimbari ale stilului de viata. Atat medicamentele cat si produsele din soia nu sunt panacee universale pentru o inima sanatoasa.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Cardiologie .
Adela Nita-Cirstea
Affidea - Biomed Scan Racari - Bucuresti
Dr. Rosulescu Razvan
Clinica Medicenter - Bucuresti
Prof. Dr. Diaconu Camelia
Delmedical - Bucuresti - Bucuresti
Dr. Patrascu Natalia
CorePrime Clinic - Bucuresti
Dr. Barbu Mariana
CorePrime Clinic - Bucuresti
Dr. Dumitru Emilian Leontin
Clinica Medicum - Bucuresti
Articole recomandate
-
Alergia la soia
-
Totul despre soia si beneficiile sale asupra sanatatii
-
Adevarul despre soia
-
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
-
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
-
Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara
-
Beneficii oferite de consumul de soia
-
Hummus din pastai de soia verde
-
Intoleranta la proteinele laptelui de vaca
-
Indicatiile aspirinei in afectiunile cardiovasculare
-
Laptele de soia
-
Laptele din soia So Good Essential: un produs ideal pentru post si pentru v ...
-
Bolile cardiovasculare si canicula
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Alergia la proteinele din ou
-
Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare


Alergia la soia
Totul despre soia si beneficiile sale asupra sanatatii
Adevarul despre soia
Colagenul in curele de slabire: cum sustine pielea si articulatiile in timpu ...
Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fa ...
Proteinele: tipuri, alimentatie si cantitatea necesara
Beneficii oferite de consumul de soia
Hummus din pastai de soia verde
Intoleranta la proteinele laptelui de vaca
Indicatiile aspirinei in afectiunile cardiovasculare
Laptele de soia
Laptele din soia So Good Essential: un produs ideal pentru post si pentru v ...
Bolile cardiovasculare si canicula
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Alergia la proteinele din ou
Greutatea mica la nastere: factor de risc pentru afectiunile cardiovasculare