Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

S-au descoperit sase factori de risc noi pentru maladia Parkinson

Actualizat la data de: 04 August 2014
S-au descoperit sase factori de risc noi pentru maladia Parkinson

Cercetatorii americani au descoperit, in urma unui studiu recent, peste 24 de factori de risc implicati in declansarea maladiei Parkinson, sase dintre acestia fiind noi.

Studiul, publicat recent in revista Nature Genetics, a folosit date colectate de la 18.000 de pacienti si a fost finantat de Institutul National American de Sanatate.

Desi se stie ca noua gene sunt responsabile pentru declansarea formelor rare ale bolii Parkinson, oamenii de stiinta continua sa caute factoride risc genetici noi, care sa le ofere o imagine de ansamblu mai clara asupra maladiei si sa ii ajute sa gaseasca un tratament adecvat.

In cadrul noii cercetari, savantii americani au colectat si analizat date de la studii deja existente, care le-au permis sa identifice variante noi sau diferente in codurile genetice ale persoanelor diagnosticate cu maladia Parkinson.

Au reusit sa identifice potentiale variante genetice noi care cresc sansele ca o persoana sa sufere de maladia Parkinson. Potrivit acestora, persoanele care detin mai multe astfel de variante de risc in codurile genetice prezinta un risc de pana la trei ori mai mare de a dezvolta tulburarea degenerativa.

In urma compararii regiunilor genetice in secventele obtinute pe cipul de ultima generatie NeuroX, savantii au reusit sa confirme inca 24 de factori de risc pentru aparitia maladiei, dintre care sase noi, care nu au mai fost raportati, pana acum, in cercetari anterioare.

Cipul genetic NeuroX contine codurile a aproximativ 24.000 de variante genetice comune considerate ca fiind asociate cu un spectru larg de boli neurodegenerative.

Aceasta faza a studiului demonstreaza utilitatea cipului NeuroX pentru o mai buna cunoastere a tulburarilor neurodegenerative, care va permite oamenilor de stiinta sa dezvolte tratamente noi si eficiente impotriva acestora.

Specialistii sustin ca unii dintre factorii de risc noi depistati. mplicati si in declansarea bolii Gaucher, sunt implicati in reglarea inflamatiei cerebrale, nivelului de dopamina, precum si a proteinei alpha-synuclein, despre care se considera ca se acumuleaza in creierul unora dintre pacientii bolnavi de Parkinson.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate