5 metode prin care putem invinge anxietatea
Psihologie
Generalitati
SusFiecare dintre noi avem momente in care ne simtim anxiosi, nervosi, tensionati sau stresati.
5 metode prin care putem combate anxietatea
SusInvata sa te relaxezi
Cu totii credem ca stim cum sa ne relaxam, dar alegand sa stam in fata calculatorului, a televizorului sau ascultand muzica nu ne vom relaxa cu adevarat. De multe ori toate acestea nu fac decat sa tensioneze si mai mult.
Acelasi lucru este valabil pentru alcool, droguri sau tutun. Toate acestea par a te relaxa, dar in realitate, efectul lor este doar temporar. Corpul tau are nevoie de relaxare – exercitii de respiratie, yoga – care nu au efect doar asupra corpului ci si a mintii.
Dormiti suficient, alimentati-va corect si faceti sport
Daca vreti ca mintea si corpul vostru sa fie puternice pentru a face fata provocarilor vietii dormiti atat cat aveti nevoie – nici prea mult, nici prea putin; alimentati-va corect, alegeti fructe si legume cat mai multe si cat mai diversificate. Faceti sport pentru a va oxigena celulele, astfel incat organismul sa functioneze la capacitatea maxima.
Ganditi pozitiv
O modalitate foarte buna de a va tine mintea departe de gandurile negative este aceea de a va focusa pe cea ce este bun, frumos si pozitiv in viata voastra.
Permiteti-va sa visati, indepliniti-va dorintele care tin de voi si imaginati-va ca se va intampla tot ce este mai bun cu viata voastra.
Petreceti timpul liber cu prietenii si familia
Organizati activitati impreuna cu cei dragi si bucurati-va de suportul si sprijinul lor. Daca ceva nu merge cum doriti sau sunt aspecte ale vietii care va dau batai de cap, vorbiti despre acestea cu cineva care stie sa asculte si caruia ii pasa. Veti afla ca nu sunteti singuri.
Petreceti timp in natura
O plimbare in parc sau o iesire in aer liber va poate incarca bateriile. Alegeti un loc in care va simtiti in siguranta si relaxat. Va puteti invita un prieten sau persoana iubita sau de ce nu un membru al familiei pentru a va bucura de natura impreuna.
Medici specialisti Psihologie-Psihiatrie
- Dr. Rares Ignat -
- Psiholog Roxana Patrascu -
- Medic Primar Psihiatru Bogdan Eduard Patrichi - Spitalul clinic de psihiatrie prof. dr. OBREGIA
- Medic Primar Psihiatrie Nicolae Marcu -
- Medic Primar Psihiatrie Anca Marilena Leontescu -
Articole recomandate
-
Astenia de primavara, pericol pentru silueta
-
Cum sa cresti nivelul de implicare, sprijin si afectiune din partea partenerului
-
Mahmureala
-
Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat
-
Frica ingrasa, lasitatea slabeste...
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul
-
Tratament naturist pentru anxietate
-
Anxietatea si atacurile de panica
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Anxietatea de separare
Generalitati Despartirile inlacrimate si senzatia de neliniste reprezinta o situatie obisnuita la copil in primii ani de viata. In jurul varstei de un an, multi copii dezvolta anxietate de separare, avand o manifestare neobisnuita atunci cand parintii incearca sa-i...citeste mai mult
-
Relaxarea si importanta invatarii ei
Generalitati Oamenii dispun de o capacitate innascuta de a se relaxa fizic si mental. Totusi cea mai mare parte dintre ei o folosesc putin sau incorect. Capacitatea de a te relaxa eficient este o componenta esentiala in invatarea controlului emotiilor si...citeste mai mult
-
Testul de stres la efort
Generalitati Testele de stres ofera informatii despre modul in care functioneaza inima in timpul stresului fizic. Unele probleme cardiace sunt mai usor de diagnosticat atunci cand inima este solicitata si bataile sale sunt accelerate. In timpul testului de...citeste mai mult