Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Zece la suta dintre pasionatii jocurilor pe calculator sunt dependenti de acestea

Publicat la data de: 26 Noiembrie 2008

Zece la suta dintre pasionatii jocurilor pe calculator sunt dependenti de acestea, a declarat Keith Bakker, fondatorul singurei clinici din Europa pentru tratarea dependentei de jocuri, citat de BBC.

Potrivit lui Bakker, obisnuinta de a juca la computer multe ore la rand este mai degraba o problema sociala decat una psihologica.

Singura clinica din Europa unde se trateaza aceasta dependenta, Smith & Jones Centre, se afla in Olanda, la Amsterdam. Oamenii care ajung in aceasta clinica, in majoritate copii, prezinta simptome similare cu cele ale dependentei de droguri, insa analiza in detaliu a cazurilor a aratat ca 90% dintre "pacienti" nu au nevoie de consiliere specifica, ci isi pot rezolva problema cu ajutorul parintilor si al pedagogilor.

Bakker mai spune ca o mare parte a dependentilor de jocuri pe calculator au ajuns in aceasta situatie din cauza neglijentei parintilor sau a izolarii la care au fost supusi de catre colegii de scoala. Pentru dependenti, clinica a dezvoltat noi programe prin care acestia sunt implicati in activitati care sa le dezvolte abilitatile de comunicare si relationare sociala, dandu-le astfel sansa de a-si reconstrui viata.

De la inagurarea din 2006, clinica din Amsterdam a tratat sute de tineri dependenti de jocurile pe computer.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate