Romanii sunt constransi sa se interneze mai des din cauza depresiei decat occidentalii
_200_261.jpg)
Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro anunta ca in Romania, procentul persoanelor care sufera de depresie si se interneaza este mai mare decat in tarile occidentale.
“Din datele statistice oferite de Spitalul Alexandru Obregia rezulta o crestere intre anii 2001 si 2008 a internarilor pentru depresie de la 31% la 40% din totalul internarilor. Acest procent este spectaculos , daca tinem cont ca in unitati occidentale similare procentul este de 4-7%. Explicatia nu costa in aceea ca romanii ar fi mai vulnerabili la depresie decat alti europeni, ci, din pacate, in insuficienta (cvasi-total - absenta) unui sistem de ingrijire ambulatoriu adecvat.” spune dr. Radu Teodorescu, presedintele Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara.
Site-ul www.dialogsanatatemintala.ro apartine Asociatiei Romane de Psihiatrie Comunitara si a fost lansat cu sprijinul Bristol Myers Squibb. Site-ul este impartit in doua categorii: una dedicata medicilor, iar cealalta pacientilor, in incercarea de a creea un spatiu convivial in care cei interesati sa-si poata exprima nestanjeniti punctele de vedere, sa obtina informatii sau sa-si comunice experienta personala intr-un mod interactiv. Site-ul debuteaza cu articole despre trei boli: sindromul depresiv major, tulburarea bipolara si schizofrenia.
Dincolo de rolul informativ al site-ul, el isi propune sa educe publicul in legatura cu trei aspecte:
- Respectarea medicatiei asa cum a fost ea prescrisa.
- Pentru orice problema aparuta, pacientii trebuie sa nu ezite sa se consulte cu medicul curant.
- Efectele secundare ale medicamentelor pot fi controlate; pacientii nu trebuie sa intrerupa medicatia daca apar efecte nedorite, ci sa se prezinte imediat la medic; acesta le va da cea mai buna solutie (modificarea dozei, schimbarea medicatiei etc).
Carmen Tudor
PR Executive “Deci se poate”
O729 981 917
[email protected]
Articole recomandate
-
Recunoasterea semnelor de tulburari de sanatate mintala in cazul copiilor
-
Recunoasteti simptomele depresiei
-
Cum putem diferentia tulburarea de stres post-traumatic de alta tulburare de ...
-
Placerea, durerea si creierul: Ingrediente naturale pentru sanatatea mintala
-
Cum sa va salvati viata sexuala cand suferiti de depresie
-
Ce este Nosofobia sau Tulburarea de Anxietate legata de sanatate?
-
Sanatatea mintala in randul copiilor
-
Simptomele depresiei la copii
-
Simptome fizice ale depresiei