Clickmed
programare rapida la medic

Un site european ii invata pe copii sa manance sanatos

Publicat la data de: 30 Iulie 2007

site,uniunea, europeana,copil,sanatate,mancareUn nou site de internet – eu.mini-chefs.eu – le ofera copiilor informatii despre alimentele cele mai sanatoase si retete pentru a le prepara, initiativa care vizeaza combaterea obezitatii in randul copiilor.
Site-ul lansat de Comisia Europeana si asociatia de bucatari Euro-Toques International, a anuntat desfasurarea la data de 8 noiembrie a “Zilei Europene a Sanatatii Alimentare”, in cursul careia 400 de bucatari din UE vor vizita scoli sau vor invita copii la restaurantele lor pentru a-i invata sa manance sanatos. Comisia Europeana spera ca mii de scoli si peste 20000 de elevi sa ia parte la aceasta sarbatoare. In plus, site-ul i-a invitat pe copii sa participe la un concurs de desen pentru a realiza un afis cu tema: “Ce inseamna pentru tine placerea de a manca bine”, la care scolile interesate au putut trimite lucrari.
Fiecare tara va avea un castigator national, iar cel mai bun afis va fi recompensat cu un premiu european si va fi folosit pentru a promova Ziua Europeana a Sanatatii Alimentare si Culinare.
Site-ul mai cuprinde, de asemenea si o sectiune de retete si sfaturi culinare oferite de bucatari de prestigiu din fiecare dintre statele membre ale UE.
Comisarul european pentru sanatate, Markos Kyprianou, a amintit intr-un comunicat ca obezitatea este tot mai prezenta in Europa, mai ales printre cei mici si anual peste 400000 de minori se alatura grupului de copii supraponderali.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate