Clickmed
programare rapida la medic

Tiroton, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Tiroton, comprimate

Compozitie
Comprimate continand: liotironina sodica 20 g.

Actiune terapeutica
Tirotonul, hormon tiroidian sintetic, este de 5 ori mai activ decat tiroxina. Actiunea lui stimulanta se exercita asupra metabolismului intreg si indeosebi asupra transformarilor grasimilor si asupra echilibrului hidric. Raspunsul metabolic apare rapid si se manifesta prin cresterea pulsului si a temperaturii, energie crescuta si vioiciune mintala. In primele 24 de ore se observa cresterea rapida a metabolismului bazal si, dupa primele 5 zile de tratament, scaderea in greutate insotita de cresterea diurezei. Tiroton urmeaza ciclul enterohepatic ca si tiroxina, dar spre deosebire de aceasta este mai bine eliminat prin bila, resorbtia in intestin se produce mai rapid si proportional in cantitate mai mare, de asemenea este mai bine tolerat, deoarece tendinta la cumulare este mai slaba.

Indicatii
Deficit tiroidian primar, mixedemul adultului, mixedem juvenil, cretinism, afectiuni cu metabolism bazal scazut dar fara mixedem, obezitate. tratamentul se va face numai sub controlul medicului.

Doze si mod de administrare
adulti: doza obisnuita este de 2 - 6 comprimate pe zi. Copii: 1/2 - 2 comprimate pe zi. Dozele pot fi crescute dupa caz si indicatiile medicului.

Contraindicatii
tulburari coronariene, functionale si organice, afectiuni cardiace decompensate, tireotoxicoza, tiroidita acuta, nefroze, insuficiente suprarenale, hipogonadism.

Reactii adverse
In timpul tratamentului pot aparea cefalee, insomnie, nervozitate, palpitatii, dispnee si dureri precordiale si sunt o indicatie ca doza a fost crescuta prea brusc. Neavand urmari serioase, aceste simptome cedeaza rapid la intreruperea tratamentului. La reluare doza trebuie crescuta mai incet.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter