Clickmed
programare rapida la medic

Kalium magnesium asparaginat, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Kalium magnesium asparaginat, solutie perfuzabila

Compozitie
1 litru solutie perfuzabila contine: acid DL- aspartic 15,160 g;hidroxid de potasiu 3,900 g; oxid de magneziu 1,116 g; xylitol 16,700 g; K 58,4 mmol; Mg 27,7 mmol; osmolaritate teoretica 310 mosm/ l; pH6,0 - 7,4 ; valoare energetica 458 KJ/l; N total 1,56 g/ l.

Indicatii

insuficienta cardiaca, angina de efort, angina pectorala, infarct miocardic, intoxicatii cu glicozide cardiotonice, imbunatatirea tolerantei la glicozide, aritmii cardiace. Tratamentul preoperator si postoperator in chirurgia cardiaca, resuscitare dupa stop cardiac, degenerescenta cardiaca senila.

Mod de administrare

Doza se va individualiza functie de starea pacientului si de patologia aferenta. Daca medicul nu prescrie altfel, se recomanda 1-2 perfuzii a 300 ml pe zi.
Viteza de perfuzare: 20-25 pic/min. Se vor administra 300 ml/ zi Kalium-Magnesium-Asparaginat Berlin-Chemie, o saptamana inainte si dupa operatiile pe cord. Cand se impune o perfuzare continua se vor administra 50 ml Kalium-Magnesium-Asparaginat Berlin-Chemie in 500 ml solutie de glucoza 10% pe zi.
In urgente (soc, stop cardiac) se administreaza i.v. 20 ml Kalium-Magnesium-Asparaginat Berlin-Chemie diluat in 20 ml solutie glucoza 10% pe zi. Perfuzarea se va continua timp de cateva zile pana la disparitia sau reducerea simptomelor de tipul aritmiilor cardiace.
Atentie: Se vor administra numai solutiile limpezi. In cazul aparitiei unei opalescente la combinarea in acelasi flacon cu alte solutii injectabile, administrarea este contraindicata.

Contraindicatii
Insuficienta renala severa, hiperpotasemie, hipermagneziemie, bloc A-V, miastenia gravis.
Atentie: Se impun precautii la bolnavii cu insuficienta hepatica avansata, acidoza metabolica si cand exista riscul formarii edemelor.

Reactii adverse
Nu s-au observat efecte adverse la respectarea vitezei de perfuzare recomandat. La marirea vitezei de perfuzare pot aparea simptomele hiperpotasemiei si hipermagneziemiei. Administrarea i.v. a Kalium-Magnesium-Asparaginat Berlin-Chemie se va face lent deoarece in caz contrar pot aparea senzatii de caldura in regiunea extremitatii cefalice si local iritarea peretelui venos. Nu s-au observat efecte secundare toxice.

Precautii
Administrarea concomitenta de diuretice care economisesc K pot conduce la aparitia hiperpotasemiei si a hipermagneziemiei.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Sinuzita in sarcina

    Buna ziua! Sunt gravina in 14 saptamani si acum 2 saptamani am racit foarte rau si de atunci nu imi mai da pace sinuzita. Am incercat cu Oscilococcinum, Vitamina C cu propolis, infuzii de ceai de musetel si menta si nimic. Acum 5 zile am suflat nasul si mi s-a infundat urechea dreapta si nu si-a...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter