Clickmed
programare rapida la medic

Stare de confuzie / depersonalizare / ireala? / anxietate? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de MembruMobileApplungugeorge19 cu 6 ani in urma

Va salut cu respect pe toti. Numele meu este George Lungu,in urma cu 4-5 luni am inceput sa am usoare senzatii de ameteala si oboseala ...am crezut ca senzatiile pot fi de la oboseala ac***a un stil de viata epuizant cate 10-12 ore in trafic la munca mese neregulate + alte probleme personale cu un factor de stres foarte ridicat. Tot am sperat ca o sa-mi treaca aceste senzatii dar din contra ele au inceput pe zi ce trecea sa devina mai puternice si mai de lunga durata. In prezent senzatia de confuzie a devenit foarte puternica inca de dimineata de cand ma trezesc pana seara la culcare senzatia de confuzie de depersonalizare de ireal este foarte puternica si starea de panica tot la fel. Am incercat sa iau o pastila de xanax la recomandarea unui medic de la urgenta ajungand cu atatc de panica la upu dar senzatia de confuzie a fost mai puternica in urma aceatei pastile. Nu stiu ce sa mai fac ..m am saturat ..chiar numai pot chiar numai pot fi un om.normal ...sumt terminat ..va rog frumos poate ma poate ajuta cineva cu vre-un sfat cu ceva. Va rog din suflet. Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stare de confuzie / depersonalizare / ireala? / anxietate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (9)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna seara domnule George Lungu! Va recomand sa consultati cativa medici (buni) din domeniile: neurologie (inclusiv RMN cerebrala), cardiologie si endocrinologie. Daca doriti sa mai discutam, ma puteti contacta la adresa de mail stef.budacu@ adresa_web_filtrata si la numarul de telefon afisat mai jos. Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Anxietatea si strsul patologic se caracterizează prin următoarele simptome:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, oboseală crescută, probleme de de somn, palpitatii, amețeală, respirație îngreunată, derealizare, confuzie, diverse simptome fiziologice etc.);
- comportamente evitative (căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control).

Anxietatea patologică este rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici.
Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal şi funcţional trebuie acţionat prin strategii care ţintesc toate aspectele şi toţi factorii implicaţi. Trei tipuri de strategii sunt necesare pentru a învinge anxietatea:
1. Strategii cu ţintă neurofiziologică (reduc tensiunea neurofiziologică). Relaxarea autogenă Schultz, exerciţii de respiraţie sau practicarea sportului.
2. Strategii cu ţintă cognitive. Identificarea convingerilor disfuncţionale şi analiza lor funcţională, modificarea stilurilor de gândire excesiv de negative cu modalități de gândire mai adaptative și funcționale, revalorificarea logicii şi a datelor.
3) Strategii cu ţintă comportamentală. Stabilirea obiectivelor și a recompenselor, reducerea situațiilor evitate, dobândirea sentimentului de siguranță și încredere.

Accesand acest link, puteți citi mai multe detalii despre psihoterapia cognitiv-comportamentală și despre tratarea anxietății, depresiei, stresului patologic.
//sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/traieste-fara-anxietate-panica-fobii-stres-sau-depresie_12176

Dacă vă pot ajuta și cu alte informații, îmi puteți scrie aici sau pe mail-ul personal.

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Laura Ciocoiu MPsihoterapeut Laura Ciocoiu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Buna seara,

Inteleg ca ati fost la UPU cu atac de panica. Acest diagnostic a fost pus de catre un medic specialist, sau asa spuneti dvs? Medicul UPU care v-a recomandat Xanax , v- a recomandat si un consult psihologic, neurologic sau psihiatric? Ati consultat si alti specialisti? Fiindca inteleg ca aceste stari sunt de 4- 5 luni de zile, ceea ce mi se pare destul de mult ca timp...
Atacurile de panica apar intr-un anumit context, nu asa, din senin. Din punctul meu de vedere, e foarte importat ce faceati cand au aparut aceste stari, prima data... daca ceva s-a schimbat in viata dvs si cat de mult v-a afectat situatia respectiva...
Sentimentul de depersonalizare, de ireal, de care vorbiti, ar fi foarte important de descris unui psihoterapeut, fiindca, cu siguranta, sunt aspecte esentiale din care un profesionist ar intelege ce a facut sa apara aceste stari, bineinteles daca nu este nimic organic ( RMN- ul poate arata disfunctionalitatile la nivel cerebral, daca acestea exista).
Sper sa consultati un medic neurolog si daca nu exista probleme la nivel neurologic, sa gasiti un psihoterapeut bun!
Sanatate si liniste va doresc!

Laura- Simona Ciocoiu , psiholog supervizor-psihoterapeut- logoped

Centrul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala - Laura Ciocoiu  
Bucuresti, tel. 0723366515
www.consiliere-psihoterapie.ro

IMPORTANT! 
Recomandarile facute au caracter general. 
Pentru un consult de specialitate  este necesara programarea la cabinet. 

 

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApplungugeorge19 (acum 6 ani)

Va multumesc frumos pt ajutor , sarut mana . Medicul de la urgente mi-a spus ca am avut un atac de panica ( numai puteam respira ma apasa foarte tare in piept si o frica foarte mare,am zis ca mor ) . Ajungand la ugente mi-au facut EKG care a iesit ok dupa care m-a trimis sa fac computer tomograf...in urma tomagrafului am fost la neurolog cu rezultatul care si acesta era ok . Fiind totul ok pe partea asta ficat ekg si tomograf m-au trimis de acolo de la ugente la psihiatru. Acesta mi-a recomandat xanax de 0.5 jumatate de pastila ziua si seara la culcare o pastila intreaga si cu doua ore inainte o pastila de bromazepam. A doua zi am luat jumate de pastiluta de xanax si in 20 de min era sa ajung iar la urgente ....stare de confuzie s a amplificat foarte tare si parca eram intr un vis ...m am ombracat si am plecat pe jos catre spital panicat dar nu am mao.ajuns ...am ramas la aer afara. Imi este foarte frica si de aceste calmante si de sadatiff pc si de linistress si de bromazepam de toate din aceasta gama ...va rog sa ma credeti cum iau o asemenea pastila mi se amplifica stare de confuzie foarte tare aproape zic ca e oreal ce se intampla si atunci intru oar in panica pt ca numai stiu c3 se inatmpla ....va rog frumos sa ma ajutai ...as putea lua altceva altfel de pastile ..ar trebui sa fac terapie ..nu siu ce sa fac . Va multumesc din suflet .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

George, iti recomand sa discuti despre aceste reactii, simptome cu psihiatrul.
E indicat sa tii cont de faptul ca la inceputul tratamentului uneori pot sa apara usoare senzatii neplacute. Acestea sunt datorate faptului ca organismul face un anumit efort ca sa se adapteze tratamentului medicamentos.
Mai este posibil sa ti le induci singur citind prospectul. Persoanele care sufera de anxietate (panica) /si depresie sunt mai sugestionabili…

Renuntarea la medicatie, la fel ca in cazul inceputului tratamentului medicamentos, se face treptat. Uneori poate sa apara un usor sevraj dupa renuntarea la medicatie, dar aceasta va disparea de la sine in cateva zile. Este important sa tii cont de acest lucru pentru a nu interpreta gresit senzatiile firesti date de adaptarea la medicatie sau de renuntarea la medicatie.

Evident ca in cazul tulburarii anxioase cronice sau/si acute, tratamentul eficient consta in sedintele de psihoterapie la psihoteraeut + medicatie prescrisa de catre psihiatru.
Datorita demersului psihoterapeutic adecvat posibilele simpotome generate de sevraj vor fi cu usurinta depasite.

Multa incredere si sanatate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApplungugeorge19 (acum 6 ani)

Deci in concluzie ca aceste stari sa imi treaca trebuie sa urmez tratament cu aceste pasitile gen xanax bromazepam etc ( cu efect de calmare linistire ) ? Si unde sa merg prima oara ? La Psiholog s au la Psihiatru ? Si inca o intrebare va rog ... pot bea cafea fuma si consuma alcool ? ( unpahar de vin doua ) . Va multumesc frumos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Poti incerca mai intai la psihoteraeut/psiholog si daca o sa fie cazul iti va recomanda sa mergi la psihiatru. Daca ajungi la psihiatru si o sa fie necesara o schema de tratament, cel mai probabil va trebui sa iei o pauza de la consumul de alcool (cafeaua si tutunul consumate in cantitati moderate, valabil pentru orice persoana, preferabil ar fi sa adopti un stil de viata cat mai sanatos: odihna, sport, alimentatie echilibrata etc.).

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApplungugeorge19 (acum 6 ani)

Va salut cu respect din nou ! Starile mele ade ametrala de confuzile nu au trecut ....ce i drept nici xanax sau alte pastile gen xanax ului nu am luat ..am fost din nou la un control psihiatric si i am apus ca nu pot lua xanax pt ca starea mea de confuzie se accentueaza foarte tare ..chiar nu pot lua xanax. la prima administrare am fugit pe strada de frica si ma plimbam prin fata spitalului aproape inconstient. Doamna doctor mi-a recomandat escitalopram cate o jumatate de pastila timp de o saptamana dupa care sa revin la un control sa ii spun cum am reactionat pastilelor .... imi puteti spune va rog acest escitalopram este la fel de puternic ca xanaxul?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApplungugeorge19
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11642507066 (acum 2 ani)

Buna ziua !

Ma confrunt la fel cu aceste stari de aproximativ 2 luni !

Cum va mai simtiti ? Sunteti ok ?

Daca da , cum s-a rezolvat problema ?

Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11642507066
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11642507066
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.