Scapa de panica si anxietate

Scapa de panica si anxietate

Este surprinzator cat de multi oameni au atac de panica in ziua de azi!
Stresul si anxietatea reprezinta un teren propice pentru aparitia unui atac de panica, iar in prezent este evident ca stresul abunda in vietile noastre.
Pe scurt, simptomele unui atac de panica pot fi: frica foarte mare, tremuraturi, ameteala, presiune in cap, tulburari de vedere, tiuit in urechi, intepaturi musculare, amorteli si furnicaturi, senzatii de sufocare si nod in gat, confuzie, senzatia de cald sau frig.

Cand o persoana experimenteaza o stare de rau care sa contina cateva sau chiar toate dintre simptomele de mai sus, este firesc sa se prezinte la un medic. Cei mai multi oameni ajung la un medic de familie si fac foarte bine. Medicul ii asculta si le recomanda sa faca o serie de analize. De cele mai multe ori, analizele ies foarte bine, sau daca ceva este in neregula, tot nu se justifica toate simptomele.

Atunci se ridica intrebarea: cum se face ca analizele ies bune sau destul de bune si persoana se simte atat de rau cateodata? In acest moment, medicul de familie ar trebui sa-l trimita pe pacient la un psihoterapeut, iar daca simptomele sunt atat de grave incat pacientul nu mai poate functiona ( la serviciu, la scoala, in familie), atunci e nevoie sa-l trimita si la un psihiatru.

Medicatia il poate linisti, insa de cele mai multe ori simptomele reapar dupa ce tratamentul se incheie. Din acest motiv este foarte importanta psihoterapia. Psihologul ii explica in amanunt clientului ce se intampla in mintea si in corpul lui atunci cand ii este atat de frica si il invata ce sa faca, astfel incat sa isi poata controla emotiile, sa nu mai aiba atacuri de panica si sa se poata bucura iar din plin de viata.

In principiu, de atacul de panica se scapa destul de usor si repede, insa mai multa munca necesita vindecarea de anxietate.

Important este ca aceste probleme se pot vindeca prin psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar noua forma de psihoterapie online iti permite sa te echilibrezi de acasa sau de la birou.

Inregistreaza-te gratuit pe www.gandestesanatos.ro si ai ocazia sa beneficiezi de 3 sedinte gratuite de psihoterapie sau dezvoltare personala online, astfel incat sa intelegi cum poti primi ajutor si sa impiedici aceste stari de rau sa se agraveze.
Cele 3 sedinte gratuite fac parte dintr-un program complet de vindecare a panicii si anxietatii, ce presupune costuri semnificativ reduse comparativ cu psihoterapia in cabinet. Afla cum te poate ajuta psihoterapia si fa primul pas in drumul spre echilibru si liniste!

Programul de psihoterapie si dezvoltare personala de pe www.gandestesanatos.ro te poate ajuta si in cazul in care suferi de depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva, anxietate sociala( timiditate) sau doar pentru a te dezvolta personal si a comunica mai bine cu tine si cu ceilalti.

Autor: Psihoterapeut Gabriel Dinu
www.gandestesanatos.ro

Citeste si

Arhiva
  • Merg la psiholog, deci sunt nebun? Merg la psiholog, deci sunt nebun?

    Afirmatia din titlu este cea mai des intalnita prejudecata despre psihoterapie si voi incerca s-o lamuresc cat mai bine. In primul rand, ce este nebunia? Cum imi pot da seama ca cineva are asa ceva? In viziunea psihoterapeutilor si a psihiatrilor, nebunia este...citeste mai mult

  • Psihoterapia atacurilor de panica Psihoterapia atacurilor de panica

    Generalitati Atacul de panica reprezinta o manifestare paroxistica a anxietatii si este insotit de o serie de simptome fizice. Apare brusc si nu dureaza mai mult de 20- 30 de minute. De cele mai multe ori abordarea terapeutica a atacului de panica se confunda cu...citeste mai mult