Clickmed
programare rapida la medic

Tarhonul (artemisia dracunculus)

Tarhonul este o planta medicinala iubitoare de lumina, care creste sub forma de tufa. La noi in tara, tarhonul este o planta de cultura, nu creste spontan. Frunzele sunt lungi, ascutite, aromate si au gust amarui-acrisor. Florile au culoare galbena. fructele sunt achene mici ca dimensiune.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei. Tarhonul infloreste in lunile august sau septembrie.

Tarhonul contine uleiuri volatile, substante amare, saruri minerale, vitamine din grupul b, vitamina C.

Planta are actiune stomahica, carminativa, diuretica, expectoranta.

Tarhonul este folosit si in gastronomie pentru aromatizarea preparatelor culinare.

 

Uz intern:

- inapetenta, anorexie, tulburari dispeptice, edeme, boli digestive, boli hepatice, reumatism, afectiuni ale rinichilor, bronsita,  boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Li-Fraumeni si riscul de cancer

    Sindromul Li-Fraumeni este o patologie ereditara rara, o boala genetica ce creste riscul pacientului si a rudelor acestuia de a dezvolta cancer. Sindromul Li-Fraumeni este o afectiune genetica si astfel nu poate fi prevenita. Metodele de screening incepute precoce devin...citeste mai mult

  • Limfangita - simptome si cauze

    Limfangita reprezinta inflamatia sistemului limfatic. Cu ajutorul unui tratament precoce, aceasta poate fi de cele mai multe ori vindecata fara sechele. Complicatiile sunt insa frecvente si severe atunci cand tratamentul este intarziat. citeste mai mult

  • Rejuvenarea pielii cu laser CO2

    Rejuvenarea pielii cu ajutorul laserului CO2 este o procedura medicala avansata care a castigat foarte multa popularitate si incredere in ultimii ani datorita rezultatelor impresionante obtinute in combaterea si prevenirea semnelor imbatranirii si imbunatatirea aspectului...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter