Clickmed
programare rapida la medic

Orgalutran, solutie injectabila

Publicat la data de: 03 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Orgalutran, solutie injectabila

Substanta activa
Ganirelix, care antagonizeaza actiunile hormonului natural de eliberare a gonadotropinei (gnrh). GnRH regleaza eliberarea gonadotropinelor (hormonul luteinizant LH si foliculostimulant fsh). Gonadotropinele joaca un rol important in fertilitatea umana si reproducere.

Indicatie terapeutica
La femeile care urmeaza tehnici de reproducere asistata, incluzand fertilizare in vitro (FIV) si alte metode, ocazional ovulatia poate sa apara prea devreme cauzand o reducere semnificativa a sansei de a ramane gravida. Orgalutran este utilizat pentru prevenirea varfului prematur de LH care poate cauza aceasta eliberare prematura a celulelor ou.

Contraindicatii

Nu utilizati Orgalutran
- daca sunteti alergica (hipersensibila) la ganirelix sau la oricare dintre celelalte componente ale Orgalutran.
- daca aveti hipersensibilitate la hormonul de eliberare a gonadotropinei (GnRH) sau la analogi ai GnRH.
- daca aveti o boala hepatica sau renala moderata sau severa.
- daca sunteti gravida sau alaptati.

Sarcina si alaptarea
Orgalutran trebuie folosit in timpul stimularii ovariene controlate in cadrul tehnicilor de reproducere asistata (art). Nu se utilizeaza in timpul sarcinii sau alaptarii.

Mod de utilizare

Orgalutran se foloseste exact asa cum v-a recomandat medicul. Orice nelamuriri trebuie discutate cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Orgalutran se foloseste ca parte a tratamentului destinat tehnicilor de reproducere asistata (art), inclusiv fertilizarea in vitro (IVF).
Stimularea ovariana cu hormonul foliculo-stimulant (fsh) poate incepe in ziua a 2-a sau a 3-a a ciclului menstrual. Orgalutran (0,25 mg) trebuie injectat sub piele o data pe zi, preferabil incepand cu ziua 6 a administrarii de FSH.

Daca uitati sa luati Orgalutran

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca va dati seama ca ati uitat o doza, administrati-o cat de curand posibil.
Daca ati intarziat cu mai mult de 6 ore (astfel incat intervalul dintre doua injectii este mai mare de 30 de ore), administrati doza cat de repede posibil si luati legatura cu medicul dumneavoastra pentru sfaturi suplimentare.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse

Posibile reactii adverse:v - iritatie locala a pielii, in interval de 4 ore
- reactii alergice extinse
- durere de cap, greata
- stare de rau
- dureri abdominale
- sindrom de hiperstimulare ovariana
- sarcina ectopica
- avort

Producator

Organon (Irlanda)

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter