Clickmed
programare rapida la medic

Cromohexal, aerosol

Publicat la data de: 22 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cromohexal, aerosol

Ce este Cromohexal, aerosol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Administrare nazala: rinita alergica perena; rinita alergica sezoniera (de ex. febra fanului). Administrare oftalmica: tratamentul simptomatic al afectiunilor oftalmice de etiologie alergica.

Mod de administrare

Administrare nazala: Adulti si copii: o doza (puf) de 4 ori pe zi, in fiecare nara. Daca este necesar, doza zilnica poate fi crescuta, dar nu trebuie depasita doza de un puf de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor, tratamentul trebuie continuat pana la indepartarea factorilor declansatori (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari). Dupa stabilizarea simptomatologiei trebuie incercata scaderea dozei.

Administrare oftalmica: adulti si copii: Se instileaza in sacul conjunctival o picatura solutie oftalmica de 4 ori pe zi, in fiecare ochi. Doza zilnica poate fi crescuta la o picatura de 6 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor tratamentul trebuie continuat pana la indepartarea factorilor alergeni (polen, praf de casa, spori de ciuperci, alergeni alimentari etc.). Dupa stabilizarea simptomatologiei clinice trebuie incercata scaderea dozei.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Precautii

In caz de reactie alergica la aerosol nazal. Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul trat. cu solutie oftalmica. lentilele de contact tari trebuie indepartate inaintea administrarea picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. in cazul tratamentuliu concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda adm. acestora la intervale de minim 15 minute. In timpul sarcinii trebuie evitat. Sol. oft. afecteaza vederea, dupa administrare, pentru cateva minute Pacientul trebuie sa astepte pana cand tulburarile de vedere dispar, inainte de a participa la traficul rutier sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Administrare nazala: prurit usor la nivelul nasului, rareori cefalee sau modificari ale gustului.
Rar: epistaxis, ulceratii ale mucoasei nazale, inflamatia limbii, tuse sau insuficienta respiratorie, edem laringian sau edem Quincke, reactii anafilactice generalizate grave, insotite de bronhospasm.

Administrare oftalmica: senzatii de arsuri oculare sau de corp strain, chemozis si hiperemie conjunctivala. Rar, reactii de hipersensibilitate dupa administrarea oftalmica.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Aerosol nazal 20 mg/ml; 2,8 mg/doza; ct. 1 fl. 15 ml

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Ce este terapia cu aerosoli

    Generalitati Terapia cu aerosoli este o modalitate revolutionara de tratare a multor conditii, inclusiv boli obstructive ale cailor respiratorii. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul...citeste mai mult

  • Beneficiile tratamentelor cu aerosoli marini

    Generalitati Aerosolii sunt particule de dimensiuni microscopice, care se obtin prin combinarea unui mediu gazos fie cu o substanta solida, fie cu una lichida. Aerosolii prezinta multe beneficii, printre care amintim: afectiuni pulmonare - traheite, bronsite,...citeste mai mult

  • Terapia cu aerosoli marini

    Generalitati Terapia cu aerosoli are la baza inhalarea vaporilor si a fost utilizata prima data in anul 1929 in Anglia. Acest tip de terapie aduce o multime de beneficii pentru sistemul respirator precum si asupra sistemului imunitar. Aerosolii marini se afla in...citeste mai mult

  • Tratamentul infectiilor respiratorii acute si cronice prin terapia cu aerosoli

    Generalitati Infectiile respiratorii acute intrunesc maladiile inflamatorii de etiologie infectioasa a sistemului respirator ce se dezvolta in forme acute. Infectiile respiratorii acute determina peste jumatate din bolile copilului de varsta frageda si 30 - 40%...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter