Clickmed
programare rapida la medic

Lipsa de concentrare, oboseala, senzatia de lesin? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Edward cu 2 luni in urma

Salut,

Vin si eu cu o întrebare.
Am avut astazi o senzatie mai ciudata, un disconfort total, vorbeam cu un coleg la birou, absolut totul normal si in timp ce vorbeam efectiv mi s a parut ca vad un punct negru ocular si am simtit ca o sa lesin si asa o stare ciudata in tot corpul, de neliniste, nu am mai putut sa fiu atent, mi am simțit picioarele slabite, mainile au început usor sa tremure si pofta de mancare a disparut instant.
Am incercat sa respir adanc, sa incerc sa ma relaxez dar nu a functionat nimic.
Dupa ceva timp, aproximativ 30 de minute sa zicem, am început sa imi revin insa in restul zilei am ramas cu o stare mare de oboseala, o usoara durere surda in stanga fruntii, cu concentrare greoaie si cu lapsusuri.
Dpdv al analizelor, am facut chiar la finalul anului trecut si totul a iesit ok.
Am avut diagnostic de anxietate generalizata si am avut atacuri de panica pe care am invatat in timp sa le gestionez cu brio insa nu cred ca a fost cazul unui atac de panica astazi

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Lipsa de concentrare, oboseala, senzatia de lesin?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Simptomele pe care le descrieti ar putea fi cauzate de mai multi factori, inclusiv anxietate, stres, oboseala cronica sau alte conditii de sanatate precum probleme ale tensiunii arteriale, probleme tiroidiene sau hipoglicemie. Asadar, este dificil de determinat doar pe baza descrierii oferite exact ce anume cauzeaza aceste simptome.

Insa, pentru ca ati mentionat ca ati avut diagnostic de anxietate generalizata si ca ati avut atacuri de panica, e posibil ca simptomele sa fie legate de aceasta afectiune. Uneori, atacurile de panica pot sa nu fie la fel de severe ca de obicei sau pot avea simptome diferite. Asta ar putea sa explice de ce nu ati recunoscut situatia ca fiind un atac de panica. Daca ati gestionat anxietatea in mod eficient in trecut, s-ar putea sa fi fost un pic surprins de senzatiile pe care le-ati avut.

In legatura cu punctul negru care vi s-a parut ca il vedeti, ar putea fi vorba despre o problema de vascozitate a ochiului, o problema de circulatie a sangelui sau chiar o migrena oculara.
Oricum, e bine sa mergeti la medic pentru a investiga mai multe cauze ale simptomelor dumneavoastra.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/anxietatea-si-atacurile-de-panica_55

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Edward (acum 2 luni)

Multumesc mult pentru raspuns.
Mentionez ca am toate analizele la zi, facute in noiembrie. Control la neurologie, tiroida, EKG, ecografie abdominala, tiroidiana, somnolog toate mi-au iesit foarte bune, de asta am fost putin surprins, m am gandit ca e din cauza oboselii si probabil a fost si un atac de panica ce a pornit din prisma punctului negru.
Multumesc mult de raspuns, voi cerceta mai departe starile

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Edward
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Edward
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Tremuratul, slăbiciunea în picioare și pierderea poftei de mâncare sunt simptome comune ale anxietății. Cu toate acestea, este important să discutați cu un profesionist în domeniul sănătății mintale pentru o evaluare adecvată și pentru a exclude alte cauze posibile ale simptomelor dvs.

Pe lângă gestionarea atacurilor de panică, este important să vă concentrați și pe tehnici de gestionare a stresului în general și să vă asigurați că vă acordați timp pentru odihnă și relaxare. De asemenea, menținerea unei rutine regulate de somn, exercițiu fizic și alimentație sănătoasă poate contribui la reducerea simptomelor de anxietate. Dacă simptomele persistă sau devin mai severe, este recomandabil să căutați ajutor medical profesionist. Va invitam sa ne contatati pentru mai multe informatii sau programari!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.