Clickmed
programare rapida la medic

Anxietate sau depersonalizare? raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de MembruMobileAppNeacsu.valentin10 cu 7 ani in urma

Deci, buna ziua, ma numesc Vali, am 21 de ani.. Deci povestea mea este cam lunga si sper sa aveti timp sa o cititi..
Totul incepe in clasa a 6a cand plec la munte cu clasa, pe parcursul celor 3 zile la munte am fost ametit, apoi cand m am intors m a mai tinut putin ameteala (de parca eram in alta lume)
Apoi imi trece cativa ani de zile pana apare operatia de apendicita.. Ma operez, toate bune si frumoase, dupa operatie am auzit ca raman cu dureri de cap etc (am frica de boli) si am crezut ca am ramas cu dureri de cap etc, ma luase ameteala, am fost la electroenncefalograma si mi au zis ca sunt in regula, m a mai tinut putin ameteala apoi mi a trecut
Apoi peste 3 ani inainte de bac cu vreo luna apare iar, m am stresat etc (fumasem si un joint si m am speriat foarte tare, facusem atac de panica de am zis ca mor)
Si dupa bac m a tinut cateva luni de zile eu nebagand de seama si crezand ca am ameteala asta din cauza stresului..
Apoi mi a trecut o perioada apoi mai imi reaparea asa senzatia asta de derealizare sa zic eu in perioade de stres.. In timpul asta fumam iarba cu prietenii, nu sunt dependent etc insa imi dadusem si programul peste cap cu nopti nedormite, am suprasolicitat corpul, m am stresat din cauza banilor in ultima perioada si acum am fost la psiholog si mi a zis ca am anxietate cu mici atacuri de panica iar derealizare asta e un simptom comun
Intrebarile mele sunt:
E un simptom comun dar e normal sa am derealizarea asta 24/24? Adica se manifesta cat tine si anxietatea?
Sau sufar de sindrom din ala de derealizare? Am vazut ca se face din cauza ierbii insa eu l am avut si inainte de a fuma, adica nu prea vad legatura poate doar sa mi fi sporit nivelul de anxietate..
Astept niste pareri si multumeesc celor care raspund
Aaaa si.. Nu prea vad persoane vindecate de anxietate si depersonalizare, cei care se vindeca presupun ca fug de forumurile astea ca de satan nu?
Multumesc pt tot, o zi excelenta!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate sau depersonalizare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Neacsu.valentin10, cred ca iti este foarte greu sa te confrunti cu simptome cronice de anxietate. Inteleg faptul ca te simti ingrijorat de aceste simptome de derealizare. Ti s-a explicat corect ca este vorba in primul de anxietate patologica si probabil atacuri de panica (tot o problema de anxietate este si panica), oboseala intensa. Asadar, cauza simptomului de depersonalizare o reprezinta situatiile stresante, tulburarea de panică, anxietate şi/sau depresie. Nu este periculoasa, dar este foarte neplacuta, iti altereaza calitatea vietii. Nu tine 24/24, este o eroare de atentie sau exagerare tipica persoanelor cu simptome pshice. Pe perioada experientei de depersonalizare se menţine contactul cu realitatea externa.

Pacientii cu anxietate generalizata sunt extrem de ingrijorati cu privire la multe aspecte ale vietii (familie, profesie, sanatate etc). Acestia se simt agitati si nerabdatori, catastrofeaza, sunt atenţi la potenţialele pericole (,,daca o sa se intample …daca o sa faca…daca raman fara”) , se simt obositi mai tot timpul, nu se pot relaxa si nu se mai pot concentra asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit.

Atacul de panica reprezinta o tulburare de anxietate, in care persoana poate trai brusc niste stari de frica foarte intense insotite de palpitatii, senzatie de lipsa de aer, senzatie de ameteala, valuri de caldura sau de frig, senzatie de amorteala, durere in piept, teama de pierdere a controlului, teama de moarte etc.

Mai multe informatii despre tulburarea de anxietatea si tulburarea de panica, poti citi accesand aceste link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/

In acest caz este indicata psihoterapia, deoarece te invata cum sa nu te mai incarci cu stres in exces, cum sa-ti corectezi stilul de gandire anxiogen, cum sa dobandesti un mai bun autocontrol asupra starilor psihice etc.
Din pacate, deseori pacientii cu tulburari anxiose dezvolta si depresie. Prin urmare , anxietatea netratata se poate agrava in timp. Este in regula faptul ca tu ai inceput sa urmezi sedinte de psihoterapie.

Multa sanatate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.