valoarea ggt

Ggt marit

Din Comunitate

Am GGT de 122.8 u/l (in buletinul de analize este indicat un interval ca fiind normal de 11.00 - 50.00) .TGO este 37 u/l (un interval normal de 0.00 - 38.00)si TGP 49.8 u/l(un interval normal de 0.00 - 40.00).Restul analizelor sint in parametrii normali.Doresc sa stiu daca situatia este grava si ce indica aceste rezultate. Multumesc. [continuare]

Ggt valoare 978

Din Comunitate

in urma analizelor GGT are valoare de 976, TGP 49, glicemia 152, colesterolul 216, trigliceridele 168. Aceste valori de GGT le am de 9 ani si nu mi s-a stabilit inca un diagnostic. Care este afectiune care mareste aceste valori? Ce pericol prezinta pentru mine? Ce tratament e necesar pentru a le scadea? [continuare]

Gama-glutamil transferaza, gama-glutamiltranspeptidaza ggt, gama gt, ggtp

Din Analize Medicale

GGT – gama-glutamiltranspeptidaza catalizeaza transferul grupului γ–glutamil de la peptide ca glutationul (GSH) catre alti aminoacizi. GGT este o proteina heterodimerica, fiecare subunitate constand dintr-un singur lant polipeptidic. Este localizata la nivelul membranei citoplasmatice a numeroase celule, centrul activ al enzimei fiind situat la exterior. Suprafata luminala a celulelor cu functii secretorii sau absorbtive este in mod special bogata in GGT, dar si suprafata bazolaterala a celulelor tubulare renale contine de asemenea GGT. GGT joaca un rol important in metabolismul mediatorilor inflamatiei, cum ar fi leucotrienele, substantelor carcinogene si toxice. GGT masurat in ser provine in special din ficat. Cea mai mare parte este legata de lipoproteine, in special HDL, dar si de LDL. O mica portiune este hidrosolubila, fiind asemanatoare GGT eliberat de proteaze din membrana celulelor hepatice. GGT legat de HDL predomina in bolile hepatice non-icterice, in timp ce GGT... [continuare]

Adenom hepatic/ hiperplazie focala nodulara in urma folosirii anticonceptionalelor?

Din Comunitate

Buna seara, In urma unui ecograf abdominal si a unui CT abdominal mi s-a pus diagnosticul de adenom hepatic - posibil hiperplazie focala nodulara (La nivelul lobului drept hepatic se evidentiaza in faza arteriala o formatiune hipercaptanta de 90/80/70 mm, bine delimitata (dar fara perete propriu), izodensa nativ si cu omogenizare cvasicompleta in fazele venoasa si tardiva, cu devierea venelor hepatice adiacente, fara extensie extracapsulara.. Aspectul, topografia si dinamica post contrast corelate cu varsta si sexul pacientei pledeaza pentru un adenom hepatic. Nu se exclude o hiperplazie nodulara focala. Se recomanda explorari suplimentare si supraveghere imagistica de durata. ) Medicul internist care mi-a spus ca anticonceptionalele au determinat aparitia, daca nu cel putin, cresterea in dimensiuni a tumorii. Este posibil ca anticonceptionalele luate sunt supravegherea medicilor de la cabinetul de planificare familiala sa fi produs aceasta tumoare? Mentionez ca am 24 de... [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Din Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Cum scade gama gt

Din Comunitate

imi poate spune cineva ce se poate face pentru a scadea Gama GT? mama mea are o valoare de 268,iar TGO=121,TGP=103.stim ca are hepatita C.va multumesc [continuare]

Ma poate ajuta si pe mine cineva

Din Comunitate

Am facut niste analize la sange si nu stiu exact ce inseamna, va rog sa ma ajutati sa le interpretez. Hematologie: LEUCOCITE : 11,1 VALORI NORMALE 4 - 9 * 10^3/μL ERITROCITE: 4.06 VALORI NORMALE 3.6 - 5.5 10^3*10^3/μL HEMOGLOBINA: 12.8 VALORI NORMALE 11 - 16.5 g/dl HEMATOCRIT: 37.1 VALORI NORMALE 34 - 54% TROMBOCITE: 210 VALORI NORMALE 150 - 350 * 10^3/μL MCV: 91.4 VALORI NORMALE 92 - 96fL MCH: 31.5 VALORI NORMALE 27 - 32 pg MCHC: 34.5 VALORI NORMALE 32 - 36 G/DL PLACHETOCRIT: 0.11 VALORI NORMALE 0.1 - 1 % PDW: 17.6 VALORI NORMALE 12 - 18 % RDW: 11.3 VALORI NORMALE 10-16.5 % MPV: 5.3 VALORI NORMALE 5 - 10 fL BIOCHIMIE: ALT ( TGP ) : 8 VALORI NORMALE 9.00 - 52.00 U/L AST ( TGO ) : 17 VALORI NORMALE 8.00 - 39.00 U/L GGT: 6 VALORI NORMALE 8.00 - 78.00 U/L In conditiile in care eu sunt operata si mi-a fost extirpata vezica biliara si de vreo 2 luni jumate am descoperit sub brat un ganglion care sa inflamat si are in jur de 13 mm,... [continuare]

Durere

Din Comunitate

Buna! Ma numesc Corina si in vara implinesc 17 ani . De cateva zile simt o durere foarte puternica in jurul inimii , o intepatura care parca nu se mai opreste. Dorm foarte rau noaptea , nu ma pot misca brusc pentru ca am senzatia ca o sa pic sau cine stie ce. Acum o saptamana mi-am facut analizele si urmeaza sa merg cu ele la medic saptamana aceasta . Din ceea ce am vazut eu ,as avea lipsa de calciu, in urma analizelor avand un Calciu ionic seric -4.09 mg/dl, sub limita de 4.2 . Pe langa aceasta se mai adauga si un GGT (care sincera sa fiu nu am idee ce este ) cu o valoare de 6, valoarea normala fiind intre 7-24 .Sunt consienta ca aceste dureri pot fi din lipsa de calciu si mai ales pe baza de stres nervos si oboseala .Nu stiu ce sa fac si nu stiu ce sa iau pana ajung miercuri la medic .Mi-e teama ca aceasta durere va persista ,fiindu-mi foarte greu cu ea. Astept pareri. Va multumesc! P.S.:Nu am stiu in ce categorie sa postez . [continuare]

Bilirubina totala

Din Comunitate

am 26 de ani si am o valoare de 1,5 a bilirubinei totale care este cauza si ce trebuie facut [continuare]

Hbspozitiv

Din Comunitate

Buna ziua am facut testul AgHBS si a iesit pozitiv, am facut si transaminazele, acestea iesind in valori normale ALT-35.5, AST-31.6, GGT-38.1, ce sfaturi imi dati.Exista posibilitatea sa imi iasa negativ AgHBS-ul daca urmez un tratament cu hepatoprotectoare? Va multumesc. [continuare]

Hepatita b ?

Din Comunitate

Buna ziua.Va rog sa-mi interpretati si mie pe intelesul meu urmatoarele analize:MONOCITE -8,71(1-8 normal)ERITROCITE-250(mai mic de 5 normal) AgHBs 2571,2 POZITIV(0-1 Negativ) iar TGP/ALT 20 (5-55 normal)GGT 40 (15-73 normal)BILIRUBINA TOTALA 0,44(0,2-1,2 normal)Intrebare: Ce tratament pot urma,ce regim alimentar trebuie urmat pt a-mi scadea valorile si AgHBs-ul sa iasa negativ?Va multumesc si astept raspunsul dvs. [continuare]

Viramune, suspensie interna

Din Medicamente

Compozitie Suspensie orala care contine 10 mg/ml nevirapina (substanta activa) (ceea ce corespunde la 10,35 mg/ml nevirapina hemihidrat). Excipienti: carbomer, parahidroxibenzoat de metil, parahidroxibenzoat de propil, sorbitol, zaharoza, polisorbat 80, hidroxid de sodiu si apa distilata. Actiunea terapeutica Este similar efavirenz (Sustiva) si delavirdine (Rescriptor). Face parte din clasa medicamentelor care inhiba revers transcriptaza, in care sunt incluse si zalcitabine (Hivid), zidovudine (Retrovir), didanosine (Videx) si lamivudine (Epivir). Revers transcriptaza este o nzima pe care o foloseste noul virus pentru a forma un nou adn. Viramune inhiba direct revers transcriptaza , blocand astfel poductia de virusi. In comparatie cu zidovudina, pentru nevirapine nu este necesara convertirea la o forma activa. Acest medicament nu omoara virusul existent si nu este un tratment curativ pentru hiv. Indicatii Suspensia de Viramune destinata administrarii orale se... [continuare]

Hepatita b

Din Comunitate

Buna ziua, Azi am primit rezultatele analizei pt hepatita. Va rog mult sa imi spuneti si mie ce inseamna urmatoarele: - TGO : valoare obtinuta 20.00(valori biologice de referinta :10.00 - 31.00 UI/L) - TGP: valoare obtinuta 21.00( valori biologice de referinta 10.00 - 31.00 UI/L) - GGT: valoare obtinuta12.00( valori biologice de referinta 5.00 - 36.00 UI/L). Mi-am facut si electrogoreza proteinelor serice,avand urmatoarele valori: -albumine: valoare obtinute: 56.50( val.bio.de referinta: 53.00 - 66.00 %) - alfa 1: val obt.: 2.90( val.biol.de ref: 2.00 - 5.5%) - alfa 2: val obt: 11.20( val biol de ref: 6.00 - 12.00 %) - beta: val obt 10.40( val biol. de refer : 8.00 - 15.00 %) - gamma, val obt: 19.00( val biol de ref 11.00 - 21.00) - raport albumine/globuline: 1.30. Dupa parerea mea, rezulatele sunt bune, ceea ce ma nelamureste este valoarea AG HBS: 2001( val de rferinta: reactiv 2 si nonreactiv 2) Va rog frumos, spuneti-mi ce inseamna asta? cumva... [continuare]

Cat de grav este ?

Din Comunitate

Buna ziua ! Mi-au iesit urmatoarele rezultate la analize: Acid uric 7,0 mg/dl GPT 74 U/L GOT 39 U/L BD 0,12 mg/dl BT 0,12 mg/dl Colesterol 283 mg/dl Creatinina 0,74mg/dl GGT 31 U/L Glucoza 100mg/dl LT 946,1 mg/dl Trigliceride 220 mg/dl Ag HBS absent Atc HVC absent Atc HBc prezenti Anti HBs cantitativ 3 UI/L (Valoare referinta < 10) Eco.abd. :Ficat cu contur regulat ecostructura relativ omogena ecogenitate accentuate (steatoza ?), dia aPLS 75 mm. Fara dilatatie venoasa sau de CBIH. Colecist fara calculi. VP. CBP calibru normal La diagnostic scrie: Hepatita virala cronica B fara agent Delta. Cat de grav este ? [continuare]

Tabloul paraclinic in bolile hepatice autoimune

Din Articole

Generalitati Bolile hepatice autoimune sunt patologii cronice reprezentate in principal de hepatita autoimuna si de ciroza biliara primara. Acestea sunt boli capabile sa denatureze arhitectura normala si functionala a ficatului, perturbandu-i astfel functiile. Importanta ficatului in economia organsimului este covarsitoare si vitala. Printre functiile indeplinite se numara sinteza proteica (inclusiv factori cu rol cheia in coagulare, in mentinerea parametrilor fiziologici ai circulatiei sangvine, in apararea antiinfectioasa a organsmului), detoxifierea si epurarea substantelor nocive, metabolizarea majoritatii medicamentelor, precum si rol esential in digestie. Ficatul este unul din cele mai mari si active organe ale corpului uman, caracterizat printr-un flux sangvin crescut, corespunzator necesitatilor metabolice si functionale crescute, iar in prezent, medicina moderna nu a reusit sa puna la punct un aparat care sa poata suplini artificial functiile ficatului. Ficatul este... [continuare]

Analize recomandate in functie de patologii

Din Articole

Generalitati Cand vorbim despre analize ne referim la explorarile paraclinice efectuate unui individ (pacient) pentru a depista, a diagnostica o patologie. Analizele paraclinice inseamna acele analize care se pot recolta dintr-o proba sanguina , dintr-o proba tisulara sau printr-o metoda imagistica (radiografie, CT sau RMN) pentru explorarea starii de functionalitate a organismului uman. Din acest motiv prima si principala metoda de depistare a unor patologii trebuie sa fie reprezentata de anamneza medicului. Indiferent cat de amanuntite ar fi informatiile conferite printr-o carte, printr-o informatie pe internet sau de alta natura nu poate suplini pregatirea unui medic. Totusi exista posibilitatea stabilirii unor directive generale in ce priveste examinarea unui pacient Anamneza Anamneza - parte constituienta a examenului clinic nu poate fi facuta decat de un medic, indiferent de specialitate, ca vorbim de un medic generalist, un medic de familie sau un medic de specialitate... [continuare]

Icterul

Din Articole

Generalitati Icterul este o coloratie galbena a pielii, a sclerei si a altor tesuturi, datorita excesului de bilirubina circulanta. Tegumentele si sclerele se examineaza la lumina naturala. Dupa o durata de viata de aproximativ 120 zile, hematiile mor. Prin distrugerea membranei celulare, se elibereaza hemoglobina. Aceasta se scindeaza in fier si biliverdina. Sub actiunea biliverdin-reductazei, biliverdina se transforma in bilirubina neconjugata sau indirecta (BI). Aceasta bilirubina, greu solubila la pH fiziologic (practic insolubila), este transportata la ficat prin legarea de albumina. In urma proceselor enzimatice, are loc convertirea bilirubinei intr-o forma apoasa, solubila, denumita bilirubina directa sau bilirubina conjugata (BD). Bilirubina directa poate fi conjugata cu acid glucuronic, glucoza, xyloza sau sulfat. Bilirubina conjugata este excretata in canaliculele biliare la polul biliar al hepatocitului. In intestin, flora bacteriana deconjuga si reduce bilirubina la... [continuare]

Analize in evaluarea hepatica

Din Articole

Generalitati Ficatul este un organ esential care ne ajuta in metabolizarea substantelor din forme mai complexe in forme adaptate necesitatii organismului, organ care este implicat in activarea medicamentelor sau a o serie intreaga de substante care ne pot afecta daca nu ar exista bariera hepatica. Aceasta bariera confera tocmai un alt rol esential al ficatului si anume ca intr-o exprimare mai rudimentara: este “statia noastra de epurare a deseurilor” preluand tot ce este nociv in organismul uman si transforma in compusi care sa poata sa fie eliminati prin scaun sau urina fara a afecta restul organelor sau tesuturilor care le mai au de parcurs pana la eliminarea lor din organism. Evaluarea si analizarea bunei functionalitati a ficatului poate insemna o munca de finete deoarece mici modificari in analizele hepatice pot ascunde afectiuni mai severe sau mai putin severe dar care in timp pot dauna serios ficatului si nu numai. Analizele hepatice se refera la un set de analize... [continuare]

Hepatita b

Din Comunitate

salutare ...as dori si eu niste informatii ....tocmai am fost depistat cu ag hbs 3134 [continuare]

Analize pentru depistarea cancerului

Din Comunitate

Buna seara, M-ar interesa, daca se poate, sa stiu ce teste sunt necesare pentru depistarea cancerului de orice tip. As dori sa stiu petru ca am matuse care au fost depistate cu cancer (de san, intestine, ficat ) si as dori ca mama mea sa faca toate testele necesare pentru depistarea cancerului. Multumesc, Sarbatori fericite [continuare]

Este grav?

Din Comunitate

Buna seara sa incep cu inceputul,am facut analize de singe anul acesta in iunie si am fost depistat cu hepatita b dupa acea am mai facut niste analize cu urmatoarele rezultate:Antigen HBe….negativ Anticorpi HBe.pozitiv Anticorpi HBc.pozitiv Anticorpi totali anti hepatita Delta….negativ PCR ADN HBV CANTITATIV Incarcatura virala:6 801 copii ADN HVB/ml (3,83 log copii ADN HVB/ml 1 994UI/ml (3,30 log UI/ml Sensibilitatea metodei: 51 copii ADN HVB/ml (1,71 log UI/ml Cand sa uitat la aceste analize medicul internist a spus ca nu am nevoie de tratament si ca sa nu consum alcohol,in rest pot sa manc ce imi pica bine! Precizez ca alcohol nu consum mai deloc o bere doua la luna,dar de atunci nu am mai baut nici macar o bere! In August am fost internat la spital pentru o operatie laa fiere m-ia fost scoasa fiara ca am avut pietre.Dupa operatie doctorul mi-a spus ca am ficatul rosiatic cu parenchim foarte friabil.O saptamana la ATI si doua la salon am iesit din spital... [continuare]

Leucocite in urina

Din Comunitate

mi-am facut de curand analizele anuale de rutina si mi-ai reiesit un numar foarte mare, dupa parerea mea, de leucocite in urina, 100 in loc de maxim 25. Ar trebui sa ma sperii? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ,ca sincer de cand le-am primit, rezultatele, vineri sunt cu nervii la pamant. Multumesc pentru orice raspuns. [continuare]

Hta

Din Comunitate

am 37 ani 173 si 100kl acum 2 ani am fost diacnosticata cu hta am luat tratament 3 luni tertensif aspacardin si egilog,tensiunea a scazut la 10 cu5 am intrerupt tratamentul acun o luna ta;14 cu 9 an fost la medic mia dat tertensif si egilog cind am fost la control .ta 17cu9 mia mai dat si ranipril iau de 3 saptamini tratament si ta nu scade e normal au e ceva grav colesterolul si trigliceridele normale multumesc pentru raspuns [continuare]

Buna ziua

Din Comunitate

la o ecografie abdominala mi s-a depistat ficatul marit cu ldh 180 mm,ce poate insemna asta si ce analize ar mai trebui facute pentru a putea elimina alte posibile probleme la ficat? [continuare]

Colesterol si trigliceride mari

Din Comunitate

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

Supravegherea sanatatii lucratorilor

Din Diverse

Prezenta hotarare stabileste cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor fata de riscurile pentru securitate si sanatate, pentru prevenirea imbolnavirii lucratorilor cu boli profesionale cauzate de agenti nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de munca, precum si a suprasolicitarii diferitelor organe sau sisteme ale organismului in procesul de munca. [continuare]

Pagina 1 din 1 (26 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK