uleiul de masline proprietati

Uleiul de masline: beneficii si utilizare

Categoria: Articole

Generalitati Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului. Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspat presat din masline. Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor... [continuare]

Beneficiile uleiului de argan

Categoria: Articole

Generalitati Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala. Acesta contine un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 care ofera organismului multe dintre beneficiile specifice substantelor antioxidante. Uleiul de argan este dificil de extras si este destul de scump. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta a diverse produse. Beneficiile pentru sanatate a uleiului de argan implica: tratarea pielii uscate, eczemelor, acneei, ridurilor, etc. Uleiul de argan este folosit pentru intretinerea si frumusetea pielii, parului, unghiilor. Are proprietati hidratante si protejeaza pielea, astfel incat poate fi utilizat pentru masajul pielii,... [continuare]

Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit

Categoria: Articole

Generalitati Oricum ar fi gatit un produs alimentar, exista riscul aparitiei unor inconveniente ca urmare a efectelor temperaturilor ridicate asupra alimentelor. Una din cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei probleme este utilizarea uleiului de cocos. Acesta este destul de stabil la temperaturi inalte, ofera beneficiul scaderii in greutate, stimuleaza sanatatea inimii si ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol. Dintre multiplele tipuri de ulei, uleiul din nuca de cocos este una din cele mai bune alegeri pentru gatit, deoarece acesta este bogat in grasimi saturate (peste 90%), ceea ce inseamna ca este mai putin predispus la deteriorare atunci cand este incalzit la temperaturi inalte. Uleiul de masline vs uleiul de cocos Desi mass-media promoveaza uleiul de masline ca fiind cel mai sanatos, acesta isi schimba proprietatile la temperaturi ridicate. Uleiul de masline este, in primul rand compus din grasimi monosaturate. Acest lucru inseamna ca are o... [continuare]

Maslinele, beneficii si informatii nutritionale

Categoria: Articole

Generalitati Maslinele sunt un aliment de baza in dieta mediteraneana, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Aceste fructe in forma ovala produse de copacul Olea europaea apartin familiei botanice Oleaceae si genului Olea, furnizand un aport important de antioxidanti, minerale, fitosteroli si vitamine. Cele mai multe calorii din masline provin din grasimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rau LDL in organism si diminueaza riscul aparitiei bolilor coronariene si a atacului vascular cerebral. Informatii nutritionale Nutrientii importanti pe care maslinele ii contin contribuie la mentinerea starii de sanatate prin proprietatile esentiale bunei functionari a organismului. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de masline sunt: - Calorii 115 kcal; - Carbohidrati 6,26 grame; - Proteine 0,84 grame; - Grasimi totale 10,68 grame; - Fibre alimentare 3,2 grame; - Niacina 0,037 mcg; - Acid pantotenic 0,015 mcg; - Piridoxina 0,009 mcg; - Tiamina 0,003... [continuare]

Descopera beneficiile maslinului in noua gama bioliv de la cosmetic plant

Categoria: Diverse

Pentru fiecare dintre noi sanatatea si frumusetea inseamna echilibru, armonie si incredere in sine. Motiv de inspiratie, de naturalete, sanatate si prospetime, maslinul sta la baza ultimei inovatii a companiei Cosmetic Plant printr-o noua linie de cosmetice: BIOLIV. [continuare]

Uleiul de argan, secretul unui bronz frumos si sanatos

Categoria: Diverse

Uleiul de argan este un ulei cu totul exceptional, folosit de secole de femeile din Maroc. Datorita proprietatilor sale deosebite, uleiul de argan devine din ce in ce mai popular si in afara granitelor Marocului, fiind un ingredient deosebit de valoros in industria frumusetii. Producatorii romani de cosmetice nu au ramas nici ei indiferenti la efectele benefice ale uleiului de argan: Gerocossen a creat gama pentru protectie solara Sun, cu produse de ingrijire a pielii pe baza de ulei de argan. [continuare]

Beneficiile uleiului de arbore de ceai

Categoria: Articole

Generalitati Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential extras din frunzele de Melaleuca alternifolia, o planta orginara din Australia. Uleiul de arbore de ceai are proprietati antiseptice si este folosit ca tratament adjuvant in tratarea ranilor si prevenirea infectarii lor. Au fost realizate foarte multe studii de laborator care au dovedit actiunile antiseptice, antimicrobiene, antifungice ale acestui ulei (datorita compusilor sai activi), mai ales in ceea ce priveste combaterea infectiilor fungice, acneei sau infectiilor vaginale. Uleiul a fost utilizat ca tratament complementar si in tratarea plagilor chirugicale, a arsurilor si in tratamente stomatologice. Uleiul de arbore de ceai este activ impotriva unor tulpini de Staphylococcus aureus, pe care il inactiveaza cand este folosit in concentratie de 10%. In prezent sunt disponibile foarte multe produse dermatologice care contin uleiul de arbore de ceai ca produs activ, inclusiv sapunuri, sampoane, balsamuri de... [continuare]

Top 5 alimente care indeparteaza durerile

Categoria: Articole

Generalitati Ghimbirul, somonul, cafeaua, salvia sau uleiul de masline sunt cateva dintre ingredientele pe care natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Bogate in antioxidanti, acizi grasi omega 3 si compusi chimici naturali, aceste alimente lupta impotriva durerilor si previn imbatranirea prematura. 5 alimente care indeparteaza durerile Ghimbir pentru dureri musculare Ghimbirul este o radacinoasa ideala pentru inlaturarea durerilor stomacale si a racelilor. Este insa si un aliment cu puternice proprietati antiinflamatorii [continuare]

7 alimente care ar putea fi inselatoare

Categoria: Articole

Generalitati Credeti ca intr-adevar stiti ce contin uleiul de masline sau cafeaua dvs. preferata? Ulei este obtinut din masline si cafeaua din boabe macinate de cafea, evident, ati putea raspunde. Specialistii infirma acest lucru. Multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi contin ingrediente care nu ar trebui sa existe in compozitia acestora. In scopul de a reduce costurile, companiile diminueaza cantitatea ingredientelor principale si adauga altele mai putin costisitoare. Iata 7 dintre alimentele a caror compozitie este frecvent modificata. Ulei de masline Nu este atat de simplu sa gasim un tip de ulei la fel de sanatos ca uleiul de masline. In varianta sa extravirgina, uleiul de masline ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste functia gastrica si ofera stralucire pielii. Cercetatorii au descoperit insa ca uleiul de masline extravirgin este cel mai des falsificat, de obicei in compozitia acestuia adaugandu-se ulei de alune (deloc indicat mai ales... [continuare]

'o lingurita de sanatate in fiecare zi'

Categoria: Diverse

Uleiul de masline extravirgin este un „nectar” 100% natural care pastreaza intacta aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului, fiind singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor. [continuare]

Ulei functional pentru corp

Categoria: Produse medicale

Ingrijirea pielii normale, uscate, sensibile si ofilite a corpului cu ajutorul uleiurilor de argan, de masline, de palmier, de soia si al vitaminei E Regenereaza si protejeaza pielea, conferindu-i elasticitate. Formeaza o pelicula protectoare pe piele, contribuind la imbunatatirea fermitatii acesteia. Prin intermediul masarii pielii se stimuleaza microcirculatia sangvina. Pielea devine catifelata, moale si neteda, i se confera prospetime si vitalitate. Proprietatile componentilor activi si auxiliari: Uleiul de argan - vezi in "Crema pentru corp Argana". Uleiul de masline: - contine vitamine, microelemente si acizi grasi unici, care reprezinta elemente de constructie necesare pentru piele; - sporesc elasticitatea pielii, protejand-o de influentele externe nocive; - are excelente proprietati emoliente si hidratante; - netezeste pielea si elimina iritatiile; - contribuie la cicatrizarea rapida a oricaror leziuni, inclusiv a arsurilor solare;... [continuare]

Crema pentru corp argana

Categoria: Produse medicale

Crema pentru corp imbogatita cu ulei de argan, ulei de migdal dulce, vitamina E si provitamina B5 pentru ingrijirea zilnica a pielii normale, uscate, ofilite si sensibile Calmeaza, emoliaza si niveleaza pielea. Contribuie la regenerarea celulara, hidrateaza pielea si o intinereste. Protejeaza pielea impotriva uscarii, neutralizeaza radicalii liberi, prevenind imbatranirea prematura a pielii. Proprietatile componentilor activi si auxiliari: Uleiul obtinut din semintele de argan (uleiul de argan) este considerat unul dintre cele mai scumpe produse vegetale din lume. Are o culoare aurie intensa, cu nuante rosiatice, o aroma puternica si vie cu accente de nuci si mirodenii, la gust este asemanator cu semintele de bostan, insa mult mai picant, lasand in gura un gust iutisor. Uleiul de argan este foarte folositor: el est compus in proportie de 80% din acizi grasi nesaturati, care imbunatatesc starea inimii si a vaselor sangvine. Contine, de asemenea, antioxidanti si vitamina... [continuare]

Dieta sonoma

Categoria: Articole

Generalitati Cei care se asteapta la o dieta bazata pe struguri, must si vin, vor fi dezamagiti, deoarece autoarea, Connie Guttersen, nu face altceva decat sa puna o alta eticheta pe vechea si verificata dieta mediteraneeana - carne slaba, ulei de masline, legume si fructe. Secretul scaderii in greutate, nu consta in evitarea mancarurilor, ci in savurarea mancarurilor hranitoare in cantitati potrivite. Chiar si in cea mai restrictiva faza a dietei - perioada de inductie, care dureaza 10 zile - cerealele integrale, ouale, lactatele cu continut scazut de grasimi si alunele sunt permise. Dupa faza de inductie, majoritatea alimentelor sunt permise incluzand vinul si ocazional dulciurile. Sunt permise aproape toate alimentele. Sunt limitate la inceput si evitate pe perioada dietei, alimentele bogate in grasimi saturate, produse fainoase foarte rafinate si cele care contin zahar. De fapt, persoanele care nu sunt capabile sa elimine din alimentatie produsele foarte rafinate, nu ar... [continuare]

Tipuri de ulei pentru gatit

Categoria: Articole

Generalitati In cazul in care gatiti frecvent la domiciliu, probabil ca folositi deseori diverse tipuri de uleiuri pentru preparatele culinare. Uleiul este folosit ca ingredient in compozitia felurilor de mancare, dar mai este utilizat si pentru prajit. Unul dintre cele mai comune tipuri de uleiuri pentru gatit este uleiul vegetal. Totusi, stiati ca exista mai multe tipuri de uleiuri vegetale? Stiti cum pot fi intrebuintate sau depozitate acestea, pentru a va pastra sanatatea pe termen lung? Uleiul vegetal, probabil ca este cel mai frecvent utilizat dintre toate uleiurile. Acesta face frecvent parte din diverse retete si il folositi si pentru prajit. Uleiul vegetal poate fi simplu sau un amestec din mai multe uleiuri, cum ar fi cele de porumb, soia, floarea-soarelui si de palmier. Tipuri de uleiuri si proprietatile acestora - Uleiul de canola sau de rapita - Specialistii au stabilit ca uleiul de canola este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit. Acest lucru este... [continuare]

De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3

Categoria: Articole

Generalitati Acizii grasi omega-3 sunt nutrienti importanti pentru organism, in special pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Recomandate deseori pentru proprietatile lor antiinflamatorii si anticoagulante, grasimile sanatoase omega-3 reduc in mod considerabil riscul de debut al bolilor cardiace sau al declansarii atacului de cord. Majoritatea oamenilor asociaza beneficiile acizilor grasi omega-3 cu un aparat cardiac sanatos, insa ei au mai multe roluri-cheie in organism sunt importanti pentru functionarea creierului, imbunatatirea starii de spirit, a memoriei, mobilitatii articulatiilor, reducerea inflamatiilor provocate de artrita, protectia sanatatii vederii, intarirea sistemului imunitar si mentinerea parului, pielii si a unghiilor in forma optima. Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 au devenit subiectul multor cercetari stiintifice in ultimii ani, in cadrul carora s-a demonstrat ca ajuta la prevenirea unui spectru larg de conditii medicale,... [continuare]

Beneficiile consumului de avocado

Categoria: Articole

Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Categoria: Articole

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Raspuns la un raspuns

Categoria: Comunitate

Draga Domnule Doctor in medicina Constantin Rusu, ma vad obligat ca si cititor si utilizator al curelor naturiste si naturale, cat si ca utilizator al sistemului medical traditional si ca autodidact si individ deschis la minte,sa imi cer scuze pentru interventia Doamnei Rodica, interventie care v-a ofuscat cum se vede,dumneaei ne mai adaugand si o argumentare la alternativa naturista. Eu va inteleg foarte bine ofuscarea, tinand cont de anii petrecuti in facultatea de medicina pe care nu vreau sa nu vi-i recunosc, si cei de experienta acumulata in practicarea acestei nobile meserii care aduce necontestabile ameliorari ale sanatatii umane si rezolvarea unor cazuri de viata si de moarte. Totusi, postand aici in modul in care ati facut-o, odata dur si a doua oara ironic, ma simt obligat sa va raspund intr-un mod cat se poate de respectuos, ca santeti un om vandut unui singur sistem, fara deschidere de orizonturi catre alte alternative, care sa nu uitam, sant cele care au pus bazele... [continuare]

Lansare noua gama caudalie

Categoria: Diverse

Uleiul din samburii de struguri si "limba-mielului", bogat in acizi grasi esentiali hraneste si regenereaza pielea redandu-i functia protectoare. Vinovelure previne deshidratarea si intareste sistemul imunitar al pielii. Extractul de ulei de masline si glicerina vegetala inlatura rigiditatea pielii. [continuare]

Ulei de lamaie

Categoria: Produse medicale

Uleiul de Lamiie VIVASAN este unul din cele mai indragite produse ale clientilor nostri. Avind un spectru variat de actiune asupra organismului, asemeni tuturor produselor VIVASAN, uleiul Lamiie este intii de toate un mijloc eficient de tratament al distoniei vegetovasculare Normalizeaza tensiunea arteriala, diminueaza nivelul colesterolului si protrombinei in singe, previne aparitia aterosclerozei si complicatiilor acesteia, de aceea este recomandat in profilaxia si tratamentul afectiunilor cardiovasculare. Gratie proprietatilor sale (fortificarea imunitatii, stimularea secretiei de eritrocite si leucocite), uleiul de lamiie se foloseste in afectiunile legate de slabirea imunitatii (bronsita, gripa, raceala etc.). Uleiul de lamiie este exceptional in afectiunile virotice: hepatita, herpes, viroze respiratorii, deoarece manifesta calitati antivirotice accentuate. Din cele mai vechi timpuri uleiul de lamiie era recomandat in afectiunile gastrointestinale, intoxicatii... [continuare]

Ulei de rozmarin

Categoria: Produse medicale

Uleiul de inalta calitate Rozmarin VIVASAN este util si eficient in calitate de analgezic, stimulator, si antiseptic. Poseda actiune imunostimulatoare si antioxidanta. Fiind un antiseptic puternic, este folosit in tratamentul afectiunilor respiratorii, astmului bronsicManifesta calitati expectorante si mucolitice (dilueaza mucusul). Fortifica sistemul imun. Uleiul Rozmarin amelioreaza memoria, concentreaza atentia, este eficient in suprasolicitarea intelectuala. Rozmarinul este "iarba inimii", normalizeaza circulatia sangvina coronariana, atenueaza fenomenele de ischemie a miocardului. Baile aromatice cu ulei de rozmarin reprezinta un mijloc excelent de intinerire. Ele amelioreaza starea tegumentelor, stimuleaza regenerarea celulara, favorizeaza curatarea organismului de reziduuri, inlatura durerile musculare. In cazul afectiunilor vezicii biliare, uleiul de rozmarin diminueaza semnele patologice, normalizeaza secretia bilei si contribuie la dizolvarea calculilor biliari.... [continuare]

Ulei cimbrisor alb francez

Categoria: Produse medicale

Uleiul Cimbrisor VIVASAN este un stimulator puternic al imunitatii in cazul maladiilor infectioase. Este util in afectiunile cailor respiratorii superioare (rinita, inflamarea nazofaringelui), in bronsite, pneumonii - elimina fenomenele de staza. Poseda proprietate analgezica in artrite, miozite, nevrite. Baile aromatice cu ulei Cimbrisor tonifica sistemul vegetovascular, majoreaza tensiunea arteriala la hipotonici, normalizeaza digestia (inlatura spasmele, degajarea de gaze si meteorismul gastric si intestinal), favorizeaza curatarea organismului de reziduuri, alina durerile menstruale, elimina procesele inflamatoare ale aparatului urogenital. Fiind un bun antiseptic, uleiul de cimbrisor cicatrizeaza plagile, este benefic in afectiunile cutanate (eczema, dermatita, scabie etc.), manifesta efect antimicotic (trateaza candidoza si alte afectiuni micotice), este util in tratamentul afectiunilor urogenitale (cistita, uretrita, vaginita). Este un remediu antihelmintic. In... [continuare]

Ulei levantica franceza

Categoria: Produse medicale

Uleiul VIVASAN Lavanda (Lavandula officinalis Chaix) se refera la uleiurile cu actiune terapeutica generala. Baile aromatice cu acest ulei contribuie la curatarea organismului de reziduuri, calmeaza starile patologice legate de perioada menstruala Baitele de picioare cu ulei de lavanda inlatura oboseala, previn aparitia mirosului neplacut si transpiratia. Uleiul de lavanda elimina inflamatiile in afectiunile cutanate, inclusiv in psoriazis, eczema si alte forme de dermatita, amendeaza durerile in arsuri si accelereaza vindecarea lor. Medicii recomanda uleiul de lavanda (bai, lampa odoranta) in cazul tulburarilor psihice, inclusiv depresie, insomnie, nervozitate, stres. Baile cu ulei de lavanda sint recomandate femeilor gravide si in climacteriu pentru excluderea perturbarilor hormonale. Uleiul de lavanda este ulei de nota moderata. Energetica uleiului: favorizeaza cunoasterea de sine, meditatia, restabilirea rapida a capacitatilor. Asigura relaxare energetica totala.... [continuare]

Ulei de eucalipt

Categoria: Produse medicale

Uleiul eteric Eucalipt cu continut de eucaliptol de 80-85% este eficient in tratamentul racelii si tusei, altor afectiuni respiratorii. Eucaliptul manifesta calitati exceptionale de antiseptic, nimiceste agentii patogeni ai dizenteriei, streptococii, stafilococii, inhiba cresterea escherichia, trichomonas, micobacteriilor tuberculoase Uleiul de eucalipt in calitate de remediu antibacterian este important in cistita, prostatita, uretrita. In ginecologie se foloseste in endometrita si anexita, previne aparitia candidozei vaginale. Uleiul de eucalipt amplifica oxigenarea singelui, deci intensifica asigurarea cu oxigen si substante nutritive a tuturor celulelor organismului. Multi aromoterapeuti recomanda uleiul de eucalipt in calitate de remediu ce micsoreaza considerabil glicemia. Utilizat in timpul masajului, uleiul de eucalipt este eficient in reumatism, artrita, mialgie. Uleiul manifesta proprietati analgezice si dezinfectante in cazul arsurilor, regenereaza rapid... [continuare]

Mierea de manuka, mierea vindecatoare

Categoria: Articole

Istorie si legenda In vremurile stravechi, mierea era folosita nu numai ca indulcitor natural, dar si ca substanta vindecatoare. Picturile din epoca de piatra demonstreaza ca omul foloseste mierea de cel putin 8000 de ani. Inca de acum 2000 de ani, era folosita pentru a trata ranile infectate, cu mult inainte sa se descopere ca bacteriile sunt cauza infectiilor. Mierea a fost folosita de veacuri pentru ingrijirea pielii. Era mentionata in scrierile din tablitele sumeriene si babiloniene si in papirusurile egiptene. De fapt, istoria indica faptul ca frumusetile antice, precum Cleopatra, aplicau cu regularitate un amestec de miere si lapte pe fata, pentru a pastra aspectul tanar, radios si neted al pielii. Hipocrate amesteca mierea cu ierburi, cu seminte si alte plante locale, in retetele vindecatoare. Dioscoride, medicul grec, a calatorit mult pe tot cuprinsul imperiilor grec si roman, cautand substante medicinale si folosea mierea in scopuri diverse: ca laxativ, ca tratament... [continuare]

Legile alimentatiei pentru mentinerea tineretii

Categoria: Articole

Generalitati Rolul alimentatiei nu se rezuma doar la satisfacerea papilelor gustative - o alimentatie sanatoasa si echilibrata induce o stare de bine, ajutand doamnele sa se simta si sa ramana vesnic sexy. O alimentatie sanatoasa presupune consumarea a diferite alimente: carne, oua, lactate, fructe si legume, cereale, grasimi si dulciuri. Desi pare simplu, nu este intotdeauna usor sa se stabileasca un program de slabit adecvat fiecarui individ. Uneori se consuma mai mult dintr-un singur grup alimentar (preferat) si se evita consumarea altora sau se opteaza pentru comoditate in defavoarea calitatii. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in dieta o varietate de alimente. In cele ce urmeaza va prezentam cele 5 legi ale alimentatiei, care asigura mentinerea frumusetii si sanatatii corpului decenii intregi! Legea 1 - Culoarea alimentelor Antioxidantii sunt acele substante care dau culoare alimentelor - rosu pentru tomate, verde pentru... [continuare]

Dieta anticancer - sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului

Categoria: Articole

Generalitati Unele persoane sunt ingrijorate ca ar putea dezvolta cancer din cauza faptului ca in familia lor au existat rude care au manifestat acasta boala, iar altele doresc pur si simplu sa previna aparitia bolii. Indiferent de tipul motivatiei, alegerile dietetice sunt importante si pot sustine si consolida sistemul imunitar in lupta contra celulelor maligne. Nu toate problemele de sanatate pot fi evitate, dar cu ajutorul unui regim alimentar specific se poate mentine un echilibru al starii de sanatate, o perioada indelungata de timp. Cercetarile au demonstrat deja ca intr-un procent destul de mare, stilul de viata influenteaza declansarea cancerului sau evolutia sa negativa. Astfel, evitarea fumatului, bauturilor alcoolice, exercitiile fizice si o alimentatie sanatoasa sunt un start bun pentru un stil de viata anti-cancer. Alaturi de schimbarea obiceiurilor nocive, ar fi indicat ca orice persoana sa cunoasca mai multe detalii legate de alimentele care pot stimula... [continuare]

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara

Categoria: Articole

Generalitati Alergiile acestui sezon va strica buna dispozitie si va impiedica sa va bucurati de vremea frumoasa? Daca raspunsul este afirmativ, specialistii au o veste buna pentru dumneavoastra: cu o dieta potrivita, chiar si cele mai rebele simptome ale alergiilor pot fi ameliorate, iar starea generala va fi imbunatatita semnificativ. Daca va vine greu sa credeti, va putem da cateva exemple, pe cat de practice si la indemana oricui, pe atat de eficiente: supa poate reduce vascozitatea secretiilor nazale si poate decongestiona nasul, iaurtul imbogatit cu tulpini bacteriene de Lactobacillus acidophilus poate ameliora simptomele alergiilor induse de polen, iar fructele si legumele bogate in vitamina C influenteaza pozitiv intregul tablou simptomatic al alergiilor primaverii. Deoarece uneori toate recomandarile teoretice ale nutritionistilor pot fi dificil de transpus in practica, in continuare sunt prezentate meniuri speciale pentru pacientii care sufera de neplacutele... [continuare]

Au fost descoperite produse alimentare inteligente pentru o alimentatie sanatoasa

Categoria: Diverse

Dr Russell Keast a proiectat un tip nou de alimente cu crochete de parmezan, piure de cartofi si aditivi speciali care ajuta la mentinerea sanatatii. Acesta a declarat ca alimentele contin aditivi naturali precum agenti antiinflamatori, acizi grasi omega-3 si zinc pentru a imbunatati activitatea corticala si cardiaca, pentru a spori virilitatea masculina si pentru a intari imunitatea. [continuare]

Ivatherm de primavara

Categoria: Diverse

Spray cu apa termala Herculane pentru confortul unei zile insorite, Crema Hidratanta cu SPF 20 ce ofera, in egala masura, hidratare si protectie, dar si cele doua variante AQUAFIL adaptate tipurilor diferite de ten, pentru hidratarea intensa si regasirea luminozitatii chipului nostru. [continuare]

Pagina 1 din 3 (72 rezultate)