Clickmed
programare rapida la medic

regim alimentar pentru scaderea colesterolului

Nivelul de colesterol si modul in care difera de la barbati la femei

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati Colesterolul ridicat este adesea denumit „ucigasul tacut” pentru pacienti. Asta pentru ca nu discrimineaza cand vine vorba pe cine afecteaza, barbate sau femei, tineri sau batrani. Exista totusi diferente in nivelurile de risc crescut de colesterol in functie de varsta si sex. O inima eficienta si functionala este una dintre fortele motrice din spatele unei vieti lungi si sanatoase. Atat barbatii, cat si femeile pot avea un nivel ridicat de colesterol, o substanta lipicioasa, asemanatoare grasimii, care poate infunda vasele de sange si poate limita fluxul de sange catre organe vitale precum inima si creierul. Nivelurile ridicate de colesterol pot duce la un risc crescut de boli de inima, care se pot dezvolta si se pot agrava in timp ducand chiar la decesul persoanei. Riscurile crescute ale colesterolului sunt adesea legate de alte afectiuni medicale, cum ar fi diabetul si hipertensiunea arteriala, dar pot fi afectate si de varsta si sex. In timp ce barbatii pot... [continuare]

Colesterolul: mit si realitate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2023
Consultant medical:

Dr. Leipnik Adriana Maria
Medic specialist cardiolog

Clinica: Cabinet Cardiologie Rocordis

Generalitati Colesterolul este un compus organic care face parte din grupa lipidelor, localizat in membrana celulara si in tesuturile organismului si care detine multiple functii in organism: - regleaza permeabilitatea membranelor celulare fata de anumite substante; - sintetizeaza corticosteroizii, hormonii sexuali (progesteron, estrogen si testosteron), dar si acizii biliari; - asigura metabolismul vitaminelor liposolubile: vitamina A, vitamina D, vitamina K si vitamina E; Organismul produce toata cantitatea de colesterol de care are nevoie, insa acesta provine si din aportul exogen ( introdus prin alimentatie), provenind din alimentele de origine animala precum oua, carnea, branza etc. Cand este in exces, impreuna cu alti compusi ai sangelui, se depune pe peretii vaselor sangvine sub forma de placi de aterom sau sub forma de calculi in vezicula biliara. HDL si LDL Depozitarea colesterolului la nivelul vaselor sangvine se asociaza cu un risc crescut de boala cardiovasculara,... [continuare]

8 cauze ale colesterolului marit

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange efectuat fie in spital daca pacientul este internat,fie intr-un laborator de analize medicale la recomandarea medicului. Acest test se face cu conditia ca pacientul sa nu consume alimente grase in ultimele 12 ore si nici medicamente care pot influenta rezultatul. In acest fel se obtin 4 rezultate ce corespund urmatoarelor fractiuni: • LDL colesterolul(colesterolul rau) • HDL colesterolul(colesterolul bun) • trigliceridele • Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul... [continuare]

cel mai bun regim alimentar pentru intrarea la menopauza

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Septembrie 2014

Generalitati Intrarea la menopauza este cauzata de scaderea semnificativa a productiei de estrogen la nivelul ovarelor. In aceasta importanta perioada de tranzitie, regimul alimentar joaca un rol esential in transformarile fiziologice si mentale aduse de sfarsitul vietii reproductive. Nivelul de energie, randamentul memoriei, sanatatea oaselor, echilibrul hormonal sau functionarea inimii sufera schimbari importante odata cu intrarea la menopauza, care pot avea insa un impact minor in conditiile respectarii unei diete corecte. Reguli de baza in dieta recomandata la menopauza Introducerea alimentelor corecte in dieta in perioada premergatoare menopauzei poate preveni sau chiar reduce din simptomele suparatoare specifice, precum bufeurile sau uscarea pielii. Iar un regim alimentar atent organizat odata cu intrarea la menopauza protejeaza impotriva problemelor de sanatate asociate cu aceasta perioada a vietii (osteoporoza, cresterea nivelului de colesterol, bolile cardiovasculare... [continuare]

Regimul alimentar in cancer

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Iulie 2018

Generalitati Regimul alimentar al pacientului suferind de cancer este planificat si abordat diferit, in functie de caz, stadiu de evolutie si terapie. Bolnavii de cancer sunt printre cei mai expusi riscului de a dezvolta sindroame pluricarentiale, ca urmare a procesarii inadecvate a nutrientilor adusi prin dieta. Acest deficit este cauzat fie de boala in sine (in special in formele cu localizare digestiva), fie de tratament (care poate fi chirurgical, chimioterapie sau radioterapie). Boala canceroasa are capacitatea de a compromite total statusul nutritional al pacientului, alterandu-i in mod dramatic metabolismul si cauzand aparitia anorexiei (pierderea apetitului), ce pe termen lung va determina o scadere semnificativa in greutate. Exista situatii in care aceasta scadere ponderala apare chiar mai devreme, organismul fiind afectat profund de sindromul consumptiv asociat invariabil cancerului. Modificarile de metabolism ce apar la toti bolnavii includ intensificarea... [continuare]

10 greseli care pot impiedica scaderea colesterolului

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2018

Generalitati Specialistii considera ca la persoanele care au o valoare a colesterolului total de 240 ml/dl exista o probabilitate de doua ori mai ridicata de a experimenta un atac de cord, comparativ cu cei care au nivelurile acestuia sub 200 mg/dl. Toti oamenii cu varsta de peste 20 de ani ar trebui sa isi verifice colesterolul cel putin o data la cinci ani. In cazul in care sunt prezenti si factori de risc, cum ar fi bolile cardiovasculare, de exemplu, aceasta analiza ar trebui realizata mai frecvent. In mod normal, din valoarea colesterolului total de 200 mg/dl, colesterolul rau nu ar trebui sa masoare peste 130, iar colesterolul bun trebuie sa fie peste 40. Vestea buna este ca nivelul colesterolului nu este dificil de controlat, chiar si fara medicatie. Chiar si in cazul celor care au valorile colesterolului, in partea superioara a intervalului considerat normal de catre medici, pot fi prezente acumulari de aterom in artere. Totusi, in incercarea lor de normalizare a... [continuare]

Relatia dintre regimul alimentar si diverse boli

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2009

Calciul si osteoporoza Calciul reprezinta unul din cele mai importante elemente minerale, fiind esential in dezvoltarea normala a scheletului (oasele contin peste 90% din totalul calciului din organism), a dentitiei, are roluri importate in conducerea nervoasa, contractia musculara si in procesul de coagulare a sangelui. Necesarul de calciu depinde de varsta, sex si starea metabolica a organismului, fiind mai ridicat in copilarie (pe parcursul formarii si mineralizarii osoase), in cazul femeilor insarcinate, sau in cazul celor care sunt in perioada de menopauza. Specialistii sunt de parere ca aportul dietetic de calciu trebuie sa fie in permanenta cat mai ridicat, organismul asimiland in procente si proportii diferite acest mineral pana la varsta de 30 de ani (inclusiv). In general, doza minima recomandata este de aproximativ 1000 mg zilnic, cu anumite particularitati: - copiii intre 1-10 ani: 800-1200mg - intre 11- 24 ani: 1200-1500mg - femeile la menopauza: 1500mg zilnic. [continuare]

Regim alimentar

Din Comunitate

Buna ziua, Stimate Domnule Doctor , Am afectiuni coronare protezate,iar dupa interventie am luat constant in greutate,ajungind pina la 90 kg la 1.67m. Mentionez ca am urmat indicatiile privind alimentatia atit cantitativ cit si calitativ , cu exceptia miscarii in perioada de iarna ,adaug ca colesterolul total ,HDL,LDL si trigliceridele sunt in limite normale. Ce regim alimentar trebuie sa urmez si concret ce meniu trebuie sa alcatuiesc din ce, cit ,cind si cum astfel incit sa scad ingreutate cel putin 15 kg.? Va multumesc. Cu toata stima. [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Octombrie 2018

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru situatiile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii, grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea grasimilor se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din... [continuare]

Dieta pentru sanatatea cardiovasculara

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2012

Generalitati Controlul greutatii si exercitiile fizice regulate sunt foarte importante pentru mentinerea sanatatii inimii. Totusi, inclusiv alimentele pe care le consumati conteaza la fel de mult. O dieta sanatoasa pentru inima poate reduce riscul de boli cardiovasculare sau de accident cerebral vascular, cu pana la 80%. Prin cunoasterea produselor alimentare si a metodelor de gatit sanatoase pentru inima dumneavoastra, puteti preveni sau gestiona bolile cardiovasculare si problemele cu tensiunea arteriala. De asemenea, viata dumneavoastra se va imbunatati si va fi mai lunga. Regim alimentar pentru sanatatea inimii Este destul de simplu. Ce mancati va poate afecta inima. Atunci cand corpul digera ceea ce mancati, acesta opreste din nutrienti si vitamine de care are nevoie si, elimina ce nu ii este necesar. Daca mancati prea multe alimente de care corpul nu are nevoie, substantele vor ramane in corp, vor calatori prin sange, iar vasele de sange se vor infunda. Substanta... [continuare]

10 sfaturi pentru prevenirea disfunctiilor erectile

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Atentie la alimentatie O dieta daunatoare pentru inima unui barbat are efect negativ si asupra abilitatii sale de a obtine si mentine o erectie. Cercetatorii au demonstrat ca acele obiceiuri alimentare care pot cauza infarct, prin obstructia fluxului de sange in artera coronara - regim sarac in fructe si legume si bogat in grasimi, prajeli si mancare procesata - pot impiedica vascularizarea penisului, blocand fluxul de sange. Studii recente confirma faptul ca disfunctiile erectile sunt rar intalnite in cazul barbatilor care adopta dieta traditionala mediteraneana, bazata pe fructe, vegetale, cereale, grasimi benefice pentru inima: ulei de masline, alune, peste si vin. Alimente recomandate in prevenirea/ameliorarea disfunctiilor: - Pepenele verde Prin continutul bogat in citrulina, pepenele verde ajuta la relaxarea si decontractarea vaselor de sange, sustinand vascularizarea penisului. Odata ajunsa in organism, citrulina se transforma in arginina, eliberand acid nitric. [continuare]

Hipercolesterolemia: o dieta sanatoasa pentru inima

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Octombrie 2012

Generalitati O dieta sanatoasa poate reduce riscul de aparitie al aterosclerozei si implicit, a bolilor cardiace. Daca procesul de stenozare (ingustare) a arterelor a inceput deja, o dieta corespunzatoare poate incetini acest proces. Modificarile stilului de viata pot stopa sau inversa procesul de stenozare al arterelor. Aceasta dieta este importanta pentru cei cu factori de risc pentru boli cardiace, dar este esentiala pentru cei care au suferit un infarct miocardic in antecedente sau la cei care s-a practicat o interventie pentru restabilirea fluxului sanguin in coronare, precum angioplastia sau bypass-ul. Prevenirea restenozarii coronarelor dupa aceste interventii se poate face prin cateva modificari ale stilului de viata. Regimul alimentar sanatos pentru inima O dieta sanatoasa pentru inima este o metoda eficienta de a reduce si chiar de a elimina o parte dintre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare. Aceasta poate reduce colesterolul total si fractiunea LDL... [continuare]

Alimentatia sanatoasa pentru bolnavii de diabet tip 2

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Septembrie 2010

Generalitati Un aspect imbucurator pentru pacientii care sufera de diabet zaharat de tip 2 (non-insulinonecesitant) este faptul ca o dieta alimentara sanatoasa poate reduce intensitatea simptomelor si poate incetini progresia bolii. Ceea ce insa nu s-a stabilit cu precizie este cum anume se defineste alimentatia sanatoasa in cazul bolnavilor de diabet: sa fie vorba despre regimul fara dulciuri, cel fara grasimi sau fara carbohidrati? Sau ...sa fie orarul meselor cheia unei alimentatii potrivite? In cele ce urmeaza veti afla raspunsurile la toate aceste intrebari. Diferenta dintre dieta unui diabetic si cea a unei persoane sanatoase Realitatea este ca cele doua tipuri de alimentatii nu difera intr-un mod semnificativ. Recomandarile Asociatiei Americane a Diabetului sunt aceleasi cu cele potrivite in cazul oricarei persoane sanatoase. Toata lumea ar trebui sa manance mai multe cereale integrale, legume si fructe si bineinteles mai putine grasimi saturate – cele care pot afecta... [continuare]

Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Septembrie 2009

Generalitati Daca sunteti unul din pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala, medicul specialist v-a explicat, desigur, ca exista o importanta legatura intre dieta si evolutia bolii precum si in riscul de aparitie a complicatiilor. Dar stiati ca ce alegeti sa mancati sau sa nu mancati poate chiar sa scada nivelul hipertensiunii sau sa previna aparitia ei? Iar dieta adecvata are si alte avantaje: controlul greutatii prin dieta, mai ales daca sunteti supraponderali, poate sa reduca la randul sau complicatiile hipertensiunii si poate sa ii tina valorile in limite acceptabile. Fiecare factor in sine poate influenta modul in care tensiunea evolueaza. Efectuand doar cateva modificari in regimul alimentar zilnic, modificari recomandate intens de catre specialisti, tensiunea poate fi redusa. Astfel, se pot modifica scheme terapeutice si va trebui sa luati chiar mai putine medicamente antihipertensive, dar se va reduce semnificativ si riscul de aparitie a bolilor... [continuare]

Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Aprilie 2011

Generalitati Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu exista nici o urma de indoiala: persoanele cu diabet zaharat tip 2, care sunt supraponderale, daca pierd din kilograme vor avea un nivel mai scazut al glicemiei, o sanatate mai buna si se vor simti mai bine. Dar inainte de a respecta acest plan, este important ca pacientul sa colaboreze bine cu medicul – deoarece in timpul dietei, glicemia, nivelul de insulina si medicatia trebuie urmarite cu atentie. Este important sa nu se faca nici o greseala, se sa urmeze calea corecta: indiferent de greutatea unui pacient, glicemia va scadea chiar daca acesta va slabi doar cateva kilograme. Unele studii au demonstrat ca o combinatie intre dieta si exercitii fizice reduce riscul de aparitie al diabetului cu 58%. Acestea au... [continuare]

Dieta atkins: ghid pentru incepatori

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2010

Generalitati Majoritatea expertilor sunt de parare ca o alimentatie sanatoasa, care ajuta la pierderea kilogramelor in plus, presupune o alimentatie saraca in grasimi si bogata in carbohidrati. Insa, programul de slabit Atkins sustine exact contrariul, adica pentru a slabi o persoana trebuie sa consume cantitati ridicate de grasimi si scazute de carbohidrati. Filosofia dietei Atkins Organismul uman este capabil sa arda atat grasimile cat si carbohidratii pentru a produce energia necesara functionarii adecvate. Carbohidratii, sub forma de glucoza, sunt prima sursa utilizata de organism pentru a produce energie. Dr. Atkins sugereaza ca prin reducerea semnificativa a cantitatii de carbohidrati consumati, organismul uman trece de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor pentru a produce energie. Acest proces este cunoscut sub denumirea de lipoliza, rezultatul secundar al acestui proces fiind cetoza. Cand grasimile sunt dizolvate pentru producerea de energie, prin... [continuare]

Cat de rapida ar trebui sa fie scaderea in greutate?

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Octombrie 2011

Generalitati Indiferent ca o persoana doreste sa slabeasca 5 kilograme sau mai putin, ar trebui sa se informeze asupra unui aspect important: cat de rapida ar trebui sa fie scaderea in greutate? Exista cateva reguli de baza simple care, o data puse in practica, pot contribui la pierderea numarului de kilograme fara ajutor suplimentar, diete speciale, carti sau medicamente. Greutatea corporala si numarul de calorii Greutatea corpului unei persoane este determinata de cantitatea de energie acumulata in urma consumului de alimente si de cantitatea de energie consumata de activitatile zilnice. Energia se masoara in calorii. In cazul in care greutatea ramane constanta, probabil ca zilnic sunt consumate aceleasi calorii. Daca o persoana scade, in timp, in greutate, este posibil ca aportul caloric dobandit sa fie mai mare decat numarul de calorii pe care aceasta le arde prin activitatile zilnice. Majoritatea oamenilor mentin controlul cantitatii de alimente consumate zilnic, astfel... [continuare]

8 preparate culinare de toamna periculoase pentru silueta

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2013

Generalitati Toamna vine cu multe roade bogate, alimente specifice de sezon si un apetit alimentar crescut. Organismul poate solicita mai multi nutrienti in aceasta perioada, pentru o buna adaptare la sezonul rece, de unde si o tendinta accentuata de a consuma abuziv preparate culinare bogate in calorii. In prag de toamna, pofta de mancare creste, iar tentatiile gastronomice sunt numeroase. In lipsa unui autocontrol desavarsit, riscul acumularii kilogramelor in plus creste simtitor. Persoanele preocupate de greutatea lor sau dornice sa scape de excesul ponderal ar trebui sa stea departe de urmatoarele preparate culinare de sezon, care pot furniza pana la 1000 de calorii, consumate in portii generoase. Feluri de mancare de toamna care ingrasa Gustarile si preparatele cu grasimi saturate, carbohidrati simpli si zaharuri incep sa fie consumate mai des si in cantitati mai mari, odata cu instalarea sezonului rece. Pericolul ingrasarii este cu atat mai iminent, cu cat si activitatea... [continuare]

Colesterol marit

Din Comunitate

Buna ziua, am 30 ani, 1-63 inaltime si 49 kg, si in urma unor analizelor mi-a iesit colesterul marit, colesterol total 211.18, colesterol HDL 71.5 si LDL 122.6. , Precizez ca trigliceridele si rstul ananlizelor sunt in limite normale. VA rog sa imi spuneti daca este grav si daca in afara de regim alimentar trebuie sa iau medicamente, ce fel de meidicamente? Va multumesc anticipat [continuare]

Colesterol,trigliceride,tratament

Din Comunitate

Va rog sa-mi spuneti daca LIPOFIB 160mg este un tratament suficient ptr a scadea colesterolul si trgliceridele,am 64 de ani,1,52 inaltime,64kg ,cu colicistectomie la 55 de ani si urmatoarele rezultate obtinute pe 2 feb 2010 :col total 291mg/dl,hdl 52mg/dl,ldl 189 mg/dl,trigliceride 250mg/dl,tgo 21 ul/l,tgp 42ul/L,glicemie 115 mg/dl,creatinina serica0,69mg/dl,fibrinogenemie 360 MG%,vsh 20mm/1h ,restul in valori normale din hemoleucograma,biochimia urinara ,val normale.recomandat dieta adecvata , va multumesc SAVIA [continuare]

Colesterol si trigliceride marite

Din Comunitate

Buna ziua! Am 22 de ani,1.59 inaltime si 57 de kg(nu duc o viata sedentara ci una activa,includ in program sportul cam 30 de minute de 4x/sapt),in urma analizelor colesterolul total a iesit marit adica 234,iar trigliceridele 246.Precizez ca tin tramament cu anticonceptionale Yaz de circa 6 luni pentru tratarea unor chisturi ovarieni.As dori sa imi spune-ti ce e de facut,sa tin un regim alimentar sau ar trebui sa fac alte investigatii?Va multumesc anticipat! [continuare]

Colesterolul...

Din Comunitate

sotul meu are colesterolul total 253,ldl-ul 171,gpt 79,got 42.precizez ca in ultima vreme a avut aceleasi rezultate la aceste analize.este putin plinut,nu foarte si cred ca este vorba despre foarte mult stres la el .posibil sa fie stresul cauza,deoarece de mancat mananca destul de sanatos. [continuare]

Colesterol si trigliceride

Din Comunitate

Soacra mea are 71 de ani si si-a facut analizele de curand iar colesterolul i-a iesit 282 mg/dl iar tigliceridele 92mg/dl. I s-a dat un tratament cu ofloxin ,oare ar putea si alceva pa baza naturista? [continuare]

Trigliceride, colesterol si glicemie marite

Din Comunitate

Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: in urma unor analize sotul meu in varsta de 48 de ani a descoperit ca are trigliceride:428, colesterol:272 si glicemia:377, ce este de facut? Va multumesc [continuare]

Cum sa scad

Din Comunitate

am colesterolul 224, glicemia 186 si trigliceridele 234 [continuare]

Valori crescute pentru colesterol, trigliceride, hemoglobina glucozilata, glicemie

Din Comunitate

Va rog sa/mi recomandati un tratament pentru revenirea trigliceridelor si colesterolului la valori mai mici. Rezultatele ultimei analize indica valori crescute pentru: colesterolul total = 214 mg/dL, trigliceride=485 mg/dL, hemoglobina glucozilata (HbAlc) 9, 09 % și glicemie = 161 mg/dL. Sunt in evidenta medicului diabetolog si tratamentul pe care il urmez de aproape 1 an cu INSULINA (APIDRA 12-12-12; LANTUS 42 {21,30}, GLUCOPHARGE 3/zi) se pare ca nu este suficient pentru a regla glicemia.Toate cele bune și SANATATE ! [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Din Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Colesterol si trigliceride mari

Din Comunitate

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

Tratament naturist pentru colesterol

Din Comunitate

Buna ziua Am un hipotiroidism autoimun Colesterolul a ajuns la 260. Trigliceridele sunt in limite normale, la fel si celelalte analize. Spuneti-mi ce tratament naturist se poate lua pentru colesterol, ce dieta sa tin si de unde sa procur tratamentul? Va multumesc [continuare]

Tratament naturist scadere valoare trigliceride

Din Comunitate

Buna,la analize a iesit colesterol 294 si trigliceridele 598 am primit tratament cu lipantil nu am inceputinca, aveti si un tratament naturist glicemia e buna 92 ,am 39 ani 1,65 inaltime,greutate72 [continuare]

Pagina 1 din 8 (225 rezultate)