Clickmed
programare rapida la medic

legume ce contin acid folic

Anemia prin deficit de acid folic

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Martie 2022
Consultant medical:

Dr. Alexe Raluca-Maria
Medic primar Medicina Interna, Competenta Ultrasonografie Generala

Clinica: Cabinet Medical Individual Dr. Alexe Raluca Maria

Generalitati Anemia prin deficit de acid folic rezulta datorita unui nivel seric mai mic fata de cel normal de acid folic in organismul uman. Organismul are nevoie de acid folic, una dintre vitaminele B, pentru a produce globulele rosii ale sangelui. Organismul uman nu poate produce suficient acid folic, astfel ca dieta trebuie sa contina alimente bogate in acid folic, cum ar fi citricele, legumele cu frunze verzi si cerealele fortificate. Organismul este capabil sa depoziteze suficient acid folic pentru 2-6 luni. Cu toate acestea, anemia apare in cateva saptamani de la reducerea depozitelor de acid folic. Deficitul de acid folic la femeile care raman insarcinate poate determina nou-nascuti cu greutate mica la nastere sau cu anomalii congenitale, in special la nivelul creierului si coloanei vertebrale (defecte de tub neural). Deficitul de acid folic poate creste riscul pentru alte boli, incluzand afectiunile cardiovasculare si tromboza venoasa. Cauze Cauzele anemiei prin... [continuare]

Cat inseamna o portie de fructe sau legume?

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Aprilie 2021
Consultant medical:

Conf. Univ. Dr. Veronica Mocanu
Medic primar endocrinolog

Generalitati Specialistii au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele tipuri de cancer. Pe langa faptul ca sunt delicioase si variate, fructele si legumele contin nutrimente care sunt importante pentru sanatate. Vitamine si minerale Fructele si legumele sunt pline de vitamine si minerale. Campionii in vitamina C sunt broccoli, ardeii rosii, capsunele, portocalele, kiwi si cantalupii (varietate de pepene galben). Fructele si legumele colorate in portocoliu, rosu sau verde inchis contin beta-caroten (o forma de vitamina A): morcovii, dovleacul, grapefruitul rosu, rosiile, sfecla si varza. Mai mult, salata cu frunze verde inchis, sparanghelul, mazarea, porumbul si sucul de ananas sunt bogate si in acid folic (o vitamina din grupul B). Contin putine calorii si grasimi Practic toate fructele si legumele sunt sarace in grasimi si calorii. Exceptiile... [continuare]

Top 5 fructe si legume ale lunii iulie: ne ajuta sa slabim si ne mentin sanatatea

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Iulie 2019
Consultant medical:

Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic

Beneficiile fructelor si legumelor din luna iulie Este vara si nu mai avem nicio scuza sa nu consumam alimente sanatoase, avand in vedere ca rafturile magazinelor sunt pline de vegetale viu colorate, iar, la piata, micii producatori ne asteapta cu standurile pline de alimente de sezon. Consumand fructe si legume eviti kilogramele in plus, incetinesti procesul de imbatranire si te protejezi impotriva afectiunilor. Termenul de stil de viata sanatoasa are multe notiuni, din punctul meu de vedere, iar unul dintre ele este a manca alimente de sezon cu provenienta zonei geografice de unde traiesti. Luna iulie este una dintre cele mai productive luni din an pentru fructele si vegetalele autohtone. Alimentele-vedeta ale lunii iulie 1. Rosiile Botanic, rosiile sunt considerate fructe, dar sunt tratate ca niste legume. Tomatele sunt bogate in antioxidanti, mai exact in licopen, care este un puternic adjuvant impotriva bolilor cardiovasculare si impotriva unor tipuri de cancer. De... [continuare]

Cantitatile recomandate de acid folic si vitamina b 12

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Folatul sau substanta sintetica similara, acidul folic, este recomandat pentru sanatatea creierului. Dar se pare ca acest amplificator al creierului poate masca deficientele de vitamina B-12, determinand declinul functiei mentale si grave probleme neurologice. Numeroase studii au demonstrat ca administrarea unor cantitati crescute de folat, pana la 800 micrograme (mcg) pe zi, impiedica declinul functiei cognitive, diminua probabil riscul de aparitie a bolii Alzheimer si chiar imbunatateste memoria si viteza de procesare a informatiei. Folatul este de asemenea important la gravide pentru dezvoltarea fatului, de aceea se recomanda ca gravidele sa consume pe perioada sarcinii suplimente de acid folic. Vitamina B-12 joaca un rol esential in formarea hematiilor, in metabolismul celular si in functionarea neuronilor (celule nervoase). Daca apar deficiente ale acesteia, simptomele includ senzatii de furnicaturi persistente [continuare]

10 legume cu continut redus de carbohidrati

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2013

Generalitati Consumul de legume cu continut redus de carbohidrati este foarte important pentru mentinerea nivelului de glicemie din sange in parametri normali, prevenirea acumularii greutatii in exces si urmarea unei diete sanatoase in cazul persoanelor care sufera de diabet. Legumele care nu furnizeaza cantitati mari de carbohidrati sunt bogate, in schimb, in vitamine, minerale si fibre. Un alt motiv pentru care ele sunt recomandate in dieta este acela ca nu contin multe calorii. Mai mult decat atat, numeroase legume cu continut redus de carbohidrati s-au dovedit utile in prevenirea mai multor tipuri de cancer sau boli cardiace, in cadrul demersurilor stiintifice de specialitate. Efectele carbohidratilor asupra organismului In ultimii ani, reputatia carbohidratilor a inceput sa oscileze intre extrema pozitiva si cea negativa, fiind asociati cu ingrasarea si eliminati de multe programe de slabit. Pe de alta parte, unele tipuri de carbohidrati au proprietati importante... [continuare]

Cum sa mancati mai multe legume verzi

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2013

Generalitati Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Acestea sunt bogate in nutrienti si au o concentratie importanta de vitamine, minerale, antioxidanti, acid folic si flavonoide. Substantele chimice din compozitia legumelor verzi actioneaza asupra moleculelor instabile (radicali liberi), impiedicandu-le sa deterioreze celulele corpului. Legumele verzi sunt alcaline si bogate in fibre, care sunt extrem de benefice pentru sanatatea aparatului cardiovascular si sanatatea sistemului digestiv. Este important sa consumati astfel de legume in cantitati apreciabile, pentru a beneficia de toate calitatile acestora. Din fericire, exista diverse modalitati prin care sa incorporati legumele verzi sanatoase in dieta dumneavoastra - asta chiar daca nu preferati in mod special salatele. Cum puteti include in meniul zilnic legumele verzi - Frunze de sfecla. Faceti o salata dubla de sfecla. Coaceti sfecla pana cand aceasta devine moale, iar apoi taiati-o... [continuare]

Fructe si legume care ard grasimile

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2013

Generalitati Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice. Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera. Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume. Alimente care ajuta la slabit - Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai us [continuare]

Beneficiile fructelor si legumelor de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Iulie 2012

Generalitati Pe perioada verii puteti alege dintr-o diversitate de fructe si legume, care mai de care mai atragatoare. Specialistii recomanda sa va bucurati din plin de nutrientii si avantajele oferite de acestea pentru sanatate. Iata mai jos, prezentate principalele beneficii ale fructelor si legumelor pe care le gasiti proaspete in comert, in anotimpul calduros. Pepene verde Experimentati una dintre placerile specifice sezonului estival: luati o muscatura mare dintr-o felie de pepene verde si savurati-o. Parfumat, dulce, pepenele rosu este reconfortant si usor. Aceasta contine per portie mai mult licopen, care lupta impotriva cancerului, decat tomatele: aproximativ 40%. Licopenul prezent in pepenele verde este usor de absorbit, fara sa necesite tratare la temperaturi inalte, spre deosebire de cel din tomate si, este relativ stabil atunci cand fructele sunt depozitate si refrigerate. Pepenele verde este o sursa bogata de vitaminele A si C, contine vitamina B6,... [continuare]

Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2023

Generalitati Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine. Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii. Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara - Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva... [continuare]

10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Decembrie 2013

Generalitati Iarna, organismul are nevoie de mai multe vitamine si minerale pentru a infrunta cu brio frigul. Printre cele mai importante alimente pe care trebuie sa le consumati in sezonul rece se numara legumele, surse esentiale de vitamina C si alte minerale de care corpul are nevoie pentru a combate bolile si a se mentine sanatos. Legumele sunt importante si pentru echilibrarea nutrientilor primiti din meniurile consistente de iarna, care sunt compuse intr-o proportie mai mare din grasimi de origine animala. Cele mai sanatoase legume de consumat iarna Legumele sunt intotdeauna binevenite in orice dieta, insa cele de sezon sunt cu atat mai eficiente in completarea aportului de vitamine, minerale si antioxidanti la randament maxim. Nu evitati sa introduceti in dieta zilnica cele mai sanatoase legume de consumat pe timp de iarna, expuse mai jos. 1. Anghinare Includerea anghinarelor in meniu in sezonul rece este o alegere foarte inspirata, de vreme ce aceasta leguma este... [continuare]

5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2014

Generalitati In afara de rosii, castraveti si ardei, in meniul zilnic se pot strecura si alte legume mai putin comune, dar la fel de bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti precum soiurile vegetale consumate la scara larga. Multi dintre noi ignora numeroase legume gustoase si hranitoare, doar din pricina aspectului si texturii lor aparte. Diversificarea meniului zilnic poate fi realizata usor cu ajutorul acestor soiuri de legume mai putin populare, odata ce invatati cum sa le consumati! Legume sanatoase dar mai putin cunoscute Consumate doar in anumite regiuni ale tarii noastre sau provenite din colturi exotice ale lumii, urmatoarele legume mai putin cunoscute au proprietati nutritive unice, de care va puteti bucura la fiecare masa principala. 1. Prazul Arata ca o ceapa verde mutanta, insa furnizeaza nutrienti importanti, in schimbul unui gust mai dulce. Prazul este consumat in cantitati mari in regiunea Olteniei, un ingredient-cheie al multor preparate usoare de... [continuare]

Cele mai sanatoase legume de primavara care iti detoxifica organismul

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Aprilie 2023

Generalitati Primavara este sezonul ideal pentru o cura de detoxifiere. Dupa lunile de iarna, in care aportul de proteine de origine animala a fost mai crescut, in detrimentul celui de vitamine, organismul are nevoie de o curatire temeinica. Aceasta se face, in principal, cu ajutorul catorva tipuri de legume. Aditivii din alimente, conservantii, potentiatorii de aroma si colorantii artificiali, dar si toxinele din carne se acumuleaza in organism, ingreunand functii importante ale organelor precum ficatul sau rinichii. Prezenta lor determina balonare si stare generala de rau si pot duce la boli grave precum constipatia, alergiile si tulburarile digestive. Detoxifierea are rolul de a elimina din organism aceste substante reziduale. La ea este indicat sa se apeleze de doua ori pe an, in principal pe perioada primaverii si a toamnei. Ce se consuma pentru o detoxifiere naturala Pentru ca primavara este sezonul legumelor si al zarzavaturilor proaspete si mai putin al fructelor, e... [continuare]

11 fructe si legume de toamna care iti intaresc imunitatea

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Septembrie 2023

Generalitati Frumusetea toamnei nu sta doar in coloristica arborilor, ci si in beneficiile pentru sanatate pe care le aduc roadele specifice acestui anotimp. Fructele si legumele de toamna abunda in substante nutritive care ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor si virozelor de sezon si sa faca, in acelasi timp, fata altor afectiuni care se pot agrava toamna din cauza unui sistem imunitar slabit. Nu avem nicio scuza sa nu mancam echilibrat si sa nu adoptam o dieta cat mai sanatoasa, cu ajutorul celor mai delicioase si sanatoase fructe si legume de sezon! Cele mai sanatoase fructe de toamna Mere Merele sunt disponibile tot anul, insa toamna este singurul moment cand le putem consuma proaspat culese si ne putem bucura cu adevarat de gustul lor autentic. Merele dulci si zemoase sunt pline de antioxidanti, care intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa ne ferim de afectiunile specifice toamnei. Contin din plin vitamina C, care ajuta organismul sa lupte impotriva... [continuare]

Fructe si legume de iarna. conditii de depozitare si moduri de preparare

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Decembrie 2011

Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime de fructe si legume care se gasesc toata iarna in galantare si care sunt valoroase din punct de vedere nutritional pentru sanatate. Merisor - afine rosii Merisorul este un fruct de padure frecvent intalnit in lunile octombrie-noiembrie si are o multime de proprietati nutritionale unice pentru organism. O jumatate de cana de afine rosii proaspete contine - 2 g de fibre (majoritatea insolubile); - 9% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina C. Depozitare. Afinele atent selectionate se pun in pungi de plastic si se tin in frigider pana la 7 zile. Pentru o depozitare pe termen mai lung se baga la congelator. Mod de preparare. Merisorul se consuma in stare naturala, proaspata, ca orice alt fruct. Insa... [continuare]

Dieta de dinainte de procreere

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Daca incercati sa ramaneti gravide, ar trebui sa fiti cat mai sanatoase cu putinta, astfel incat sa va incepeti sarcina cu dreptul. Orice mama vrea ca bebelusul ei sa fie cat mai sanatos si mai puternic. Consumul alimentelor potrivite, nu numai ca va ajuta sa aveti un copil sanatos, dar poate face sarcina posibila. Femeile pot incepe o dieta sanatoasa ce cuprinde vitamine esentiale si nutrienti ca acidul folic chiar inaintea confirmarii sarcinii. Acidul folic cunoscut si ca folat este necesar pentru dezvoltarea celulara normala si a embrionului. Administrat o data pe luna inainte de sarcina si pe parcursul primului trimestru, reduce riscul de defect de tub neural cu 50-70%. Se recomanda suplimentele de multivitamine cu 400 micrograme (mcg) de acid folic zilnic. Este de asemenea important sa avem o dieta sanatoasa, ceea ce inseamna mancaruri bogate in acid folic, care includ legumele verzi, avocado, alune, cereale fortificate, paine si suc de portocale. O hrana... [continuare]

Necesarul de vitamine pentru femei - ce si cand trebuie luat?

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Ianuarie 2013

Generalitati Daca sunteti o femeie care are grija de sanatatea ei, probabil ca stiti deja ca nevoile dumneavoastra nutritionale se schimba cu fiecare etapa din viata. La varsta fertila, mai ales in timpul sarcinii, aveti nevoie de un aport adecvat de acid folic pentru a preveni eventuale malformatii genetice ale copilului pe care il veti naste. In cazul in care va aflati la menopauza ar putea fi necesar sa cresteti aportul de calciu si vitamina D, pentru a mentine oasele puternice. Deficitul de vitamine poate duce la probleme grave de sanatate. Daca aveti un risc crescut de a avea deficit de vitamine sau minerale, asa cum poate fi cazul la femeile gravide sau la cele vegetariene, atunci medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa intervina cu recomandarea unor suplimente de vitamine si minerale. Alegerea de a lua suplimente vitaminice depinde de dieta, stil de viata, varsta, existenta unor conditii medicale si de indicatiile medicului. Este important sa alegeti suplimentele de... [continuare]

Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Martie 2024

Generalitati Controversele care vizeaza painea si efectele ei asupra sanatatii continua sa prinda noi dimensiuni. Painea furnizeaza carbohidrati, fibre, vitamine si minerale (printre care fier si acid folic), nutrienti esentiali pentru o stare buna de sanatate. Chiar si asa, unii experti in nutritie asociaza painea cu excesul ponderal si cu alte probleme de sanatate, pe cand altii sustin ca adevarul se afla undeva la mijloc. In realitate, painea poate fi un aliment sanatos, cata vreme este preparata cu faina integrala si consumata in cantitati moderate. Painea si ingrasarea Persoanele care folosesc painea drept aliment principal si consumat preponderent tind sa fie si cele care au o problema cu greutatea si cu controlul kilogramelor acumulate in timp. In realitate, problema nu este painea in sine, ci cerealele rafinate din care ea este preparata, ce pot sa creeze un efect de dependenta la nivel cerebral. De altfel, toate alimentele care contin faina rafinata, precum... [continuare]

Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Septembrie 2013

Generalitati Consumul de broccoli este o cale excelenta de a va ajuta corpul sa fie puternic si sanatos, datorita numeroaselor beneficii pe care aceasta leguma crucifera le aduce organismului. Nutrientii continuti de broccoli au proprietati unice in mentinerea sanatatii, cei mai importanti fiind vitamina C, vitamina A (in special beta caroten), acid folic, calciu si fibre alimentare. Numeroase studii de specialitate au demonstrat efectul benefic al broccoliului in intarirea densitatii osoase, reglarea tensiunii arteriale si chiar in prevenirea cancerului de colon. Beta carotenul si vitamina C sunt antioxidanti importanti, care sunt asociati cu un risc diminuat de dezvoltare a multor afectiuni, printre care se numara cataracta, bolile cardiace si anumite tipuri de cancer. Valorile nutritionale ale broccoliului Precum toate celelalte legume crucifere (varza, conopida, napii etc.), broccoliul are un continut redus de calorii, insa furnizeaza din abundenta fitochimicale - indoli si... [continuare]

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]

Hemoglobina scazuta

Din Comunitate

buna ziua!acum 1 luna am facut analizele la sange[hemoleucograma complcta]toate valorile din fisa aia au iesit normale,doar hemoglobina a iesit sub valoarea normala adica mi-a iesit 11,fata de cat era trecut in mod normal ar fi intre 12-15,eu insa am avut-o 11[nu era mare tragedia]pt ca sideremia[ca si fierul au iesit ok]am primit doar acid folic[deoarece sunt si insarcinata]pt ca nu am lipsa de fie.toate bune si frumoase ...m-am gandit ca este totusi bine pt ca nu este f mult scazuta hemoglobina,dar din cauza sarcinii n-am prea mancat[grata si voma]si pe deasupra am si capatat o raceala puternica pe care n-am putut s-o tratez cu medicamnete.N-am mancat nici supa macar,iar de carne nici nu poate fi vorba ,m-am simtit asa de rau de la raceala incat n-am putut manca nimic,am trait doar cu compotutri,am slabit si sunt f palida[desi in situatia mea ar fi trebiut sa mananc mai mult,pt ca bebele are nevoie,dar daca eu n-am mancat ,el a luat de la mine ce mai ramasese pe acolo,insa eu... [continuare]

Calibrum junior

Din Medicamente

multivitamine pentru copii, cu minerale si Activin supliment alimentar Pentru cresterea armonioasa si intarirea imunitatii Cu aroma de capsuni O combinatie unica a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, continand in plus Activin - pentru o dezvoltare armonioasa a copilului dumneavoastra - pentru sustinerea reactiilor imune ale organismului si o protectie mai buna in perioadele de gripa si raceala Aroma placuta de capsuni Contine xilitol care ajuta la prevenirea formarii cariilor De ce combinatia de vitamine, minerale si Activin continuta in produsul Calibrum Junior este atat de speciala? Calibrum Junior contine o combinatie a tuturor vitaminelor si mineralelor necesare, beta-caroten si Activin in cantitati si raporturi mutuale care corespund necesitatilor zilnice ale organismului tanar in perioada de crestere. Continutul si raporturile mutuale de vitamine c, E, beta-caroten, seleniu, zinc si Activin ajuta la protejarea celulelor impotriva oxidarii, imbunatatind... [continuare]

Doppelherz aktiv vizual extra zi + noapte

Din Medicamente

Ce este Doppelherz aktiv Vizual Extra Zi + Noapte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ochiul este un organ solicitat in fiecare moment al zilei. Orele indelungate petrecute in fata monitorului, expunerea la lumina puternica a soarelui (atat pe timp de iarna, cat si vara), condusul – in special pe timpul noptii - obosesc ochiul in mod suplimentar. Pentru a ne proteja ochii de factori externi care ne pot afecta vederea, se recomanda folosirea unor suplimente pe baza de vitamine si minerale, cu aport optim de substante benefice pentru sanatatea ochilor. Vitamina A si Zincul contribuie la mentinerea vederii normale. In egala masura, Zincul contribuie la metabolismul normal al Vitaminei A. Ochiul este compus dintr-un sistem de medii transparente, cu diferite densitati si o lentila, cristalinul. Toate acestea au rolul de a proiecta imaginile exterioare la nivelul retinei. Cel mai important strat al retinei, macula lutea (asa-numita “pata galbena”), este cel in care se gasesc... [continuare]

Ferrum hausmann, sirop

Din Medicamente

Ce este Ferrum Hausmann si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul carentei de fier latente (carenta de fier fara anemie) si a anemiei feriprive (carenta de fier manifesta). Profilaxia carentei de fier in timpul sarcinii. Mod de administrare Doze Doza si durata tratamentului depind de gravitatea carentei de fier. Anemie feripriva: durata tratamentului este de aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Dupa aceea, tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor insarcinate, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu dozare similara celei descrise pentru carenta de fier fara anemie, pana la refacerea depozitelor de fier. Carenta de fier fara anemie: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Copii cu varsta pana la 1 an Anemie cauzata de carenta de fier: 2,5-5 ml/zi (25-50 mg fier); Carenta de fier fara anemie: -; Profilaxie: - Copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 12 ani Anemie cauzata de carenta de fier: 5-10 ml/zi (50-100... [continuare]

Pharma-ferrum, solutie orala

Din Medicamente

Forma de prezentare: Solutie orala 5%; cutie x 1 fl. x 30 sau 50 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume sau cu alimente administrate cu biberonul. Se utilizeaza flacoanele dozatoare, doza... [continuare]

Alive! (fara fier)

Din Medicamente

Ce este Alive! si pentru ce se utilizeaza Indicatii Alive! (fara fier) este un mega nutrient cu o compozitie unica, 100% naturala, care mentine un nivel maxim de sanatate, imunitate si energie! Nutrientii din ALIVE! (fara fier) se absorb in circuitul sanguin in mai putin de 20 de minute, adica de 5 ori mai repede decat in cazul altor produse similare. Alive! (fara fier) contine cele mai bune ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, puterea enzimatica si antioxidanta, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze – toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei. Mod de administrare Cate 3 tablete/zi sau conform recomandarii consultantului de specialitate. Atentionari si precautii Contraindicatii A nu se asocia cu sulfonamide (Biseptol, Biseptim, Sumetrolim, Neoxazol) deoarece PABA interfereaza cu astfel de substante. Informatii... [continuare]

Ferrum hausmann, solutie orala

Din Medicamente

Forma de prezentare: Solutie orala, 1 ml sol. contine 50 mg fer (III), sub forma de complex hidroxid de fer (III)-polimaltozat 178,6 mg; cutie 1 fl. 30 ml Indicatii: Tratamentul carentei latente de fer si al anemiei feriprive (carenta de fer manifesta). profilaxia carentei de fer in timpul sarcinii si alaptarii, precum si la copii, adolescenti, femei fertile, adulti (ex. vegetarieni si varstnici). Doze si mod de administrare: Sirop, solutie orala: anemie feripriva (carenta de fer manifesta): tratamentul dureaza aproximativ 3-5 luni, pana la normalizarea valorilor hemoglobinei. Tratamentul trebuie continuat cateva saptamani sau, in cazul femeilor gravide, cel putin pana la sfarsitul sarcinii, cu un dozaj asemanator celui descris in cazul carentei latente de fer, pentru refacerea depozitelor de fer. Carenta latenta de fer: tratamentul dureaza aproximativ 1-2 luni. Administrarea se face in timpul mesei sau imediat dupa masa si se poate amesteca cu sucuri de fructe si legume... [continuare]

Doppelherz aktiv vitamine a-z retard cu luteina

Din Medicamente

Ce este Doppelherz Aktiv Vitamine A-Z Retard cu Luteina si pentru ce se utilizeaza Indicatii O nutritie echilibrata cu vitaminele necesare vietii, precum si cu minerale si microelemente este o conditie esentiala pentru starea de bine a organismului si sustinerea capacitatii de efort. Exista elemente de importanta vitala care nu pot fi produse de organism. Din acest motiv, trebuie sa le aducem zilnic prin alimentatie. Daca insa lipseste unul dintre aceste elemente, ar putea fi modificat circuitul normal al multor schimburi de substante. O alimentatie echilibrata, care contine legume, fructe, cereale si produse din lapte, la care se adauga, cu regularitate, si peste, poate acoperi necesarul de substante nutritive. Aportul de vitamine, minerale si microelemente este insuficient in cazul alimentatiei neechilibrate. Anumite vitamine si minerale pot fi depozitate doar in cantitate limitata de catre organism. Printre acestea, se numara si Vitaminele hidrosolubile C, B1, B2 si B6. [continuare]

Pagina 1 din 8 (221 rezultate)