excesul de proteine in organism

Proteine afecteaza organismul?

Categoria: Comunitate

Buna ziua , as dori sa stiu daca imi afecteaza in vreun fel organismul daca iau proteine.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata , dar din cate am vazut pe internet nu imi afecteaza cu nimic daca le iau dupa indicatii , dar am vorbit cu un medic nutritionist pe net si a spus ca nu sunt deloc bune... Acum nu stiu ce sa cred... Plus ca si parintii mei sunt impotriva.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata. [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Categoria: Articole

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

Proteinele: mit si realitate

Categoria: Articole

Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o teza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre acestia, 9 aminoacizi... [continuare]

Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine

Categoria: Articole

Generalitati De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins. Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate. Dezavantajele dietelor bazate pe proteine Dietele bazate pe proteine si-au castigat popularitatea prin faptul ca exclud carbohidratii proveniti din paine, paste, cartofi sau orez, macronutrientii care se transforma in grasimi in urma procesului digestiv. Tot dietele hiperproteice promit mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga de timp si stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Pe de alta parte, pot avea si numeroase consecinte negative pentru starea de sanatate. Un alt motiv... [continuare]

Semne de boala la nivelul organismului

Categoria: Articole

Generalitati Deseori, organismul uman transmite semnale de alarma atunci cand simte un pericol, de la semne si simptome evidente precum febra - care de regula acompaniaza infectiile, si pana la semnale subtile, precum caderea parului de pe degetele de la picioare - semn precoce al bolilor vasculare. Unele semne care par alarmante, se pot dovedi inofensive: scaunele rosu deschis pot fi cauzate mai probabil de consumul de sfecla decat de o hemoragie intestinala. Cu toate acestea, in unele situatii, semne discrete pot fi produse de afectiuni severe. Punctele proeminente de culoare galbena pe suprafata ploapei, de exemplu, pot reprezenta depozite de grasime - semn al hipercolesterolemiei (nivel ridicat al colesterolului in sange), care poate duce la dezvoltarea unor afectiuni cardiovasculare. Alte semne par a nu avea nici un sens din punct de vedere biologic: sprancenele care nu se extind spre coltul ochiului pot indica o tiroida hipoactiva (hipotiroidism), iar cutele... [continuare]

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor

Categoria: Articole

Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul nostru: pe mobilier, suprafete, in sol, plante si animale. Sunt o parte naturala si necesara a vietii. Bacteriile provoaca boli si infectii atunci cand au acces la partile mai vulnerabile ale corpului nostru si se multiplica rapid. Bacteriile pot infecta ochii, urechile, gatul, sinusurile, plamanii, caile respiratorii, pielea, stomacul, colonul, oasele si organele genitale. Unele antibiotice sunt bactericide, adica actioneaza prin distrugerea bacteriilor. Alte antibiotice sunt bacteriostatice, ceea ce inseamna ca impiedica inmultirea bacteriilor. Fiecare tip diferit de antibiotice actioneaza in moduri diferite asupra bacteriilor. De exemplu, un anumit tip de antibiotic ar putea inhiba capacitatea unei bacterii de... [continuare]

Glutationul, 'proteina vietii'

Categoria: Articole

Generalitati Glutationul este o proteina de dimensiuni reduse, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor. Cunoscuta de aproape 100 de ani, aceasta proteina a ajuns in atentia comunitatii medicale din intreaga lume abia recent, cand s-a constatat ca nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe precum cele hepatice sau diabetul. In ultimii cinci ani au fost publicate peste 30.000 de lucrari medicale cu privire la efectele extraordinare ale glutationului in incetinerea procesului de imbatranire, detoxifierea ficatului si imbunatatirea functiilor acestuia, in modularea imunitatii si in terapiile complementare antitumorale . Glutationul redus este forma activa a glutationului si se gaseste, in concentratii optime, in produsul natural Glutathione Reduced, de la Secom. Beneficiile glutationului Puternic antioxidant intracelular. Antioxidantii au rolul de a neutraliza radicalii... [continuare]

Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman

Categoria: Articole

Generalitati Exista anumite semnale de avertizare care pot semnala lipsa anumitor substante nutritive din organismul unei persoane. Simptomele prezente la nivelul ochilor, parului, unghiilor, gurii si pielii sunt printre primele semne de debut ale lipsei de vitamine si minerale. Compilatia lor poate ajuta in diagnosticarea si tratarea acestora. Cu toate acestea, multe dintre manifestari pot fi provocate sau agravate de alergii, dezechilibre ale zaharului din sange si metabolismul grasimilor. Simptome de deficit manifestate la nivelul ochilor Simptom Deficit / tratament / cauza Petele Bitot - pete cenusii pe conjunctiva vitamina A Ochi injectati acid boric pentru infectie cu fungi Vedere incetosata vitaminele B2, B6, acid pantotenic Ochi bulbucati ... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Categoria: Articole

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport omega6 / omega3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire / recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (omega 6) Acid linolenic (omega 3) - -... [continuare]

Retentia (retinerea) apei in organism

Categoria: Articole

Generalitati Termenul medical folosit pentru retinerea apei in organism este edem. Aceasta conditie apare atunci cand are loc retinerea patologica de lichid in tesuturile organismului, in special in tesutul conjunctiv. In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin. Retentia de apa devine problematica atunci cand lichidul nu este drenat in mod corespunzator de sistemul limfatic, iar apa ramane la nivelul tesuturilor unde apare inflamatia (edemul). Zonele unde adesea se acumuleaza apa sunt: picioare, maini, cavitate abdominala (ascita) si plamani (edem pulmonar). Clasificare Exista doua tipuri de retentie de apa: edemul generalizat (inflamatia apare in intreg organismul) si edemul localizat (inflamatia apare numai in anumite zone ale corpului). 1. Retentia de apa si cresterea... [continuare]

Sanatatea ficatului esentiala pentru organism

Categoria: Articole

Generalitati Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne ale omului, orice substanta care intra in organism – fie prin piele sau pe cale digestiva - afectand sau fiind afectata de catre ficat. Din aceasta perspectiva, esential pentru sanatate este mentinerea unui ficat curat si sanatos. Ficatul este situat in asa-numita “loja hepatica”, aflata sub diafragm si este protejat de carcasa cartilaginoasa a coastelor. Fiind deopotriva atat o glanda cat si un organ, ficatul este cel mai mare organ/ glanda din organism, marimea lui fiind diferita la femei fata de barbati - la femei masoara aproximativ 1.5 kg iar la barbati 1.8 kg. Ficatul indeplineste peste 500 de functii importante in organism si are capacitatea de regenerare, de refacere a celulelor afectate pe termen scurt de o leziune sau o boala. Ficatul este alcatuit din doi lobi inegali. Cel stang este mai mare si are atasati alti doi lobi mai mici - cuadrat si caudat. Fiecare lob este format din mii de... [continuare]

Zincul si rolul sau in organismul uman

Categoria: Articole

Generalitati Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Articolul isi propune sa treaca in revista proprietatile farmacologice ale zincului si importanta sa pentru organism, oferindu-i, de asemenea, farmacistului o mai buna intelegere a situatiilor in care este recomandat acest element. Valoarea reala a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decat parerea formata despre acest element in general. Pentru aceasta, trebuie sa examinam rolul acestuia in cadrul fiziologiei umane. Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc... [continuare]

Dieta bogata in proteine

Categoria: Articole

Generalitati Dietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului uman. Desi organismul poate crea cativa aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor, exista o serie de aminoacizi esentiali care trebuie furnizati organismului din surse animale si/sau vegetale de proteine. Un numar semnificativ de proteine ajuta la pierderea in greutate Adevarul este ca dieta bogata in proteine este eficienta si va poate ajuta sa slabiti. Planul dietetic bogat in proteine functioneaza ca urmare a unor motive intemeiate. Printre acestea se numara faptul ca proteinele induc o stare rapida de satietate si de aceea, veti manca mai putin. In plus, este nevoie de mai multa energie pentru a fi... [continuare]

12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame

Categoria: Articole

Generalitati Solutia mentinerii unei greutati ideale pot fi gustarile bogate in proteine, alcatuite din alimente care furnizeaza energie organismului si inhiba senzatia de foame, precum si pofta de a consuma dulciuri si alte produse nocive. Gustarile satioase ajuta la reglarea greutatii corporale Un studiu facut public de Universitatea din Missouri, SUA, in anul 2012 a descoperit ca femeile fara probleme de sanatate, care consuma gustari bogate in proteine (circa 24 de grame), reusesc sa isi mentina greutatea corporala pe termen lung, intrucat nu se confrunta cu senzatia de foame persistenta de-a lungul zilei. Pe de alta parte, studiul a scos in evidenta si faptul ca femeile care obisnuiesc sa consume gustari sarace in proteine se lupta de regula cu kilogramele in plus, intrucat sunt mai predispuse exceselor alimentare pe fondul unui apetit crescut si dificil de controlat. Specialistii in nutritie mentioneaza ca, desi gustarile care furnizeaza un numar mare de proteine ajuta... [continuare]

8 masuri de ameliorare a starilor de rau dupa excesul alimentar

Categoria: Articole

Generalitati Excesul alimentar este partea mai putin pozitiva a sarbatorilor de iarna, cand abundenta de pe masa familiilor de pretutindeni conduce la episoade de indigestie si alte tulburari digestive. Abuzul alimentar survine de regula dupa mancatul prea rapid si in cantitati prea mari, inainte ca hormonii sa poata transmite creierului ca stomacul a primit suficienta hrana. Starile de rau dupa un exces alimentar se traduc prin senzatii de oboseala, slabiciune, disconfort fizic, balonare si senzatie de greata. Din fericire, exista cateva metode de ameliorare a acestor simptome asociate cu abuzul de alimente, odata ce raul a fost produs. Consecintele abuzului alimentar Atunci cand o persoana supune tractul digestiv unei cantitati prea mari de hrana, primul simptom care apare este disconfortul fiziologic crescut. Pe masura ce alimentele sunt ingerate, organismul elibereaza hormoni care transmit creierului senzatia de satietate sau plin. Printre acesti hormoni se numara... [continuare]

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

Categoria: Articole

Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si efect... [continuare]

Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.

Categoria: Comunitate

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Proteine in urina

Categoria: Comunitate

de la ce poate fi in urina proteine [continuare]

Despre consumul excesiv de lactate.

Categoria: Comunitate

Ma intrebam....ce se intampla in cazul in care consumam prea multe lactate? E posibil ca in felul asta sa sporim numarul de proteine existe in bacterii si sa se produca astfel divizarea lor, raspandindu-se din stomac si intestine, in alte zone ale corpului? ( zona laringo-faringiana, zona genitala, ba chair piele- vezi acnee?). Am intrebat un medic despre acest lucru, dar mi-a spus ca nu se intampla absolut nimic. Bacteriile sunt eliminate din organism, neavand nicio importanta numarul lor. Cu toate astea...mi se pare nesatisfacator raspunsul. Dupa parerea mea, oricat de bune ar fii bacteriile ''bune'', excesul nu e niciodata benefic. Voi ce credeti? [continuare]

Senzatia de foame excesiva

Categoria: Articole

Generalitati Foamea si apetitul sunt reglementate prin interactiuni complexe ale sistemelor endocrine, digestive si neurologice. Fiecare dintre acestea trimit semnale chimice la nivelul creierului pentru a-i transmite acestuia senzatia de foame sau satietate. Foamea excesiva este caracterizata de nevoia de a consuma alimente, chiar daca se depaseste necesarul de calorii obisnuit. Aceasta poate fi cauzata de dezechilibre ale sistemelor care coordoneaza pofta de mancare si nivelul de zahar din sange sau de diferite alte circumstante, cum ar fi sarcina. Cauze Foamea excesiva poate fi atribuita unor conditii endocrine cum ar fi boala Graves si hipertiroidismul, in cazul caruia organismul produce cantitati mari de hormoni tiroidieni, principalele simptome fiind pierderea in greutate, hiperactivitatea, insomnia, senzatia permanenta de foame sau lipsa de satisfactie in urma alimentatiei. Hipoglicemia este o alta cauza a senzatiei de foame exagerata si este cauzata de... [continuare]

Testul de urina: culoare, ph, prezenta nitritilor si a proteinelor

Categoria: Articole

Intrducere Un test sau analiza de urina verifica prezenta diferitelor componente ale acesteia, produse reziduale, excretate la nivelul rinichilor. Un test obisnuit de urina poate fi facut pentru a se depista cauzele unor simptome. Investigatia poate oferi informatii despre starea de sanatate sau eventualele probleme ale pacientului. Rinichii elimina produsii de metabolism, minerale, apa, si alte substante din sange, care trec in urina. Urina contine sute de substante reziduale. Alimentatia, ingestia de lichide, efortul fizic depus si cat de bine functioneaza rinichii influenteaza compozitia urinei. Teste de urina Pot fi realizate mai mult de 100 de teste diferite din urina care analizeaza diferite aspecte si in urma carora se poate pune diagosticul unor afectuni: Culoarea. Culoarea urinei poate fi influentata de mai multi factori printre care cantitatea de apa, dieta, diferite medicamente si boli. Intensitatea culorii depinde de cantitatea de apa ingerata si apoi... [continuare]

Cum afecteaza sindromul parkinson organismul

Categoria: Articole

Generalitati Sindromul Parkinson nu este pe deplin inteles de toata lumea, cata vreme aparitia si manifestarile sale pot fi diferite de la un individ la celalalt. Afectiunea este un sindrom neurologic produs de o deficienta a neurotransmitatorului numit dopamina, urmata de transformari degenerative, vasculare sau inflamatorii la nivelul ganglionilor bazali. Persoanele care sufera de sindromul Parkinson prezinta tremur muscular ritmic, rigiditate in miscare si pierdere progresiva a controlului muscular. Surprinzator, nu toti pacientii prezinta tremurul specific bolii, cel putin nu in faza incipienta. Evolutia sindromului Parkinson Chiar daca manifestarile sale pot fi intimidante, speranta de viata in cazul sindromului Parkinson poate fi aproximativ aceeasi ca in cazul persoanelor sanatoase. Simptomele initiale sunt greu de sesizat si se intensifica tacit, de multe ori pe parcursul unei perioade de 20 de ani. Aproximativ 5%-10% din cazuri se petrec inainte de varsta de 50... [continuare]

Tratament natural cu reusita pentru problemele ficatului si a veziculei biliare si a intregului organism

Categoria: Comunitate

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Branched chain amino acid complex

Categoria: Medicamente

Detalii Prezentare: 120 capsule Producator: Jarrow Formulas Aviz: 769/2006 Pret recomandat: 79,00 RON (cu TVA) Efecte Leucina, izoleucina si valina sunt aminoacizi esentiali pentru ca organismul uman nu ii poate sintetiza si de aceea este necesar aport din exterior. Glutamina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat de organism, dar in perioade de stres, traume, eforturi intelectuale excesul de cortizon eliberat epuizeaza rezerva de glutamina din corp, de aceea este necesar aportul din exterior. - participa la producerea de ATP (adenozin trifosfat) - nucleotide care stocheaza si transporta energia in celule - participa la sinteza hepatica a proteinelor si a glicogenului; benefic in tratarea cirozei si a encefalopatiei hepatice... [continuare]

Branched chain amino acid complex

Categoria: Produse medicale

Detalii Prezentare: 120 capsule Producator: Jarrow Formulas Aviz: 769/2006 Pret recomandat: 84,00 RON (cu TVA) Efecte Leucina, izoleucina si valina sunt aminoacizi esentiali pentru ca organismul uman nu ii poate sintetiza si de aceea este necesar aport din exterior. Glutamina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat de organism, dar in perioade de stres, traume, eforturi intelectuale excesul de cortizon eliberat epuizeaza rezerva de glutamina din corp, de aceea este necesar aportul din exterior. - participa la... [continuare]

Zer de lapte cu piersica

Categoria: Produse medicale

Bautura prebiotica energizanta slab calorica din zer de lapte cu piersice si inulina este un remediu excelent pentru eliminarea din organism a reziduurilor, toxinelor si a excesului de lichid (ajuta la reducerea greutatii) ZERUL DE LAPTE CU PIERSICE propus de compania VIVASAN are un spectru larg de influente benefice asupra organismului: - elimina reziduurile, toxinele si excesul de lichid din organism (reduce greutatea); - stimuleaza digestia; - impiedica absorbtia in sange a glucozei si a colesterolului (este indicat diabeticilor); - inulina contribuie la dezvoltarea lacto- si bifidobacteriilor, care refac flora intestinala; - usureaza functia rinichilor si a ficatului, are actiune imunostimulatoare; - reduc procesele inflamatorii in tractul gastrointestinal si pe piele; - este eficient in caz de reumatism, hipertonie, imbunatateste circulatia sangelui; - previne dezvoltarea asterosclerozei; - este foarte... [continuare]

Alimente daunatoare ficatului. alternative sanatoase

Categoria: Articole

Generalitati Ficatul este unul dintre organele vitale ale omului. Are un rol esential in curatarea sau detoxifierea organismului de toxine si substante nocive, dar si in transformarea alimentelor ingerate in energie, esentiala pentru executarea activitatilor uzuale (mers, miscat, alergat etc.) Exista o legatura stransa intre alimentele pe care le consumi si ficat, deoarece acesta din urma ajuta extrem de mult in procesul digerarii alimentelor, secretand bila, care contribuie la descompunerea alimentelor. De asemenea, ficatul transforma aminoacizii in glucoza - principala sursa de energie pentru creier. Ficatul actioneaza ca un soi de sita, ajutand la cernerea sau filtrarea toxinelor si a altor substante nocive din sange. Exact asa cum ficatul afecteaza capacitatea de metabolizare a alimentelor, si anumite categorii de produse alimentare pot afecta functionarea lui corecta. Categorii de alimente care afecteaza grav ficatul Fast-food-ul Alimentele de tip fast-food... [continuare]

Congestia nazala

Categoria: Articole

Generalitati Congestia nazala sau nasul infundat apare atunci cand tesuturile nazale si vasele de sange sunt umflate in exces cu fluid. Cel mai adesea, poate fi cauzata de gripa, raceala, alergia la praf, polen, par de animale de companie sau ca raspuns la iritanti, de genul fumului de tutun. Unele persoane au in mod constant nasul infundat, fara nici un motiv aparent - afectiune cunoscuta sub numele de rinita nonalergica. Congestia nazala poate sau nu sa fie insotita de secretie. Desi uneori este doar o cauza de disconfort la copii mai mari si adulti, la sugari ar putea fi destul de grava, din cauza faptului ca impiedica respiratia normala. De aceea, in aceasta situatie este necesara asistenta medicala. Cauze Cauzele posibile ale unei congestii nazale cuprind: - sinuzita acuta; - bronsiolita; - varicela; - sinuzita cronica; - sindromul Churg-Strauss; - dureri de cap constante; - temperatura scazuta; - raceala; - folosirea in exces a decongestionantelor nazale; - deviatia... [continuare]

Laptele de vaca in alimentatia sugarului si copilului mic

Categoria: Articole

Compozitia laptelui de vaca Specialistii nu incurajeaza si nici nu recomanda introducerea laptelui de vaca in dieta copiilor cu varsta sub 1 an (aflati inca in perioada de sugar). Motivele pentru care laptele integral de vaca nu este agreat se bazeaza pe continutul insuficient in vitamina E, D, C, fier si acizi grasi esentiali, ce caracterizeaza acest tip de lapte. De asemenea, laptele de vaca are un continut excesiv de ridicat in sodiu si potasiu si contine de 3 ori mai multe proteine decat laptele uman, ceea ce presupune o suprasolicitare a activitatii hepatice. Carbohidratii sunt in cantitate mica, acest lucru impunand suplimentarea cu zahar (zaharul are efecte nedorite asupra metabolismului sugarului, stimuland activitatea adipocitelor, cu aparitia obezitatii). Imunoglobulinele sunt si ele in cantitate mica si sunt distruse prin actiunea enzimelor proteolitice in procesul de digestie. Sugarii a caror alimentatie se bazeaza pe acest tip de lapte pot dezvolta probleme... [continuare]

Informatii esentiale despre hemodializa

Categoria: Articole

Generalitati Hemodializa este una din cele mai eficiente metode pentru tratamentul insuficientei renale avansate. Aceasta procedura terapeutica este foarte populara si ajuta sute de mii de pacienti sa isi desfasoare activitatile curente, sa se bucure de viata si sa isi exercite profesiile si hobby-uriule, in ciuda suferintei renale cronice. Boala renala cronica si insuficienta renala acuta sunt afectiuni care reduc capacitatea rinichilor de a-si indeplini in mod corespunzator functiile in organism, in principal cele de metabolizare si excretie a unor substante cu potential toxic. Daca aceste substante sau metabolitii lor nu sunt eliminati prin urina, se pot acumula in interiorul organismului si pot influenta nefavorabil alte organe si sisteme. Hemodializa este un proces care foloseste o membrana artificila (facuta de om) pentru a: - Elimina din organism produsi metabolici precum uree; - Restabili echilibrul electrolitic in sange; - Elimina fluidele in exces din... [continuare]

Pagina 1 din 19 (570 rezultate)