Clickmed
programare rapida la medic

excesul de proteine in organism

Proteinele: mit si realitate

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Decembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Nicolae Dan
MPH

Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o ipoteza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre... [continuare]

De cate proteine ​​are nevoie o persoana?

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati Proteinele sunt o parte importanta a oricarei diete. Cantitatea de proteine de care are nevoie un individ depinde de varsta si sex. Proteina este o parte a fiecarei celule din organism. Ajuta organismul sa construiasca si sa repare celulele si tesuturile. Proteina este o componenta majora a pielii, muschilor, oaselor, organelor, parului si unghiilor. Potrivit Food and Drug Administration, majoritatea oamenilor din Statele Unite primesc suficiente proteine din dieta lor pentru a-si satisface nevoile. Ce este proteina? Proteina este unul dintre cei trei macronutrienti, care sunt nutrienti de care organismul are nevoie in cantitati mai mari. Ceilalti macronutrienti sunt grasimile si carbohidratii. Proteina este formata din lanturi lungi de aminoacizi. Exista 20 de aminoacizi. Ordinea specifica a aminoacizilor determina structura si functia fiecarei proteine. Cei 20 de aminoacizi pe care organismul ii foloseste pentru a crea proteine sunt: Alanina, arginina,... [continuare]

Semne si simptome: ce incearca organismul sa ne transmita?

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Pop-Began Ioan Nicolae Doru
Medic rezident Medicina de Urgenta

Generalitati Printre semnalele organismului cel mai frecvent intalnite sunt stresul, durerea, foamea, oboseala, valorile ridicate de zahar din sange si cresterea in greutate. Cand o persoana este stresata, trebuie sa incerce sa se relaxeze, intrucat in urma stresului prelungit corpul raspunde prin anxietate, insomnie, ulceratii, durere cronica, dureri de cap, slabiciune si diverse maladii sau boli. Stresul este un semnal de alarma al organismului ca urmare a ignorarii nevoilor fizice si emotionale ale unui individ. Durerea este semnul prezentei unor probleme nediagnosticate. Multi oameni sufera de dureri musculare, dezechilibre posturale sau traumatisme rezultate in urma exercitiilor fizice, fara sa consulte un medic. Acestia se obisnuiesc cu disconfortul si in cele din urma ajung sa devina inactivi fizic, dar si afectati emotional. Din pacate, cele mai multe persoane nu acorda nici o importanta multora dintre manifestarile organismului. Senzatia de foame Senzatia de... [continuare]

Semne de boala la nivelul organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 27 August 2021
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Deseori, organismul uman transmite semnale de alarma atunci cand simte un pericol, de la semne si simptome evidente precum febra - care de regula acompaniaza infectiile, si pana la semnale subtile, precum caderea parului de pe degetele de la picioare - semn precoce al bolilor vasculare. Unele semne care par alarmante, se pot dovedi inofensive: scaunele rosu deschis pot fi cauzate mai probabil de consumul de sfecla decat de o hemoragie intestinala. Cu toate acestea, in unele situatii, semne discrete pot fi produse de afectiuni severe. Punctele proeminente de culoare galbena pe suprafata ploapei, de exemplu, pot reprezenta depozite de grasime - semn al hipercolesterolemiei (nivel ridicat al colesterolului in sange), care poate duce la dezvoltarea unor afectiuni cardiovasculare. Alte semne par a nu avea nici un sens din punct de vedere biologic: sprancenele care nu se extind spre coltul ochiului pot indica o tiroida hipoactiva (hipotiroidism), iar cutele... [continuare]

Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Exista anumite semnale de avertizare care pot semnala lipsa anumitor substante nutritive din organismul unei persoane. Simptomele prezente la nivelul ochilor, parului, unghiilor, gurii si pielii sunt printre primele semne de debut ale lipsei de vitamine si minerale. Compilatia lor poate ajuta in diagnosticarea si tratarea acestora. Cu toate acestea, multe dintre manifestari pot fi provocate sau agravate de alergii, dezechilibre ale zaharului din sange si metabolismul grasimilor. Simptome de deficit manifestate la nivelul ochilor Simptom Deficit / tratament / cauza Petele Bitot - pete cenusii pe conjunctiva vitamina A Ochi injectati acid boric pentru infectie cu fungi Vedere incetosata vitaminele B2, B6, acid pantotenic Ochi bulbucati ... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018
Consultant medical:

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport Omega 6/Omega 3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire/recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati Omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (Omega 6) Acid linolenic (Omega 3) - - ... [continuare]

Retentia (retinerea) apei in organism

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2021
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Termenul medical folosit pentru retinerea apei in organism este edem. Aceasta conditie apare atunci cand are loc retinerea patologica de lichid in tesuturile organismului, in special in tesutul conjunctiv. In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin. Retentia de apa devine problematica atunci cand lichidul nu este drenat in mod corespunzator de sistemul limfatic, iar apa ramane la nivelul tesuturilor unde apare inflamatia (edemul). Zonele unde adesea se acumuleaza apa sunt: picioare, maini, cavitate abdominala (ascita) si plamani (edem pulmonar). Clasificare Exista doua tipuri de retentie de apa: edemul generalizat (inflamatia apare in intreg organismul) si edemul localizat (inflamatia apare numai in anumite zone ale corpului). 1. Retentia de apa si cresterea... [continuare]

Sanatatea ficatului esentiala pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Martie 2021
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Generalitati Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne ale omului, orice substanta care intra in organism – fie prin piele sau pe cale digestiva - afectand sau fiind afectata de catre ficat. Din aceasta perspectiva, esential pentru sanatate este mentinerea unui ficat curat si sanatos. Ficatul este situat in asa-numita “loja hepatica”, aflata sub diafragm si este protejat de carcasa cartilaginoasa a coastelor. Fiind deopotriva atat o glanda cat si un organ, ficatul este cel mai mare organ/ glanda din organism, marimea lui fiind diferita la femei fata de barbati - la femei masoara aproximativ 1.5 kg iar la barbati 1.8 kg. Ficatul indeplineste peste 500 de functii importante in organism si are capacitatea de regenerare, de refacere a celulelor afectate pe termen scurt de o leziune sau o boala. Ficatul este alcatuit din doi lobi inegali. Cel stang este mai mare si are atasati alti doi lobi mai mici - cuadrat si caudat. Fiecare lob este format din mii de... [continuare]

Zincul si rolul sau in organismul uman

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Decembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Articolul isi propune sa treaca in revista proprietatile farmacologice ale zincului si importanta sa pentru organism, oferindu-i, de asemenea, farmacistului o mai buna intelegere a situatiilor in care este recomandat acest element. Deficitul de zinc poate juca un rol in bolile cronice , cum ar fi bolile cardiovasculare, cancer si diabet care implica inflamatie. Valoarea reala a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decat parerea formata despre acest element in general. Pentru aceasta, trebuie sa examinam rolul acestuia in cadrul fiziologiei umane. Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul... [continuare]

Grasimile bune si rele prezente in organism. alimentatia cu rol protectiv

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2019
Consultant medical:

Dr. Sebastian Pale
Medic cardiolog

Clinica: Spitalul Clinic Coltea

Colesterolul si trigliceridele Cele mai importante doua tipuri de grasimi din organismul uman sunt reprezentate de colesterol si trigliceride. Consumul regulat de mancare sanatoasa (protectiva) va tine concentratiile de colesterol si trigliceride intr-un interval benefic pentru sanatate. Ficatul, intestinele si chiar pielea contribuie la metabolismul colesterolului. Acesta este legat de proteine si transportat in intreg organismul formand astfel complexe numite lipoproteine. Colesterolul participa la o serie de procese din organism cum ar fi - intervine in procesul de formare al membranelor celulare, izoleaza fibrele nervoase, ajuta la formarea unor hormoni, a vitaminei D si a sarurilor biliare. Doua tipuri de colesterol Exista doua tipuri de colesterol. Unul cu potential daunator organismului - LDL colesterolul - si unul cu efecte benefice - HDL colesterol. Rolul colesterolului LDL este acela de a transporta grasimile de la ficat la nivelul intregului organism, unde vor... [continuare]

Magneziul - un mineral esential pentru sanatatea organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Ce este magneziul Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente metalice din interiorul celulei, unde cantitatea sa este depasita numai de potasiu. De asemenea, este unul dintre cei mai importanti ioni bivalenti care ajuta la mentinerea sanatatii oaselor. Magneziul - element esential Magneziul este un element esential in procesele metabolice majore: sinteza ADN si ARN, sinteza proteinelor, transmiterea impulsului nervos, contractia musculara, transportul membranar, diviziunea celulara, fosforilarea oxidativa si fotosinteza. In plus, Mg este o componenta structurala a multor macromolecule si un constituent al centrului catalitic activ al enzimelor. Organismul adult contine aproximativ 1000 mmoli, din care aproximativ 50% se gaseste la nivelul oaselor, iar cealalta jumatate este distribuita egal intre muschi si alte tesuturi vitale. Numai 15-29 mmoli se gasesc in lichidul cefalo-rahidian (LCR), iar concentratia serica este de 0,8-1,2 mmoli/l. Cantitatea normala de... [continuare]

Reducerea aportului de sare din organism

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Consumul moderat de sare Reducerea aportului de sare este extrem de importanta pentru sanatatea generala, deoarece consumul excesiv de sare poate avea efecte negative asupra organismului. Este important sa consumam sodiu in cantitati moderate, deoarece excesul de sodiu poate contribui la aparitia hipertensiunii arteriale si la alte probleme de sanatate. Organizatiile de sanatate recomanda limitarea consumului de sare pentru a mentine tensiunea arteriala in limite normale si pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Cand este nevoie sa reducem aportul de sare? Cea mai cunoscuta afectiune in care aportul de sare are un rol important este hipertensiunea arteriala. In aceasta boala este foarte important ca pacientul, pe langa administrarea zilnica si permanenta a tratamentului medicamentos, sa evite alimentele bogate in sare/sodiu. Alte afectiuni in care aportul de sare este foarte important: boala cronica de rinichi, ciroza hepatica insotita de ascita, litiaza renala si... [continuare]

Riscurile asociate unui consum excesiv de proteine

Din Articole
Actualizat la data de: 16 August 2018

Generalitati Exista anumite diete bogate in proteine care sunt foarte populare la momentul actual, precum dieta Atkins si dieta Zone. Se crede ca dietele bogate in proteine ajuta la reducerea grasimii, scaderea in greutate si la dezvoltarea muschilor. Proteinele reprezinta o parte esentiala a unei diete sanatoase, ajutand la formarea masei musculare si repararea muschilor, organelor si a oaselor. Totusi, expertii in nutritie nu sunt de acord cu depasirea cantitatii recomandate. Riscurile legate de consumul excesiv de proteine Desi exista posibile beneficii ale unei diete bogate in proteine, precum o senzatie de satietate crescuta si retentie musculara, este important sa fim constienti de riscurile implicate. excesul de proteine in organism este legat de diferite probleme de sanatate, in special daca urmati o astfel de dieta pentru o perioada indelungata. Cresterea in greutate Dietele bogate in proteine pot promite pierdere in greutate, insa acest lucru este valabil doar... [continuare]

Proteine afecteaza organismul?

Din Comunitate

Buna ziua , as dori sa stiu daca imi afecteaza in vreun fel organismul daca iau proteine.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata , dar din cate am vazut pe internet nu imi afecteaza cu nimic daca le iau dupa indicatii , dar am vorbit cu un medic nutritionist pe net si a spus ca nu sunt deloc bune... Acum nu stiu ce sa cred... Plus ca si parintii mei sunt impotriva.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata. [continuare]

Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Martie 2014

Generalitati De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins. Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate. Dezavantajele dietelor bazate pe proteine Dietele bazate pe proteine si-au castigat popularitatea prin faptul ca exclud carbohidratii proveniti din paine, paste, cartofi sau orez, macronutrientii care se transforma in grasimi in urma procesului digestiv. Tot dietele hiperproteice promit mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga de timp si stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Pe de alta parte, pot avea si numeroase consecinte negative pentru starea de sanatate. Un alt motiv... [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iulie 2012

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

8 masuri de ameliorare a starilor de rau dupa excesul alimentar

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2013

Generalitati Excesul alimentar este partea mai putin pozitiva a sarbatorilor de iarna, cand abundenta de pe masa familiilor de pretutindeni conduce la episoade de indigestie si alte tulburari digestive. Abuzul alimentar survine de regula dupa mancatul prea rapid si in cantitati prea mari, inainte ca hormonii sa poata transmite creierului ca stomacul a primit suficienta hrana. Starile de rau dupa un exces alimentar se traduc prin senzatii de oboseala, slabiciune, disconfort fizic, balonare si senzatie de greata. Din fericire, exista cateva metode de ameliorare a acestor simptome asociate cu abuzul de alimente, odata ce raul a fost produs. Consecintele abuzului alimentar Atunci cand o persoana supune tractul digestiv unei cantitati prea mari de hrana, primul simptom care apare este disconfortul fiziologic crescut. Pe masura ce alimentele sunt ingerate, organismul elibereaza hormoni care transmit creierului senzatia de satietate sau plin. Printre acesti hormoni se numara... [continuare]

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Septembrie 2014

Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si efect... [continuare]

Efectele carentei de magneziu din organism

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Aprilie 2017

Generalitati Magneziul este un oligoelement indispensabil organismului, care intervine in metabolismul glucidelor, al lipidelor sau al proteinelor ori in coagularea sangvina. O carenta de magneziu duce la tulburari neuromusculare, in vreme ce un surplus poate fi consecinta unei insuficiente renale severe. Aportul zilnic de magneziu recomandat este de 5 miligrame per kilogram corp. Printre cele mai comune surse alimentare de magneziu se numara cerealele integrale, fructele oleaginoase, legumele uscate, ciocolata. Cauzele deficientei de magneziu Studiile clinice au aratat ca 3 din 4 adulti au deficit de magneziu in organism. Carenta de magneziu se manifesta adesea in cazul persoanelor care au o dieta bogata in proteine, care nu mananca zilnic fructe si legume sau care obisnuiesc sa consume produse semipreparate si alimente procesate. Acest tip de alimente nu contin toti nutrientii necesari organismului. Consumul excesiv de cafea sau alcool distruge rezerva de magneziu din... [continuare]

Ce inseamna setea excesiva si senzatia de foame?

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2017

Setea excesiva si senzatia de foame resimtita in mod exagerat de o persoana poate anunta primele semne ale diabetului zaharat. Mai exact, aceste simptome pot sa apara atunci cand nivelul zaharului (glucozei) atinge valori anormal de mari. Diabetul zaharat este o boala complexa, in care exista o dereglare in metabolismul glucidelor, dar si in nivelul metabolismelor lipidelor si al proteinelor. Deficitul porneste de la alterarea productiei sau a capacitatii de utilizare a insulinei, care se sintetizeaza la nivelul pancreasului. Cele mai des intalnite simptome ale diabetului sunt: senzatie intensa de sete, senzatie intensa de foame, oboseala excesiva, urinari dese noaptea (poliurie nocturna), vedere incetosata. Polifagia este termenul medical folosit pentru a descrie foamea excesiva sau apetitul crescut si reprezinta unul dintre principalele trei semne ale diabetului. De asemenea, o senzatie de foame intensa poate sa fie si un raspuns la lucrurile normale, precum practicarea... [continuare]

Vitamine de ajutor pentru un organism sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2018

Generalitati Cheia unui organism sanatos este un sistem imunitar puternic, pregatit sa infrunte virusurile si bacteriile care ne inconjoara zi de zi, indiferent de sezon. Este important sa ne asiguram ca oferim organismului nostru toate vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a functiona in parametrii optimi. Chiar daca, in mod normal, organismul isi ia aportul necesar de vitamine si minerale din diverse alimente, exista situatii in care nu poate asimila corect toate substantele nutritive, iar acest lucru se intampla, de regula, din cauza unei carente de vitamine. Calciul, de exemplu, un mineral esential care contribuie la formarea tesutului osos si la rezistenta lui, nu poate fi absorbit suficient de catre organism fara vitamina D. In mare parte, vitaminele pot fi asimilate din alimentatie, insa exista si exceptii, cum este cazul vitaminelor D si K. Vitamina K, de exemplu, este produsa in organism doar in conditii speciale, de anumite bacterii produse in intestin.... [continuare]

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Ianuarie 2012

Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul nostru: pe mobilier, suprafete, in sol, plante si animale. Sunt o parte naturala si necesara a vietii. Bacteriile provoaca boli si infectii atunci cand au acces la partile mai vulnerabile ale corpului nostru si se multiplica rapid. Bacteriile pot infecta ochii, urechile, gatul, sinusurile, plamanii, caile respiratorii, pielea, stomacul, colonul, oasele si organele genitale. Unele antibiotice sunt bactericide, adica actioneaza prin distrugerea bacteriilor. Alte antibiotice sunt bacteriostatice, ceea ce inseamna ca impiedica inmultirea bacteriilor. Fiecare tip diferit de antibiotice actioneaza in moduri diferite asupra bacteriilor. De exemplu, un anumit tip de antibiotic ar putea inhiba capacitatea unei bacterii de... [continuare]

Dieta bogata in proteine

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2012

Generalitati Dietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului uman. Desi organismul poate crea cativa aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor, exista o serie de aminoacizi esentiali care trebuie furnizati organismului din surse animale si/sau vegetale de proteine. Un numar semnificativ de proteine ajuta la pierderea in greutate Adevarul este ca dieta bogata in proteine este eficienta si va poate ajuta sa slabiti. Planul dietetic bogat in proteine functioneaza ca urmare a unor motive intemeiate. Printre acestea se numara faptul ca proteinele induc o stare rapida de satietate si de aceea, veti manca mai putin. In plus, este nevoie de mai multa energie pentru a fi... [continuare]

12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2013

Generalitati Solutia mentinerii unei greutati ideale pot fi gustarile bogate in proteine, alcatuite din alimente care furnizeaza energie organismului si inhiba senzatia de foame, precum si pofta de a consuma dulciuri si alte produse nocive. Gustarile satioase ajuta la reglarea greutatii corporale Un studiu facut public de Universitatea din Missouri, SUA, in anul 2012 a descoperit ca femeile fara probleme de sanatate, care consuma gustari bogate in proteine (circa 24 de grame), reusesc sa isi mentina greutatea corporala pe termen lung, intrucat nu se confrunta cu senzatia de foame persistenta de-a lungul zilei. Pe de alta parte, studiul a scos in evidenta si faptul ca femeile care obisnuiesc sa consume gustari sarace in proteine se lupta de regula cu kilogramele in plus, intrucat sunt mai predispuse exceselor alimentare pe fondul unui apetit crescut si dificil de controlat. Specialistii in nutritie mentioneaza ca, desi gustarile care furnizeaza un numar mare de proteine ajuta... [continuare]

Proteine urinare sau proteinurie (urina)

Din Analize Medicale

Proteinuria este o afectiune caracterizata prin prezenta proteinelor in urina. Acesta este de obicei asociata cu un anumit tip de boala sau anormalitate, dar poate fi intalnita ocazional si la persoanele sanatoase. Plasma, portiunea lichida din sange, contine multe proteine diferite. Una dintre multiplele functii ale rinichilor este aceea de a conserva proteina din plasma, astfel incat sa nu fie eliminata impreuna cu deseurile atunci cand se produce urina. Exista doua mecanisme care, in mod normal, impiedica excretia proteinelor in urina: - glomerii asigura o bariera care mentine cele mai mari proteine plasmatice in interiorul vaselor de sange; - proteinele mici care trec sunt aproape in intregime reabsorbite de tubulii renali. In timp ce o cantitate mica este normala, o cantitate crescuta de proteine in urina poate indica boala renala. Proteinuria apare cel mai frecvent atunci cand glomerulul sau tubulii din rinichi sunt afectati. Inflamatia si/sau cicatrizarea glomerulilor... [continuare]

Despre proteine

Din Comunitate

Buna seara As avea si eu nevoie de cateva informatii despre suplimentul alalimentar ce contine proteine , mentionez ca am un baiat de 18 ani care merge la sala de 3 ori pe saptamana a slabit si cateva kg.si de ceva timp vrea sa consume suplimentul alimentar ce contine proteine ,eu nu prea sunt de acord nu prea stiu daca e bine sa consume sa nu-i afecteze ceva ,rinichi ,ficat ,daca poate cineva sa-mi dea un sfat si ce fel de proteine sunt mai indicate fara efecte secundare.Desi consuma alimente ce contin proteine (soia ,albus de ou ,tofu )spune el ca nu e suficient si mai comod ar fi sa-si ia doar suplimentul de proteina .Va multumesc . [continuare]

Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.

Din Comunitate

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Proteine in urina

Din Comunitate

de la ce poate fi in urina proteine [continuare]

Despre consumul excesiv de lactate.

Din Comunitate

Ma intrebam....ce se intampla in cazul in care consumam prea multe lactate? E posibil ca in felul asta sa sporim numarul de proteine existe in bacterii si sa se produca astfel divizarea lor, raspandindu-se din stomac si intestine, in alte zone ale corpului? ( zona laringo-faringiana, zona genitala, ba chair piele- vezi acnee?). Am intrebat un medic despre acest lucru, dar mi-a spus ca nu se intampla absolut nimic. Bacteriile sunt eliminate din organism, neavand nicio importanta numarul lor. Cu toate astea...mi se pare nesatisfacator raspunsul. Dupa parerea mea, oricat de bune ar fii bacteriile ''bune'', excesul nu e niciodata benefic. Voi ce credeti? [continuare]

Pagina 1 din 29 (860 rezultate)