excesul de proteine in organism

Proteine afecteaza organismul?

Din Comunitate

Buna ziua , as dori sa stiu daca imi afecteaza in vreun fel organismul daca iau proteine.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata , dar din cate am vazut pe internet nu imi afecteaza cu nimic daca le iau dupa indicatii , dar am vorbit cu un medic nutritionist pe net si a spus ca nu sunt deloc bune... Acum nu stiu ce sa cred... Plus ca si parintii mei sunt impotriva.Tin sa mentionez ca am o dieta echilibrata. [continuare]

Regimul puterea proteinelor

Din Articole

Generalitati "Puterea proteinelor" este una dintre dietele cu continut scazut in carbohidrati, bogata in proteine, foarte populare in ultimile decenii. Dr. Michael Eades si Dr.Mary Dan Eades, in cartea "Protein Power", publicata de New York Times, care mai bine de un an s-a mentinut pe lista celor mai bine vandute carti, promoveaza ideea ca nu carnea grasa, ouale si produsele lactate sunt responsabile de aparitia obezitatii, ci carbohidratii ce se gasesc in cantitate mare in anumite fructe, legumele si cereale. Autorii cartii sintetizeaza toate datele despre dietele sarace in carbohidrati si influenta majora pe care aceste diete le-a avut in schimbarea stilului alimentar. Sunt prezentate explicatii stiintifice privind rolul jucat de hormonii implicati in metabolism, insulina si glucagonul, cat si recomandari practice, de tipul: "ce meniu sa fie ales intr-un restaurant frantuzesc sau intr-un fast-food". Alimente permise Iubitorii de friptura, oua si branza pot sta... [continuare]

Proteinele: mit si realitate

Din Articole

Proteinele au fost denumite asa de catre Mulder, in anul 1838. Aceasta denumire provine din limba greaca si inseamna „a fi pe primul loc”. Dr. Liebig, un faimos chimist german din secolul al IX-lea, a crezut ca, deoarece muschii sunt alcatuiti in principal din proteine, acestea trebuie sa fie „hrana” muschilor. El a emis o teza care influenteaza si acum gandirea populara, si anume ca forta si energia musculara depind de cantitatea de proteina consumata. Dr. Carl Voit, un elev de-al lui Liebig, a promovat ideile acestuia, recomandand o alimentatie foarte bogata in proteine, aproximativ 120 g pe zi, cantitate consumata de minerii studiati de el. Aceste idei au intretinut pana astazi o ingrijorare obsesiva in legatura cu insuficienta consumului de proteine. Ce sunt proteinele si la ce ajuta ele? Proteinele sunt molecule mari, alcatuite din aminoacizi. In organism, exista 22 de aminoacizi din a caror combinatie rezulta o varietate infinita de proteine. Dintre acestia, 9 aminoacizi... [continuare]

Pericolele la care va expun dietele prea bogate in proteine

Din Articole

Generalitati De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins. Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate. Dezavantajele dietelor bazate pe proteine Dietele bazate pe proteine si-au castigat popularitatea prin faptul ca exclud carbohidratii proveniti din paine, paste, cartofi sau orez, macronutrientii care se transforma in grasimi in urma procesului digestiv. Tot dietele hiperproteice promit mentinerea senzatiei de satietate pe o perioada mai lunga de timp si stabilizarea nivelului de glicemie in sange. Pe de alta parte, pot avea si numeroase consecinte negative pentru starea de sanatate. Un alt motiv... [continuare]

Despre proteine

Din Comunitate

Buna seara As avea si eu nevoie de cateva informatii despre suplimentul alalimentar ce contine proteine , mentionez ca am un baiat de 18 ani care merge la sala de 3 ori pe saptamana a slabit si cateva kg.si de ceva timp vrea sa consume suplimentul alimentar ce contine proteine ,eu nu prea sunt de acord nu prea stiu daca e bine sa consume sa nu-i afecteze ceva ,rinichi ,ficat ,daca poate cineva sa-mi dea un sfat si ce fel de proteine sunt mai indicate fara efecte secundare.Desi consuma alimente ce contin proteine (soia ,albus de ou ,tofu )spune el ca nu e suficient si mai comod ar fi sa-si ia doar suplimentul de proteina .Va multumesc . [continuare]

Semne de boala la nivelul organismului

Din Articole

Generalitati Deseori, organismul uman transmite semnale de alarma atunci cand simte un pericol, de la semne si simptome evidente precum febra - care de regula acompaniaza infectiile, si pana la semnale subtile, precum caderea parului de pe degetele de la picioare - semn precoce al bolilor vasculare. Unele semne care par alarmante, se pot dovedi inofensive: scaunele rosu deschis pot fi cauzate mai probabil de consumul de sfecla decat de o hemoragie intestinala. Cu toate acestea, in unele situatii, semne discrete pot fi produse de afectiuni severe. Punctele proeminente de culoare galbena pe suprafata ploapei, de exemplu, pot reprezenta depozite de grasime - semn al hipercolesterolemiei (nivel ridicat al colesterolului in sange), care poate duce la dezvoltarea unor afectiuni cardiovasculare. Alte semne par a nu avea nici un sens din punct de vedere biologic: sprancenele care nu se extind spre coltul ochiului pot indica o tiroida hipoactiva (hipotiroidism), iar cutele... [continuare]

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor

Din Articole

Generalitati Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea mai multor tipuri de infectii bacteriene. Antibioticele contribuie la vindecarea bolilor prin distrugerea bacteriilor. Bacterile sunt simple organisme unicelulare care pot fi gasite peste tot in jurul nostru: pe mobilier, suprafete, in sol, plante si animale. Sunt o parte naturala si necesara a vietii. Bacteriile provoaca boli si infectii atunci cand au acces la partile mai vulnerabile ale corpului nostru si se multiplica rapid. Bacteriile pot infecta ochii, urechile, gatul, sinusurile, plamanii, caile respiratorii, pielea, stomacul, colonul, oasele si organele genitale. Unele antibiotice sunt bactericide, adica actioneaza prin distrugerea bacteriilor. Alte antibiotice sunt bacteriostatice, ceea ce inseamna ca impiedica inmultirea bacteriilor. Fiecare tip diferit de antibiotice actioneaza in moduri diferite asupra bacteriilor. De exemplu, un anumit tip de antibiotic ar putea inhiba capacitatea unei bacterii de... [continuare]

Glutationul, 'proteina vietii'

Din Articole

Generalitati Glutationul este o proteina de dimensiuni reduse, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor. Cunoscuta de aproape 100 de ani, aceasta proteina a ajuns in atentia comunitatii medicale din intreaga lume abia recent, cand s-a constatat ca nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe precum cele hepatice sau diabetul. In ultimii cinci ani au fost publicate peste 30.000 de lucrari medicale cu privire la efectele extraordinare ale glutationului in incetinerea procesului de imbatranire, detoxifierea ficatului si imbunatatirea functiilor acestuia, in modularea imunitatii si in terapiile complementare antitumorale . Glutationul redus este forma activa a glutationului si se gaseste, in concentratii optime, in produsul natural Glutathione Reduced, de la Secom. Beneficiile glutationului Puternic antioxidant intracelular. Antioxidantii au rolul de a neutraliza radicalii... [continuare]

Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman

Din Articole

Generalitati Exista anumite semnale de avertizare care pot semnala lipsa anumitor substante nutritive din organismul unei persoane. Simptomele prezente la nivelul ochilor, parului, unghiilor, gurii si pielii sunt printre primele semne de debut ale lipsei de vitamine si minerale. Compilatia lor poate ajuta in diagnosticarea si tratarea acestora. Cu toate acestea, multe dintre manifestari pot fi provocate sau agravate de alergii, dezechilibre ale zaharului din sange si metabolismul grasimilor. Simptome de deficit manifestate la nivelul ochilor Simptom Deficit / tratament / cauza Petele Bitot - pete cenusii pe conjunctiva vitamina A Ochi injectati acid boric pentru infectie cu fungi Vedere incetosata vitaminele B2, B6, acid pantotenic Ochi bulbucati ... [continuare]

Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei

Din Articole

Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea starii de sanatate. Grasimi de origine vegetala Denumire Acizi grasi % Raport omega6 / omega3 Colesterol mg% Acizi grasi trans % Rezistenta la incalzire / recomandari de utilizare - Saturati Mono-nesaturati omega 9 (acid oleic) Poli-nesaturati - - - - - - - Acid linolenic (omega 6) Acid linolenic (omega 3) - -... [continuare]

Retentia (retinerea) apei in organism

Din Articole

Generalitati Termenul medical folosit pentru retinerea apei in organism este edem. Aceasta conditie apare atunci cand are loc retinerea patologica de lichid in tesuturile organismului, in special in tesutul conjunctiv. In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin. Retentia de apa devine problematica atunci cand lichidul nu este drenat in mod corespunzator de sistemul limfatic, iar apa ramane la nivelul tesuturilor unde apare inflamatia (edemul). Zonele unde adesea se acumuleaza apa sunt: picioare, maini, cavitate abdominala (ascita) si plamani (edem pulmonar). Clasificare Exista doua tipuri de retentie de apa: edemul generalizat (inflamatia apare in intreg organismul) si edemul localizat (inflamatia apare numai in anumite zone ale corpului). 1. Retentia de apa si cresterea... [continuare]

Sanatatea ficatului esentiala pentru organism

Din Articole

Generalitati Ficatul este unul dintre cele mai importante organe interne ale omului, orice substanta care intra in organism – fie prin piele sau pe cale digestiva - afectand sau fiind afectata de catre ficat. Din aceasta perspectiva, esential pentru sanatate este mentinerea unui ficat curat si sanatos. Ficatul este situat in asa-numita “loja hepatica”, aflata sub diafragm si este protejat de carcasa cartilaginoasa a coastelor. Fiind deopotriva atat o glanda cat si un organ, ficatul este cel mai mare organ/ glanda din organism, marimea lui fiind diferita la femei fata de barbati - la femei masoara aproximativ 1.5 kg iar la barbati 1.8 kg. Ficatul indeplineste peste 500 de functii importante in organism si are capacitatea de regenerare, de refacere a celulelor afectate pe termen scurt de o leziune sau o boala. Ficatul este alcatuit din doi lobi inegali. Cel stang este mai mare si are atasati alti doi lobi mai mici - cuadrat si caudat. Fiecare lob este format din mii de... [continuare]

Zincul si rolul sau in organismul uman

Din Articole

Generalitati Zincul este un element esential care ofera multe beneficii terapeutice, adesea trecute cu vederea. Articolul isi propune sa treaca in revista proprietatile farmacologice ale zincului si importanta sa pentru organism, oferindu-i, de asemenea, farmacistului o mai buna intelegere a situatiilor in care este recomandat acest element. Valoarea reala a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decat parerea formata despre acest element in general. Pentru aceasta, trebuie sa examinam rolul acestuia in cadrul fiziologiei umane. Organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentara. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc... [continuare]

Dieta bogata in proteine

Din Articole

Generalitati Dietele bogate in proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, ca urmare a studiilor care au sugerat ca proteinele ar putea satisface senzatia de foame mai bine decat grasimile si carbohidratii. Proteina este un macro-nutrient compus din aminoacizi, necesari pentru o dezvoltare optima a organismului si o functionare normala a corpului uman. Desi organismul poate crea cativa aminoacizi necesari pentru producerea proteinelor, exista o serie de aminoacizi esentiali care trebuie furnizati organismului din surse animale si/sau vegetale de proteine. Un numar semnificativ de proteine ajuta la pierderea in greutate Adevarul este ca dieta bogata in proteine este eficienta si va poate ajuta sa slabiti. Planul dietetic bogat in proteine functioneaza ca urmare a unor motive intemeiate. Printre acestea se numara faptul ca proteinele induc o stare rapida de satietate si de aceea, veti manca mai putin. In plus, este nevoie de mai multa energie pentru a fi... [continuare]

12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame

Din Articole

Generalitati Solutia mentinerii unei greutati ideale pot fi gustarile bogate in proteine, alcatuite din alimente care furnizeaza energie organismului si inhiba senzatia de foame, precum si pofta de a consuma dulciuri si alte produse nocive. Gustarile satioase ajuta la reglarea greutatii corporale Un studiu facut public de Universitatea din Missouri, SUA, in anul 2012 a descoperit ca femeile fara probleme de sanatate, care consuma gustari bogate in proteine (circa 24 de grame), reusesc sa isi mentina greutatea corporala pe termen lung, intrucat nu se confrunta cu senzatia de foame persistenta de-a lungul zilei. Pe de alta parte, studiul a scos in evidenta si faptul ca femeile care obisnuiesc sa consume gustari sarace in proteine se lupta de regula cu kilogramele in plus, intrucat sunt mai predispuse exceselor alimentare pe fondul unui apetit crescut si dificil de controlat. Specialistii in nutritie mentioneaza ca, desi gustarile care furnizeaza un numar mare de proteine ajuta... [continuare]

8 masuri de ameliorare a starilor de rau dupa excesul alimentar

Din Articole

Generalitati Excesul alimentar este partea mai putin pozitiva a sarbatorilor de iarna, cand abundenta de pe masa familiilor de pretutindeni conduce la episoade de indigestie si alte tulburari digestive. Abuzul alimentar survine de regula dupa mancatul prea rapid si in cantitati prea mari, inainte ca hormonii sa poata transmite creierului ca stomacul a primit suficienta hrana. Starile de rau dupa un exces alimentar se traduc prin senzatii de oboseala, slabiciune, disconfort fizic, balonare si senzatie de greata. Din fericire, exista cateva metode de ameliorare a acestor simptome asociate cu abuzul de alimente, odata ce raul a fost produs. Consecintele abuzului alimentar Atunci cand o persoana supune tractul digestiv unei cantitati prea mari de hrana, primul simptom care apare este disconfortul fiziologic crescut. Pe masura ce alimentele sunt ingerate, organismul elibereaza hormoni care transmit creierului senzatia de satietate sau plin. Printre acesti hormoni se numara... [continuare]

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

Din Articole

Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si efect... [continuare]

Transpiratia excesiva: afla cum poti scapa de ea

Din Articole

Transpiratia excesiva sau hiperactivitatea glandelor sudoripare afecteaza o parte destul de consistenta a populatiei de toate varstele, indiferent de sex. Aceasta poate sa apara din cauza unor afectiuni fizice, dar si din cauze psihice precum stresul sau emotiile exagerate. Desi primele cercetari privind aceasta dereglare a organismului au inceput in urma cu peste 150 de ani, specialistii nu au reusit inca sa ii gaseasca un tratament eficient care sa ii genereze disparitia completa. Cu toate astea, exista tot felul de produse cosmetice si naturale care promit ameliorari ale simptomelor. Eficienta antiperspirantelor ce contin aluminiu Aluminiul are rolul de a inhiba glandele sudoripare si de a le intrerupe pentru moment activitatea in exces. Desi se poate absoarbi cu usurinta in corp si poate cauza afectiuni usoare si tratabile precum intoxicatiile locale prin procesul de ing [continuare]

Efectele carentei de magneziu din organism

Din Articole

Generalitati Magneziul este un oligoelement indispensabil organismului, care intervine in metabolismul glucidelor, al lipidelor sau al proteinelor ori in coagularea sangvina. O carenta de magneziu duce la tulburari neuromusculare, in vreme ce un surplus poate fi consecinta unei insuficiente renale severe. Aportul zilnic de magneziu recomandat este de 5 miligrame per kilogram corp. Printre cele mai comune surse alimentare de magneziu se numara cerealele integrale, fructele oleaginoase, legumele uscate, ciocolata. Cauzele deficientei de magneziu Studiile clinice au aratat ca 3 din 4 adulti au deficit de magneziu in organism. Carenta de magneziu se manifesta adesea in cazul persoanelor care au o dieta bogata in proteine, care nu mananca zilnic fructe si legume sau care obisnuiesc sa consume produse semipreparate si alimente procesate. Acest tip de alimente nu contin toti nutrientii necesari organismului. Consumul excesiv de cafea sau alcool distruge rezerva de magneziu din... [continuare]

Masturbarea excesiva si effectele negative ale acesteia.

Din Comunitate

In primul rand, buna ziua si imi cer scuze daca am postat in articolul gresit. Am si eu o mare problema, des intalnita din cate am observat pe acest site insa nu exista nici un raspuns concret care ar putea sa ma ajute. Problema mea fiind in felul urmator, am 21 de ani si de la varsta de 12 ani am inceput sa ma masturbez, acesta devenind in cele din urma un un mare viciu , defapt drog cred ca e cel mai potrivit cuvant. Pana la varsta de 16-17 ani ma masturbam des, iar dupa din ce in ce mai excesiv. Orice lucru vedeam cu un continut minuscul de nudiditate ducea la o masturbare excesiva in ziua respectiva. Mai putin in cazul in care eram in locuri publice cu prietenii/prietena s.a. si totusi gaseam eu o scapare si peste aceste lucruri. Credeam ca sexul cu partenera ma va face sa trec peste acest lucru, dar e cea mai mare pacaleala. Am citit carti, m-am documentat de unul singur insa intr-o carte scrisa de "specialisti" scrie un anumit lucru iar in alta cu totul opus si alta... [continuare]

Proteine in urina

Din Comunitate

de la ce poate fi in urina proteine [continuare]

Despre consumul excesiv de lactate.

Din Comunitate

Ma intrebam....ce se intampla in cazul in care consumam prea multe lactate? E posibil ca in felul asta sa sporim numarul de proteine existe in bacterii si sa se produca astfel divizarea lor, raspandindu-se din stomac si intestine, in alte zone ale corpului? ( zona laringo-faringiana, zona genitala, ba chair piele- vezi acnee?). Am intrebat un medic despre acest lucru, dar mi-a spus ca nu se intampla absolut nimic. Bacteriile sunt eliminate din organism, neavand nicio importanta numarul lor. Cu toate astea...mi se pare nesatisfacator raspunsul. Dupa parerea mea, oricat de bune ar fii bacteriile ''bune'', excesul nu e niciodata benefic. Voi ce credeti? [continuare]

Senzatia de foame excesiva

Din Articole

Generalitati Foamea si apetitul sunt reglementate prin interactiuni complexe ale sistemelor endocrine, digestive si neurologice. Fiecare dintre acestea trimit semnale chimice la nivelul creierului pentru a-i transmite acestuia senzatia de foame sau satietate. Foamea excesiva este caracterizata de nevoia de a consuma alimente, chiar daca se depaseste necesarul de calorii obisnuit. Aceasta poate fi cauzata de dezechilibre ale sistemelor care coordoneaza pofta de mancare si nivelul de zahar din sange sau de diferite alte circumstante, cum ar fi sarcina. Cauze Foamea excesiva poate fi atribuita unor conditii endocrine cum ar fi boala Graves si hipertiroidismul, in cazul caruia organismul produce cantitati mari de hormoni tiroidieni, principalele simptome fiind pierderea in greutate, hiperactivitatea, insomnia, senzatia permanenta de foame sau lipsa de satisfactie in urma alimentatiei. Hipoglicemia este o alta cauza a senzatiei de foame exagerata si este cauzata de... [continuare]

Testul de urina: culoare, ph, prezenta nitritilor si a proteinelor

Din Articole

Intrducere Un test sau analiza de urina verifica prezenta diferitelor componente ale acesteia, produse reziduale, excretate la nivelul rinichilor. Un test obisnuit de urina poate fi facut pentru a se depista cauzele unor simptome. Investigatia poate oferi informatii despre starea de sanatate sau eventualele probleme ale pacientului. Rinichii elimina produsii de metabolism, minerale, apa, si alte substante din sange, care trec in urina. Urina contine sute de substante reziduale. Alimentatia, ingestia de lichide, efortul fizic depus si cat de bine functioneaza rinichii influenteaza compozitia urinei. Teste de urina Pot fi realizate mai mult de 100 de teste diferite din urina care analizeaza diferite aspecte si in urma carora se poate pune diagosticul unor afectuni: Culoarea. Culoarea urinei poate fi influentata de mai multi factori printre care cantitatea de apa, dieta, diferite medicamente si boli. Intensitatea culorii depinde de cantitatea de apa ingerata si apoi... [continuare]

Cum afecteaza sindromul parkinson organismul

Din Articole

Generalitati Sindromul Parkinson nu este pe deplin inteles de toata lumea, cata vreme aparitia si manifestarile sale pot fi diferite de la un individ la celalalt. Afectiunea este un sindrom neurologic produs de o deficienta a neurotransmitatorului numit dopamina, urmata de transformari degenerative, vasculare sau inflamatorii la nivelul ganglionilor bazali. Persoanele care sufera de sindromul Parkinson prezinta tremur muscular ritmic, rigiditate in miscare si pierdere progresiva a controlului muscular. Surprinzator, nu toti pacientii prezinta tremurul specific bolii, cel putin nu in faza incipienta. Evolutia sindromului Parkinson Chiar daca manifestarile sale pot fi intimidante, speranta de viata in cazul sindromului Parkinson poate fi aproximativ aceeasi ca in cazul persoanelor sanatoase. Simptomele initiale sunt greu de sesizat si se intensifica tacit, de multe ori pe parcursul unei perioade de 20 de ani. Aproximativ 5%-10% din cazuri se petrec inainte de varsta de 50... [continuare]

Pericolele lipsei de magneziu din organism

Din Articole

Generalitati Magneziul este un mineral esential. Nevoia de acest element se resimte pe tot parcursul vietii, mai ales la adolescenti, la femeile insarcinate si la sportivi. O femeie din 4 si un barbat din 5 prezinta aceasta carenta. Magneziul este folosit de toate organele corpului, in special de catre inima, muschi si rinichi. Daca va simtiti obositi sau slabiti si nu intelegeti motivul, daca ritmul cardiac este anormal, daca intampinati spasme musculare sau zvacniri ale ochilor, responsabil poate fi continutul prea scazut de magneziu. O carenta de magneziu este dificil de diagnosticat, mai ales datorita faptului ca nu are simptome evidente. O asemenea lipsa se poate manifesta prin diferite tulburari ca hiperemotivitate, anxietate, tremur, stare depresiva, dureri de cap, ameteli, insomnii, crampe, spasme musculare, dureri ale oaselor, ale spatelui, palpitatii si dificultati respiratorii. Daca ati facut recent analize de sange, presupuneti fara indoiala ca vor indica o lipsa... [continuare]

Tigarile si implicatiile asupra organismului - cu exceptia plamanilor

Din Articole

Generalitati Conform celor mai recente studii statistice se poate observa cu usurinta ca numarul de fumatori creste de la un an la altul, poate doar in perioada anului curent (2016) sa mai scada numarul de fumatori odata cu legislatia intrata in vigoare asupra fumatului in spatiile publice. In aceasta nota de notorietate a temelor legate de fumat, exista capitole si chiar carti intregi de analiza a efectelor nocive pe care le are fumatul asupra plamanilor, despre riscul de a dezvolta tumori maligne pulmonare, sau de predispozitia fumatorului pentru TBC (tuberculoza). Insa ceea ce este interesant de analizat si regasit in mult mai putine studii medicale, se refera la efectele fumului de tigara asupra celorlalte componente ale sistemului respirator in afara plamanilor. Acest fum de tigara si fumatul in general (atat direct/activ cat si cel pasiv), afecteaza multe alte componente ale organismului, fie din sistemul respirator si nu numai. Compozitie Tigara in sine este o... [continuare]

Cele mai eficiente moduri de a reduce aportul de sare in organism. inima ta va fi sanatoasa!

Din Articole

Hipertensiunea arteriala apare atunci cand sangele exercita o presiune prea mare asupra peretilor arterelor. Acest fapt poate determina afectiuni cardiace precum infarctul miocardic, accidente vasculare cerebrale, anevrisme, tulburari cognitive sau insuficienta renala. Hipertensiunea arteriala nu da in general simptome, motiv pentru care este si denumita “ucigasul tacut”. Printre factorii determinanti ai presiunii crescute a sangelui se numara si consumul excesiv de sare. Care este impactul consumului exagerat de sare asupra tensiunii arteriale? Potrivit cercetarilor din ultimii ani, mor 1,6 milioane de persoane anual din cauza consumului exagerat de sare. Oamenii de stiinta au descoperit ca aportul ridicat de sare alimentara sau clorura de sodiu pe o perioada lunga de timp afecteaza circuitele creierului, responsabile cu mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Mai mult, sarea de masa stimuleaza setea , de unde si nevoia de a bea multe lichide. Odata crescut nivelul... [continuare]

Tratament natural cu reusita pentru problemele ficatului si a veziculei biliare si a intregului organism

Din Comunitate

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Branched chain amino acid complex

Din Medicamente

Detalii Prezentare: 120 capsule Producator: Jarrow Formulas Aviz: 769/2006 Pret recomandat: 79,00 RON (cu TVA) Efecte Leucina, izoleucina si valina sunt aminoacizi esentiali pentru ca organismul uman nu ii poate sintetiza si de aceea este necesar aport din exterior. Glutamina este un aminoacid semiesential, care poate fi sintetizat de organism, dar in perioade de stres, traume, eforturi intelectuale excesul de cortizon eliberat epuizeaza rezerva de glutamina din corp, de aceea este necesar aportul din exterior. - participa la producerea de ATP (adenozin trifosfat) - nucleotide care stocheaza si transporta energia in celule - participa la sinteza hepatica a proteinelor si a glicogenului; benefic in tratarea cirozei si a encefalopatiei hepatice... [continuare]

Pagina 1 din 22 (656 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK