despre trigliceride

Trigliceride

Categoria: Comunitate

Poate sa-mi spuna va rog cineva ,care este efectul trigliceridelor marite.?Multumesc [continuare]

Am trigliceridele crescute

Categoria: Comunitate

Recent mi-am facut niste analize medicale..toate au fost in limite normale mai putin trigliceridele si colesterolul care sunt crescute..334 trigliceridele si colesterolul 224..ce pot face ca sa mai scada?trebuie sa urmez un tratament sau e suficint sa tin o dieta? [continuare]

Trigliceride marite

Categoria: Comunitate

cum sa scad trigliceridele care sunt marite [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Colesterol marit, trigliceride normal

Categoria: Comunitate

Buna ziua. In urma unor analize am descoperit ca am colesterol 297 . Trigliceridele au valori normale, colesterolul bun este la limita, in schimb cel rau este asa marit. Mentionez ca am 38 de ani, greutate medie, nu am tensiune. Cum se explica acest lucru? Va multumesc [continuare]

Colesterol si trigliceride mari

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sotul meu are 26 de ani si acum la analize de rutina au iesit urmatoarele valori: trigliceride: 171, colesterol: 229, monocite: 10.20%, din urina - acid ascorbic: 20(val normala [continuare]

Colesterol normal,trigliceride mari

Categoria: Comunitate

buna ziua! am urmatoarele valori pe analiza:colesterol 176,trigliceride 237,ig % 0.1,ig 0.01. in rest toate celelalte valori de biochimie,hematologie,vsh si coagulare sunt normale.am 39 ani,1.70,78 kg iar cu o seara inainte de a lua sange bausem deja o doza de bere si am mancat si ciocolata. [continuare]

Colesterol, trigliceride si ggt

Categoria: Comunitate

Buna seara, in urma unor analize am urmatoarele anallize crescute: colesterol=305, trigliceride- 279 si GGT=39, celelalte analize fiind in limite normale inclusiv hemoleucograma. [continuare]

Trigliceride crescute

Categoria: Comunitate

M-am dus la medic deoarece am avut valori crescute a tensiunii arteriale ,adica 160/90 Am facut analize de sange si am colesterol total 247 mg/dl ,ldl Cholesterol 138 mg/dl, glucose 125 mg/dl si trigliceride 252 mg/dl. Specific ca am 46 de ani si sunt femeie ,am inaltime de 163 cm si greutatea de 73 kg. Am mostenit de la tata ca sunt mai plinuta si am in familie si bolnavi de diabet si bolnavi cu tensiunea,iar mama mea a facut accident vascular la 68 de ani.Stiu ca mananc prea multa paine si paste fainoase si nu ma feresc nici de carne. Va rog dati-mi un sfat ce sa fac ca sa scap de aceste niveluri crescute. Va multumesc frumos !! [continuare]

Tgp marit,colesterol rau marit,trigliceride foarte marite

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE CU FICATUL?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Trigliceride foarte mari

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Informatii esentiale despre transplantul de organe

Categoria: Articole

Generalitati Transplantul de organe este una din cele mai interesante parti ale medicinei. El reprezinta de fapt inlocuirea unui organ care nu isi mai poate indeplini corect functiile (datorita unor procese patologice sau traumatisme) sau care devine chiar periculos pentru organism, cu altul sanatos, care poate prelua rolul celui bolnav. In vederea realizarii transplantului este necesara existenta a doua persoane cheie: primitorul (receptorul) si donatorul. Donatorul poate fi o persoana in viata sau o persoana recent decedata. Trebuie precizat insa ca nu toate organele organismului uman pot fi transplantate. Cele pentru care deja exista o experienta in domeniu sunt: - Rinichii: daca sunt afectati de lupus, boala polichistica renala, sau sufera de nefropatie diabetica in stadiu avansat. Rinichii sunt cei mai des transplantati. Transplantul poate fi realizat de la un donator mort sau viu, rinichii fiind organe pereche, unul putand prelua si functia celuilalt (in anumite... [continuare]

Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua

Categoria: Articole

Generalitati Ouale sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine, proteine dar si grasimi. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic. Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a colesterolului din sange. Deoarece... [continuare]

Analize biochimice - analiza bilirubinei si a grasimilor sanguine (colesterol, lipide totale, trigliceride, lipoproteine)

Categoria: Articole

Importanta lipidelor (grasimilor) in organism Grasimile sau lipidele sunt substante organice grase, care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, deoarece prin "arderea" unui gram de grasimi se elibereaza 9 calorii. Aproximativ 15% din greutatea corpului uman este constituita, in mod normal, din grasimi. Marea majoritate a grasimilor sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circula in sange sub forma lichida. Grasimile depozitate constituie rezerve de energie pentru cazurile in care omul este subalimentat din diferite cauze si sursa de energie pentru eforturile fizice. In aceste situatii grasimile stocate se mobilizeaza, intra in sange si prin arderea lor contribuie la eliberarea de energie, necesara pentru activitatea vitala a organismului. Cand depozitarea de grasimi se face in cantitati mult mai mari decat necesitatile organismului apare obezitatea de diferite tipuri si grade, iar cand cantitatea de lipide din sange creste... [continuare]

10 lucruri pe care nu le stiati despre colesterol

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta care are o consistenta ce se aseamana cu ceara, fabricata de ficat, dar si de alte celule ale corpului. Colesterolul poate fi asimilat prin consumul de produse alimentare care il contin, cum ar fi lactatele, ouale, carnea etc. Pentru a functiona corect, organismul are nevoie de colesterol. Membranele celulelor au nevoie de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si acizi biliari, care au un rol important in digestia grasimilor. Totusi, organismul are nevoie de o cantitate limitata de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand exista un surplus de colesterol, se vor dezvolta o serie de probleme de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare. Colesterolul joaca un rol important in digestie, intrucat sustine functia ficatului de producere a acizilor necesari digestiei. Informatii pe care ar trebui sa le cunoasteti, despre colesterol - In timpul sarcinii, femeile insarcinate au in mod natural un nivel mai mare de... [continuare]

Adevarul despre suplimentele nutritive pentru sportivi

Categoria: Articole

Generalitati Suplimentele nutritive pentru sportivi promit persoanelor care depun un efort fizic sustinut mai multa forta, energie, rapiditate si vigoare musculara, datorita nutrientilor si substantelor pe care le contin. Multi sportivi recurg la aceasta forma de suplimentare nutritionala pentru a-si creste performanta, insa eficacitatea si siguranta acestor produse ramane discutabila, de aceea este nevoie intotdeauna de supravegherea medicului in administrarea suplimentelor alimentare pentru sportivi. Ce sunt suplimentele alimentare pentru sportivi Suplimentele alimentare pentru sportivi sunt un complex de substante menite sa imbunatateasca randamentul sportiv. Unele dintre aceste substante sunt naturale, accesibile si legale, pe cand altele sunt preparate artificial, multe dintre ele ilegale sau interzise in cadrul mai multor organizatii sportive mondiale. Printre cele mai utilizate suplimente nutritive pentru sportivi se numara - Complexul de vitamine B . Esential pentru... [continuare]

Informatii esentiale despre colesterol si valorile sale

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este asociat in general cu sursele alimentare nesanatoase, al caror consum creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Insa acest alcool organic se regaseste in membrana celulara si in tesuturile organismului, fiind transportat in sange si necesar proceselor metabolice de la nivel celular. Valorile colesterolului sunt un bun indicator al starii de sanatate, de aceea monitorizarea lor este foarte importanta, mai ales la varste inaintate. Informatiile esentiale despre rolul colesterolului in organism si situatiile in care aceste devine periculos ajuta la o mai buna intelegere a modului in care functioneaza organismul si a factorilor de risc asociati cu excesul de lipide in sange. Rolul colesterolului in organism Colesterolul este un compus lipidic, sterol, regasit in compozitia membranelor celulare ale corpului uman. Cea mai mare proportie a sa este sintetizata de ficat (aproximativ 75%), iar restul provine din alimentele consumate... [continuare]

Raspunsuri la intrebari frecvente despre bolile hepatice

Categoria: Comunitate

cum se vindrca aceasta boala [continuare]

Realitatea despre proteinele din soia si afectiunile cardiovasculare

Categoria: Diverse

Chiar daca scaderea colesterolului plasmatic este destul de mica in urma consumului de produse din soia, aceste produse au un potential foarte mare de a influenta starea de sanatate a populatiei. Atat medicamentele cat si produsele din soia nu sunt panacee universale pentru o inima sanatoasa. [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Categoria: Comunitate

Am facut analizele de curind si am trigliceridele 1018 ce trebuie sa mananc si ce nu [continuare]

Sfaturi pentru a ramane tanara

Categoria: Articole

Programati-va un control general Cu intentia de a face bilantul starii noastre generale, pentru a nu ne face griji de nimic... vom face un tur de orizont al examenelor care ne vor binele. Speranta de viata a crescut, intr-adevar, dar acesta nu este un motiv pentru a va lasa in voia sortii. Oasele: osteodensiometria este un examen radiologic foarte simplu, care nu provoaca durere, permitandu-va sa va masurati densitatea oaselor si riscurile de osteoporoza. Solicitati acest examen medicului generalist sau radiologului. Programati-l la fiecare 5 ani. Intestinele: testul Hemocult va permite sa identificati prezenta sangelui in materiile fecale si sa depistati, astfel, cancerul de colon. E bine sa-l faceti in fiecare an, de la 45 de ani, chiar mai devreme in cazul in care aveti rude care au suferit de cancer de intestin. Aparatul genital: datorita frotiurilor vaginale s-a redus cu 70% mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. Efectuati acest test din 2 in 2 ani,... [continuare]

20 de factori care iti ruineaza zambetul!

Categoria: Articole

Generalitati Zambetul este un gest simplu prin care se transmit emotii, sentimente sau stari de dispozitie, si care spune mii de cuvinte despre o persoana. Chiar daca zilnic va periati dantura, folositi ata dentara, bezi pentru albirea si mergeti la consultul medical stomatologic de 2 ori pe an, nu inseamna ca ati facut totul pentru a avea un zambet frumos, sanatos si expresiv. Caria dentara apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele; netratata, caria dentara conduce la aparitia infectiilor si in final la pierderea definitiva a dintelui. Caria dentara poate fi prevenita prin periajul dintilor si folosirea atei dentare cu regularitate, prin controale stomatologice periodice, prin periajul profesional si prin evitarea alimentelor bogate in zahar. Mai jos gasiti principatii factori care afecteaza zambetul si care pot cauza diferite afectiuni ale cavitatii bucale. Factori care ruineaza zambetul Bauturi energizante , carbogazoase In... [continuare]

Factorii de risc ai bolii coronariene ischemice

Categoria: Articole

Generalitati Acest articol isi propune sa ofere informatii cu privire la factorii majori de risc modificabili. Factorii de risc majori modificabili: 1. dislipidemia – dezordini legate de colesterol, trigliceride si lipidele totale din ser 2. fumatul 3. hipertensiunea arteriala esentiala 4.diabetul zaharat 5. sedentarismul 6. obezitatea 7. factorii de risc psihosociali – stresul. Dovezile cele mai puternice de asociere a unor factori de risc cu boala coronariana ischemica (BCI) sunt prezentate de urmatorii factori de risc: hipercolesterolemia, hipertensiunea arteriala, fumatul. Articolul isi propune sa sublinieze: • cum pot contribui factorii de risc la dezvoltarea BCI • cum se pot cuantifica factorii de risc • cum pot fi inlaturati acesti factori de risc prin modificareastilului de viata. Dislipidemia In organism exista trei clase de lipide: fosfolipidele, trigliceridele si steroizii (colesterolul). Lipidele sunt substante grase, care nu pot fi dizolvate in sange,... [continuare]

Hipercolesterolemia si strategii de prevenire a bolilor cardiace

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este o substanta chimica ceroasa, asemanatoare grasimii, sintetizata in ficat si care se gaseste in anumite alimente, precum cele de origine animala, produsele lactate (laptele integral), oua si carne. Organismul are nevoie de o anumita cantitate de colesterol pentru diverse functii. Membranele celulare contin colesterol, organismul folosind de asemenea colesterolul pentru a sintetiza hormoni, vitamina D si acizii biliari necesari digestiei lipidelor. Dar, organismul are nevoie doar de o mica cantitate de colesterol pentru a-si satisface aceste nevoi. Atunci cand cantitatea de colesterol din organism este prea mare, pot aparea anumite probleme de sanatate, precum boala coronariana. Boala coronariana Atunci cand exista o cantitate mare de colesterol in organism se formeaza placile de aterom (un depozit dur si gros) la nivelul vaselor ce iriga inima, ingustandu-se astfel orificiul de curgere al sangelui spre tesutul miocardic. In timp, aceste... [continuare]

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor

Categoria: Articole

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare delicioasa si o multitudine de beneficii medicale. Vegetarienii... [continuare]

Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi!

Categoria: Articole

Generalitati Cand o persoana vorbeste despre corp se gandeste in primul rand la trunchi, dar nu si la cap; fapt foarte gresit deoarece trunchiul si membrele fara cap sunt total nefolositoare. Potrivit filosofiei Yoga, corpul este “templul sufletului”. Iar de-a lungul timpului, corpul a fost venerat atat prin arta cat si in literatura. De exemplu, Michelangelo si-a petrecut foarte mult timp studiind si desenand trunchiul lui Apollonios - Trupul lui Hercule – incat se referea la el ca la “copilul trunchiului”. Totodata, in secolul XVI, in perioada Renasterii in Franta, poezia era dedicata intru-totul armoniei si formelor corpului. De asemenea, in perioada Renasterii si oamenii de stiinta au devenit obsedati de formele corpului, iar in ciuda legilor stabilite de Church prin care le interzicea oamenilor de stiinta sa se dedice studiului corpului uman, acestia au inceput sa faca disectii pentru a intelege mecanismului existent in interiorul nostru. Astfel, s-a descoperit ca... [continuare]

12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului

Categoria: Articole

Generalitati Diabetul este o boala tot mai des intalnita, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, in cele mai multe dintre cazuri. Aproape 25% dintre americani au prediabet, o stare in care nivelurile de zahar din sange sunt ridicate si care evolueaza in diabet in aproximativ 10 ani. Cu toate acestea, doar 4% dintre acestia afla adevarul despre starea lor de sanatate. Mai grav, mai putin de jumatate vor incearca sa scada in greutate, sa manance mai sanatos sau sa faca exercitii fizice. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sanatoase care pot trata starea de prediabet si cu ajutorul carora se poate preintampina aparitia diabetului sau o viata dependenta de medicamente si monitorizarea nivelului de zahar din sange, risc crescut de boli de inima, boala Alzheimer si alte boli grave. Cei care doresc sa evite declansarea diabetului pot respecta, incepand chiar de astazi 12 reguli ale caror rezultate au fost deja demonstrate: Cele 12 reguli 1.... [continuare]

Hipercolesterolemia - valoarea colesterolului crescuta

Categoria: Articole

Generalitati Colesterolul este un tip de grasime. Organismul uman are nevoie de acesta in mai multe scopuri, cum ar fi sinteza de celule. Dar colesterolul in exces in sange creste riscul pentru infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Colesterol este procurat din alimentele consumate si din sinteza lui de catre ficat. Ficatul este cel cate sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care are nevoie organismul uman - nivelul sangvin de colesterol adecvat este de 200mg/dl - nivelul sangvin de colesterol la limita este intre 200-239 mg/dl - nivelul sangvin de colesterol crescut este peste 240 mg/dl. Tipurile de colesterol Colesterolul circula prin organism legat de o proteina (proteina transportoare). Acest ansamblu de proteina-colesterol se numeste lipoproteina. Lipoproteinele pot fi, fie cu densitate ridicata, fie cu densitate scazuta, in functie de cantitatea de proteina si grasime continuta. Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL, low... [continuare]

De ce este bine sa iei zilnic ulei de peste?

Categoria: Diverse

De-a lungul mai multor decade s-a demonstrat ca uleiul de peste dezvolta un organism viguros, rezistent la boli si o minte sanatoasa. Uleiul de peste este un binecunoscut remediu natural, cu efecte benefice in cazul multor afectiuni, printre care rahitism, ostoporoza, circulatie cardiovasculara, aritmii, depresie, stres, oboseala cronica, nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor. [continuare]

Mai multe femei din arad se simt rau dupa ce ar fi participat la teste pentru un medicament nou

Categoria: Diverse

Autoritatile sanitare din Arad incearca se identifice o clinica din municipiu unde mai multe femei ar fi participat la teste pentru un medicament nou, produs de o companie de profil, dupa ce mai multe persoane au spus ca se simt rau dupa ce au acceptat sa participe la aceste teste. [continuare]

Pagina 1 din 7 (196 rezultate)