analize medicale tgp tgo

Prescurtari si termeni folositi de catre laboratorul de analize medicale

Categoria: Articole

Termeni Majoritatea termenilor care se gasesc intr-un buletin de analize medicale isi au originea in limba greaca. Acesti termeni se folosesc fie simpli, fie mai ales sub forma combinata de prefixe si sufixe. Pentru a ajuta la o mai buna intelegere si memorare a acestor termeni precum si la o pronuntare corecta a lor, redam mai jos cativa din acesti termeni, care provin din limba greaca si care sunt utilizati in limba romana. Prefixe Cito- = celula. Exemple: leucocite (celule albe), eritrocite (celule rosii), examen citologic (examen al celulelor), monocite (celule cu un singur nucleu) Eritro = rosu. Exemple: eritrocite (celule rosii), eritrocitoza (numar crescut de celule rosii). Gluco, glico - = dulce. Exemple: glucoza, glucide (substante dulci, zaharoase), glicemie (zahar in sange), glicozurie (zahar in urina). Hemo, hem, hemato - = sange. Exemple: hematologie (stiinta care studiaza sangele), hemoragie (scurgere de sange), hematocrit (separarea sangelui), hematurie... [continuare]

Analize medicale interpretare

Categoria: Comunitate

as dori sa mi se intrpreteze urmat oarele analize medicale si dacanu sant la val normale ce pot sa am ? ALAT-TGP 25,ASAT-TGO-UI/L 20, BILIRUBINA-mg% 0,60,GAMA-mm/1h ELECTROFOREZA-PROTEINE albumina 56,44%,valoare 4.40 MG/DL,alfa1 2,69% val 0,21MG/DL,alfa2 8,32 val 0,65 MG/ DL,beta1 6,11 va 0.48 MG/DL,beta2 3,81 val 0.30 MG/DL,GAMMA 22,63 val 1,77MG/DL ,proteine totale 7.80,albuline /globuline 1.30 [continuare]

Analize medicale interesante

Categoria: Comunitate

am 30 ani, male, Am wbc. 14.1, ne# 7.9 ly# 4.8 mo# 0.9 mchc = 32.4 mpv = 7.3 GPT = 80 GOT = 46 PROTEINA C REACTIVA = 38 mg/l colestrol = 244 mg/100ml trigliceride= 221 mg/100ml hdl colestrol = 39mg/100ml ldl colesterol direct = 200 mg/100ml fibrinogen = 6.24 g/l helicobacter pylori anticorpi IgG = 2.12 u/ml pozitiv factor reumatoid este negative. am claudicatia, dar ekg si echo doppler este normal in film de palamani arata ca am bronsita examen de coproparazitologic si coprocultura arata ca am numa candida. ma simt foarte bolnav, obosit si tot timpu as dormi ce analiza mai trebuie sa fac, nu stie nimeni ce am. ce am?? [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Categoria: Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

na ziua Mi-am facut analizele si nu prea am timp sa ajung la medicul de familie. Mi-au iesit urm valori: WBC - 4.2 (4-10) RBC - 4.26(4-6) NEU% - 27.6 (25-75) HGB - 12.6 (12.5-17.5) LYM%- 45.7(20-45) HCT - 37.5 (36-48) MON% - 20.7(2.5-12.5) MCV -88.7(76-96) EOS% - 5.5 (0-8) MCH - 29.8(27-32) BAS% - 0.5 (0-2) MCHC - 33.6(32-36) NEU -1.16 (2.5-7.5) RDW- CV - 15.1(11-16) LYM - 1.92(1.6-4) RDWE SD - 48.2(37-54) MON - 0.87(0.24-0.65) PLT - 197(150-450) EOS - 0.23 (0.02-0.6) MPV - 11.6(8-15) BAS - 0.02 (0.01-0.15) PDW - 15.5 (9-17) -P-LCR 37.3(13-43) VSH 10 (1-13) GLICEMIE 75.3(70-105) SIDEREMIA 38(50-170) TGO 21 (0-37) TGP 20 0.---41) Ma ingrijoreaza monocitele, mai ales val procentuala si neutrofilele scazute. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mentionez ca sunt femeie si am 30 de ani. Multumesc [continuare]

Rezultate analize medicale

Categoria: Comunitate

Buna Ziua,...am fost internat in spital in sectia pneumologie unde mi sa facut analize de singe,...dupa externare si in in timpul internarii am inceput sa ma balonez usor dupa fiecare masa asociata cu greturi usoare si dureri usoare abdominale,....analizele sunt urmatoare VSH-10,L-8810,Glicemie-94,TGO-35,TGP60,Uree-28mg,Ex. bact. 13km-Negativ,Cin lucru,....am 49 de ani ,1.79 inaltime si 63 kg,....trebuie sa-mi fac griji?...multumesc anticipat [continuare]

Analize medicale

Categoria: Produse medicale

ANALIZA PRET RON ACE (Antigenul Carcino Embrionar) 45 Acid Delta-Amino Levulinic (urina 24h) 85 Acid Hipuric (urina 24h) 50 Acid Homovanilic (urina 24h) 60 Acid uric 7.5 Acid Vanil Mandelic (AVM) 60 ACTH (Hormon Adrenocorticotrop) 45 Adenovirus serologie/coproantigen 85 AFP (Alfafetoproteina) ser/lichid amniotic 50 Albumina ser/lichid cefalorahidian 15 Aldosteron ser/urina 24h 155 Alfa 1-Antitripsina 45 Alfa 2-Macroglobulina 45 Amilaza ser/lichid punctie/urina proaspata 9.0 ANCA 80 Androstendion 85 Angiotensinconvertaza* 110 Anticoagulant lupic 75 Anticorpi Anti Acid Fosfatidic 35 Anticorpi Anti ADN Nativ (Dublu Catenar) 55 Anticorpi Anti Anexina V IgG 65 Anticorpi Anti Anexina V IgM 65 Anticorpi Anti Insule Pancreatice 115 Anticorpi Anti Insulina Umana 85 Anticorpi Anti Leptospira 85 Anticorpi Anti MCV 100 Anticorpi Anti Membrana bazala Glomerulara 85 Anticorpi Anti Microzomiali Tiroidieni (Anti TPO) 50 Anticorpi Anti Mitocondrii 225 Anticorpi Anti... [continuare]

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale

Categoria: Comunitate

mi-au iesit transaminazele 45 este ceva de speriat in buletin arata ca limita normala multumesc [continuare]

Analize hepatita b..contradictorii

Categoria: Comunitate

Buna ziua. In urma cu po saptamina mi-am facut analizele uzuale la SYNEVO, si mi-au iesit TGP 141 si TGO 58, colesterol 194, glicemie 110. Doctorul meu de familie, mi-a dat niste analize suplimentare , printre care si testele pt Hepatita B si C. Dupa analize, electroforeza a iesit buna, gama glutamil 36, buna, anti HCV negativ si ...pb mea...Ag HBs (screening) slab pozitiv cum au scris ei in buletin, adica 10.55 care era mai mare ca 1(prag de rezultate pozitive.) Recomandarea lor a fost sa repet analiza...dar cu o alta metoda. Am refacut analiza la centrul de transfuzii local...si a iesit Ag HBS absent (negativ, probabil). Acum stau si ma intreb...care o fi corecta, valorile TGP, TGO marite totusi de unde sunt, sa fac vacin anti hepatita B acum, ce tratament sa urmez? Va rog niste pareri si sfaturi...Multumesc. [continuare]

Tgp si tgo

Categoria: Comunitate

Buna ziua!In urma unor analize medicale mi-au iesit doua analize cu valori peste limita maxima TGP=47 si TGO=41,limita maxima fiind de 32 respectiv 31.Ce inseamna acest lucru?Medicul meu lipseste o perioada si nu stiu ce sa fac,stiu doar ca aceste analize au legatura cu ficatul...Va multumesc! [continuare]

Analize madicale

Categoria: Comunitate

am facut analizele medicale obligatorii .Valori crescute sunt: colesterol=235mg/dl, TGP=48,Euzinofile =6 .As vrea sa stiu daca TGO este normal si TGP=48(limita maxima normala este 40) sunt probleme cu ficatul ? Am facut si un echograf si ficatul e in limite normale. [continuare]

Rezultatele analizelor

Categoria: Comunitate

Ma numesc Trica I., am 40 ani, din Buc. Mi-am facut analizele medicale anuale la care majoritatea parametrilor au iesit normali, mai putin TGO, care mi-a iesit 55,17 iar TGP mi-a iesit 75,97.La recomandarea medicului de familie mi-am facut marcari virali pt. hepatita B si C la laboratoarele Synevo, la care la Ag HBs(screening) a iesit rezultat pozitiv iar la Anti HCV a iesit rezultat negativ. Din asta rezulta ca am hepatita B ?...ce considerati ca ar trebui sa fac in continuare? [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Am facut analizele fetitei mele in varsta de 1 an si 9 luni,nu am un tabel cu valorile normale pentru copii,insa din cate am vazut pe internet sunt cam in afara limitelor.Ma puteti ajuta,va rog?Luni voi merge la medic,insa sunt ingrijorata.Va scriu cateva din valorile de pe buletinul de analize: Glicemie :70 TGO:30 TGP: 13 VSH :10 Examen citologic al frotiului sanguin Neutrofile segmentate: 30 Limfocite :60 Monocite :8 Eozinofile :2 Hemoleucograma completa Nr leucocite :6.52 Limfocite :63.1 Monocite :9.5 Granulocite :57.4 Limfocite(din nou): 4.11 Monocite: 0.61 Granulocite: 1.79 Nr.eritrocite:4.79 Hemoglobina: 39.5 Hematocrit: 39.5 Volum eritrocitar mediu: 83 Hemoglobina eritrocitara medie: 25.8 Concentratie medie Hb/Eritrocit :31.1 Largimea distrib eritroc #: 43.8 Largimea distrib eritroc %: 13.2 Trombocite: 243 Volum trombocitar mediu : 10.1 Largimea distributiei trombocitare#: 13.8 Largimea distributiei trombocitare % :37.9 La examenul... [continuare]

Tgp marit

Categoria: Comunitate

copil 5 ani.tgp 69 tgo 25.acest tgp marit ce inseamna? [continuare]

Analize sange

Categoria: Comunitate

Pe 29 decembrie am facut analize la sange la spital, rezultatele au fost : ASLO 341,33 ; TGP 60,8. In legatura cu TGP-ul, am fost sfatuita sa fac testele pentru hepatitele B ci C. Astazi am fost la un laborator privat unde pe langa testele pentru hepatita, am ales sa imi fac iar TGP-ul, TGO-ul si ASLO. Rezultatele sunt : TGO 13,4; TGP 17; ASLO [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

buna ziua. mi-am facut cateva analize. iar cateva sunt peste nivelul admis. HEMATOLOGIE neutrofile - (rezultat 37,9%) valoare normala intre 50 - 75% monocite - (rezultat 13,2%) valoare normala intre 3 - 10% eosinofile - (rezultat 9,1%) valoare normala intre 1 - 3 % conc. medie de hgb. eritrocitare (MCHC) - (rezultat 37,6 g/dl valoare normala 32 - 36 g/dl BIOCHIMIE ASL - TGO (rezultat 35 UI/I) valoare normala intre 0 - 35UI/I ALT - TGP (rezultat 62 UI/I) valoare normala intre 0 - 45UI/I asptet un rasupns, multumesc am ameteli, furinicaturi in zona feltei si a capului. amortesc repede, m-ai ales la cap cand stau cu capul pe perna. dureri din cand in cand in zona nasului si intre ochi. transpir in plame... [continuare]

Analize barbat 37 de ani

Categoria: Comunitate

Care ar fi analizele obligatorii pe care ar trebui sa le realizeze un barbat la varsta de 37 de ani ? in conditiile in care nu a mai efectuat analize din 2008. [continuare]

Analize complexe

Categoria: Comunitate

Buna ziua. As dori sa stiu, daca am trimitere de la medicul de familie, la ce spital pot merge pentru a-mi face niste investigatii mai amanuntite, gratuit.? Mentionez ca sunt din provincie si m-ar interesa un spital din Bucuresti. Unde ma indrumati sa merg si la ce medic? A dori daca se poate sa ma internez, pentru a-mi fi facute in voie toate analizele. [continuare]

Tgp-marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am facut un set de analize si am si eu catva nelamuriri: TGP -64.40-marit TGO-29.90-normal Colesterol total-201.60-normal Ce ar putea insemna valoarea TGP marita???? [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

in urma unor analize a rezultat: hemoglobina eritrocitara medie = 27,5pg (29.0 - 33 pg parametrii normali); limfocite = 46,8% (22,0 - 43,0 % parametrii normali); volum trombocitar mediu = 3,8 fL (7,4 - 10,4 fL parametrii normali); alt/tgp = 11 U/L (13 - 45 UL parametrii normali). mentionez faptul ca are 1.60 m, 59 kg si 12 ani si 4 luni. [continuare]

Analize,ce sa fac?

Categoria: Comunitate

hepatita b. analize : tgo=32, tgp= 68, alb=48.24%, electroforeza: alfa1=5.12%, alfa2=15,44%, beta=9.62%, gama=21.58%. Pana acum a folosit esentiale si spirulina. Acum a intrerupt aceste medicamente si a inceput cu BIO BRAN 1000. ESTE BINE? Este vorba de un baiat de 23 ani care i-a fost descoperita boala la o donatie pt.un bolnav. Va rog sa ne ajutati cu un raspuns [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua! obisnuiesc ca o data pe an sa imi fac un set complet (pe cat se poate) de analize, asa am facut si anul acesta cand am descoperit cu stupoare ca am valori crescute ale transaminazelor, TGP 66(max55) si TGo 41(max34), restul analizelor erau bune. M-am socat f tare si am facut analizele pt HCV si HBs care au iesit negative. Ce as putea avea si ce sa fac in continuare. Mentionez ca de cand am facut analizele parca am si o jena in zona ficatului.....sa fie oare autosugestie? Va multumesc [continuare]

Analizele copilului

Categoria: Comunitate

Copilul meu are 5 ani si in urma analizelor au iesit mai multe valori anormale: Hematologie- RBC 4,93 MCV - 72,2, MCH-25,4, Limfocite-39,1 , Monocite-10,7 Eozinofile-9,8, RDW-SD- 34,4, Urini- Bacterii-20,5, Conductivitate- 15,9. Va rog, un raspuns din partea unui specialist, cu multumirile de rigoare si cu mentiunea ca i-a cam disparut pofta de mancare, da de dulciuri ba. Inca odata multumiri si astept raspunsul dumneavoastra. [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

cum au iesit analizele tgo 53 si tgp 97 multumesc frumos [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Bună seara. Am o rugăminte mare. Am făcut un control medical şi mi-a ieşit pozitiv AgHbs pozitiv. Le-am repetat la Matei Balş şi mi-au ieşit următorii markeri hepatici: - AgHbs: pozitiv; - AcHbe: pozitiv; - AcHBeIgG: pozitiv; Ceilalţi markeri au ieşit negativi. Am făcut viremia şi mi-au ieşit următoarele rezultate: Încărcătură virală: 159 copii ADN HVB/ml ( 2,30 log copii ADN HVB/ml) 47 UI/ml (1,67 log UI/ml) Sensibilitatea metodei: 51 copii ADN HVB/ml (1,71 log copii ADN HVB/ml) 15 UI/ml (1,17 log UI/ml) TGP 38 TGO 46 COLESTEROL TOTAL 196 TRIGLICERIDE 210, iar ceilalţi parametri ai funcţiilor ficatului, în parametri normali. De bucurie că dl. dr. mi-a spus că nu e nimic grav, doar că voi fi monitorizat, urmând ca peste 6 luni să repet viremia pentru a observa evoluţia/involuţia, nu am mai pus şi alte întrebări care acum îmi bântuie mintea. Mi s-a recomandat un tratament cu Lagosa şi Baraka. De aceea, vă adresez... [continuare]

Tgp si tgo

Categoria: Comunitate

Buna seara!Am facut un set de analize dintre care TGP si TGO in care mi-au iesit niste valori anormale respectiv:TGP 63.2 si TGO 24.9 Va rog sa-mi spuneti ce analize ar trebuie sa efectuez in acest caz ,date fiind valorile anormale astept raspuns Cu stima si respect! [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

buna ziua. sotul meu in varsta de 26 ani(1.80m, 89 kg) si-a facut analizele si i-a iesit TGP 136 u/l(val max 41) si LDL colesterol 121 mg/dl (val max 100).ce reprezinta aceste valori?cat de ingrijoratoare sunt? si ce tratament trebuie sa urmeze? va multumesc. [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

as vrea sa stiu in legatura cu,,,,,,leucocite,eritrocite.......de vreo 2 sapt mi-am facut pt prima oara in viata analizele....nu de mult mi-au ajuns rezultatele.....arata cam asa........eritrocite5.6 cand baremul e 4.5-5.5.........leucocite11.4 baremul fiind 4-11..........linfocite 4.6 baremul fiind 1-4........gama GT87 baremul fiind 8-61..........cam astea sunt cele ce m-au preocupat fiind peste barem..........va rog pe toti cunoscatorii sa-mi zice-ti cam ce inseamna fiecare in parte.....cam ce sa ma ingrijoreze mai mult......si ce trebuie sa fac.....va multumesc [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Categoria: Comunitate

Buna seara,am mare nevoie de ajutor in interpretarea unor analize la sange care au iesit crescute si ma nelinistesc.Cu stima. Glicemie - 123 mg/dl .........interv referinta 10-105mg/dl Colesterol seric total - 294 mg/dl..........referinta120-240mg/dl HDL - 41 mg/dl...................referinta 40-60mg/dl LDL - 226 mg/dl...............referinta 0-150mg/dl Trigliceride serice - 131 mg/dl..............referinta 0-200mg/dl TGO - 39 U/L...............referinta 0-37 U/L TGP - 53 U/L..............referinta 0-40 U/L [continuare]

Rezultate analiza

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am 44 ani, sunt barbat si in urma unor analize facute la serviciu, mi-a iesit rezultatul la TGP - 70 , TGO - 29 , LDL - 212. Intrebarea mea ar fi daca in urma acestor analize, in special al TGP as putea avea afectiuni hepatice si daca da, ce imi recomandati. Va multumesc. I.doru [continuare]

Pagina 1 din 7 (187 rezultate)