analize medicale pentru glicemie

Prescurtari si termeni folositi de catre laboratorul de analize medicale

Din Articole

Termeni Majoritatea termenilor care se gasesc intr-un buletin de analize medicale isi au originea in limba greaca. Acesti termeni se folosesc fie simpli, fie mai ales sub forma combinata de prefixe si sufixe. Pentru a ajuta la o mai buna intelegere si memorare a acestor termeni precum si la o pronuntare corecta a lor, redam mai jos cativa din acesti termeni, care provin din limba greaca si care sunt utilizati in limba romana. Prefixe Cito- = celula. Exemple: leucocite (celule albe), eritrocite (celule rosii), examen citologic (examen al celulelor), monocite (celule cu un singur nucleu) Eritro = rosu. Exemple: eritrocite (celule rosii), eritrocitoza (numar crescut de celule rosii). Gluco, glico - = dulce. Exemple: glucoza, glucide (substante dulci, zaharoase), glicemie (zahar in sange), glicozurie (zahar in urina). Hemo, hem, hemato - = sange. Exemple: hematologie (stiinta care studiaza sangele), hemoragie (scurgere de sange), hematocrit (separarea sangelui), hematurie... [continuare]

Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Din Articole

Generalitati Analizele medicale sunt singurele proceduri de depistare exacta a unei probleme de sanatate, de aceea pregatirea corecta inainte de efectuarea lor este cruciala pentru obtinerea unor rezultate corecte. Exista o serie de lucruri care pot compromite analizele medicale si, implicit, diagnosticul stabilit de specialist. Greseli care pot compromite rezultatele analizelor medicale Cateva erori aparent minore, precum consumul de alimente sau administrarea unor medicamente inainte de efectuarea analizelor medicale, sunt suficiente pentru compromiterea rezultatelor. Cele mai noi cercetari spun ca simpla miscare gresita a bratului poate sa conduca la o masurare eronata a presiunii arteriale. Un studiu publicat in Analele Medicinei Interne spune ca schimbarea pozitiei bratului din partea lateral-frontala (cea corecta) prin intinderea bratului in fata, poate reduce valoarea presiunii arteriale reale cu pana al 10%, o proportie suficient de mare, incat interpretarea riscului de... [continuare]

Interpretare analize medicale

Din Comunitate

Buna ziua, Am facut niste analize medicale de rutina si valorile au fost urmatoarele: leurcocite 5.18 neutrofilele 46.1 limfocite 45.2 monocite 6.6 eusinofile 1.9 basofile 0.2 hematii 4.1 hemoglobina 11.4 g/dl hematocrit 32.2 volum mediu eritrocitar 78.5 fl hemoglobina ertrocitara medie 27.8 pg conc. medie de hgb eritrocitara 35.4 g/dl trombocitele 250 fier 36.3 ug/dl colesterol 215 mg/ dl glicemie 80mg/dl proteine totale serice 7.17 puteti sa ma ajutati cu o interpretare partiala a acestora pana ajung la medicul de familie [continuare]

Analize medicale si controale anuale pe care trebuie sa le faci obligatoriu. iti pot salva viata!

Din Articole

Cand vine vorba despre sanatate, trebuie sa iti iei mereu masuri de preventie. Si asta pentru ca nu toate bolile dau simptome. Foarte multe persoane ajung la medic cu afectiuni grave, in stadiu avansat, cu sanse foarte mici de recuperare si supravietuire. Indiferent de varsta pe care o ai, specialistii recomanda sa mergi la medicul de familie cel putin o data pe an, pentru efectuarea analizelor de sange uzuale si a unei examinari clinice. Aceste analize de rutina, impreuna cu examenul de evaluare generala a sanatatii raman cea mai buna metoda de screening pentru boli frecvente precum anemia, diabetul zaharat, tulburarile de coalgulare a sangelui, hepatitele, insuficienta renala, bolile cardiovasculare, infectiile digestive sau urinare. Iata ce analize trebuie facute periodic: Hemoleucograma Este o analiza utila in identificarea diferitelor tipuri de anemii, infectii, alergii sau leucemii si masoara urmatoarele cantitati: - Numarul de globule rosii din sange – eritrocite... [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

Buna ziua. Sunt Mihaela. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Am facut si eu cateva analize si as vrea sa stiu daca sunt ok? O sa le scriu numai pe cele care sunt incadrate in chenar; colesterol total 232,15; glucoza 111,14; examen complet de urina; ph 5,5; leu 75; ery 0,03; frecvente celule epiteliale plate, rara flora bacteriana, 11-12 leucocite, 1-2 hematii; hgb 11.70; mcv 78; mch 26; fibrinogenemie 508. [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

As avea o rugaminte la unul dintre medicii dvs .care ar putea sa-mi interpreteze si mie cateva analize ..HDL Colesterol (numai in HTA) este de 160 . LDL Colesterol (numai in HTA)este de 37. Colesterol total 215 .trigliceride 113 si glucoza 101 . VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR [continuare]

Rezultate analize medicale

Din Comunitate

Buna Ziua,...am fost internat in spital in sectia pneumologie unde mi sa facut analize de singe,...dupa externare si in in timpul internarii am inceput sa ma balonez usor dupa fiecare masa asociata cu greturi usoare si dureri usoare abdominale,....analizele sunt urmatoare VSH-10,L-8810,Glicemie-94,TGO-35,TGP60,Uree-28mg,Ex. bact. 13km-Negativ,Cin lucru,....am 49 de ani ,1.79 inaltime si 63 kg,....trebuie sa-mi fac griji?...multumesc anticipat [continuare]

Analize medicale

Din Comunitate

BUNA SEARA.DE CURAND I-AM FACUT FETITEI MELE NISTE ANALIZE LA SANGE SI AS VREA SA STIU DACA E CEVA GRAV IN NEREGULA.DOCTORA MI-A ZIS DECAT CA LEUCOCITELE SUNT CAM MARI DAR CAM ATAT. LEUCOCITE neutrofile% 47.6% 30-75% eosinofile 1% 0-6% basofile 1.6% 0-2% limfocite 37.8% 30-55% monocite 12% int 0-10%?????????? hematii RBC 4.86 3.7-4.9(usoaraanizocitoza usoara hipocrimie) hemoglobina HGB 11.3 11.4-14.5?????????? volum mediu eritrocitar MCV 73FI 70-85FI hematocrit hct 35.4% 32-41% hemoglobina eritrocitara medie MCh 23.3 25-32 conc medie de hemog eritrocitara 31.9 31.5-36 Indice de distribuire a eritrocitelor RDW 17.1% 0-18% trombocite PLT 367 150-450 Volum mediu trombocitar Mpv 8.8 6-15 trombocrit pct 0.324 0.15-0.45 indice de distribuire trombocite Pdw 14% 10-40% neutrofile 8.2 1.5-8.5 eosinofile 0.17 0.02-0.17 limfocite 6.51 3-9.5 basofile 0.28 0-0.2???????????????? monocite 2.06 0.2-0.8 ?????????? Absente oua paraziti si chisturi giardia antigen giardia... [continuare]

5.000 de analize gratuite pentru brasoveni la expozitia de sanatate

Din Diverse

5.000 de brasoveni vor avea ocazia ca, pana vineri, sa-si masoare nivelul glicemiei si colesterolului, varsta plamanului, tensiunea arteriala, greutatea, procentul de grasime corporala, in cadrul Expozitiei de Sanatate, care se desfasoara in Aula Universitatii „Transilvania“ Brasov. [continuare]

Glicemie -diabet

Din Comunitate

buna ziua...acum cateva zile am facut analize si la glicemie am avut 128....este riscant ?....mentionez ca am dese caderi de gicemie i am fost foarte mirat de acest 128....am 1,97 175 kg si la mers indelungat ,efort mai mare am caderi de glicemie,nicidecum glicemie mare....sunt bolnav si de ciroza hepatica de5 ani ,tin regimul prescris deci de unde sau daca este periculoasa aceasta valoare....an 44 de ani ,multumesc [continuare]

Analize si ecografii in sarcina

Din Comunitate

buna.sunt insarcinata in 30 de saptamani si as vrea sa imi fac analizele medicale necesare.daca iau de la medicul de familie trimitere pot merge cu ea la medicul ginecolog sa ma ia si evidenta?trebuie sa platesc consultatiile,ecografiile,analizele medicale daca am trimitere de la medicul de familie?precizez ca am adverinta de asigurat.va multumesc! [continuare]

Interpretare analize

Din Comunitate

analize medicale:RDW-10,78 PCT-0,135NORMAL MON-8,0NORMAL NEU-57,2NORMAL EOS- 8,6NORMAL DENSITATE URINA-1030NORMAL Transpiratie mai mare decat de obicei - in ultimile 10 zile Mentionez ca mi-am facut raze la plamani si ecograf abdominal si toate mi-au iesit bune (doar la vezica urinara mi-a dat semirepletie continut transsonic).De asemenea,celelalte analize la sange mi-au iesit bune - colesterol,glicemie tgo,tgp etc. V-as ruga sa-mi spuneti daca este un motiv serios de ingrijorare aceste rezulate si care ar putea fi cauza.De asemenea,ce analize as putea sa fac pentru a afla o cauza exacta.Va multumesc! [continuare]

Pacientii cu poliartrita reumatoida si spondilita s-au intalnit cu medicii in cadrul primei conferinte reumapac

Din Diverse

Houston a organizat pentru Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Reumatismale Inflamatorii din Transilvania (ART) primul eveniment ReumaPac in data de 24 martie, la Cluj. Partener principal al evenimentului a fost Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" Cluj, reprezentata de lectori de exceptie. [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
S.C. LABORETICA S.R.L.
Analize medicale, Medicina muncii, Medicina interna, Ecografie, Medicina de familie 0212520443
Bucuresti, Complex Ghica Plaza, Str. Ziduri Intre Vii Nr.19, Corp B, Sector 2...

Analize recomandate in functie de patologii

Din Articole

Generalitati Cand vorbim despre analize ne referim la explorarile paraclinice efectuate unui individ (pacient) pentru a depista, a diagnostica o patologie. Analizele paraclinice inseamna acele analize care se pot recolta dintr-o proba sanguina , dintr-o proba tisulara sau printr-o metoda imagistica (radiografie, CT sau RMN) pentru explorarea starii de functionalitate a organismului uman. Din acest motiv prima si principala metoda de depistare a unor patologii trebuie sa fie reprezentata de anamneza medicului. Indiferent cat de amanuntite ar fi informatiile conferite printr-o carte, printr-o informatie pe internet sau de alta natura nu poate suplini pregatirea unui medic. Totusi exista posibilitatea stabilirii unor directive generale in ce priveste examinarea unui pacient Anamneza Anamneza - parte constituienta a examenului clinic nu poate fi facuta decat de un medic, indiferent de specialitate, ca vorbim de un medic generalist, un medic de familie sau un medic de specialitate... [continuare]

Cat de relevante sunt testele medicale facute acasa

Din Articole

Generalitati Testele medicale care pot fi efectuate acasa castiga tot mai multa popularitate in randul persoanelor dornice sa isi monitorizeze singure starea de sanatate. In timp ce aparatele de masurat glicemia pentru diabetici sau testele de sarcina pot fi relevante pentru utilizatori, kiturile care urmaresc depistarea altor conditii medicale de sanatate mai complexe (asa cum este cancerul de colon, de pilda), pot crea confuzie, panica si ingrijorare fara un fundament real. Relevanta testelor medicale pentru uz individual Cu toate ca avantajul evaluarii propriei stari de sanatate in intimitatea caminului valideaza utilitatea testelor medicale efectuate acasa, rolul interventiei unui specialist ramane cel mai important in cele mai multe cazuri. Analizele facute acasa nu doar ca pot fi interpretate in mod eronat de pacienti, ci au si anumite limitari tehnice care pot conduce la obtinerea de rezultate false sau incomplete. In exemplele de mai jos puteti observa care sunt... [continuare]

Trigliceride, colesterol si glicemie marite

Din Comunitate

Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns: in urma unor analize sotul meu in varsta de 48 de ani a descoperit ca are trigliceride:428, colesterol:272 si glicemia:377, ce este de facut? Va multumesc [continuare]

Valoarea analize

Din Comunitate

va rog sa-mi intrepretati valoarea analizelor pe care le-am facut recent la fetita mea de 12 ani atpo-419;tsh-100;ft4-9.36; in rest glicemie trigliceride si colesterol bune va rog sami spuneti ce alt tratament se poate face in afara de eutirox il vomita nu il suporta organismul ei [continuare]

Analize

Din Comunitate

buna ziua. sotul meu in varsta de 26 ani(1.80m, 89 kg) si-a facut analizele si i-a iesit TGP 136 u/l(val max 41) si LDL colesterol 121 mg/dl (val max 100).ce reprezinta aceste valori?cat de ingrijoratoare sunt? si ce tratament trebuie sa urmeze? va multumesc. [continuare]

Care sunt valorile glicemiei?

Din Comunitate

Mi-am luat glicemia din deget si as dori sa stiu ce inseamna. Pe nemancate a fost 104 iar dupa ce am mancat a fost 102. Multumesc [continuare]

Interpretare analize - ajutor

Din Comunitate

Buna seara,am mare nevoie de ajutor in interpretarea unor analize la sange care au iesit crescute si ma nelinistesc.Cu stima. Glicemie - 123 mg/dl .........interv referinta 10-105mg/dl Colesterol seric total - 294 mg/dl..........referinta120-240mg/dl HDL - 41 mg/dl...................referinta 40-60mg/dl LDL - 226 mg/dl...............referinta 0-150mg/dl Trigliceride serice - 131 mg/dl..............referinta 0-200mg/dl TGO - 39 U/L...............referinta 0-37 U/L TGP - 53 U/L..............referinta 0-40 U/L [continuare]

Rezultat analize

Din Comunitate

Buna seara!Am fost sa-mi fac analizele dar inca nu am ajuns la un medic sa mi le citeasca...ma puteti ajuta putin? Hematologie TEST-REZULTAT WBC-10.12 RBC-4,79 HGB-13 HCT-40,1 MCV-83,7 MCH-27,1 MCHC-32,4 PLT-236 LYMPH%-37,3 MONO%-12,7 NEUT%-47,5 EO%-2 BASO%-O,5 LYMPH#-3,77 MONO#-1,29 NEUT#-4,81 EO#-0,2 BASO#-0,05 RDW-CV%-14,4 RDW-SD-42,7 PDW-15,8 MPV-11,9 P-LCR%-37,6 PCT-0,28 URINA EPITELII:FRECVENTE LEUCOCITE:FRECVENTE HEMATII:RARE SARURI:ACID URIC RAR/FLORA MICROBIANA PREZENTA VA MULTUMESC!!! [continuare]

Glicemie 140

Din Comunitate

Buna ziua, Tatal meu si-a facut analizele zilele trecute si are glicemia 140 si colesterol 142. Are 54 de ani si nu a tinut niciun fel de regim alimentar pana acum. Medicul i-a spus sa-si schimbe alimentatia si apoi sa repete analizele. Va rog sa-mi spuneti daca este nevoie de o consultatie la un medic specialist. Exista riscul sa ajunga la diabet? Va multumesc [continuare]

Glicemia

Din Comunitate

am 36 de ani si sunt diabetica(tip 1cu insulina).Am un baiat de 14 ani .I-am luat glicemia din deget la o ora dupa masa de seara si o avea154 iar dimineata urmatoare dupa ce a mancat un castron cu cereale o avea124.E normal?Trebuie sa ma duc la control cu el?Va multumesc! astept informatii. [continuare]

Testari medicale gratuite cu prilejul zilei internationale a persoanelor varstnice

Din Diverse

Sambata, 1 octombrie, in intervalul orar: 09.00-18.00, la Sediul Otopeni al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”, persoanele varstnice din Bucuresti vor putea beneficia gratuit de testari pentru determinarea glicemiei, colesterolului, tensiunii arteriale si a riscului de a dezvolta osteoporoza. [continuare]

Automonitorizarea structurata a glicemiei – un concept inovator in controlul diabetului

Din Diverse

Un concept inovator in controlul diabetului include automonitorizarera structurata a glicemiei (SMBG – Self-Monitoring of Blood Glucose), vizualizarea datelor, analizarea tiparelor si initierea unor ajustari terapeutice adecvate, reducand semnificativ valorile hemoglobinei glicozilate (HbA1c), imbunatatind controlul glicemic si calitatea vietii pacientilor diagnosticati cu diabet. [continuare]

Sfaturi pentru a ramane tanara

Din Articole

Programati-va un control general Cu intentia de a face bilantul starii noastre generale, pentru a nu ne face griji de nimic... vom face un tur de orizont al examenelor care ne vor binele. Speranta de viata a crescut, intr-adevar, dar acesta nu este un motiv pentru a va lasa in voia sortii. Oasele: osteodensiometria este un examen radiologic foarte simplu, care nu provoaca durere, permitandu-va sa va masurati densitatea oaselor si riscurile de osteoporoza. Solicitati acest examen medicului generalist sau radiologului. Programati-l la fiecare 5 ani. Intestinele: testul Hemocult va permite sa identificati prezenta sangelui in materiile fecale si sa depistati, astfel, cancerul de colon. E bine sa-l faceti in fiecare an, de la 45 de ani, chiar mai devreme in cazul in care aveti rude care au suferit de cancer de intestin. Aparatul genital: datorita frotiurilor vaginale s-a redus cu 70% mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin. Efectuati acest test din 2 in 2 ani,... [continuare]

4 obiceiuri bune, 4 rele pentru sanatatea dumneavoastra

Din Articole

Generalitati Care sunt cele mai folositoare obiceiuri pentru o viata sanatoasa? Dar cele mai putin benefice? In cazul in care doriti sa duceti o viata cat mai sanatoasa, va recomandam sa acordati atentie micilor obiceiuri cotidiene ce se vor reflecta in starea generala a organismului dumneavoastra si sa incercati sa le modificati in cazul in care au un rasunet nociv asupra sanatatii. In ce consta micul dumneavoastra dejun - cateva gogosi luate in graba? Dar pranzul - mancare de la fast-food? Va afundati in fotoliu, in fata televizorului, dupa fiecare zi lunga petrecuta la birou? Va simtiti permanent stresat si nu sunteti capabil sa va relaxati? Daca raspunsul la majoritatea acestor intrebari este afirmativ, va recomandam sa va opriti putin si sa reflectati la felul in care actualul dumneavoastra stil de viata va va afecta, in viitor, sanatatea. Specialistii trag un semnal de alarma in legatura cu ritmul alert al vietii omului modern si atentioneaza asupra faptului ca... [continuare]

Consultatii medicale gratuite in sectorul 2, miercuri, de ziua mondiala a sanatatii

Din Diverse

Trei ambulante ale primariei sectorului 2 vor oferi, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, consultatii medicale gratuite pentru bucurestenii care vor sa-si verifice starea de sanatate si care nu au bani sau timp sa faca acest lucru in spitale sau policlinici. [continuare]

Femeile din pnl incep o campanie pentru sanatate, cetatenii pot sa-si masoare tensiunea si glicemia

Din Diverse

Organizatia Femeilor Liberale deruleaza, la nivel national, in perioada 14 septembrie - 30 octombrie, programul de informare si preventie "PNL are grija de sanatatea ta", in cadrul caruia cetatenii isi vor putea masura gratuit tensiunea si glicemia, acestia primind in plus o serie de informatii. [continuare]

1322 de persoane testate de glicemie in cadrul zilei mondiale a diabetului, craiova, 2011!

Din Diverse

In perioada 13-14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, au avut loc la Craiova testari gratuite ale glicemiei si hemoglobinei glicozilate, in urma carora s-a constat ca 46,9% dintre persoanele cu diabet testate nu isi controleaza eficient aceasta boala. [continuare]

Pagina 1 din 17 (485 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK