Clickmed
programare rapida la medic

fierul in organism

Pregateste-ti organismul pentru anotimpul racoros

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Septembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Baican Iuliana
Medic Rezident

Generalitati Desigur ca ne-am obisnuit cu zilele insorite de vara, insa odata cu apropierea sezonului rece trebuie sa tinem cont de faptul ca organismul nostru va fi supus unor schimbari, motiv pentru care este necesar sa il protejam si sa il pregatim cat mai bine pentru lunile mai friguroase care urmeaza. Schimbarile climatice, diminetile si serile mai reci pot slabi sistemul imunitar facandu-l mai susceptibil la infectii respiratorii sau tot felul de viroze sezoniere. Dar cum orice problema are o rezolvare, vestea buna este ca sunt numeroase modalitati prin care va puteti sustine sistemul imunitar si pentru a va proteja sanatatea fizica si psihica pe perioada anotimpului rece. Cine este mai expus infectiilor in anotimpul rece? Vulnerabilitatea in a contracta anumite infectii virale in perioada mai friguroasa variaza de la persoana la persoana, anumite categorii fiind mai predispuse la acest risc. Printre acestea se numara persoanele in varsta de peste 65 de ani, nou-nascutii... [continuare]

Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2024
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Introducere Pe masura ce vremea se raceste si ploile devin mai dese, creste numarul afectiunilor specifice sezonului si nu numai. Pe fondul unei imunitati scazute, se pot declansa o multime de afectiuni, aflate pana nu demult in stare latenta. Pentru a evita complicatiile, cea mai buna solutie este sa-ti intaresti sistemul imunitar prin adoptarea unei alimentatii bogate in antioxidanti, vitamine si minerale si prin practicarea de exercitii fizice regulate. In topul nutrientilor care stimuleaza imunitatatea se numara vitaminele A, C si E, zincul, betacarotenul si resveratrol, intalniti in dovleac, mere, rodii, sfecla, varza de Bruxelles, broccoli si struguri. Topul nutrientilor care stimuleaza imunitatatea 1. Vitamina C Se gaseste din belsug in legume si fructe, de la rosii, mazare si broccoli, pana la citrice, papaya, ananas si kiwi. Vitamina C te apara de afectiunile aparatului respirator si te protejeaza de cancer. Ea anihileaza virusurile si bacteriile prin stimularea... [continuare]

Efectele vitaminei c asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Martie 2020
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Despre vitamina C Vitamina C sau acidul ascorbic este una dintre cele mai cunoscute si consumate vitamine sub diverse forme, iar principalul sau beneficiu il reprezinta apararea sistemului imunitar. In anul 1937 cercetatorul Albert Szent impreuna cu echipa sa a primit Premiul Nobel pentru descoperirea acidului ascorbic.In trecut aceasta descoperire a ajutat la vindecarea scorbutului, iar astazi este utilizata pe scara larga la imbunatatirea sistemului imunitar atat in cazul copiilor cat si in cazul varstnicilor chiar daca au sau nu o afectiune. Rolul vitaminei C in organism Datorita faptului ca organismul uman nu poate sintetiza vitamina C,este necesar un aport suplimentar al acesteia pe care il putem lua fie din fructe si legume, fie din suplimente alimentare. Principalul efect il are cresterea si regenerarea celulara, ajutand la producerea colagenului si in acelasi timp la intretinerea sanatatii pielii, a articulatiilor, ligamentelor si vaselor de sange. Mai este considerat... [continuare]

Alimentatia - cheia succesului pentru o sanatate de fier

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Octombrie 2020
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Alimentatia sanatoasa In ultimele decenii, alimentatia sanatoasa a devenit o preocupare importanta pentru specialistii in sanatate din intreaga lume. Considerata un component prioritar al unui stil de viata sanatos, precum si un mijloc de prevenire a unor boli cronice, alimentatia si efectele ei asupra starii de sanatate, sunt studiate intens. Factori de risc alimentar Factorii de risc alimentari (aportul excesiv de sare, zahar, grasimi si de energie), conduc la dezvoltarea factorilor de risc metabolici (tensiunea arteriala crescuta, nivelul crescut de colesterol, nivelul crescut al glucozei sangvine, supraponderalitatea si obezitatea). Indiferent de natura lor, vegetala, animala sau mixta, alimentele sunt indispensabile pentru om, dat fiind faptul ca acestea asigura energia si substantele nutritive de baza, esentiale pentr [continuare]

Hemocromatoza - diabet bronzat

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati Hemocromatoza este o boala care apare datorita acumularii fierului in organismul uman. Fiziologic, organismul retine si depoziteaza o cantitate mica de fier in maduva osoasa, ficat, rinichi si inima, dar acumularea in exces determina afectarea acestor organe. Organismul necesita fierul pentru a sintetiza hemoglobina care reprezinta carausul oxigenului. Fierul furnizeaza energie necesara muschilor si tesuturilor. Cine poate face diabet bronzat? Barbatii sunt mai susceptibili pentru a face hemocromatoza fata de femei. Femeile elimina excesul de fier prin sangerarea menstruala si in timpul sarcinii.  Tipuri de hemocromatoza: Exista 2 tipuri de hemocromatoza: - hemocromatoza ereditara (genetica): este cea mai frecventa forma de hemocromatoza, transmisa genetic si este cea mai frecventa boala genetica la populatia alba, in special la persoanele cu descendenti in Europa de Nord - hemocromatoza secundara (dobandita). Cauzele hemocromatozei secundare sunt: -... [continuare]

Nucile si beneficiile lor uimitoare pentru creier si organism

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Septembrie 2020

Generalitati Nu intamplator nucile sunt supranumite “hrana creierului”. Pe langa faptul ca sunt delicioase si pline de vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea intregului organism, nucile aduc o serie de beneficii creierului uman, asigurand buna functionare a intregului sistem nervos. Consumul de nuci proaspete este asociat cu diminuarea colesterolului, reducerea riscului aparitiei de cancer, prevenirea bolilor cardiovasculare si scaderea in greutate. Acestea sunt doar cateva efecte pozitive ale nucilor pentru sanatate! Nucile, o sursa importanta de vitamine si minerale Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe oleaginoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra de zi cu zi. Contin vitamina A, vitamine din complexul B (B2, B6, B12 si acid folic), precum si vitaminele D vegetala, care ajuta calciul sa se fixeze in oase, si E, care comabate stresul oxidativ. Nucile sunt bogate in magneziu, fier, potasiu, zinc si calciu, precum si in acizi grasi... [continuare]

E-urile pot fi bune pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Ianuarie 2012

Generalitati Exista destul de multe zile cand o persoana mancanca ce doreste si ignora informatiile de pe etichetele produselor alimentare, iar mai tarziu starea generala de sanatate se inrautateste. Studiile au demonstrat deja ca ceea ce consuma o persoana poate dauna organismului sau, nu doar pentru ca acesta este privat de substante nutritive ci si din cauza componentelor chimice nesanatoase care pot declansa alergii alimentare si alte probleme de sanatate. Totusi exista E-uri care pot avea efecte benefice pentru sanatate. Exemple de E-uri sanatoase Exista mai multe E-uri sanatoase care contin nutrienti benefici pentru sanatate. Vitamina C - E300 Functioneaza ca un aditiv antioxidant natural si potentiator pentru paine. E300 face parte din compozitia a diverse produse alimentare, inclusiv carne afumata, peste congelat, cereale pentru micul dejun si vin. Ajuta organismul sa arda mai multe grasimi in timpul antrenamentelor, stimuleaza sanatatea si rezistenta... [continuare]

Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Septembrie 2016

Pestele este bogat in acizi grasi esentiali, de tipul Omega 3, care mentin sanatatea aparatului cardiovascular. El poate constitui alimentul ideal atata timp cat nu provine din ape contaminate cu metale grele, pesticide sau alte deseuri. Studiile recente au aratat ca unele specii de peste pot contine substante nocive precum dioxina, metil-mercur sau cantaxantina, un colorant artificial folosit in anumite crescatorii de pesti. Ce tipuri de peste este bine sa consumi? Specialistii in nutritie sustin ca pestele cel mai sigur pentru consum este cel provenit din crescatoriile avizate sau din tarile Uniunii Europene. De exemplu, somonul de crescatorie, provenit din tarile nordice, se inscrie in mai toate standardele. O alta alegere buna este si pastravul romanesc. Iubitorii de ton, pe de alta parte, trebuie sa fie atenti la ce fel de specie de ton cumpara, mai ales daca este la cutie. Evita conservele ieftine de ton maruntit in ulei, pentru ca iti pot cauza probleme de digestie.... [continuare]

Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Aprilie 2017

Generalitati Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. Unele specii de ciuperci actioneaza favorabil asupra unor boli, contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral. Mai mult, asigura o digestie eficienta, sunt foarte bune pentru cresterea imunitatii, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel de san si cel de colon. Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Beneficiile ciupercilor pentru organism • Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia . Fibrele [continuare]

Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Iulie 2019

Zaharul din nuca de cocos, din ce in ce mai folosit Zaharul din nuca de cocos se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, deoarece exista multe persoane care pretind ca este o alternativa foarte sanatoasa la alte tipuri de zahar. Adevarul exact despre acest tip de zahar nu este pe deplin descoperit, iar consumul exagerat poate contribui la diferite afectiuni de sanatate. Este esential ca oamenii sa inteleaga atat beneficiile, cat si riscurile asociate consumului de zahar din nuca de cocos. Acest lucru este cu atat mai important, cu cat frecventa utilizarii acestui zahar este din ce in ce mai mare in randul persoanelor care doresc sa isi indeplineasca pofta de dulce fara a se simti vinovate. Ce este si cum se obtine zaharul din nuca de cocos? Zaharul de cocos provine dintr-o sursa naturala, adica de la palmierul de cocos sau cocotierul. Acest tip de zahar are denumiri variate, precum: - zahar din nuca de cocos; - zahar de cocos; - nectar din flori de cocos (forma... [continuare]

Poftele alimentare si nevoile organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Aprilie 2011

Poftele alimentare nu au nicio legatura cu vointa umana! In majoritatea cazurilor, dorinta de a consuma un anumit aliment nu apare ca urmare a unei tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie, obezitate), ci in urma unui dezechilibru hormonal cauzat de adoptarea unui regim alimentar necorespunzator. De asemenea, acestea se manifesta si in momentul in care glanda suprarenala nu mai functioneaza corespunzator - "oboseala suprarenala". In consecinta, manifestarea poftelor alimentare semnaleaza prezenta unui deficit de vitamine si minerale in organism. De exemplu, cand organismul este epuizat nivelul de zahar si/sau serotonina este redus, astfel se declanseaza pofta de dulciuri sau de carbohidrati. Potrivit ultimelor studii realizare in domeniu, un alt factor care declanseaza dorinta de a consuma un anumit aliment este imaginatia. Astfel, acest proces intelectual cognitiv numit imaginatie stimuleaza pofta unui aliment prin asocierea lui cu un eveniment placut, o perioada... [continuare]

Hormonii: efectele asupra organismului

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Generalitati Hormonii sunt substante chimice produse de catre glandele care formeaza sistemul endocrin; eliberati in circulatia sanguina hormonii actioneaza in mod specific pe unul sau mai multe "organe-tinta" cu scopul de a le reglementa functionalitatea. Cuvantul hormon s-a format prin derivarea cuvantului grecesc "hormao" care inseama "a stimula, a pune in miscare". In functie de structura, hormonii se impart in 3 grupe: - peptidici (formati din mai multi acizi aminati); - steroidieni (derivati ai colesterolului); - derivati dintr-un acid aminat (hormonii tiroidieni). Hormonii regleaza diferite functii din organism, printre care: - cresterea si dezvoltarea; - functia si reproducerea sexuala; - metabolismul; - starea psihologica. Sistemul endocrin Sistemul endocrin este compus din mai multe glande; unele dintre acestea sunt controlate de catre hipofiza, la randul ei o glanda endocrina, si de catre hipotalamus, altele au un mod de functionare mai autonom. Asemenea... [continuare]

Imunizarea organismului in sezonul rece

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2013

Cea mai usoara cale spre o viata sanatoasa o reprezinta un sistem imunitar activ, care lucreaza la eficienta maxima. Omul modern duce o viata haotica, derulata intr-un ritm alert si intr-un mediu impropriu; prins in stresul zilnic, in probleme ce trebuie solutionate repede, acesta neglijeaza constant alimentatia, fie sarind peste orele de masa, fie alegand produse de tip fast-food, sucuri carbogazoase si medicamente, de cele mai multe ori scumpe si ineficiente, la cel mai mic simptom de boala. Este important nu doar cat traim, ci si cum traim! Fiindca o longevitate marcata de boli si neputinte nu este lucrul cel mai dezirabil pentru un om ajuns la varsta senectutii. Pentru a putea trece cu bine peste perioadele solicitante sau peste anotimpul friguros, organismul uman are nevoie de ajutor prin intarirea sistemul natural de aparare. Fara sistemul imunitar am fi mult mai vulnerabili i, implicit, mult mai fragili in fata oricarui factor extern. Pe langa imunitatea... [continuare]

Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod)

Din Comunitate

Cei care sufera de spondilita anchilopoietica ,cum regleaza aportul de calciu in restul organismului? [continuare]

Prea mult fier

Din Comunitate

I-am facut analizele fetitei mele de 4 ani si la sideremia i-a iesit 157,4Ag/dl (valori normale37,00 - 150,00 Ag/dl) ,ce inseamna? [continuare]

Biochimia organismului

Din Comunitate

buna ,ma numesc crina din bc si nu stiu ce inseamna sideremie adica este analiza mea de 43.80 si as dori sa stiu de ce este scazuta multumesc [continuare]

Excex de fier in ficat

Din Comunitate

buna seara.prietenul meu a facut analize la sange acum cateva zile si i-a iesit Feritina de 441 mai mare decat normal.ce inseamna concret?este grav?si cum se poate scadea nivelul feritinei?alta analiza numita ALAT a iesti 412 (deasemenea prea mare)si colesterolul de 6,4.(putin mai mare decat normal) [continuare]

Racire organism

Din Comunitate

Problema o am de la o varsta destul de frageda si anume de pe la 14-15 ani. Am dat vina pe faptul ca m-am lasat de sport si am inceput sa transpir abundent insa devine o problema cu inaintarea in varsta.Acum am 24 de ani, fac sport 90 de minute pe zi, 6 zile pe saptaman.Am slabit 6 kg in doua saptamani fara diete, doar nu am mai consumat dulciuri sau paine. Am 103 kg si 181 cm inaltime. Transpir foarte mult si ma incalzesc foarte repede. Am zis ca o fi si de la grasime asa ca incerc sa grabesc arderea grasimilor pe langa faptul ca fac sport de slabire cu L-carnitina si vitamina c. Dar transpir foarte mult. Lipsa de ce ar provoca aceasta transpiratie? Corpul meu ze incalzeste repede, de la ce? [continuare]

Valoarea sideremiei de 167,98ug/dl , ce simptome poate da in organism?

Din Comunitate

Stefan P. are siptomele: slabire aprox 7 kg de la inceputul anului, transpiratie excesiva noaptea, insomnii, tresariri, apatie, lipsa poftei de mancare, de viata, lipsa vlaga, putere, slabiciune in maini si picioare-se termina bateriile f. repede, dupa 500 m, cascaturi, senzatie de lipsa aer. Posibil de la valoarea crescuta a sideremiei ? rog raspundeti-mi . adresa [email protected] [continuare]

Saturatia transferinei (sange) tfs

Din Analize Medicale

Transferina este principala proteina de transport a fierului in sange. Fiecare molecula de transferina prezinta doua situsuri de legare a fierului. In mod normal, doar 20-50 % din situsurile de legare a fierului sunt saturate. Saturatia transferinei consta intr-un calcul reprezentand procentajul acestui transferin care este saturat cu fier. La persoanele sanatoase, aproximativ o treime din transferina este saturata cu fier. Acest lucru lasa doua treimi ca rezerva pentru legarea suplimentara a transferinei in cazul in care este necesara. Saturatia transferinei se calculeaza din cantitatea masurata de transferina si de fier in sange. In cazurile cunoscute de deficit de fier, cantitatea de saturatie a transferinei este un indicator extrem de bun al cantitatii de depletie a fierului in organism. Saturatia transferinei este utilizata pentru a verifica supraincarcarea cronica cu fier, de exemplu cu aportul excesiv sau cu o boala genetica numita hemocromatoza. Testul este util in... [continuare]

Exjade, comprimate disp.

Din Medicamente

Ce este Exjade si pentru ce se utilizeaza Indicatii Exjade se utilizeaza pentru tratarea unei boli numite supraincarcare cronica cu fier (un surplus de fier in organism), datorata transfuziilor repetate de sange. Exjade este un medicament care contine substanta activa deferasirox. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde si albe pentru dispersie orala care se amesteca cu un lichid pentru a forma o suspensie pe care pacientul o poate bea. Fiecare comprimat contine 125 mg, 250 mg sau 500 mg de deferasirox. Mod de administrare Tratamentul cu EXJADE trebuie initiat si continuat de medici cu experienta in tratamentul supraincarcarii cronice cu fier datorata transfuziilor de sange. Se recomanda ca tratamentul sa fie inceput dupa transfuzia a aproximativ 20 unitati (aproximativ 100 ml/kg) de masa eritrocitara sau cand exista semne in urma monitorizarii clinice ale supraincarcarii cronice cu fier (de exemplu concentratia serica de feritina 1000 g/l). Dozele (exprimate in... [continuare]

Ferro-folgamma

Din Medicamente

Ce este Ferro-Folgamma si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ferro-Folgamma capsule moi este un medicament ce contine trei substante active: fier, acid folic si cianocobalamina (vitamina B12) si este folosit in tratarea starilor de deficienta combinata de fier, acid folic si vitamina B12 de diverse cauze. Deficienta de fier, vitamina B12 si acid folic se poate produce prin pierderi de sange (de la nivelul stomacului, intestinului, vezicii urinare, hemoroizilor, prin menstruatie, la nastere), in timpul sarcinii si alaptarii (atat la mama cat si la copil), deficienta si malnutritie, consum cronic de alcool, malabsorbtie, hemodializa continua si ca o consecinta a terapiei cu anticonvulsivante si contraceptive orale. Deficienta de fier, vitamina B12 si acid folic se poate exprima sub forma de anemie (scaderea numarului de celule rosii din sange), polineuropatie (senzatie de amorteala, furnicaturi, intepaturi), anemie megaloblastica, tulburari neurologice si psihiatrice,... [continuare]

Addamel, concentrat pentru solutie perfuzabila

Din Medicamente

Ce este Addamel, concentrat pentru solutie perfuzabila si pentru ce se utilizeaza Indicatii Addamel este un medicament care contine oligoelemente. Oligoelementele sunt cantitati foarte mici de substante chimice, de care organismul dumneavoastra are nevoie pentru a functiona normal. Addamel se administreaza intravenos (prin picurare intr-o vena), atunci cand nu va puteti alimenta normal. De obicei, acest medicament este utilizat in cadrul unei dietei intravenoase echilibrate, impreuna cu proteine, grasimi, zaharuri, saruri si vitamine. Mod de administrare Addamel va va fi administrat de catre un profesionist in domeniul sanatatii. Vi se va administra Addamel in perfuzie intravenoasa (picurare direct intr-o vena). Medicul dumneavoastra va decide doza corecta pentru dumneavoastra sau pentru copilul dumneavoastra. Doza recomandata pentru adulti este de 10 mililitri pe zi. Addamel trebuie adaugat la o alta solutie perfuzabila inainte de a vi se administra. Medicul... [continuare]

Calciu forte, comprimate de supt

Din Medicamente

Ce este Calciu Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Aport de calciu si fier in asociere cu vitamina c, cu absorbtie digestiva foarte buna. Combinatia acestor ingrediente suplineste carenta de calciu si fier din organism. vitamina c are rolul de a asigura fixarea celor doi ioni (Ca2+ si Fe2+) in tesuturi, fiind cunoscut aportul sau in metabolismulcalciului si al fierului, si rol antioxidant, prevenind oxidarea si, astfel, inactivarea ionului Fe2+. Asocierea ionului Ca2+ cu ionul Fe2+ este benefica si din punct de vedere al biodisponibilitatii, elementele bivalente fiind competitive in asimilare. Este astfel exclusa posibilitatea acumularii unuia din ioni in defavoarea celuilalt, chiar in cazul unui supradozaj. Este evitat riscul acumularii nocive de fier si al depunerilor de calciu. Preparatul asigura necesarul cotidian de vitamina C. Tulburari de asimilare a calciului si fierului. Prevenirea rahitismului, tratamentul osteoporozei si osteomalaciei. anemii feriprive... [continuare]

Resoferon, tablete

Din Medicamente

Compozitie Fiecare tableta contine: Fe sulfuric sicc. 125 mg (echivalent cu 37 mg Fe2+); acid succinic 185 mg. Actiune terapeutica Antianemic. Farmacodinamica, farmacocinetica: Resoferon-ul este un preparat oral ce contine doua componente (Fe si acid succinic). Tableta de Resoferon are 2 zone diferite: fierul, sub forma de sulfat feros usor absorbabil, care se gaseste in centru, si acidul succinic, in stratul inconjurator. In tractul gastrointestinal se elibereaza mai intai acidul succinic, care determina cresterea cu 30% a capacitatii mucoasei de absorbtie a fierului eliberat ulterior din miezul tabletei. Resoferon-ul este, astfel, foarte eficient, fiind indicat nu numai in deficitul de fier, dar si in cazurile care necesita cantitati crescute de fier (copii in cursul perioadei de crestere rapida, sarcina, lauzie si alaptare). Deficitul de fier - care apare in forma latenta sau manifesta - poate fi urmare a hemoragiilor, a unui aport insuficient de fier, a absorbtiei... [continuare]

Ferplex, solutie orala

Din Medicamente

Ce este Ferplex si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ferplex face parte din grupa: medicamente antianemice, produse cu fer trivalent, produse pentru administrare orala. Ferplex este un produs ce contin Fer trivalent, cu administrare orala Indicat in tratamentul deficitului absolut sau relativ de fier: anemie latenta sau manifesta prin aport insuficient sau prin scaderea absorbtiei, pierderi acute sau cronice de sange (hemoragii) la pacientii copii si adulti. Indicat in profilaxia anemiei feriprive in timpul sarcinii si alaptarii Mod de administrare Adulti: Doza uzuala este de 1 - 2 flacoane pe zi (echivalentul a 40 - 80 mg Fe3+), administrate oral in doua prize, de preferat inainte de masa sau asa cum v-a indicat medicul dumneavoastra. Copii: Doza uzuala este de 1,5 ml/kgc/zi (echivalentul a 4 mg Fe3+/kgc/zi), administrate oral in doua prize, de preferat inainte de masa sau la indicatia medicului pediatru. A se administra solutia nediluata, direct din flacon sau dupa... [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)