carne de rechin

Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste

Categoria: Articole

Generalitati Carnea de peste este o parte importanta dintr-o nutritie echilibrata, fiind o principala furnizoare de grasimi esentiale omega-3, cu rol in dezvoltarea si mentinerea performantei intelectuale, precum si in protectia sistemului cardiac. De-a lungul timpului, s-au vehiculat numeroase mituri despre carnea de peste, ale caror adevaruri nu sunt inca foarte bine cunoscute de consumatori. Importanta carnii de peste in alimentatie Medicii nutritionsti sustin in unanimitate consumul regulat al carnii de peste, chiar si ca substituent al altor tipuri de carne grasa. Un numar important de cercetari stiintifice au descoperit beneficiile carnii de peste in alimentatie, cel mai important fiind aportul de grasimi mononesaturate, ce reduc semnificativ riscul afectiunilor cardiace. Speciile de peste cu carne grasa, precum tonul, somonul, sardinele, pestele spada sau macroul, sunt surse importante de grasimi esentiale omega-3, extrem de benefice sanatatii inimii. Exista totodata... [continuare]

Riscul de diabet este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie

Categoria: Diverse

Un studiu realizat de specialisti de la Universitatea Nationala din Singapore a demonstrat ca riscul de a suferi de diabet zaharat tip 2 este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie. [continuare]

Carnea rosie si lactatele - la fel de daunatoare sanatatii precum fumatul

Categoria: Diverse

Consumul crescut de carne rosie si alimente provenite de la animale este la fel de daunator precum fumatul, anunta un studiu recent realizat de americani. Riscul de cancer declansat pe fondul unei diete bogate in proteine animale este la fel de mare ca la o persoana care fumeaza 20 de tigari pe zi. [continuare]

Studiu: vegetarienii, mai bolnavi decat consumatorii de carne

Categoria: Diverse

Vegetarienii au o stare de sanatate mai precara decat consumatorii de carne, anunta un studiu austriac efectuat la Facultatea de Medicina din Graz. In ciuda faptului ca cerealele, legumele si fructele sunt bogate in substante nutritive valoroase, vegetarienii par sa se imbolnaveasca mai usor si sa fie predispusi la mai multe afectiuni decat carnivorii, chiar si atunci cand consumul de alcool este redus si nivelul de activitate fizica este mai mare. [continuare]

Carne crescuta din gingie

Categoria: Comunitate

Buna seara, baietelului meu de 6 ani, i-a crescut ceva, ca o alunita, in gingie. Se vede ca gingia este deschisa, ca si cum ar cresete maseaua, iar de acolo iese aceasta bucata de carne de aprox. 4-5 mm. Puteti sa imi recomandati un medic bun si sa imi dati o idee despre ce este vorba? Va multumesc anticipat. [continuare]

Carne crescuta intr-e marginea unghiei si deget

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am si eu o mare problema si as dori sa ma ajutati, bunicii mele i-a crescut intr-e marginea unghiei si degetul mic de la mana un fel de carne care o doare, mentionez ca nu este din cauza coltului de la unghie si ca a facut un tratament cu antibiotic. Astazi a fost la spital si de la chirurgie i-au propus sa-i smulga unghia, ceea ce mi se pare deplasat avand in vedere ca unghia este sanatoasa si nu prezinta vreo simptoma la ea. V-as ruga sa-mi dati un sfat, ce ar trebui sa faca si e ar putea fi. Va multumesc anticipat! [continuare]

Carne crescuta sub limba

Categoria: Comunitate

care poate fi cauza cresterii unei bucati de carne sub limba de marimea unui bob de grau? [continuare]

Este bine sa iau cartilaj de rechin ???

Categoria: Comunitate

buna seara. am ceva probleme la coloana vertebrala in special la cervicala.am scolioza, spondiloza, vertebre deplasate si se mananca cartilajul dintre vertebre...este bine sa iau cartilaj de rechin fara recomandarea uni medic ?? va multumesc... [continuare]

Intoleranta la carne?

Categoria: Comunitate

De aproximativ 3 luni au inceput sa-mi iasa niste "blande" pe corp, in special pe picioare (maxim 1 cm in diametru) la inceput 5-6, apoi in jur de 20. De vreo 2 luni ma confrunt si cu balonari destul de frecvente. Am fost la o doctorita imunolog / alergolog care mi-a dat sa fac un set de analize (copro, sumar urina, urocultura, hemoleucograma, TGP, Helycobacter, lgA, lgG, lgM, TSH, exudat faringian, nazal...). Toate au iesit ok, mai putin (lg-urile au iesit toate ok, deci nu este alergie): - TGP-44.88 (5-41). Am citit ca parametrii min / max difera de la un laboratorul la altul, iar 44.88 poate fi considerat totusi normal. - Numar eritrocite: 7.16 (3.80-5.80); - Volum mediu eritrocitar: 56.00 (80-103); - Cant. hemoglobina medie: 18.2 (27-35); Dansa mi-a dat sa iau Borenar (antihistaminic) si Hepatoprotect (pt TGP-ul crescut). Tin sa mentionez ca prin eliminare am constatat ca "factorul nociv" este carnea (pui, porc..nu am incercat inca vita, miel). La 2-3 zile dupa ce... [continuare]

Carne crescuta in locul maselei

Categoria: Comunitate

buna ziua...din cauza ca nu am mers la stomatolog cand a trebuit am ramas fara o masea...au mai ramas doar niste resturi din ea, pe care probabil va trebui sa merg sa le scot...dar intro margine a locului unde a fost maseaua mi.a crescut o carne ciudata si ascutita, care m.a cam speriat...ce ar putea fi ??? [continuare]

Carne moarta in vagin de ce

Categoria: Comunitate

Mia crescut carne morta in vacin pe labiile vaginului de ce? [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Categoria: Articole

Generalitati Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern. Factori de risc In general, pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu este o problema de sanatate. In general produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alti nutrienti esentiali, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si... [continuare]

Consumul de carne si cancerul de colon

Categoria: Articole

Generalitati Cancerul de colon este tipul de cancer localizat in partea inferioara a sistemului digestiv. De obicei, debuteaza prin aparitia unor celule mici cunoscute sub denumirea de polipi, care initial au dimensiuni mici si nu determina simptome. De-a lungul timpului, polipii benigni pot devin cancerosi. Simptomele cancerului de colon pot include diaree sau constipatie, sangerare rectala, crampe abdomniale sau flatulenta, slabiciune, oboseala si scadere in greutate. Exista multi factori medicali, genetici sau specifici stilului de viata, cum ar fi dieta - care pot creste riscul dezvoltarii cancerului de colon. Carnea rosie nu cauzeaza direct cancer de colon, dar o dieta bogata in grasimi, cu un continut ridicat de carne rosie si prelucrata, ar putea creste riscul [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Categoria: Comunitate

Am facut analizele de curind si am trigliceridele 1018 ce trebuie sa mananc si ce nu [continuare]

Oamenii vor manca insecte in loc de carne, peste cateva zeci de ani- studiu

Categoria: Diverse

Omizile, greierii si lacustele vor face parte din alimentatia oamenilor peste cateva decenii, cand populatia lumii va creste si rezervele de alimente vor saraci, potrivit unui grup de cercetatori ai ONU. [continuare]

Supa din carne de vita cu spanac

Categoria: Diverse

Pentru: 4 portii Dificultate: usor [continuare]

Exces de carne si deficit de legume proaspete, in meniul cantinelor scolare din buzau

Categoria: Diverse

Meniul cantinelor scolare din Buzau respecta doar partial normele de calorii specifice varstei consumatorilor, mesele fiind prea bogate in proteine animale si prea sarace in proteine vegetale, se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Sanatate Publica Buzau. [continuare]

Opt din zece europeni nu ar consuma carne de animale clonate, pentru ca ar putea afecta sanatatea

Categoria: Diverse

Europenii sunt foarte sceptici in privinta folosirii pentru consum a produselor provenite de la animale clonate, potrivit unui Eurobarometru derulat in iulie si prezentat, joi, de Comisia Europeana (CE), 84% dintre ei motivand ca nu se cunosc efectele pe termen lung asupra sanatatii si sigurantei. [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Categoria: Comunitate

cine distribuie in ramania acest produs-azilect-si cum pot intra in posesia lui? [continuare]

Cartirec (cartilaj pur de rechin), capsule gelatinioase

Categoria: Comunitate

eu am o leziune de menisc si timp de 10 zile am urmat un tratament de recuperare, se simte tratamentul, iar problema e alta, leziunea a aparut in timpul unei entorse, iar aceasta nu e prima data cand am entorsa, lichidul din picior este in cantitati mici si in timpul mersului simt uneori cum osul pulpei freaca pe cel al tibiei, e o senzatie neplacuta si am inteles ca deocamdata, nu simt durere din cauza ca sunt cartilagiile la mijloc. As vrea sa stiu daca cartirec poate sa ma ajute si in ce masura. Multumesc [continuare]

Beneficiile consumului de peste

Categoria: Articole

Generalitati Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate. Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui. Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase... [continuare]

Fructe si legume de iarna. conditii de depozitare si moduri de preparare

Categoria: Articole

Generalitati Alimentatia din sezonul de iarna a fost intotdeauna mai saracacioasa in legume si fructe proaspete, si nu pentru ca nu exista oferta, ci din cauza obiceiurilor de a se consuma mai multe conserve, carne grasa si mancare gatita. Exista insa o multime de fructe si legume care se gasesc toata iarna in galantare si care sunt valoroase din punct de vedere nutritional pentru sanatate. Merisor - afine rosii Merisorul este un fruct de padure frecvent intalnit in lunile octombrie-noiembrie si are o multime de proprietati nutritionale unice pentru organism. O jumatate de cana de afine rosii proaspete contine - 2 g de fibre (majoritatea insolubile); - 9% din DZR (doza zilnica recomandata) de vitamina C. Depozitare. Afinele atent selectionate se pun in pungi de plastic si se tin in frigider pana la 7 zile. Pentru o depozitare pe termen mai lung se baga la congelator. Mod de preparare. Merisorul se consuma in stare naturala, proaspata, ca orice alt fruct. Insa... [continuare]

Fetita romanca insarcinata la 12 ani, printre copiii exploatati de traficantii de la londra

Categoria: Diverse

O fata in varsta de 12 ani insarcinata a fost gasita printre cei 28 de copii romani salvati marti de politie la Londra, in urma unei operatiuni de anihilare a unei retele de trafic de carne vie, relateaza The Daily Mail. [continuare]

Peste 70 de prahoveni au ajuns la spital cu trichineloza

Categoria: Diverse

Peste 70 de prahoveni au ajuns la spital cu trichineloza pana miercuri, numarul acestora putand creste in zilele urmatoare, deoarece efectul bolii se instaleaza pana la doua saptamani dupa consumul carnii de porc infestate, transmite corespondentul NewsIn. [continuare]

Ion bazac: principala gena a virusului noii gripe provine de pe continentul american

Categoria: Diverse

Ministrul Sanatatii Ion Bazac a declarat, miercuri seara, ca principala gena a virusului noii gripe provine de pe continentul american, dupa ce cotidianul american New York Times a sugerat ca Smithfield, cel mai mare producator de carne de porc din Romania, ar putea avea legatura cu gripa porcina. [continuare]

Dieta bogata in proteine poate fi benefica pentru sistemul cardiovascular

Categoria: Diverse

Dieta influenteaza riscul de aparitie a multor afectiuni inclusiv bolile cardiovasculare, boala Alzheimer, diabetul, osteoporoza, afectiunile oculare si unele forme de cancer. Pe langa proteinele animale provenite din carnea de peste si pui, dieta are in componenta si proteine vegetale din nuci, fasole, cereale integrale si alte produse dietetice fara grasimi. [continuare]

Atentie la consumul excesiv de alimente si alcool, in perioada sarbatorilor de iarna

Categoria: Diverse

In aceasta perioada, medicii ne recomana sa evitam consumul excesiv de alimente si alcool si sa facem multa miscare in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnaviri. De asemenea, specialistii epidemiologi recomanda populatiei sa consume carne de porc numai examinata trichineloscopic si sa evite achizitionarea acesteia din alte locuri decat magazine specializate, deoarece trichineloza este o boala determinata de un parazit care ajunge in organism in urma consumului de carne infestata. [continuare]

Oms a decis ca gripa porcina sa fie numita gripa a

Categoria: Diverse

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cedat presiunilor din partea producatorilor din industria carnii si din partea unor guverne ingrijorate si a anuntat joi ca se va referi la noul virus mortal cu tulpini de la virusul gripei porcine cu denumirea de "gripa A" in loc de "gripa porcina". [continuare]

Numarul bihorenilor internati cu trichineloza a ajuns la 88

Categoria: Diverse

Directia de Sanatate Publica Bihor a anuntat ca numarul pacientilor internati in spital cu diagnosticul de trichineloza a ajuns, miercuri la pranz, la 88, toti fiind spitalizati dupa ce au consumat carne de porc vanduta de un localnic din localitatea Chet, transmite corespondentul NewsIn. [continuare]

Cabinet medical almedo srl cluj-napoca

Categoria: Clinici/Firme medicale

In cadrul cabinetului consultatiile sunt efectuate de catre 3 medici specialisti alergologi: - Dr. Minodora Varga - Dr. Corina Bocsan - Dr. Cristina Barbinta Incepand cu luna mai 2009, cabinetul de alergologie este in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Cluj. Astfel, se pot efectua consultatii si testari pe baza biletului de trimitere de la medical de familie sau medical specialist, pacientii putand beneficia de prescrierea retetelor compensate sau gratuite, precum si de bilete de trimitere catre alte specialitati sau laborator. Cabinetul medical de alergologie a fost infiintat in anul 2004 (certificat de avizare de la Colegiul medicilor Cluj nr.11/02.11.2004), fiind situat in centrul orasului Cluj Napoca, pe strada Iuliu Maniu (fosta 6 Martie), la nr. 11. Este primul cabinet medical privat de alergologie infiintat in Cluj-Napoca, fiind condus de dr. Minodora Varga, medic specialist alergologie-imunologie clinica. In cadrul cabinetului de alergologie... [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)