carne de rechin

Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste

Din Articole

Generalitati Carnea de peste este o parte importanta dintr-o nutritie echilibrata, fiind o principala furnizoare de grasimi esentiale omega-3, cu rol in dezvoltarea si mentinerea performantei intelectuale, precum si in protectia sistemului cardiac. De-a lungul timpului, s-au vehiculat numeroase mituri despre carnea de peste, ale caror adevaruri nu sunt inca foarte bine cunoscute de consumatori. Importanta carnii de peste in alimentatie Medicii nutritionsti sustin in unanimitate consumul regulat al carnii de peste, chiar si ca substituent al altor tipuri de carne grasa. Un numar important de cercetari stiintifice au descoperit beneficiile carnii de peste in alimentatie, cel mai important fiind aportul de grasimi mononesaturate, ce reduc semnificativ riscul afectiunilor cardiace. Speciile de peste cu carne grasa, precum tonul, somonul, sardinele, pestele spada sau macroul, sunt surse importante de grasimi esentiale omega-3, extrem de benefice sanatatii inimii. Exista totodata... [continuare]

Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje

Din Articole

Generalitati Carnea de pui a fost multa vreme considerata o sursa bogata de proteine si vitamine, avand un continut redus de grasimi. Noi studii au relevat un lucru surprinzator: puiul crescut in zilele noastre contine de pana la sase ori mai multa grasime decat cei de acum 150 de ani. Chiar si asa, carnea de pui ramane in topul preferintelor culinare, pentru alte calitati. Pe de alta parte, medicii atrag atentia asupra potentialului cancerigen al hormonilor de crestere, prezenti in carnea de pui comercializata la nivel mondial. Avantajele consumului de carne de pui Sursa de proteine Proteinele din carnea de pui sunt considerate proteine slabe si, prin urmare, de calitate. O portie de carne de pui iti ofera aproximativ un sfert din necesarul zilnic de proteine, acei nutrienti esentiali organismului pentru a transforma grasimile in energie si pentru a preveni pierderea masei osoase. Acest aliment are si proprietati energizante, multumita aportului insemnat de vitamina B,... [continuare]

Carnea rosie si lactatele - la fel de daunatoare sanatatii precum fumatul

Din Diverse

Consumul crescut de carne rosie si alimente provenite de la animale este la fel de daunator precum fumatul, anunta un studiu recent realizat de americani. Riscul de cancer declansat pe fondul unei diete bogate in proteine animale este la fel de mare ca la o persoana care fumeaza 20 de tigari pe zi. [continuare]

Studiu: vegetarienii, mai bolnavi decat consumatorii de carne

Din Diverse

Vegetarienii au o stare de sanatate mai precara decat consumatorii de carne, anunta un studiu austriac efectuat la Facultatea de Medicina din Graz. In ciuda faptului ca cerealele, legumele si fructele sunt bogate in substante nutritive valoroase, vegetarienii par sa se imbolnaveasca mai usor si sa fie predispusi la mai multe afectiuni decat carnivorii, chiar si atunci cand consumul de alcool este redus si nivelul de activitate fizica este mai mare. [continuare]

Briose din carne de vita cu piure de cartofi

Din Diverse

Satioasa si prezentata interesant, aceasta reteta cu carne de vita si piure de cartofi poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de duodenita, datorita modalitatii dietetice de preparare. [continuare]

Frigarui cu carne de vita

Din Diverse

Acest preparat sarac in carbohidrati poate fi consumat in siguranta pe persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip I. Amestecul colorat de legume furnizeaza din plin nutrienti esentiali (vitamina C, fibre, vitamina E etc.), iar carnea de vita este o sursa importanta de vitamina B12 si fier. [continuare]

Pilaf dietetic cu carne de vitel

Din Diverse

Pilaful cu carne de vitel este un preparat recomandat in urticarie, intrucat cuprinde ingrediente cu potential alergenic scazut: [continuare]

Carne de vita fiarta cu morcovi si patrunjel

Din Diverse

Carnea de vita poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de urticarie, cata vreme este preparata prin fierbere si nu se folosesc alte ingrediente care ar putea creste nivelul inflamatiilor in corp. Reteta de mai jos este semnata de faimosul bucatar britanic Gordon Ramsay si adaptata restrictiilor impuse de urticarie. [continuare]

Orez cu carne tocata de curcan si legume

Din Diverse

Orezul este un aliment recomandat pentru controlul diareei. Odata introdus in retete dietetice, usor de digerat, acest ingredient ajuta la reechilibrarea proceselor digestive. Orezul cu carne de curcan si legume se prepara rapid si este usor de tolerat de sistemul digestiv. [continuare]

Ardei dietetici umpluti cu carne de vita

Din Diverse

Carnea este permisa in alimentatia pentru insuficienta renala, insa in cantitati controlate, potrivit recomandarilor medicului curant. Aceasta reteta dietetica de ardei umpluti cu carne de vita poate fi inclusa in dieta persoanelor cu boli renale, cata vreme portiile sunt controlate cu atentie. [continuare]

Salata asortata cu carne de curcan

Din Diverse

Bogata in proteine si alti nutrienti importanti pentru sanatatea organismului, salata asortata cu carne de curcan poate fi un fel principal hranitor, excelent de adaugat in dieta pentru anemie. Grad de dificultate: redus Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 110 grame carne de curcan (fara piele, oase sau grasime) 2 lingurite de coriandru 450 grame salata verde 30 grame fasole neagra la conserva 70 grame rosii taiate cuburi 30 grame porumb la conserva 1 lingura de branza parmezan 5 chipsuri de porumb (tortilla), maruntite Mod de preparare: Spalati bine carnea de curcan si preparati-o prin fierbere, in apa sau in oala de gatit la aburi. Scurgeti-o bine si taiati-o cuburi. Intr-un bol, amestecati salata verde taiata fasii, fasolea neagra, rosiile taiate cuburi, porumbul, branza parmezan si chipsurile de porumb. Adaugati carnea si amestecati usor cu o spatula. Serviti preparatul imediat. [continuare]

Orez brun cu carne de curcan

Din Diverse

Orezul brun cu carne de curcan poate fi consumat in zilele imediat urmatoare episoadelor de varsaturi, fiind usor de tolerat de stomacul sensibilizat. Cu doar 450 kcal pentru o portie, este un pranz satios si hranitor, excelent pentru intreaga familie. [continuare]

Riscul de diabet este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie

Din Diverse

Un studiu realizat de specialisti de la Universitatea Nationala din Singapore a demonstrat ca riscul de a suferi de diabet zaharat tip 2 este mai ridicat pentru consumatorii de carne rosie. [continuare]

Carne crescuta din gingie

Din Comunitate

Buna seara, baietelului meu de 6 ani, i-a crescut ceva, ca o alunita, in gingie. Se vede ca gingia este deschisa, ca si cum ar cresete maseaua, iar de acolo iese aceasta bucata de carne de aprox. 4-5 mm. Puteti sa imi recomandati un medic bun si sa imi dati o idee despre ce este vorba? Va multumesc anticipat. [continuare]

Carne crescuta intr-e marginea unghiei si deget

Din Comunitate

Buna ziua! Am si eu o mare problema si as dori sa ma ajutati, bunicii mele i-a crescut intr-e marginea unghiei si degetul mic de la mana un fel de carne care o doare, mentionez ca nu este din cauza coltului de la unghie si ca a facut un tratament cu antibiotic. Astazi a fost la spital si de la chirurgie i-au propus sa-i smulga unghia, ceea ce mi se pare deplasat avand in vedere ca unghia este sanatoasa si nu prezinta vreo simptoma la ea. V-as ruga sa-mi dati un sfat, ce ar trebui sa faca si e ar putea fi. Va multumesc anticipat! [continuare]

Carne crescuta sub limba

Din Comunitate

care poate fi cauza cresterii unei bucati de carne sub limba de marimea unui bob de grau? [continuare]

Este bine sa iau cartilaj de rechin ???

Din Comunitate

buna seara. am ceva probleme la coloana vertebrala in special la cervicala.am scolioza, spondiloza, vertebre deplasate si se mananca cartilajul dintre vertebre...este bine sa iau cartilaj de rechin fara recomandarea uni medic ?? va multumesc... [continuare]

Intoleranta la carne?

Din Comunitate

De aproximativ 3 luni au inceput sa-mi iasa niste "blande" pe corp, in special pe picioare (maxim 1 cm in diametru) la inceput 5-6, apoi in jur de 20. De vreo 2 luni ma confrunt si cu balonari destul de frecvente. Am fost la o doctorita imunolog / alergolog care mi-a dat sa fac un set de analize (copro, sumar urina, urocultura, hemoleucograma, TGP, Helycobacter, lgA, lgG, lgM, TSH, exudat faringian, nazal...). Toate au iesit ok, mai putin (lg-urile au iesit toate ok, deci nu este alergie): - TGP-44.88 (5-41). Am citit ca parametrii min / max difera de la un laboratorul la altul, iar 44.88 poate fi considerat totusi normal. - Numar eritrocite: 7.16 (3.80-5.80); - Volum mediu eritrocitar: 56.00 (80-103); - Cant. hemoglobina medie: 18.2 (27-35); Dansa mi-a dat sa iau Borenar (antihistaminic) si Hepatoprotect (pt TGP-ul crescut). Tin sa mentionez ca prin eliminare am constatat ca "factorul nociv" este carnea (pui, porc..nu am incercat inca vita, miel). La 2-3 zile dupa ce... [continuare]

Carne crescuta in locul maselei

Din Comunitate

buna ziua...din cauza ca nu am mers la stomatolog cand a trebuit am ramas fara o masea...au mai ramas doar niste resturi din ea, pe care probabil va trebui sa merg sa le scot...dar intro margine a locului unde a fost maseaua mi.a crescut o carne ciudata si ascutita, care m.a cam speriat...ce ar putea fi ??? [continuare]

Carne moarta in vagin de ce

Din Comunitate

Mia crescut carne morta in vacin pe labiile vaginului de ce? [continuare]

Carnea si diabetul

Din Comunitate

Am DZ tip 2 din oct 2013,am luat trat. siofor si reneos,diaprel o perioada apoi a trebuit sa incep insulina Lantus 8 ui seara din cauza glicemiilor mari pe care nu le mai puteam regla.Am tinut toate posturile si am observat ca in timpul postului glicemiile se regleaza la valori intre 80-130 cu o doza de reneos de 0,25 mg si siofor 500mg,fara insulina lantus.Cand incep sa mananc carne de orice fel glicemiile raman stabile la 233-250 dimineata,si 230 la 2 ore dupa masa chiar daca fac 8 sau 10 ui lantus.Daca scot carnea din alimentatie corpul nu mai suporta 8-6 ui si ma trezesc noaptea cu glicemii de 53-60.Sunt nevoit sa scot insulina si sa reduc reneosul de la 0,5 mg la 0,25mg.Ar trebui sa renunt la carne?Doresc un sfat.Are cineva probleme asemanatoare? [continuare]

?buna ziua. am decetul de la piciorul stang inflat din cauza unghiei care a crescut in carne decetul

Din Comunitate

Buna ziua. am decetul de la piciorul stang inflat din cauza unghiei care a crescut in carne decetul este foarte unflat si ma doare ingrozitor de tare merg foarte greu pentru ca nu pot sa mai calc de loc cu decetul mare, imi curge si puroi...am folosit antibiotic si apa oxigenata, betadina ...dar nu este nici o schimbare nu stiu ce sa mai fac sa imi treaca..am o luna jumate de cand am aceasta problema...sper sa fie cineva care sa ma ajute sa imi spuna ce sa fac sa imi treaca. [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Din Articole

Generalitati Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului, cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern. Factori de risc In general, pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu este o problema de sanatate. In general produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alti nutrienti esentiali, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si... [continuare]

Consumul de carne si cancerul de colon

Din Articole

Generalitati Cancerul de colon este tipul de cancer localizat in partea inferioara a sistemului digestiv. De obicei, debuteaza prin aparitia unor celule mici cunoscute sub denumirea de polipi, care initial au dimensiuni mici si nu determina simptome. De-a lungul timpului, polipii benigni pot devin cancerosi. Simptomele cancerului de colon pot include diaree sau constipatie, sangerare rectala, crampe abdomniale sau flatulenta, slabiciune, oboseala si scadere in greutate. Exista multi factori medicali, genetici sau specifici stilului de viata, cum ar fi dieta - care pot creste riscul dezvoltarii cancerului de colon. Carnea rosie nu cauzeaza direct cancer de colon, dar o dieta bogata in grasimi, cu un continut ridicat de carne rosie si prelucrata, ar putea creste riscul [continuare]

Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism

Din Articole

Pestele este bogat in acizi grasi esentiali, de tipul Omega 3, care mentin sanatatea aparatului cardiovascular. El poate constitui alimentul ideal atata timp cat nu provine din ape contaminate cu metale grele, pesticide sau alte deseuri. Studiile recente au aratat ca unele specii de peste pot contine substante nocive precum dioxina, metil-mercur sau cantaxantina, un colorant artificial folosit in anumite crescatorii de pesti. Ce tipuri de peste este bine sa consumi? Specialistii in nutritie sustin ca pestele cel mai sigur pentru consum este cel provenit din crescatoriile avizate sau din tarile Uniunii Europene. De exemplu, somonul de crescatorie, provenit din tarile nordice, se inscrie in mai toate standardele. O alta alegere buna este si pastravul romanesc. Iubitorii de ton, pe de alta parte, trebuie sa fie atenti la ce fel de specie de ton cumpara, mai ales daca este la cutie. Evita conservele ieftine de ton maruntit in ulei, pentru ca iti pot cauza probleme de digestie.... [continuare]

Carnea si leguminoasele. piramida nutritionala

Din Comunitate

Am facut analizele de curind si am trigliceridele 1018 ce trebuie sa mananc si ce nu [continuare]

Supa din carne de vita cu spanac

Din Diverse

Pentru: 4 portii Dificultate: usor [continuare]

Exces de carne si deficit de legume proaspete, in meniul cantinelor scolare din buzau

Din Diverse

Meniul cantinelor scolare din Buzau respecta doar partial normele de calorii specifice varstei consumatorilor, mesele fiind prea bogate in proteine animale si prea sarace in proteine vegetale, se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Sanatate Publica Buzau. [continuare]

Opt din zece europeni nu ar consuma carne de animale clonate, pentru ca ar putea afecta sanatatea

Din Diverse

Europenii sunt foarte sceptici in privinta folosirii pentru consum a produselor provenite de la animale clonate, potrivit unui Eurobarometru derulat in iulie si prezentat, joi, de Comisia Europeana (CE), 84% dintre ei motivand ca nu se cunosc efectele pe termen lung asupra sanatatii si sigurantei. [continuare]

Oamenii vor manca insecte in loc de carne, peste cateva zeci de ani- studiu

Din Diverse

Omizile, greierii si lacustele vor face parte din alimentatia oamenilor peste cateva decenii, cand populatia lumii va creste si rezervele de alimente vor saraci, potrivit unui grup de cercetatori ai ONU. [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK