Clickmed
programare rapida la medic

carne de rechin

Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Septembrie 2016

Generalitati Carnea de pui a fost multa vreme considerata o sursa bogata de proteine si vitamine, avand un continut redus de grasimi. Noi studii au relevat un lucru surprinzator: puiul crescut in zilele noastre contine de pana la sase ori mai multa grasime decat cei de acum 150 de ani. Chiar si asa, carnea de pui ramane in topul preferintelor culinare, pentru alte calitati. Pe de alta parte, medicii atrag atentia asupra potentialului cancerigen al hormonilor de crestere, prezenti in carnea de pui comercializata la nivel mondial. Avantajele consumului de carne de pui Sursa de proteine Proteinele din carnea de pui sunt considerate proteine slabe si, prin urmare, de calitate. O portie de carne de pui iti ofera aproximativ un sfert din necesarul zilnic de proteine, acei nutrienti esentiali organismului pentru a transforma grasimile in energie si pentru a preveni pierderea masei osoase. Acest aliment are si proprietati energizante, multumita aportului insemnat de vitamina [continuare]

7 beneficii ale consumului carnii de miel

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Aprilie 2023

Generalitati Carnea de miel este bogata in fier si potasiu, fiind o optiune sanatoasa pentru persoanele fara probleme medicale, dar si pentru cele care doresc sa castige masa musculara, pentru sportivii care se recupereaza dupa competitii sau pentru persoanele care au suferit interventii chirurgicale, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor. Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sanatate • Contine acizi grasi Omega 3, complexul B, minerale importante precum fier, zinc, fosfor si calciu si doar 35% grasimi saturate, care ies din fibrele carnii cand este pregatita fara ulei. Restul de 65% din grasimile continute de acestea sunt mononesaturate si polinesaturate, altfel spus cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru organism. • Previne instalarea bolilor cardiace. • Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine usor digerabile, iar aminoacizii din ea faciliteaza productia de energie, din acizii grasi, folosita in diversele procese fiziologice. &bull [continuare]

Cat de nociva poate fi carnea la gratar?

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2024

Generalitati Carnea preparata la gratar reprezinta una dintre cele mai des intalnite moduri de a gati, dar si comode totodata. Exista voci care sustin insa ca nu ar fi deloc sanatoasa carnea pregatita astfel, intrucat ar cauza cancer. Totusi, specialistii din industria alimentara arata ca este important modul in care este preparata carnea la gratar, astfel incat ea poate fi chiar un aliment de preferat. Specialisti de la Colegiul Medicilor Vancouver din Canada au sustinut, prin declaratii oficiale date presei, ca una dintre cele mai frecvente cauze de cancer o reprezinta consumul de carne rosie sau peste ori carne grasa de porc acoperita cu sare, condimente si ulei si gatita pe gratar cu fum. Cu toate acestea, gatitul la abur si la gratar au fost dovedite ca fiind cele mai indicate metode de preparare a carnii, iar cel din urma pastreaza cel mai bine savoarea alimentelor. Insa carnea fripta poate fi la fel de nociva pentru sanatate precum cea prajita, atunci cand se utilizeaza... [continuare]

Riscurile ascunse ale consumului de carne de porc

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Decembrie 2021

Generalitati Preparatele traditionale pentru Sarbatorile de Iarna sunt un real deliciu culinar, insa pot exista si unele riscuri. Astfel, persoanele care consuma carne de porc fara aviz sanitar-veterinar sau carne achizitionata din spatii neautorizate isi pot pune sanatatea in pericol. Mai exact, exista pericolul imbolnavirii de trichineloza, o boala frecvent intalnita la persoanele care consuma carnea porcilor crescuti in gospodarii. Pentru a evita imbolnavirea, carnea trebuie dusa pentru studii de laborator. Trichineloza este o boala parazitara, comuna omului si animalelor (zoonoza), care apare ca urmare a consumului de carne infestata cu parazitul Trichinella Spiralis. Rezervorul de infestatie este reprezentat in special de porcine, precum si de alte mamifere: porc mistret, urs, lup, vulpe, rozatoare. Boala nu este transmisibila de la om la om. Animalele parazitate raman contagioase timp indelungat, precum si carnea acestora, chiar daca este pastrata la frigider sau... [continuare]

Carnea procesata. de ce reprezinta un pericol

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Ianuarie 2018

Generalitati Majoritatea oamenilor consuma fie la micul dejun, fie la masa de pranz, conserve de carne, mezeluri, carnati, hot dog, mancare tip fast-food sau carne procesata. Insa nu toti cunosc pericolele care se ascund in astfel de alimente pe care de multe ori le include si in alimentatia celor mici. In repetate randuri, Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului (IARC) din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a atras atentia prin diferite raportate date publicitatii, faptul ca produsele alimentare procesate sunt cancerigene asa cum este tutunul, alcoolul sau azbestul. Specialistii de la IARC sustin chiar ca un consum regulat de doar 50 de grame de carne procesata duce la cresterea riscului de a dezvolta cancer colorectal cu 18%. Acest risc creste in functie de cantitatea de carne procesata consumata. Mai mult, acest obicei alimentar de a consuma carne procesata este asociat cu o multime de probleme de sanatate, de la obezitate, boli cardiovasculare, diabet... [continuare]

Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2019

Prezentare generala Nutritionistii si expertii din domeniul sanatatii au petrecut ani intregi dezbatand beneficiile si riscurile consumului de carne rosie. Acestia au dorit sa afle cu certitudine daca aceasta este buna sau nu pentru sanatate, dar pana acum rezultatele au fost mixte. Cercetatorii sustin faptul ca produsele din carne rosie contin nutrienti importanti, inclusiv proteine, vitamina B12 si fier. Cu toate acestea, exista dovezi care sugereaza ca un consum crescut de carne rosie ar putea ridica riscurile de cancer, boli cardiace si alte probleme de sanatate. Cat de hranitoare este carnea rosie? Carnea rosie contine anumiti nutrienti importanti pentru sanatate, precum fierul, zincul si cobalamina (vitamina B12). Alimentele ce au ca sursa animalele, cum ar fi carnea si lactatele, sunt principalele surse alimentare de cobalamina. Din acest motiv, persoanele care urmeaza diete vegane sau vegetariene pot necesita administrare de suplimente cu aceasta vitamina. In cazul... [continuare]

Beneficii si efecte adverse ale carnii de porc

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Decembrie 2022

Aportul de carne de porc Conform specialistilor, carnea de porc este cea mai mancata carne din lume, reprezentand aproximativ 38% din productia globala de carne. Desi aceasta carne este foarte populara la nivelul globului, sunt si persoane care evita consumul de carne de porc. Astfel, acest tip de carne este destul de controversata, iar mii de oameni incep sa o elimine din alimentatie, fie de dragul vietii animalelor, fie din dorinta de a-si proteja sanatatea. Afla care sunt beneficiile pe care le ofera carnea de porc, dar si cateva dintre cele mai tulburatoare motive pentru care consumul sau ar trebui oprit. In acest fel, oamenii pot compara efectele pozitive cu cele negative si pot hotari daca aportul de carne de porc este sau nu potrivit pentru ei. Informatii despre carnea de porc Carnea de porc este una dintre cele mai bogate surse de proteine si de cantitati mari de grasimi, cu toate ca multe persoane o considera o carne slaba. Pe langa acestea, carnea de acest tip contine... [continuare]

Carne crescuta din gingie

Din Comunitate

Buna seara, baietelului meu de 6 ani, i-a crescut ceva, ca o alunita, in gingie. Se vede ca gingia este deschisa, ca si cum ar cresete maseaua, iar de acolo iese aceasta bucata de carne de aprox. 4-5 mm. Puteti sa imi recomandati un medic bun si sa imi dati o idee despre ce este vorba? Va multumesc anticipat. [continuare]

Carne crescuta intr-e marginea unghiei si deget

Din Comunitate

Buna ziua! Am si eu o mare problema si as dori sa ma ajutati, bunicii mele i-a crescut intr-e marginea unghiei si degetul mic de la mana un fel de carne care o doare, mentionez ca nu este din cauza coltului de la unghie si ca a facut un tratament cu antibiotic. Astazi a fost la spital si de la chirurgie i-au propus sa-i smulga unghia, ceea ce mi se pare deplasat avand in vedere ca unghia este sanatoasa si nu prezinta vreo simptoma la ea. V-as ruga sa-mi dati un sfat, ce ar trebui sa faca si e ar putea fi. Va multumesc anticipat! [continuare]

Carne crescuta sub limba

Din Comunitate

care poate fi cauza cresterii unei bucati de carne sub limba de marimea unui bob de grau? [continuare]

Este bine sa iau cartilaj de rechin ???

Din Comunitate

buna seara. am ceva probleme la coloana vertebrala in special la cervicala.am scolioza, spondiloza, vertebre deplasate si se mananca cartilajul dintre vertebre...este bine sa iau cartilaj de rechin fara recomandarea uni medic ?? va multumesc... [continuare]

Carne crescuta in locul maselei

Din Comunitate

buna ziua...din cauza ca nu am mers la stomatolog cand a trebuit am ramas fara o masea...au mai ramas doar niste resturi din ea, pe care probabil va trebui sa merg sa le scot...dar intro margine a locului unde a fost maseaua mi.a crescut o carne ciudata si ascutita, care m.a cam speriat...ce ar putea fi ??? [continuare]

Carne moarta in vagin de ce

Din Comunitate

Mia crescut carne morta in vacin pe labiile vaginului de ce? [continuare]

Carnea si diabetul

Din Comunitate

Am DZ tip 2 din oct 2013,am luat trat. siofor si reneos,diaprel o perioada apoi a trebuit sa incep insulina Lantus 8 ui seara din cauza glicemiilor mari pe care nu le mai puteam regla.Am tinut toate posturile si am observat ca in timpul postului glicemiile se regleaza la valori intre 80-130 cu o doza de reneos de 0,25 mg si siofor 500mg,fara insulina lantus.Cand incep sa mananc carne de orice fel glicemiile raman stabile la 233-250 dimineata,si 230 la 2 ore dupa masa chiar daca fac 8 sau 10 ui lantus.Daca scot carnea din alimentatie corpul nu mai suporta 8-6 ui si ma trezesc noaptea cu glicemii de 53-60.Sunt nevoit sa scot insulina si sa reduc reneosul de la 0,5 mg la 0,25mg.Ar trebui sa renunt la carne?Doresc un sfat.Are cineva probleme asemanatoare? [continuare]

Carne in masea?

Din Comunitate

Am o masea cariata de ceva timp, cateva luni cred.. Am tot amânat sa merg la medic deoarece mi a fost frica avand si 17 ani etc.. In fine.. De cateva saptamani mi a aparut o bucatica de carne ceva de genu in masea. Aceasta masea fiind si sparta. Acea "bucatica de carne" nu ma doare , nici cand o ating niciodata, doar ca daca o ating iese sange, ea e de o culoare rosie spre vanata asa.. Am zis ca e o inflamatie la gingie si se trage, si nu sa tras.. A ramas asa(ca dimensiune).. Daca ma puteti ajuta sa imi ziceti ce e si cat e de grav.. Mersi anticipat. [continuare]

Carne in masea?

Din Comunitate

Am o masea cariata de ceva timp, cateva luni cred.. Am tot amânat sa merg la medic deoarece mi a fost frica ac***a si 17 ani etc.. In fine.. De cateva saptamani mi a aparut o bucatica de carne ceva de genu in masea. Aceasta masea fiind si sparta. Acea "bucatica de carne" nu ma doare , nici cand o ating niciodata, doar ca daca o ating iese sange, ea e de o culoare rosie spre vanata asa.. Am zis ca e o inflamatie la gingie si se trage, si nu sa tras.. A ramas asa(ca dimensiune).. Daca ma puteti ajuta sa imi ziceti ce e si cat e de grav.. Mersi anticipat [continuare]

Pagina 2 din 34 (1000 rezultate)