Clickmed
programare rapida la medic

carne de rechin

Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Mai 2012

Generalitati Este timpul pentru o doza de realitate pentru persoanele dependente de carne rosie. Un studiu recent, elaborat timp de 10 ani, a constatat ca persoanele care consuma 300 g de carne rosie pe saptamana sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer de colon decat cei care consuma mult mai putin sau deloc. In continuare veti afla care sunt tipurile de carne recomandate pentru o viata sanatoasa. Tipuri de carne Chiar daca se spune ca nimic nu poate inlocui delicioasa friptura, exista o multime de alternative la fel de gustoase si mult mai sanatoase, care nu vor afecta colonul: • Carne de porc: 164.7kcal si 7.5g de grasime la 100 g de carne de porc slaba. Pentru mult timp, cotletul de porc era pe primul loc in lista medicilor ca fiind nociva pentru organism. Astzi insa, carnea de porc este "considerata", alt fel de carne alba - atunci cand este consumata in cantitati rezonabile (200 g), un cotlet de porc poate fi destul de bun pentru dvs. Daca preferati cotletul de... [continuare]

Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Ianuarie 2018

Generalitati Mercurul este un metal care se gaseste in mod natural in mediul inconjurator. Activitati umane cum ar fi agricultura, mineritul si arderea carbunilor sau folosirea industriala a mercurului cresc pasajul mercurului prin aer, apa si sol. In apa, mercurul isi schimba structura si se transforma in metil-mercur. Pestii absorb aceasta forma de mercur. Atunci cand oamenii consuma pesti care au absorbit mercur, acesta se absoarbe in organism si la concentratii mari devine toxic. In timp, mercurul va fi eliminat prin urina, fecale sau lapte matern. Factori de risc Pentru majoritatea oamenilor care consuma peste si scoici, mercurul ingerat nu prezinta o problema de sanatate. In general, produsele din peste si scoici sunt alimente sanatoase, pentru ca ele contin proteine de inalta calitate si alte substante nutritive esentiale, au continut scazut in grasimi saturate si contin acizi grasi Omega-3, care sunt acizi grasi esentiali. O dieta echilibrata care include si peste [continuare]

Beneficiile consumului de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2013

Generalitati Pestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional. Pestele trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate contine substante toxice. In general, este recomandat sa consumati 2-3 portii de peste pe saptamana, in cadrul unei alimentatii echilibrate. Carnea de peste este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) si minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Cantitatile in care aceste substante minerale si nutritive se gasesc in peste difera in functie de tipului pestelui. Cel slab (carne alba) contine mai putine grasimi si acizi grasi esentiali omega-3 decat cel gras (carne rosie). Dincolo de aceasta diferenta, ambele tipuri de peste, precum si fructele de mare, au numeroase... [continuare]

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice

Din Articole
Actualizat la data de: 07 August 2009

Generalitati Ati aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Parca toate ameninta bucuria unei sarcini si evolutia normala a bebelusului. Desigur, stiti cu siguranta ca trebuie sa evitati tutunul, alcoolul si sa fiti mai retinuta in legatura cu mangaiatul si alintatul pisicutelor din vecini, oricat de dragalase ar fi. Dar oare ce alte pericole mai exista ? Cat de sigure sunt lacurile de unghii ? Dar produsele de menaj ? Aditivii alimentari si apa imbuteliata ? Mediul devine din ce in ce mai putin ospitalier, iar o viitoare mamica trebuie sa fie pregatita pentru orice. Ca sa nu va autoizolati intr-o camera perfect decontaminata si ferita de orice contact cu lumea inconjuratoare, va oferim cateva sfaturi in legatura cu ce este bine sa evitati cat timp sunteti insarcinata, ce este adevarat si ce este mit referitor la interactiunea... [continuare]

Dieta de dinainte de procreere

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Daca incercati sa ramaneti gravide, ar trebui sa fiti cat mai sanatoase cu putinta, astfel incat sa va incepeti sarcina cu dreptul. Orice mama vrea ca bebelusul ei sa fie cat mai sanatos si mai puternic. Consumul alimentelor potrivite, nu numai ca va ajuta sa aveti un copil sanatos, dar poate face sarcina posibila. Femeile pot incepe o dieta sanatoasa ce cuprinde vitamine esentiale si nutrienti ca acidul folic chiar inaintea confirmarii sarcinii. Acidul folic cunoscut si ca folat este necesar pentru dezvoltarea celulara normala si a embrionului. Administrat o data pe luna inainte de sarcina si pe parcursul primului trimestru, reduce riscul de defect de tub neural cu 50-70%. Se recomanda suplimentele de multivitamine cu 400 micrograme (mcg) de acid folic zilnic. Este de asemenea important sa avem o dieta sanatoasa, ceea ce inseamna mancaruri bogate in acid folic, care includ legumele verzi, avocado, alune, cereale fortificate, paine si suc de portocale. O hrana... [continuare]

Beneficii ale consumului de peste si fructe de mare

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2018

Generalitati Crabii, crevetii, calamarii si caracatitele, somonul sau codul sunt adevarate surse de vitamine (A, B12, D, E), minerale (fosfor, iod, potasiu) si uleiuri de peste. In plus, pestele este unul dintre cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi Omega-3, avand rolul de a preveni o multitudine de afectiuni, de aceea este indicat sa consumati cel putin o data pe saptamana peste si fructe de mare. Beneficiile consumului fructelor de mare • Daca sunt consumate cu regularitate, fructele de mare pot reduce riscul producerii unui atac de cord. • Acestea au un puternic efect antioxidant. Mai mult, sunt studii care sustin ca au si efect anticancerigen, prevenind cancerul de colon. • Zincul regasit in fructele de mare ajuta la stoparea caderii parului, iar calciul contribuie la mentinerea unei danturi sanatoase. • Crevetii au efect antiinflamator si anticancerigen. • Bogat in iod, fosfor si [continuare]

Pestele ca aliment: beneficii si riscuri

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Martie 2012

Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina D si seleniu, au un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Exista dovezi puternice ca includerea in alimentatie a pestelui sau a uleiului de peste ajuta la mentinerea sanatatii inimii si vaselor de sange. O analiza a mai multor studii indica faptul ca introducerea in dieta pe parcursul unei saptamani a 60-90 grame de peste gras (somon, hering, macrou, ansoua sau sardine) reduce cu pana la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inima. Pestele, ca parte a alimentatiei, poate lupta impotriva bolilor de inima in mai multe moduri. Grasimile omega-3 din peste protejeaza inima impotriva dezvoltarii tulburarilor de ritm cardiac. Acestea ajuta la scaderea tensiunii arteriale, a frecventei cardiace,... [continuare]

Sarcina: ce alimente trebuie evitate

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Unele tipuri de branzeturi Consumul de branzeturi moi in timpul sarcinii poate fi riscant. Cele care contin lapte nepasteurizat pot contine bacterii de listeria, afectiune care poate determina avort spontan, nastere prematura si chiar decesul fatului. De aceea, in timpul sarcinii se vor evita branzeturile cu mucegai, brie, camembert, feta, queso blanco, queso fesca, cu exceptia situatiei in care pe eticheta se specifica faptul ca acestea sunt pasteurizate. Daca exista vreun dubiu sau nu se pot obtine informatiile necesare, mai bine se va evita consumul acestora. Carne insuficient gatita Carne gatita in sange poate fi gustoasa, dar pe parcursul sarcinii se recomanda sa se manance doar carne bine gatita. Cea cruda sau insuficient preparata poate contine toxoplasmoza, dar si alte bacterii care pot influenta in mod negativ dezvoltarea fatului. Sucul proaspat Sucul proaspat stors in restaurante si baruri, pentru ca nu este pasteurizat ar putea contine bacterii cum ar fi... [continuare]

Dieta pentru sindromul adhd

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2010

Generalitati ADHD este o tulburare comportamentala manifestata prin imposibilitatea persoanei afectate de a se concentra asupra unei activitati anume. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin modificari ale dispozitiei, anxietate, impulsivitate, ostilitate, tulburari ale somnului asociate cu alte simptome precum durerea de cap, migrenele si disconfortul gastric. Persoanele care sufera de aceasta afectiune, de regula, prezinta o greutate mica la nastere, sufera de alergii sau de boli autoimune. Acest sindrom afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii. Sindromul ADHD nu se trateaza definitiv, astfel, desi simptomele se diminueaza considerabil acestea persista si in perioada adulta. In randul specialistilor circula o regula potrivit careia ADHD este o afectiune ce presupune deficienta functionala a grasimilor EPA si DHA, situatie care adesea coincide cu carenta de fier si/sau zinc. In prezent, nu exista suficiente informatii pentru a fi stabilita o schema de... [continuare]

Acizii grasi omega 3

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Mai 2019
Consultant medical:

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Clinica: Spitalul de Psihiatrie Voila

Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 sunt considerati acizi esentiali, necesari pentru sanatatea umana dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural: acestia trebuie furnizati prin intermediul alimentelor. Acizii grasi omega-3 pot fi gasiti in anumite tipuri de peste cum ar fi somnul, tonul, halibut, fructe de mare, unele plante, seminte si nuci. Acizii grasi polinesaturati sau acizii grasi omega-3 joaca un rol important in functionarea creierului precum si in dezvoltarea normala a organismului. Acestia pot reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Consumul de peste se recomanda de cel putin doua ori pe saptamana. Cercetarile au demonstrat ca acizii grasi omega-3 reduc inflamatia si diminueaza riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, cancerului si artritei. Acizii grasi omega-3 sunt foarte concentrati la nivelul creierului si se pare ca sunt esentiali pentru buna desfasurare a proceselor cognitive (performanta creierului si a memoriei) si a... [continuare]

Ameliorarea poliartritei reumatoide prin dieta: intre mit si adevar

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Octombrie 2017

Generalitati Daca sunteti unul dintre pacientii diagnosticati cu poliartrita reumatoida, ati auzit cu siguranta ipoteza conform careia simptomele si suferinta indusa de aceasta boala pot fi ameliorate printr-o dieta adecvata. Redoarea matinala specifica bolii, imobilitatea si durerea articulara sunt printre cele mai importante simptome care va pot scadea semnificativ calitatea vietii daca va confruntati cu aceasta afectiune. Poliartrita reumatoida poate fi tinuta sub control terapeutic, insa adesea pretul este destul de scump: tratamentul, chiar daca este eficient impotriva simptomelor, are numeroase reactii adverse care poate determina unii pacienti sa il evite, sa nu il administreze conform recomandarilor medicului. Complianta scazuta la tratament este cea care permite bolii sa avanseze si sa fie cauza de aparitie a unor deformari locale si a anchilozei. In evolutie sunt prinse din ce in ce mai multe articulatii de procesul degenerativ si apar chiar si complicatii... [continuare]

Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]

Psoriazisul: alimente permise - alimente interzise

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Noiembrie 2017

Generalitati Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, care se caracterizeaza prin eruptii de placi eritemato-scumoase (pete rosii acoperite de scuame). Aceste eruptii apar frecvent pe fata anterioara a genunchiului, in coate, la nivelul pliurilor cutanate inghinale sau axiale, la nivelul palmelor sau pe suprafata plantara. Cauzele care conduc la aparitia acestei afectiuni nu sunt cunoscute; deoarece aproximativ 50% dintre cazuri sunt ereditare, considerandu-se ca principala cauza existenta unui factor de risc ereditar. Potrivit studiilor, regimul alimentar este foarte important in ameliorarea manifestarilor bolii. Astfel, oamenii de stiinta sustin ca o dieta bogata in fructe si legume proaspete care contin antioxidanti, beta-caroten, folati, acizi grasi Omega-3, zinc si cupru contribuie la prevenirea psoriazisului si trateaza eruptiile eritemato-scuamoase. Alimente permise 1. Fructe (proaspete) - cirese, fructe de padure, piersici, mere, prune, caise. 2. Legume... [continuare]

Tratamentul infertilitatii masculine

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Noiembrie 2012

Generalitati Metodele terapeutice, rezultatele si prognosticul au evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel incat majoritatea pacientilor diagnosticati ca infertili in trecut pot fi acum tratati cu succes (chiar si unii pacienti cu leziuni medulare). Astfel, in prezent, conceptia unui copil a devenit un lucru realizabil chiar daca fertilitatea pacientilor este indoielnica - atat timp cat acestia sunt dispusi sa urmeze planuri si tehnici mai mult sau mai putin laborioase si sa isi asume costurile acestor programe in totalitate. Tehnologia are insa, limitele ei, barbatii care nu produc sperma deloc (datorita absentei celulelor spermatogenice) nebeneficiind de un tratament care sa le amelioreze situatia. Specialistii recomanda insa cuplurilor care incearca sa conceapa un copil sa recurga initial la o serie de modificari in ceea ce priveste stilul de viata si apoi, daca acestea nu dau rezultatele dorite, sa apeleze la sfatul unui specialist si apoi la tehnici medicale... [continuare]

Alimentatia in timpul sarcinii

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Octombrie 2012

Generalitati O alimentatie sanatoasa si echilibrata creste sansele unei sarcini usoare, fara complicatii si poate creste sansa de a da nastere unui copil sanatos, putand chiar reduce riscul unor afectiuni cronice ce pot apare in primii ani ai copilariei. Cu toate ca mai exista inca multe persoane care cred in conceptia gresita conform careia fatul poate lua din corpul mamei toti nutrientii de care are nevoie indiferent daca ea are sau nu o alimentatie corespunzatoare, atat studiile efectuate cat si frecventa mare a copiilor dismaturi si cu malformatii congenitale nascuti in timpul foametei din al doilea razboi mondial, au dovedit contrariul. Lipsa sau surplusul unor principii alimentare din dieta are repercursiuni asupra dezvoltarii fatului. De aceea, in timpul sarcinii, mai mult decat oricand femeia trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata; in cazul in care femeia a avut o astfel de alimentatie si inainte de sarcina, sansele de a avea un copil sanatos cresc... [continuare]

Sarcina

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Martie 2021

Pregatirea sarcinii Sarcina este inceputul unei calatorii incredibile si, pentru ca ne dorim sa fim alaturi de tine de-a lungul ei, venim cu informatii si sfaturi pentru fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi. Pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate, exista o serie de pasi ce trebui urmati pentru a avea o sarcina normala si sanatoasa: - examen medical inainte de sarcina la care sa se discute diferitele probleme de sanatate, problemele de imunitate sau eventualele incompatibilitati in cazul unei medicatii in curs; - trebuie evitate antiinflamatoarele nesteroidiene cum ar fi Aspirina si Ibuprofenul deoarece acestea pot creste foarte mult riscul de pierdere al sarcinii, mai ales daca sunt luate in perioada de conceptie sau mai mult de o saptamana; - trebuie luata o doza zilnica de vitamine prenatale (0,4 mg de acid folic). Acestea trebuie luate pentru a reduce riscul malformatiilor congenitale; - trebuie mers la dentist. Trebuie facuta inainte orice... [continuare]

Infectiile bacteriene

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2017

Generalitati Bacteriile sunt organisme vii care au o singura celula. Vazute la microscop, acestea arata ca niste bile, tije sau spirale. Corpul oricarei persoane contine milioane de bacterii, atat in interior, cat si in exterior. Bacteriile acopera pielea, traiesc in intestine sau la nivelul organelor genitale. De obicei, exista un echilibru al acestora. Unele ajuta la desfasurarea normala a proceselor organismului, in timp ce altele incearca sa pastreze un control a bacteriilor potential daunatoare. O infectie bacteriana poate aparea in situatia in care se instaleaza un dezechilibru al acestora. Desi exista mii de tipuri de bacterii, doar cateva dintre acestea provoaca boli la om. Factori de risc Cu toate ca fiecare fiinta umana este expusa la nenumarate bacterii, unii dintre noi sunt mai predispusi la infectii decat altii. In afara de sistemul imunitar slabit exista si alti factori de risc pentru infectiie bacteriene si boli. 1. Varsta - Indivizii cu varste situate la... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de peste

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Mai 2012

Generalitati Cei care considera ca uleiul de peste are multiple calitati ar trebui sa se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la indoiala avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea sa, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de aparitie al bolilor cardiovasculare. Suplimentele din ulei de peste s-au dovedit a fi unele din cele mai des utilizate medicamente dietetice din comert, in mare parte datorita cercetarilor medicale care au facut legatura intre dietele bogate in peste si posibilitatile scazute de dezvoltare a bolilor de inima. Studii clinice si cercetari Un nou raport de mare amploare, care grupeaza si analize din studii clinice, care implica mii de pacienti, a constatat ca administrarea de suplimente care contin acizi grasi omega-3 nu reduce riscul declansarii problemelor cardiovasculare ulterioare la bolnavii care sufera deja de afectiuni cardiovasculare. Cercetarile au implicat doar studiile de cea... [continuare]

Alimente interzise in sarcina

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Decembrie 2012

Generalitati Un plan alimentar bine echilibrat este intodeauna important pentru sanatatea umana. Dieta este esentiala mai ales in cazul femeilor gravide. Sunt multe substante nutritive (vitamine si minerale) de care copilul dumneavoastra are nevoie sa se dezvolte. Cele mai multe alimente sunt sigure, dar exista si anumite produse alimentare care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta in timpul sarcinii. Alimente de evitat Fructe de mare si peste. Fructele de mare sau pestele afumat trebuie evitate in timpul sarcinii, intrucat ar putea fi contaminate cu listeria. Totusi, puteti consuma fructe de mare sau peste proaspat ori decongelat - gatite la temperaturi optime. Excludeti total din meniu, in timpul sarcinii, algele care predispun la aparitia de infectii nocive atat pentru mama, cat si pentru copil. Pestele este un aliment excelent pentru femeile gravide si mamele care alapteaza. Totusi, trebuie sa alegeti cu atentie pestele. Chiar daca este bogat in acizi grasi... [continuare]

Ce alimente trebuie sa evitati in timpul sarcinii

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iunie 2014

Generalitati Exista o serie de alimente pe care trebuie sa le evitati in timpul sarcinii, astfel incat sa preveniti contactarea unor microorganisme periculoase sau chiar imbolnavirea fatului aflat in plina dezvoltare. In timp ce dieta unei gravide contine tipuri de hrana consumate in orice dieta echilibrata, pentru un aport optim de nutrienti, vitamine si minerale, este bine sa excludeti din consum cateva alimente cu potential nociv. Alimente interzise in sarcina 1. Branzeturi moi Sortimentele de branza moale, preparate din lapte nepasteurizat, pot transmite bacteria Listeria, ce poate pune in pericol viata fatului si creste riscul pierderii sarcinii. Listeria poate sa patrunda prin placenta si sa infecteze bebelusul, provocand infectii si alte complicatii grave. Branza Brie, Camembert, feta, branza cu mucegai si alte specialitati din aceasta categorie prezinta un anumit grad de risc, daca nu stiti cu siguranta provenienta laptelui si masura in care acesta a fost... [continuare]

Cele mai periculoase alimente pentru creier

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Iulie 2018

Generalitati Creierul tau este cel mai important organ al corpului. Controleaza bataile inimii, respiratiile plamanilor si aproape toate sistemele corpului tau. De aceea, este esential sa mentinem creierul in conditii optime de functionare cu o dieta echilibrata. Unele alimente pot avea efecte negative asupra creierului, afectand memoria si dispozitia, crescand astfel riscul de dementa si depresie. Din fericire, putem reduce acest risc prin eliminarea/reducerea din dieta a urmatoarelor alimente. Alimente cu efecte negative asupra creierului 1. Bauturile bogate in zahar Bauturile carbogazoase, bauturile energizante sau chiar sucurile naturale din fructe contin o cantitate mare de zahar adaugat si depasesc cu mult necesarul zilnic de glucide. Aceste bauturi nu numai ca iti vor mai adauga cativa centimetri in talie, dar pot afecta sanatatea creierului, prin cresterea riscului de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 – care, la randul lui, mareste posibilitatea dezvoltarii bolii... [continuare]

Caderea parului

Din Comunitate

Buna ziua,cunoaste cineva o slolutie pentru cresterea parului?am fost la dermatolog acum 3 ani si mi s-a zis ca am alopecie.am urmat un tratament cu chronostim ducray timp de 6 luni si in rest cu alpecin, medicamente tonice inclusiv cele orale fara nici un folos.ma poate ajuta cineva cu un sfat? Va multumesc! [continuare]

Acnee

Din Comunitate

eu am o problema cu cosurile de pe spate..vara nu este atat de mare deoarece stau la soare,se ard,ma bronzez si se acopera petele..insa pe timp de iarna nu stiu ce sa ma fac cu ele.. mi se umple tot spatele si cateva pe piept.Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa fac sa scap de ele definitiv sau sa le mai raresc..(Auzisem ceva de preoxidul de benzoil..ce efecte are?) [continuare]

Cum pot trata acest diagnostic?

Din Comunitate

ce se poate face in cazul unui diagnostic de:tumora maligna a tiroidei,tumora maligna secundara a osului si maduvei osoase,tumora maligna secundara a creierului si meningelor cerebrale,tumori maligne cu sediul neprecizat,hemiplegia nespecificata,algoneurodistrofia,localizare nespecificata,tulburare anxioasa si depresiva mixta. [continuare]

Cancerul de colon

Din Comunitate

cancerul de colon-tratament medicatie si alimentatie [continuare]

Nodul la san,sunt disperata

Din Comunitate

Buna seara!va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns cele care ati trecut prin aceasta cumplita problema.Am 61ani si am observat de 2-3 luni ca mi a aparut un nodul in jurul mamelonului iar mamelonul mi a intrat in interior,am fost la control,am facut mamografie si mi a zis dr ca nu sunt bine si ca trebuie sa merg la Bucuresti la oncologie.Nu mai am liniste de cand am aflat vestea asta,va rog din suflet sa imi dati un raspuns,am cancer ,o sa ma mai fac bine?Sunt disperata!Astept un raspuns cu sufletul la gura! [continuare]

Va implor, ajutati-ma!

Din Comunitate

Fratele meu, in varsta de 27 de ani, a fost diagnosticat cu hepatita B acum o luna. A inceput tratamentul. Medicul infectionist care se ocupa de el nu o face asa cum trebuie. Nu i-a dat regimul, nu i-a spus nici macar cum sa-si ia pastilele, iar saracul le-a luat 30 de zile in loc de 20. Mai rau este ca i-a zis sa nu-si faca analizele pentru ca o sa fie totul bine, vor face interferon si punctii dupa sase luni. Imi vine sa mor! Familia noastra trece printr-o drama. Nu mai am somn. Fratele este un om deosebit, un intelectual cu o cariera stralucita, iar medicul acesta isi bate joc de el. Mi s-a spus ca interferonul asta nu este bun si ca multi nu sunt nevoiti sa-l faca, daca iau tratamentul acela de 6 luni cum trebuie! Ajutati-ne! Va implor! Unde sa mergem? Cum sa trecem peste aceasta prapastie? Rog toti medicii sa ne ajute! Eu stau in Bucuresti, fratele nu. Dar il aduc aici si am grija de el! Va implor! Nu ramaneti indiferenti! [continuare]

Coxartroza de sold bilaterala

Din Comunitate

Am depistat recent o coxartroza de sold bilaterala,dupa ce am facut o radiografie de bazin.Totul a inceput cu o usoara durere la piciorul stang,pe muschiul piciorului.Am fost la medic si acum fac tratament cu Ketonal injectabil,mydocalm si yogaflex.Piciorul ma doare de trei saptamani si nu simt ameliorari.Nu stiu ce sa fac sa dispara durerile.Nu pot nici in pat sa ma intorc, de pe o parte pe alta.Am mai avut si tador,dar nu suport acest medicament.Va rog sa-mi spune-ti si mie ce ar trebui sa mai fac? [continuare]

Balonari, bolboroseli ale intestinului.

Din Comunitate

Salutare, ma numesc gabriel si am 20de ani. Ma confrunt cu o problema foarte ..''''enervanta''''. O sa incerc sa fiu cat mai pe scurt: Acum 1 luna si ceva au inceput problemele. Balonare intestinala,diaree..eram foarte balonat si imi bolboroseau matele.nu puteam sta la facultate de ..''rusine''''. Am consultat un doctor, si mi-a scris pe o foaie colon spastic si mi-a dat niste pastile... Balonarile au disparut dupa 3 saptamani, dupa care in jur de 1 saptamana m-am simtit mai bine, dar acum au aparut altele: Am mancat supa, floricele si niste ciocolata si am baut BERE.STIU, O COMBINATIE IDIOATA. NU mai sunt balonat , dar imi bolborosesc matele in prostie, in zona coapse ca sa zic asa, nici nu stiu cum sa ma expprim.Mai exact prin zona ''''Ascending colon si Sigmoid colon. Pur si simplu bolborosesc intr-una,NU AM SCAUNE CU SANGE, DURERI, si acum nu mai am diaree. Am sa consult un doctor, sa mi fac o radiografie ceva.Cam ce as putea avea?Motive de ingrijorare? Eu de fel... [continuare]

Alimente recomandate si contraindicate in perioada alaptarii

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Septembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Generalitati O alimentatie sanatoasa in perioada in care alaptati este, in esenta, aceeasi cu o alimentatie nutritiva atunci cand nu alaptati. Principala diferenta este ca persoanele care alapteaza au nevoie de mai multe calorii. Substantele nutritive specifice, precum fierul, calciul, potasiul si vitaminele A si D, sunt deosebit de benefice in perioada alaptarii. Consumand o larga varietate de alimente este, de asemenea, esentiala, deoarece acest lucru va expune nou-nascutul la diferite gusturi si poate avea ca rezultat faptul ca acesta este mai receptiv la alimentele solide mai tarziu. In acest articol vom prezenta recomandarile expertilor cu privire la alimentele care trebuie consumate si cele care trebuie evitate in perioada alaptarii. De asemenea, vom oferi informatii cu privire la suplimentele ce pot fi luate in aceasta perioada. Ce sa mancati in perioada alaptarii? Nu exista dieta ideala pentru persoanele care alapteaza. Scopul ar trebui sa fie o alimentatie sanatoasa... [continuare]

Pagina 1 din 2 (31 rezultate)