Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul

Generalitati

Sus
Ciocolata neagra, mai benefica pentru vedere decat morcovul

Ciocolata neagra detine o serie de beneficii pentru starea de sanatate a unui individ datorita antioxidantilor continuti. Un studiu recent a demonstrat ca acest aliment imbunatateste vederea mai eficient decat alte legume cu merite asemanatoare, precum morcovul.

Flavonoizii prezenti in boabele de cacao imbunatatesc circulatia sanguina catre cavitatea cerebrala, crescand astfel activitatea creierului si acuratetea perceptiei.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Constatarile cercetarii
  3. Actiunea concreta a ciocolatei negre
  4. Consum recomandat
  5. Articole similare

Constatarile cercetarii

Sus

Oamenii de stiinta de la Universitatea de Litere din Anglia sustin ca ingerarea unei “doze ridicate” de ciocolata neagra a determinat participantii sa vada mai bine in situatii de constrast slab: subtitrari de culoare galbena pe un ecran alb, de pilda.

Rezultatele experimentelor arata ca administrarea alimentului amarui inainte de teste a condus catre o rata de succes mai mare cu 17 %, in comparatie cu rezultatele obtinute dupa consumul de ciocolata alba.

Actiunea concreta a ciocolatei negre

Sus

Cercetatorii presupun ca performantele crescute obtinute de subiecti la testele de vedere sunt un produs al circulatiei ameliorate a sangelui spre cap, implicit in retina.

Prin urmare, in cazul subiectilor studiului, ciocolata neagra a imbunatatit simtul vazului si totodata a crescut randamentul intelectual, permitandu-le acestora sa proceseze informatiile vizuale cu mai multa acuratete.

Consum recomandat

Sus

Consumul zilnic recomandat pentru ciocolata neagra este de aproximativ 100 de grame, din pricina continutului caloric semnificativ.

Este de preferat sa se evite acest desert in a doua parte a zilei, mai ales catre seara, pentru a evita eventualele insomnii ce pot surveni ca efect al cofeinei din continut.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Detoxifiere naturala de primavara Detoxifiere naturala de primavara

    Generalitati O data cu sosirea primaverii, soseste si momentul pentru curatenia de primavara. In plus, ar fi timpul ca fiecare persoana sa acorde importanta inclusiv curateniei interioare, stimularii metabolismului, optimizarii digestiei si schimbarii modului...citeste mai mult

  • Alimente bogate in antioxidanti Alimente bogate in antioxidanti

    Generalitati Antioxidantii sunt substante nutritive sau nutrienti din alimentele pe care oamenii le consuma, care pot preveni si incetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Atunci cand celulele organismului utilizeaza oxigen, se produc in mod natural...citeste mai mult

  • Cele mai benefice si cele mai nocive sucuri pentru sanatate Cele mai benefice si cele mai nocive...

    Generalitati Sucurile din fructe si legume fac parte dintr-o alimentatie echilibrata, care asigura starea de sanatate si vigoare a organismului. Ele participa activ la regenerarea celulara, detoxifiere si tratarea a numeroase afectiuni, fiind recomandate de...citeste mai mult

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Clinici recomandate